Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Na bank przez,wziernik. Dzwonilam do mojego lekarza bo chcialam przyjechac z tym plamieniem. On zawsze,dmucha na zimne i jak cokolwiek mnie zaboli to juz mnie wola. A w tym przypadku powiedzial, ze to norma. I byl spokojny wiec ja tez. A na IP tez sie nie patyczkuja i nie,zastanawiaja czy Cie boli czy nieNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Justwol współczuje. Że też tacy ludze czuja powołanie w takim fachu...
Bark słow!
Ja mam na szczęście takiego delikatnego lekarza,że po żadnym badaniu nie miałam jeszcze plamienia. Nic się nigdy nie działo i mam nadzieje,że tak już zostanie.
Dobrej nocki Mamusie. Ja muszę jeszcze dwie noce bez mojego Misia wytrzymać -
hej
ja dziś po glukozie ciężko było ale dałam rade w nagrde poszłam na zapiekanke
ale mnie muliło długo i spać mi sie tak strasznie chciało że musiałam sie położyć
potem z małą do dentysty i tak nie dała sobie nic zrobić ale przynajmniej na fotelu usiadła może następnym razem sie uda
teraz wreszcie reszte towaru wystawiłam i was nadrobiłam żeście naskrobały dzisiaj
justwol współczuje takiej wizyty
jak sie tak oczytam kilka stron to potem nie pamiętam co komu chciałam napisać ;(Emartea, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Dorka masz kontrole z Zusu? Wezwali Cie?
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:MamaAdasia katar i goraczka. Znowu... Tyljo, ze na fride nie ma szsns i boje sie, ze znowu sie skonczy zapaleniem oskrzeli. W pazdzierniku bral antybiotyk i jeszcze tydzien temu mial 3dniowke. Co chwile cos
Dziewczyny! Czujecie kopniaki tak nisko bardzo? Tak doslownie jakby w pochwie? Mam wrazenie ze mala mi miedzy nogami noga macha -
nick nieaktualnybella82 wrote:ja jak zobaczylam ten artykul to sie przerazil, siedze i normalnie plakac mi sie chce
zwlaszcza, ze wlasnie mam zimno na ustach
tak straszie sie boje
bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:no bo to takie babskie...
ogladalam na poczatku duzo slizgaczy typu DLACZEGO JA , TRUDNE SPRAWY ITD ale jakies 3 mce temu siostra mi powiedziala ze wyczytala gdzies ze to oglupiacze ktore obnizaja poziom inteligencji ! od tego czasu nie obejrzalam ani jednego !! (a bylam uzalezniona)
heh i tak szukalam, szukalam i to wlasnie moi faworyciine kanaly teraz dla mnie nie istnieja !!
-
Anastacia jak zwykle poranny ptaszek
Już 10kg? Ale grubasek :p Mi się schudło 1,5kg przez grypcię.
Widzę że dzieciaczki dają Wam dziś pospać, bo tu już 7 godzinka i ciiiiisza na forum.
Piątek, piąteczek, piątunio. Szkoda że taka brzydka pogoda znów się zapowiada. A jak tam u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 06:58
-
Hej dziewczyny. Troche mnie nie bylo bo bylam zabiegana. U nas poki co pogoda nienajgorsza tylko zimno. Chciałam was zapytac czycwy tez tak macie ze często odczuwacie bol w dole macicy i niby skurcze? Ja mam wrażeniechwilami ze ja chodzę to dziecko mi sie obniza jak by miało cos ze mnie wylecieć. Nawet do sklepu nie moge dojść czasem. Wizytę u giną mam dopiero za dwa tyg. Ale do tej pory bylo wszystko ok.
W dodatku tez jestem troszke przeziębiona i mam masakrę z podtrzymaniem moczu to jakiś koszmar -
anet.
Czasami mam podobnie. Chociaż częściej czuję (nie wiem czy dobrze przekażę) mięśnie mi się w pochwie kurczyły jak po zakończonej miesiączce, ale przechodzi po kilku godzinach lub dłuższym masażu.
