Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja juz zrobiłam obiad i zjadłam mąż poszedł do pracy na drugą zmianę.Ja wczoraj mialam dzień pełen obaw mój mąż mówi ze ja sobie poradzę ale jakoś stracha trochę mam przed macierzynstwem wyprowadzka od mamy bo to coraz bliżej. wy przeprowadzacie się do rodziców na pierwsze mies a ja się wyprowadzam. pewnie przez pierwsze tyg mama u mnie codziennie będzie ale jednak przeraza mnie to wszystko.
ja jutro na glukozę masakra trochę się boje jej wiec dzisiaj post żadnych słodyczy juz od wczoraj. wczoraj tylko zjadłam naleśniki z serem i dżemem i trochę słodkiego napoju się napilam a dzisiaj juz prawie nic dam radę
kaczamila ładne ciuszki ja w przyszłym tyg coś kupie mojej małej więcej bo czekam na przypływ gotówki -
dziewczyny któraś pisała jakiś czas temu o zniżce na allegro na zakupione zabawki...możecie mi przybliżyć zasady tego? wiem, że trzeba kupić daną rzecz przez aplikacje na tel. ale jak co gdzie?Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyJustyska spokojnie
każdy musi znaleźć swój sposób na macierzyństwo. Ja rozmawiałam z moim mężem i wspólnie uznaliśmy, że przez pierwsze dni/tygodnie chcemy być sami z Juniorem. Chcemy sami oswoić się z tą sytuacją i "nauczyć się" naszego dziecka. Powiemy o tym obu mamom. Wiem, że będzie ciężko albo musimy dać radę. Mam wrażenie że traki model, przynajmniej dla nas, będzie najlepszy.
Rubi tej promocji już chyba nie ma. Tzn. chyba musiałabyś wcześniej ściągnąć kupon żeby teraz z niej skorzystać.Sarah88, MamaAdasia, Madzik82, Emartea lubią tę wiadomość
-
Rubi nawet jeżeli nie ma już kuponu na zabawki, to cały czas są kupony za 20 zł przy zakupie za minimum 50 z dowolnej kategorii. Gdy masz już aplikację na telefonie to wchodzisz w zakładkę moje allegro -> moje kupony -> odbierz kupon. I później gdy robisz zakupy (min 50 zł bez kosztów przesyłki) i wybierasz sposób dostawy i zapłaty to masz możliwość wyboru kuponu i pomniejszają o jego wartość ostateczną kwotę do zapłaty. Ja już dwa razy korzystałam, ten na zabawki ( 35 zł przy wydanych min 100) jest do 6 grudnia, teraz mam kolejny ważny do 12 grudnia, a allegro pokazuje mi, że 5 grudnia ma ukazać się jakiś nowy. Warto
-
Scarlett2014 wrote:Ja rozmawiałam z moim mężem i wspólnie uznaliśmy, że przez pierwsze dni/tygodnie chcemy być sami z Juniorem. Chcemy sami oswoić się z tą sytuacją i "nauczyć się" naszego dziecka. Powiemy o tym obu mamom. Wiem, że będzie ciężko albo musimy dać radę. Mam wrażenie że traki model, przynajmniej dla nas, będzie najlepszy.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Emartea wyjatkowo piekny brzuszek! Jaka skora! Wow!
Scarlet super pomysl! Najgorsze co moze byc to odwiedziny, szczegolnie znajomych. Jestes zmeczoba, dziecko chce cyca, wygladasz jak wygladasz i jeszcze kawke musisz robic.
mnie tak odwiedzily "kokezanki" tydzien po pprodzie. Ja po cesarce, nocka w plecy i ciagle slyszalam: masz mleko? Masz cukier? Moge jeszcze kawe?
Na koncu stwierdzily, ze zle wygladam na twarzy i wystaje mi jeszcze brzuch.
wywalilam je grzecznie z domu i tyn razem ZERO odwiedzin dopoki nie dojde psychicznie do siebie.
brawo sarah i scarlet, jestescie bardzo madrymi mamamiMamaAdasia, madziutek 23, Emartea, Pocahontas lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
hej ,
Ja w nd korzystałam z aplikacji mobilnej all kupiłam zabawki akurat za 129 a zapłaciłam 109, ale u mnie jest problem z internetem, ma słaby zasięg więc kilka razy musiałam próbować zapłacić,ale chyba było trzeba pobrać kupon przed zakończeniem promocji.
Madzik ma rację, różowo nie jest, mój mąż też działa w budowlance, wychodzi ok 5-6a wraca 18-19 , super. Już mu zapowiedziałam że po porodzie ma wziąć 2 tyg wolnego aby zająć się Adasiem. A co, niech wie że ma synaloszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj tydzien po porodzie to juz nienajgorzej:-) mi sie zaczeli schodzic nastepnego dnia po porodzie i zaraz po przyjezdzie do domu. Myslalam ze zatluke:-) sama jeszcze nie doszlam co i jak z dzieckiem ani soba a tu trzeba z usmiechem przyjmowac gosci i mowic najlepeij ze jest super. Moj G dostal za to opieprz bo jeszcze w szpitalu mowilam ze nie zycze sobie zadnch odwiedzin oprocz niego a jego rodzina coz... Pare godzin doslownie po porodzie przyleciala siostrzenica oblukac jak wyglada dziecko bo tesciowa moja przyslala ja na wywiad. Ale bylam zla... Nie spalam 30 godzin prawie, z krwotokiem miedzy nogami, jak zombie i z emocjami bo dziecko obok a to dla mnie bylo wszystko nowe i jeszcze obca prawie dziewucha z ktora wczesniej nie mialam kontaktu sie przypaletala... Teraz jak mi ktos przylezi juz w szpitalu a ja bede zmeczona to chyba wprost powiem zeby poszli bo chce odpoczac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:53
Madzik82, MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość
-
czesc mamuski
Niunia trzymam kciuki za wizyte.
