X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez ledwo sie powstrzymalam od rzygania ;) po glukozie mialam na czczo 83 po godz 186 a po dwoch 146... dostalam skierowania do poradni diabetologicznej i mam diete i glukometr, cukier na czczo i po pierwszym sniadaniu wiecznie za wysoki... jestem przerazona na sama mysl o insulinie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska z mojej perspektywy najgorsze były pierwsze 10-20 minut. Potem czułam się coraz lepiej. Tylko byłam coraz bardziej głodna :)

Bella gratuluje studniówki :)

U nas po wizycie wszystko super. Nie znam co prawda wagi ani dokładniej długości szyjki ale lekarz sprawdził obwód główki i długość dziecka i wszystko jest w normie.

Czyl mogę iść do pracy i poinformować szefa że jeszcze się z nimi nie żegnam :)

A i od ostatniej wizyty przytyłam niecałe 0,5 kg :)

bella82, bella82, madziutek 23, kasss, Madzik82, Niunia86, gosiaczek31, kaczamila, Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj odebrałam wyniki na tą próbę wątrobową, miałabym je dopiero dziś o 10 ale naściemniałam że mam konsultacje, jestem w ciąży i to jest poważna sprawa, to mi wydała bez problemu :D wyniki mam w normie!! więc to nie ta cholestaza UFFFFFF :)

bella82, Scarlett2014, MartaM, madziutek 23, kasss, justwol, sylwia85, Madzik82, Niunia86, gosiaczek31, kaczamila, SunSun, Emartea lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett właśnie najgorsze było 20 minut teraz to mi się tylko co chwola odbija ale dam radę dla siebie żeby nie musieć tego znów pić i dla malutkiej żeby sprawdzić czy wszystko jest oki. mam nadzieje ze będzie dobrze po wyniki pojadę w pon bo do 14 bym musiała czekać dzisiaj

• anet525 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twz mialam odruch wymiotny po wypiciu glukozy. Na szczęście wyniki są prawidłowe.
    Scarlett ty jeszcze pracujesz? Szacuneczek. Ja mimo ze mam prace biurowa to caly smrud z hali i chemia przenosi sie do biura i szef sam zaproponował ze bezpieczniej będzie jak pójde na zwolnienie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić dziś nowy tydz i przekraczamy granice przezywalnosci:)

bella82, madziutek 23, Scarlett2014, kasss, Niunia86, gosiaczek31, Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• justwol Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny. Dziś wygląda na to, że już jest lepiej. Lekkie brudzenie, ale niemal czysto więc chyba ta krew po konsultacji faktycznie była spowodowana badaniem.
    Ogólnie zastanawiałam się wczoraj czy czegoś jeszcze z tym nie zrobić, ale to słowo przeciwko słowu, a nawet lekarz nie raczył się przedstawić, nie posiadał żadnej plakietki z nazwiskiem, ba nie mam nawet opisu konsultacji bo "pani dr, która podpisuje konsultacje jest na zabiegowym" i mam przyjść później sobie. Zresztą to jak dla mnie walka z wiatrakami. Najważniejsze, że jest dobrze.
    Jeśli chodzi o znieczulenie to przy wewnątrz oponowym jest się znieczulonym od pasa w dół - faktycznie nic się nie czuje, nawet skurczy. Jednak ja chyba nie jestem zwolenniczką tej metody. W dodatku nie wszystkie szpitale oferują to znieczulenie - w Poznaniu tylko jeden szpital na cztery bodajże.
    Poza tym dostępny jest dolergan (poprawcie mnie jeśli źle podałam nazwę). Podobno jednak ma działanie narkotyczne i jest na liście leków do wycofania, a zarazem najbardziej dostępny - wszędzie w Poznaniu. Jest jeszcze gaz rozweselający o najlżejszym działaniu, który ma rozluźnić trochę ciężarną. To chyba wszystkie metody?