Co do moczu. Już czas najwyższy ćwiczyć mięśnie kegla. Jak nie wiesz jak, to siedząc na toalecie i robiąc siusiu wstrzymaj na chwilkę strumyk. Te właśnie musisz ćwiczyć, by móc trzymać to co powinno zostać na miejscu
Acha. W dokumencie spisałam to co położna poleciła wziąć do szpitala. Może się przyda. Arkusz jest podpisany. -
nick nieaktualnyJustwol jak Cię czytam to zastanawiam się jak to jest że tacy lekarze normalnie pracują i funkcjonują? Masakra. Jeśli lekarz ma takie podejście to faktycznie mógł być niedelikatny ale gdyby plamienia powtarzały się dłużej to pojechałabym to sprawdzić raz jeszcze. Ale ja wolę coś sprawdzić dwa razy niż sama się zamartwiać.
Niunia odpoczywaj ale nie stresuj się za dużo. Mój lekarz również twierdzi że 30 mm to bezpieczna granica.
Anastacia ja się zastanawiam czy dziś na ważeniu dobije do 10 kg ale liczę że jeszcze mi się uda
Anet niewiele pomogę bo ja takich bólów nie mam. W ogóle ostatnio właściwie nie odczuwam negatywnych objawów ciąży poza zgaga i zmeczeniem.
Dziewczyny idę zaraz do lekarza. Wizytę mam o 8.40. Trzymajcie Proszę kciuki. To zawsze działa
madziutek 23, Niunia86, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Ja się tyle napisałam i nic się nie zapisalo... zastanawiam sie czy można badać kobietę w zaawansowanej ciąży wiernikiem. Ja mam z tym przykre doświadczeni ale Justwol nie martw się dużo odpoczywaj i sie nie przemęczaj wszystko bedzie dobrze. Co do mięśni kegla to ćwiczę je często ale to niewiele daje bo mala mnie bardzo uciska. Ogólnie w tej ciąży zaczynam się męczyć strasznie mala mnie kopie 18 godz dziennie jakby miala adhd. Nawet w usg nie dala się zbadać taka ruchliwa jest.
A zastanawiałyście sie nad znieczuleniem przy porodzie naturalnym? -
Dziewuszki, będzie dobrze. Trzymamy kciuki.
Justwol, może jak masz siłę to pójść z tą sprawą "wyżej". Tak nie może być. Masz swoje prawa jako pacjentka i tym bardziej jako ciężarna.
Znieczulenie ... jak pomyślę że w kręgosłup to chyba wolałabym bez. Jakoś mam obawy przed wkłuwaniem w miejsce gdzie jest duża ilość nerwów. Chociaż nie wiem czy dostanę jakbym chciała, jak mam uszkodzony odcinek krzyżowo - lędźwiowy... Ale gaz rozweselający ... chętnie wypróbuję.
A jak u Was? -
dzien dobry
u mnie 100dniowka dzisiaj
Justwol masakra jakas! mam nadzieje, ze plamienie jest spowodowane badaniem.
jesli chodzi o znieczulenie to tez wolalabym bez, ze znieczuleniem nie bardzo wiadomo kiedy przec i w ogole caly porod sie spowalnia. Moj lekarz jest przeciwny ale powiedzial, ze wiadomo jak bedzie taka potrzeba to trzeba i tyle.kasss, Niunia86, gosiaczek31, patryśka83, MamaAdasia, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
justwol dzis juz pewnie bedzie inny lekarz to jak plamisz to ja bym sprobowala jeszcze raz...
albo do miasta obok...
ja wogole nie czytam narazie o porodach, znieczuleniach itd i ide na zywiol
napewno nie chcialabym gazu rozweselajacego bo podobno to oglupia i pozniej wspomnienia gdy pierwszy raz masz dziecko w ramionach sa "inne" -
nick nieaktualny