Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
oj a ja tez sie bardzo mecze w nocy ;/ staram sie isc spac po 22 jak juz oczy sie same zamykaja a w nocy budze sie co 2 godz i leze po pol godziny lub godzinke az z powrotem zasne ;/
ogolnie nie lubie dnia bo sie nudze i wolno mi leci a nocy tez nie lubie bo nie moge spac...
JA JUZ CHCE KONIEC LUTEGO !! Zeby sie nie wysypiac i sie nie wyrabiac z niczym ,miec duzo do robienia w domu i najwazniejsze miec juz malego obok siebie... ;/
wogole mam dzis dzien na NIE...Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie...
U nas dziś ciężka noc. Po godzinie snu obudziłam się żeby skorzystać z toalety, a tam krew. Niedużo, ale jednak. Przestraszyłam się nie na żarty, nie wiedziałam co robić. Na szczęście później już tylko śluz podbarwiony na różowo. Nie spałam z nerwów trzy godziny, a mąż smacznie chrapał obok w łóżku. Po drodze do pracy zahaczyłam o przychodnie. Lekarz ma mnie przyjąć dziś wieczorem. Dostanę dziś chyba mega ciśnienia z tego wszystkiego... trzymajcie kciuki. -
Dorka można wapno w ciąży pić, jest chyba nawet specjalne do kupienia w aptece dla ciężarnych
Anastacia kupiłam tę http://www.bonprix.pl/style/kurtka-ciazowa-z-kapturem-ze-sztucznym-futerkiem-19533308/?catalogueNumber=923490&type=image&category=1722&return=ref w czarnym kolorze, rozmiar 44 (górę noszę teraz zwykle w roz. 40/42), jest mi duża, ale wolę żeby był zapas, ma też możliwość odpięcia zamków z boku gdzie wszyty jest materiał co sprawia, że kurtka dostosowuje się do rosnącego brzuszka -
Hej,
Endi, mój starszy też był o 3 tygodnie do przodu z wagą.Urodził się 3800.
Moja koleżanka urodziła sn synka 60 cm i 4400 , a jest szczupła, tyle że wysoka.
Madziutek, korzystaj z wolnego, póki mozesz, ja jak nie miałam jeszcze dziecka dużo spacerowałam.
A teraz mam swego 2.5 latka i nie ma czasu na nic. Po porodzie wszystko się zmieni, także teraz np możesz z mężem iść do kina itp. a później nie bedzie już tak łatwo. W 1szej ciaży się tak zawsze czeka , czeka, a w kolejnej czas za szybko leci.
Kasss, gratuluję udanej wizyty.
Rubi, pięknie.gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość
-
Justwol mam nadzieję,ze to tylko jakieś pęknięte naczynko jak u mnie 2tyg temu i nic groźneg się nie dzieje
Daj znać wieczorem.
A moja Córcia nabiera sił bo czasami kopie już z taką mocą,że mam wrażenie,ze zaraz mi bokiem z brzucha wyskoczySzkoda,ze nie mam rentgena w oczach i nie moge jej zobaczyć choć na chwilkę co Ona tam w tym brzuchu wyprawia i jak wygląda
Oby dzisiaj się na wizycie pięknie ułożyła i pokazała buziuńkę. Nie mogę się już doczekaćMamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia katar i goraczka. Znowu... Tyljo, ze na fride nie ma szsns i boje sie, ze znowu sie skonczy zapaleniem oskrzeli. W pazdzierniku bral antybiotyk i jeszcze tydzien temu mial 3dniowke. Co chwile cos
Dziewczyny! Czujecie kopniaki tak nisko bardzo? Tak doslownie jakby w pochwie? Mam wrazenie ze mala mi miedzy nogami noga machaNiunia86, jasmin lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik, lepiej iść do pediatry, mój też ciągle ostatnio przeziębiony, co prawda brał tylko syropki i rustinoscorbin +nasivin do noska ale historia ciągnie się od września.
