X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj a ja tez sie bardzo mecze w nocy ;/ staram sie isc spac po 22 jak juz oczy sie same zamykaja a w nocy budze sie co 2 godz i leze po pol godziny lub godzinke az z powrotem zasne ;/

ogolnie nie lubie dnia bo sie nudze i wolno mi leci a nocy tez nie lubie bo nie moge spac...

JA JUZ CHCE KONIEC LUTEGO !! Zeby sie nie wysypiac i sie nie wyrabiac z niczym ,miec duzo do robienia w domu i najwazniejsze miec juz malego obok siebie... ;/

wogole mam dzis dzien na NIE...

Niunia86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    U nas dziś ciężka noc. Po godzinie snu obudziłam się żeby skorzystać z toalety, a tam krew. Niedużo, ale jednak. Przestraszyłam się nie na żarty, nie wiedziałam co robić. Na szczęście później już tylko śluz podbarwiony na różowo. Nie spałam z nerwów trzy godziny, a mąż smacznie chrapał obok w łóżku. Po drodze do pracy zahaczyłam o przychodnie. Lekarz ma mnie przyjąć dziś wieczorem. Dostanę dziś chyba mega ciśnienia z tego wszystkiego... trzymajcie kciuki.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka można wapno w ciąży pić, jest chyba nawet specjalne do kupienia w aptece dla ciężarnych
    Anastacia kupiłam tę http://www.bonprix.pl/style/kurtka-ciazowa-z-kapturem-ze-sztucznym-futerkiem-19533308/?catalogueNumber=923490&type=image&category=1722&return=ref w czarnym kolorze, rozmiar 44 (górę noszę teraz zwykle w roz. 40/42), jest mi duża, ale wolę żeby był zapas, ma też możliwość odpięcia zamków z boku gdzie wszyty jest materiał co sprawia, że kurtka dostosowuje się do rosnącego brzuszka

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka masz kontrole z Zusu? Wezwali Cie?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Endi, mój starszy też był o 3 tygodnie do przodu z wagą.Urodził się 3800.
    Moja koleżanka urodziła sn synka 60 cm i 4400 , a jest szczupła, tyle że wysoka.

Madziutek, korzystaj z wolnego, póki mozesz, ja jak nie miałam jeszcze dziecka dużo spacerowałam.
    A teraz mam swego 2.5 latka i nie ma czasu na nic. Po porodzie wszystko się zmieni, także teraz np możesz z mężem iść do kina itp. a później nie bedzie już tak łatwo. W 1szej ciaży się tak zawsze czeka , czeka, a w kolejnej czas za szybko leci.

Kasss, gratuluję udanej wizyty.

Rubi, pięknie.

gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol daj znac co to za plamiebia dziwne. Mnie cala noc tez brzuch pobolewal i sie,spinal. Mala kopie jak nigdy. Pewbie u mnie ze,stresu bo synek znowu chory i sie martwie

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, a co jest małemu?

Justwol, daj znać po !

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol mam nadzieję,ze to tylko jakieś pęknięte naczynko jak u mnie 2tyg temu i nic groźneg się nie dzieje :) Daj znać wieczorem.

A moja Córcia nabiera sił bo czasami kopie już z taką mocą,że mam wrażenie,ze zaraz mi bokiem z brzucha wyskoczy :) Szkoda,ze nie mam rentgena w oczach i nie moge jej zobaczyć choć na chwilkę co Ona tam w tym brzuchu wyprawia i jak wygląda :)

Oby dzisiaj się na wizycie pięknie ułożyła i pokazała buziuńkę. Nie mogę się już doczekać :D

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia katar i goraczka. Znowu... Tyljo, ze na fride nie ma szsns i boje sie, ze znowu sie skonczy zapaleniem oskrzeli. W pazdzierniku bral antybiotyk i jeszcze tydzien temu mial 3dniowke. Co chwile cos

Dziewczyny! Czujecie kopniaki tak nisko bardzo? Tak doslownie jakby w pochwie? Mam wrazenie ze mala mi miedzy nogami noga macha

Niunia86, jasmin lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, lepiej iść do pediatry, mój też ciągle ostatnio przeziębiony, co prawda brał tylko syropki i rustinoscorbin +nasivin do noska ale historia ciągnie się od września.

Ja czuję tak jak w pochwie, nisko kopniaki, mówiłam o tym gin, to powiedziała, że pewnie rączką tam macha gdzieś, bo na dole ma główkę. Ale w 1szej ciazy czułam raczej takie napieranie głowką mocne z miesiąc przed porodem, inne niż teraz.