Sarah wspolczuje Ci , wyjdziesz z tego ale dobrze ze chociaz nocka sie udala
Rubi i Emartea sliczne brzuszki
Jesli chodzi o połóg to tez slyszalam ze jest ciezko mysle ze jak teraz sie nastawimy na to bedzie chociaz troche łatwiej , a co do wizyt zgadzam sie z Wami w 100% trzeba ograniczyc jak tylko to mozliwe .. u nas bedzie troche ciezko bo przynajmniej w moim przypadku gdzie termin mam na kobiec marca i zwazywszy na to ze 5 kwietnia sa świeta trzeba bedzie zejsc do gosci i troche sie pouśmiechać i nie dac poznac po sobie negatywnych emocji.
noi na dodatek dziewczyny ktore mieszkaja z tesciami jak dac do zrozumienia zeby na poczatku nie narzucali sie z wizytami..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:56
Madzik82, gosiaczek31, Niunia86, Emartea lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
U mnie juz w szpitalu byla kolejka odwiedzajacych bo maz sie pochwalil na fejsie. Tak sie cieszyl z syna. Teraz ma zakaz. Poinformuje znajomych ze urodzilam jak wyjde ze szpitala.
w ogole te pierwsze tygodnie to taki intymny czas. Niezapomniany dla rodzicow. Warto pobyc we troje (czworo).
mamaAdasia moj maz wzial ostatnio az 2 dni wolnegova ja po cesarce. Teraz musi wziac 2 tyg bo zapowiedzialam, ze,z domu wyrzuceMamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyTo my chyba zawsze byliśmy świadomymii singlami bez dzieci
ile razy ktoś z naszych przyjaciół zostawał mamą/tatą to zawsze dzwoniliśmy albo pisaliśmy smsa z gratulacjami i mówiliśmy że chcemy przyjść i poznać najmłodszego członka rodziny ale czekamy na ich znak kiedy mozemy to zrobić. I np. moja przyjaciółka zadzwoniła do mnie 2 dni po porodzie i poprosiła żeby przyszła ale na razie sama a inni przyjaciele odezwali się po prawie miesiącu i też było ok. W życiu nie wpadlabym to żeby w takik okresie życia zwalić się komuś na głowę.
Powodzenia na wizytach!Madzik82 lubi tę wiadomość
-
ja tez ostatnio przyjaciolce wybilam z glowy pomysl odwiedzin nas zaraz po porodzie- chciala z nami zostac tydzien. Bardzo ja kocham ale kurcze po porodzie chce sie nacieszyc Malym i dojsc do siebie. Powiedzialam, ze bede mega szczesliwa jak nas odwiedzi ale w kwietniu...
-
nick nieaktualny
-
my też z mężem zgodnie twierdzimy że pierwszy tydzień jest "nasz"...owszem, może już po 2 dniach będę dzwonić po mamę
ale na razie jesteśmy zdania że chcemy się "oswoić" z nową sytuacją...
a mój mąż też twierdzi, że zrobi sobie 2 tygodnie wolnego...ale już to widzęrównież ma firmę budowlaną i marzec to wielkie bum bo wszyscy chcą coś odświeżać, remontować, budować...a kasa też jest ważna...jak odmówi to konkurencja się szybko zainteresuje...ehh życie
Madzik82 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyJa zaraz padne ze śmiechu z samej siebie bo jestem normalnie na głodzie słodyczowym normalnie masakra 2 dni bez slodyczy to dla mnie tragedia teraz w ciąży. heh śmieje się ze to uzalenienie bo cały czas o nich myślę. jutro po badaniu to śmieje sie ze zjem chyba pół kilo jakiś ciastek
madziutek 23, Rubi, gosiaczek31, Emartea, SunSun lubią tę wiadomość
-
Hej Mamuśki trzymam kciuki za wizyty mnie dzis boli brzuch nie wiem od czego ale nie martwie sie skoro wczoraj na wizycie wszystko bylo ok a i przytylam w sumie 15 kg nie wierze juz w to ze zmieszcze sie w 20ale trudno co zrobic gdybym sie objadala miala bym wyrzuty sumienia ale tego nie robie
Emartea śliczny brzuszek
Ja też nie wyobrazam sobie miec kogos na glowie zwlaszcza kogos kto ma juz dziecko patrzyl by nam na rece a do takiego maluszka trzeba bedzie sie przecierz przyzwyczaic i nauczyc wszystkiego boje sie ze tesciowa bedzie przychodzic a ja jestem osoba ktora nie umie odmowic takie wizyty powinny byc 2 tyg po porodzie no chyba ze najblizsza rodzina ale to na chwile a nie siedziec caly dzienMadzik82, Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]