Ja czuję tak jak w pochwie, nisko kopniaki, mówiłam o tym gin, to powiedziała, że pewnie rączką tam macha gdzieś, bo na dole ma główkę. Ale w 1szej ciazy czułam raczej takie napieranie głowką mocne z miesiąc przed porodem, inne niż teraz.Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Madziutek - niestety bedzie gorzej. Pierwsze chwile z malensrwem sa super ale czas pologu to trudna sprawa.
mnie nikt na to nie przygotowal a szkoda. Bo macierzynstwo nie jest takie piekne jak na zdjeciach w gazetach. Wsrod mam panuje zmowa milczenia. Nie wypada powiedziec, ze jest ciezko a nawet bardzo. Kazda klamie "jest cudownie, to taki aniolek".
a w domu zombie w lustrze, hormony robia swoje, cialo jakies obce, niewyobrazalne zmeczenie i placz po nocach z bezsilnosci. Milosc przeogromna ale lekko nie jest.
ostatnio kumpela nie mogla sie doczekac porodu. Po 2 tygodniach zadzwonila z rykiem " jak go wepchnac z powrotem do brzucha?!" hehe
piekny ale trudny czas nas czekaMamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
MamaAdasia wspolczuje
chore dziecko to tragedia. Plakac mi sie chce chociaz to tylko katar. Wszystkie choroby wzielabym na siebie zeby tylko synek nie cierpial
Moja mala jestvw polozeniu miednicowym. Czuje glowe wysoko jak wypina i chyba sie nogami w dole odpycha... Glupie uczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:05
endi bedzie dobrze zobaczysz;*
justwol ja bym nie wytrzuymala do wieczora...
Madzik ja sie nastawiam na wszystko co najgorsze...ale i tak sie nie moge doczekac...
lepsze to niz siedzenie w domu... mieszkam tiu od prawie roku a w sumie nikogo tu nie znam ... nie mam sie do kogo odezwac przez calutki dzien bo maz w pracy od 5 do 19, przychodzi to sie okapie, zje obiad i idzie spac po 20... i tak codziennie...
dlatego nawet jesli okres pologu itd jest mega nieprzyjemny to nie moge sie tego doczekac bo cos sie bedzie dzialo pr-ynajmniej ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:14
-
Moj maz tez tak pracuje. Masakra... Ciagle jestem sama z malym
ale zaraz bedziesz miala mnostwo kolezanek z placu zabawprzed urodzeniem dziecka nie znalam nawet sasiadow a teraz cale osiedle to moi nowi znajomi. To duzy plus
MamaAdasia lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyJa tez czuje jak nogami mi sie odpycha na samym dole. Ale chyba narazie jeszcze czesto sie obraca bo tez czuje jak mi sie kamien przesuwa po calym brzuchu bo to dosc bolesne. Czasem czuje na samym dole a czasem kopy nad pepkiem. No chyba ze wlasnie lapki wyciaga i mnie smyra dolem.
Justwol daj znac co sie dziej po wizycie gin.
Niunia powodzenia na wizytowaniu.
Zdrowka dla dzieciakow chorych. Endi bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki. Wage dziecka narazie jeszcze ciezko przewidziec. Moze nie bedzie az tak duzy:-)
Madziutek ja tez mysle ze teraz ci sie dluzy i czekasz a pozniej bedziesz chcia wrocic do czasu jak mialas czas na wszystko:-) jest tak jak madzik pisze w 100% sie zgadzam. Niby milosc wielka, podziwia sie ten maly cud napatrzec sie nie mozna ale jest ciezko tez. Ja o malo mialabym babyblues. Plakalam razem z dzieckiem czasem z bezsilnosci. A wszystko takie nowe i nieznane. Teraz wiem niby co mnie czeka ale nie nastawiam sie ze bedzie mi latwiej a trudniej bo w domu jest juz starsze dziecko i trzeba bedzie czas dzielic na jedno i drugie. Siebie i dom to chyba w nocy bede ogarniac:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:49
Niunia86, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
dziewczyny to okropne z tymi podkladami co piszecie... ;/
Kaczamila nie wiesz jak to u nas na Wys. wyglada??
Z tego co mi kuzynka mówiła to podobnie... tylko ona rodziła w wojewódzkim i tam krzywo patrzyli na te majtki jednorazowe bo one są jakieś sztuczne i nie przepuszczają powietrza, to już bardziej przymykali oko na bawełniane zwykłe majtki... -
Co do ułożenia to nie wiem jak jest ale też czasami czuję kopniaki bardzo nisko i czuję jak coś mi wpycha pod żebra-niestety nie umiem sprecyzować czy to głowa czy pupa czy nogi... Ale coraz ciężej mi siedzieć bo mnie gniecie i raczej leże albo siedzę oparta o coś,żeby miała więcej miejsca
-
nick nieaktualnyMadziutek ja tez teraz na wsi i wszedzie trzeba dojechac. Na plac zabaw tez. Nie znam tu wlasciwie nikogo w swoim wieku tez mnie to meczy bo jedyne towarzystwo to tesciowie.. Niezbyt zdrowa sytuacja dla psychiki mlodej mamy
jedyne co mnie czasem ratuje to jak pojade do szwagierki i jej doroslych corek na kawe. Przynajmniej normalnie mozna pogadac.
madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość