X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank przez,wziernik. Dzwonilam do mojego lekarza bo chcialam przyjechac z tym plamieniem. On zawsze,dmucha na zimne i jak cokolwiek mnie zaboli to juz mnie wola. A w tym przypadku powiedzial, ze to norma. I byl spokojny wiec ja tez. A na IP tez sie nie patyczkuja i nie,zastanawiaja czy Cie boli czy nie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie zastanawiają się specjalnie. Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że będzie dobrze.

Madzik82 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol współczuje. Że też tacy ludze czuja powołanie w takim fachu... :/ Bark słow!

Ja mam na szczęście takiego delikatnego lekarza,że po żadnym badaniu nie miałam jeszcze plamienia. Nic się nigdy nie działo i mam nadzieje,że tak już zostanie.

Dobrej nocki Mamusie. Ja muszę jeszcze dwie noce bez mojego Misia wytrzymać :(

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja dziś po glukozie ciężko było ale dałam rade w nagrde poszłam na zapiekanke
    ale mnie muliło długo i spać mi sie tak strasznie chciało że musiałam sie położyć

potem z małą do dentysty i tak nie dała sobie nic zrobić ale przynajmniej na fotelu usiadła może następnym razem sie uda

teraz wreszcie reszte towaru wystawiłam i was nadrobiłam żeście naskrobały dzisiaj

justwol współczuje takiej wizyty

jak sie tak oczytam kilka stron to potem nie pamiętam co komu chciałam napisać ;(

Emartea, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol straszny lekarz, współczuje Ci. Ja bym z nerwów nie wytrzymała...

Sylwia przegladałam ciuszki sa super napewno cosik zamówie dla młodszej i starszej:)

sylwia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dorka masz kontrole z Zusu? Wezwali Cie?
    Miałam kontrolę, tzn. Wszczeli postępowanie wyjaśniające z urzędu, byłam, popytała mnie co i jak robię w mojej firmie, czemu wzięłam najwyższą podstawę wynagrodzenia itp.i po ponad godzinie poszłam sobie. Było bez stresu i bez nerwów, choć coś i tak musiało być bo brzuch mnie zaczął boleć i mała zaczęła strasznie szaleć że w pewnym momencie myślałam że wyjdzie sobie tak bez skurczy i bóli porodowych. Teraz muszę czekać około 30 dni od momentu wszczęcie tego postępowania ma jakąś informację z ZUSU co postanowili, chociaż kasę wypłacili

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    MamaAdasia katar i goraczka. Znowu... Tyljo, ze na fride nie ma szsns i boje sie, ze znowu sie skonczy zapaleniem oskrzeli. W pazdzierniku bral antybiotyk i jeszcze tydzien temu mial 3dniowke. Co chwile cos

Dziewczyny! Czujecie kopniaki tak nisko bardzo? Tak doslownie jakby w pochwie? Mam wrazenie ze mala mi miedzy nogami noga macha
    Takie kopniaki mam często

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja jak zobaczylam ten artykul to sie przerazil, siedze i normalnie plakac mi sie chce :-( zwlaszcza, ze wlasnie mam zimno na ustach :-( tak straszie sie boje :-(
    A tak się zastanawiam cały dzień od kogo się zaraziłam tym zimnem ;)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    no bo to takie babskie...;D

ogladalam na poczatku duzo slizgaczy typu DLACZEGO JA , TRUDNE SPRAWY ITD ale jakies 3 mce temu siostra mi powiedziala ze wyczytala gdzies ze to oglupiacze ktore obnizaja poziom inteligencji ! od tego czasu nie obejrzalam ani jednego !! (a bylam uzalezniona) ;)

heh i tak szukalam, szukalam i to wlasnie moi faworyci ;) ine kanaly teraz dla mnie nie istnieja !! ;D
    A dla mnie telewizor mógłby nie istnieć, dopóki M z pracy nie przyjdzie to u mnie nic nie gra, potem on włącza ale mnie nie interesuje nic

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie. Witam sie w mój ulubiony dzień tygodnia.zapomnialam wczoraj napisac od poczatku ciazy mam juz 10kg na plusie:-(

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia jak zwykle poranny ptaszek ;)
    Już 10kg? Ale grubasek :p Mi się schudło 1,5kg przez grypcię.