madziutek 23 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusia justwol wspolczuje lekarza ja też mam zle wspomnienia z IP lekarz wtedy powiedział to dobiero 8 tydz nie wiadomo czy cis z tego będzie od tej pory tam nie byłam mam nadzieje ze plamienie się nie powtórzy;-)
    Sfarlet gratuluje wizyty ale ten twój szef ma dobrze z toba szkoda ze tak mało takich pracownikow;-)
    Justysia dobrze ze się udało i gratuluje granicy chyba juz wszystkie mamy ja za soba;-)
    A jak u was jest z serduszkowaniem ja wczoraj chciałam zbliżyć się do męża to mnie odtracil powiedział ze po porodzie dopiero bo się boi i nigdy by sobie nie darował jak by małej coś się stało a tłumaczyłam mu ze nic się nie stanie i jestem dopiero po wizycie wszystko było ok o ze ja tez przecierz noe chce dzoecku zaszkodzic to mowi ze nie ma mowy i juz i że ostatnim razem juz czul się niekomfortowo wiedząc ze ona jest w brzuchu:(

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss u nas ja jakoś nie mam ochoty za to mój mąż bardzo by chciał mówi ze mała ukolysze heh bo czytał dużo o serduszkowaniu w ciąży . po tym bólu brzucha co ostatnio miałam jakoś się boje i cały czas mówię że po wizycie

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my serduszkowalismy chyba 4 razy , jednak ostatni raz jakis miesiac temu... i moj maz tez sie boi...

ale chyba w najblizszym czasie sie skusimy bo juz nie moze wytrzymac ;)

wczoraj sie zabieral ale jak poczul jak go maly skopal to zrezygnowal ;)

i tylko nstwierdzil ze on by nie zasnal jakby go cos tak w srodku masakrowalo ;D

Niunia86, kaczamila lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh madziutek ja często spać nie moge i się do swojego ostatnio smiałam ze oddam mu do brzucha mała na 2 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już siedzę przy biureczku moim i w nagrodę za udaną wizytę mam pysznego rogalika i kawe.... prawdziwą nie Inkę ! :)

Anet pracuje i tak sobie myślę, że jeśli lekarz nadal będzie miał dla mnie takie dobre wiadomości to myślę, że spróbuję popracować jeszcze w styczniu. A co mi tak :) lubie to :) choć ostatnio pracy jest sporo ale ciągle mnie to kręci i daje radę :) Swoją drogą dziś może będę miała rozmowę roczną, oceniającą z moimi szefami więc jeśli nadal macie siły to ja nadal poproszę o kciuki :) choć oczywiście wizyta była tysiąc razy ważniejsza :)

A z ciekawostek powizytowych :) mój lekarz twierdzi, że nie ma momentu w którym koniecznie należy przejść na system częstszych wizyt. Mówi, że to bardzo indywidualna sprawa i np. w moim przypadku na ten moment nie widzi żadnych wskazań żeby pojawiła się częściej niż raz na miesiąc. Ale i tak umówiłam się za dwa i pół tygodnia - nie chcę w święta zastanawiać się czy wszystko ok. Mój lekarz tylko się uśmiechnął ale powiedział, że jeśli ma mi to dać bezpieczne święta to zaprasza :)

Co do zgagi to mi ostatnio ona nie daje żyć więc pytałam lekarza co brać i czy może być Rennie. Oczywiście tu pewnie każdy ma swoje zdanie ale akurat mój lekarz twierdzi, że woli żebym nie brała Renni tylko syropy mlekowe typu Maalox. Jego zdaniem są bezpieczniejsze i skuteczniejsze. Ponieważ ja mu ufam zaraz po wizycie kupiłam Maalox a Rennie będę brała tylko w ostateczności.

No i 3 USG. Mi lekarz kazał umówić się na nie w okolicach 30 tygodnia. Wstępnie mam więc termin na 7 stycznia.