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek - niestety bedzie gorzej. Pierwsze chwile z malensrwem sa super ale czas pologu to trudna sprawa.
    mnie nikt na to nie przygotowal a szkoda. Bo macierzynstwo nie jest takie piekne jak na zdjeciach w gazetach. Wsrod mam panuje zmowa milczenia. Nie wypada powiedziec, ze jest ciezko a nawet bardzo. Kazda klamie "jest cudownie, to taki aniolek".
    a w domu zombie w lustrze, hormony robia swoje, cialo jakies obce, niewyobrazalne zmeczenie i placz po nocach z bezsilnosci. Milosc przeogromna ale lekko nie jest.
    ostatnio kumpela nie mogla sie doczekac porodu. Po 2 tygodniach zadzwonila z rykiem " jak go wepchnac z powrotem do brzucha?!" hehe
    piekny ale trudny czas nas czeka

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wspolczuje :( chore dziecko to tragedia. Plakac mi sie chce chociaz to tylko katar. Wszystkie choroby wzielabym na siebie zeby tylko synek nie cierpial

Moja mala jestvw polozeniu miednicowym. Czuje glowe wysoko jak wypina i chyba sie nogami w dole odpycha... Glupie uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:05

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endi bedzie dobrze zobaczysz;*

justwol ja bym nie wytrzuymala do wieczora...

Madzik ja sie nastawiam na wszystko co najgorsze... ;) ale i tak sie nie moge doczekac... ;)

lepsze to niz siedzenie w domu... mieszkam tiu od prawie roku a w sumie nikogo tu nie znam ... nie mam sie do kogo odezwac przez calutki dzien bo maz w pracy od 5 do 19, przychodzi to sie okapie, zje obiad i idzie spac po 20... i tak codziennie...

dlatego nawet jesli okres pologu itd jest mega nieprzyjemny to nie moge sie tego doczekac bo cos sie bedzie dzialo pr-ynajmniej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:14

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez tak pracuje. Masakra... Ciagle jestem sama z malym :/
    ale zaraz bedziesz miala mnostwo kolezanek z placu zabaw :) przed urodzeniem dziecka nie znalam nawet sasiadow a teraz cale osiedle to moi nowi znajomi. To duzy plus

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam na wsi w domu rodzinnym i malo tu dzieci w okolicy a pozatym najblizszy plac zabaw to jakies 15 km stad ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wasze dzidziolki tez maja tak czesto czkawke? ;)

bo moj ma czasem 3/4razy na dzien... dzis juz 2gi raz... ;)

ale ja akurat srednio lubie to uczucie... dziwne to jest... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje jak nogami mi sie odpycha na samym dole. Ale chyba narazie jeszcze czesto sie obraca bo tez czuje jak mi sie kamien przesuwa po calym brzuchu bo to dosc bolesne. Czasem czuje na samym dole a czasem kopy nad pepkiem. No chyba ze wlasnie lapki wyciaga i mnie smyra dolem.
    Justwol daj znac co sie dziej po wizycie gin.
    Niunia powodzenia na wizytowaniu.
    Zdrowka dla dzieciakow chorych. Endi bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki. Wage dziecka narazie jeszcze ciezko przewidziec. Moze nie bedzie az tak duzy:-)
    Madziutek ja tez mysle ze teraz ci sie dluzy i czekasz a pozniej bedziesz chcia wrocic do czasu jak mialas czas na wszystko:-) jest tak jak madzik pisze w 100% sie zgadzam. Niby milosc wielka, podziwia sie ten maly cud napatrzec sie nie mozna ale jest ciezko tez. Ja o malo mialabym babyblues. Plakalam razem z dzieckiem czasem z bezsilnosci. A wszystko takie nowe i nieznane. Teraz wiem niby co mnie czeka ale nie nastawiam sie ze bedzie mi latwiej a trudniej bo w domu jest juz starsze dziecko i trzeba bedzie czas dzielic na jedno i drugie. Siebie i dom to chyba w nocy bede ogarniac:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:49

Niunia86, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny to okropne z tymi podkladami co piszecie... ;/
    Kaczamila nie wiesz jak to u nas na Wys. wyglada?? ;)

Z tego co mi kuzynka mówiła to podobnie... tylko ona rodziła w wojewódzkim i tam krzywo patrzyli na te majtki jednorazowe bo one są jakieś sztuczne i nie przepuszczają powietrza, to już bardziej przymykali oko na bawełniane zwykłe majtki...

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ułożenia to nie wiem jak jest ale też czasami czuję kopniaki bardzo nisko i czuję jak coś mi wpycha pod żebra-niestety nie umiem sprecyzować czy to głowa czy pupa czy nogi... Ale coraz ciężej mi siedzieć bo mnie gniecie i raczej leże albo siedzę oparta o coś,żeby miała więcej miejsca :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja tez teraz na wsi i wszedzie trzeba dojechac. Na plac zabaw tez. Nie znam tu wlasciwie nikogo w swoim wieku tez mnie to meczy bo jedyne towarzystwo to tesciowie.. Niezbyt zdrowa sytuacja dla psychiki mlodej mamy :-) jedyne co mnie czasem ratuje to jak pojade do szwagierki i jej doroslych corek na kawe. Przynajmniej normalnie mozna pogadac.

madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