Widzę że dzieciaczki dają Wam dziś pospać, bo tu już 7 godzinka i ciiiiisza na forum. :)

Piątek, piąteczek, piątunio. Szkoda że taka brzydka pogoda znów się zapowiada. A jak tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 06:58

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Troche mnie nie bylo bo bylam zabiegana. U nas poki co pogoda nienajgorsza tylko zimno. Chciałam was zapytac czycwy tez tak macie ze często odczuwacie bol w dole macicy i niby skurcze? Ja mam wrażeniechwilami ze ja chodzę to dziecko mi sie obniza jak by miało cos ze mnie wylecieć. Nawet do sklepu nie moge dojść czasem. Wizytę u giną mam dopiero za dwa tyg. Ale do tej pory bylo wszystko ok.
    W dodatku tez jestem troszke przeziębiona i mam masakrę z podtrzymaniem moczu to jakiś koszmar

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet.
    Czasami mam podobnie. Chociaż częściej czuję (nie wiem czy dobrze przekażę) mięśnie mi się w pochwie kurczyły jak po zakończonej miesiączce, ale przechodzi po kilku godzinach lub dłuższym masażu.
    Co do moczu. Już czas najwyższy ćwiczyć mięśnie kegla. Jak nie wiesz jak, to siedząc na toalecie i robiąc siusiu wstrzymaj na chwilkę strumyk. Te właśnie musisz ćwiczyć, by móc trzymać to co powinno zostać na miejscu ;)

Acha. W dokumencie spisałam to co położna poleciła wziąć do szpitala. Może się przyda. Arkusz jest podpisany.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol jak Cię czytam to zastanawiam się jak to jest że tacy lekarze normalnie pracują i funkcjonują? Masakra. Jeśli lekarz ma takie podejście to faktycznie mógł być niedelikatny ale gdyby plamienia powtarzały się dłużej to pojechałabym to sprawdzić raz jeszcze. Ale ja wolę coś sprawdzić dwa razy niż sama się zamartwiać.

Niunia odpoczywaj ale nie stresuj się za dużo. Mój lekarz również twierdzi że 30 mm to bezpieczna granica.

Anastacia ja się zastanawiam czy dziś na ważeniu dobije do 10 kg ale liczę że jeszcze mi się uda :)

Anet niewiele pomogę bo ja takich bólów nie mam. W ogóle ostatnio właściwie nie odczuwam negatywnych objawów ciąży poza zgaga i zmeczeniem.

Dziewczyny idę zaraz do lekarza. Wizytę mam o 8.40. Trzymajcie Proszę kciuki. To zawsze działa :)

madziutek 23, Niunia86, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet trzymamy

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tyle napisałam i nic się nie zapisalo... zastanawiam sie czy można badać kobietę w zaawansowanej ciąży wiernikiem. Ja mam z tym przykre doświadczeni ale Justwol nie martw się dużo odpoczywaj i sie nie przemęczaj wszystko bedzie dobrze. Co do mięśni kegla to ćwiczę je często ale to niewiele daje bo mala mnie bardzo uciska. Ogólnie w tej ciąży zaczynam się męczyć strasznie mala mnie kopie 18 godz dziennie jakby miala adhd. Nawet w usg nie dala się zbadać taka ruchliwa jest.
    A zastanawiałyście sie nad znieczuleniem przy porodzie naturalnym?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, będzie dobrze. Trzymamy kciuki.
    Justwol, może jak masz siłę to pójść z tą sprawą "wyżej". Tak nie może być. Masz swoje prawa jako pacjentka i tym bardziej jako ciężarna.
    Znieczulenie ... jak pomyślę że w kręgosłup to chyba wolałabym bez. Jakoś mam obawy przed wkłuwaniem w miejsce gdzie jest duża ilość nerwów. Chociaż nie wiem czy dostanę jakbym chciała, jak mam uszkodzony odcinek krzyżowo - lędźwiowy... Ale gaz rozweselający ... chętnie wypróbuję.

A jak u Was?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-)
    u mnie 100dniowka dzisiaj :-)

Justwol masakra jakas! mam nadzieje, ze plamienie jest spowodowane badaniem.
    jesli chodzi o znieczulenie to tez wolalabym bez, ze znieczuleniem nie bardzo wiadomo kiedy przec i w ogole caly porod sie spowalnia. Moj lekarz jest przeciwny ale powiedzial, ze wiadomo jak bedzie taka potrzeba to trzeba i tyle.

kasss, Niunia86, gosiaczek31, patryśka83, MamaAdasia, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol dzis juz pewnie bedzie inny lekarz to jak plamisz to ja bym sprobowala jeszcze raz...
    albo do miasta obok...

ja wogole nie czytam narazie o porodach, znieczuleniach itd i ide na zywiol ;)

napewno nie chcialabym gazu rozweselajacego bo podobno to oglupia i pozniej wspomnienia gdy pierwszy raz masz dziecko w ramionach sa "inne" ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ja juz po wypiciu tego świństwa fuj teraz mi się ta słodycza odbija i musze czekać 2 godz masakra :( w pierwszym momencie miałam odruch wymiotny ale dałam rade i chyba już najgorsze za mną

Niunia86, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość

‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