Kass u nas z tymi sprawami na razie posucha... ale zamierzam męża namówić do złego i perfidnie go wykorzystać już niebawem :) Tzn. Taki jest plan :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 10:36

madziutek 23, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska dla tego ja też czekałam do wizyty bo tak po miesiącu to nie wiadomo jak szyjka i wg a jak wiem ze wszystko ok to co innego boję się ze po porodzie to na pewno będzie inaczej mam nadzieje ze sprobojemy jeszcze przed
    Masziutek u nas też miesiąc temu i dziwie się ze tak długo wytrzymuje choć wiem ze nie jest mu łatwo muszę chyba jakas książkę podsawic choć powiedział ze mogą pisać co chcą on się boi i już

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

a ja sie nie moge zebrac od rana a za porzadki trzeba sie brać

Justyska89 ja to jak mnie zaczeło cofac to okno otwierałam i z kolezanką gadałam z godz dzwonie wczoraj do niej i mówie rozmawiaj ze mną bo będe rzygać hehe i jakoś poszło jak sie z kimś rozmawia to tak nie myślisz czy ci dobrze czy niedobrze

biore sie za porządki i zaczynam od góry bo zawsze na dole posprzatam a na górze mi sie już nie chce

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol dolargan oglupia i chce sie po nim wymiotowac, sa zawroty glowy.
    ja tez z,Poznania. W ktorym szpitalu Cie tak pieknie potraktowali? Czyzby Polna?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam listopadówki jak narzekają na laktacje, na to że dzieci w ogóle nie śpią tylko płaczą, że nic im nie pasuje i one są już wykończone, a to dopiero początek...że mają okropne ciała, ciekawe jak to u nas będzie...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha tyle że każdy kto mnie widzi to twierdzi ze nie widsc po mnie tych 10kg

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Scarlett gratuluję udanej wizyty. Zazdroszczę,że szyjka ładna :)

Aczkolwiek wczoraj na swoim profilu fb ustawiłam status,że leże i okazało się,że sporo moich koleżanek miało w tym czasie co ja problemy z szyjka,niektóre nawet wcześniej. I tylko jedna z nich urodziła przed terminem-w 34 tyg,reszta miała wywoływane porody... Więc mam nadzieje,że w moim przypadku dzidzia też dotrwa przynajmniej do 37 tc :D
    Muszę tak myśleć bo zwariuje. Wczoraj sie poryczałam jak bóbr ze strachu,ze coś będzie nie tak. Dzisiaj już mam inne myślenie i oby było dobrze.

Justyska gratuluję magicznej granicy:) Ja teraz jak na zbawienie czekam do 30-ego tyg :)

Bella Najlepszego z okazji studniówki :)

Sarah super,że wyniki dobre.

Co do przytulanek to my do tej pory jakoś nie stroniliśmy od nich i niby lekarz wczoraj nic nie powiedział,ale może zapomniał. W każdym razie skończyło się przytulanie. mam zamiar zrobić wszystko,żeby było dobrze. M na pewno to zrozumie.

Miłego dnia :)

Rubi, bella82 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie....ja dziś się wyspałam...co prawda do 1 musiałam coś robić ze sobą bo oczy bystre ale potem usnęłam i do rana spokój :)

justwol, dobrze, że plamienie ustaje...ktoś tu pisał o niedelikatnym badaniu wziernikiem...nawet nie...mnie ostatnio lekarz robił cytologię i naprawdę delikatnie potraktował tym wstrętnym plastikiem a i tak widziałam na tej szczoteczce lekką plamkę krwi...więc pewnie jakieś naczynko pękło i mam wrażliwą pickę :P tyle, że nie miałam zabrudzonych majtek potem

co do przytulania, to ja jestem trochę na nie...a mój mąż się gdzieś tam ciągle zaleca...ale mi jest już niewygodnie, ciężko...czuje się jak słoń z tym brzuchem i ostatni raz był śmieszny bo co chwila mówiła" nie tak" "uważaj na brzuch" itd. o matko strasznie się wtedy zmęczyłam :P

kupiłam dzisiaj na allegro z tym rabatem bo o 1 w nocy sobie pobrałam :P więc fajna sprawa polecam...po co przepłacać...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, czy któraś z Was miała biegunke w ciąży? I jak się leczyła? ja mam od wczoraj, trwa to już ponad dobe, latam do wc co godzine.. a przy tym cały czas bolą mnie kości stawy mieśnie.. wziełam wczoraj paracetamol bo już nie mogłam wytrzymać, ale pomógł może na 2 godzinki i dalej to samo.. Boje się że to zaszkodzi Dzidzi, jedzie już do mnie mama z węglem i kroplówką (jest pielęgniarką) mam nadzieje że to pomoże..

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