Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madzik dziękuję za odpowiedź. Rubi fajny brzuś.
Właśnie posegregowałam ciuszki. Do 6 miesiąca czekają już w szafie na pranie, a reszta w gigantycznym kartonie na dnie. Nie myślałam że tyle już uzbierałam ciuszków.
Pozostało do zakupienia laktator, łóżeczko, termometr do wanny, wózek i kilka pieluszek i śliniaczków. Uffff. W kalendarzu zapisane kiedy co kupię. Mile zmęczona idę śpiulać.
Dobranoc wszystkim.
Miłych łowów na allegro.
PS. Nie kupujcie pieluszek tetrowych w pepco. Są bardzo kiepskiego gatunku.
Buźki :*Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Rubi wrote:Sylwia czyli dobrze rozumiem, że jeśli chcę żeby pasowało na mojego Franka 68 to powinnam na aukcji kupić większy rozmiar? czy coś poplątałam?
Rubi najlepiej zmierz sobie te co już masz i porównaj wiem że np z tymi co są na licencji disneya są większe od moich a rozmiar niby ten sam bo sama mam też body z disneya i różnica jednak jest
ale jak z tymi z tesco czy smyka to szczerze mówiąc nie wiem dokładnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylimcia wrote:Sarah88 też ostatnio się przestraszyłam, bo zaczęło mnie ciało swędzieć, ale czytałam że zatrucie chyba własnie zaczyna się od swędzenia stóp i dłoni, na pewno trzeba to sprawdzić
ja z bliźniakami mam w tej chwili +8 kg, 108 brzuch, tylko że też startowałam z wagą 72 kg przy niskim wzroście. mam nadzieję, że nie przybędzie nie wiadomo ile. Ale po porodzie postanowiłam, ze też muszę wrócić do normalnej wagi, będę walczyć
A po porodzie bedziemy zdawać relację która ile na siłowni wytrzymała, oj będę chodziła będę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybella82 wrote:hej mamuski, musze sie pochwalic, ze zakupilam 2 pary spodni ciazowych
w h&m i jestem z siebie mega dumna
plus 2 koszulki dla Juniora
ale na gwalt potrzebuje kurtke zimowamyslalam, ze dam rade w swoich ale niestety, w jednej nie zapinam sie wcale a w drugiej na styk
wiem, ze niektore z Was kupowaly- podajcie prosze linki i podpowiedzcie czy sa cieple
mi ciagle zimno
-
Ja już od czwartej spać nie mogę..świetnie..
więc witam się w jakże piękny poranek chociaż nie wiem jaka pogoda bo trochę za ciemno na ocenę sytuacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 05:20
Dorka1979 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dorka ja za silownia nie przepadam zreszta tego typu cwiczenia dopiero ok 8 tyg jak skonczy się polog.zreszta ktora bedzie miala dile i ochote isc poćwiczyć jak albo wykorzystamy chwile aby sie zdrzemnac w dzien kiedy dzidzia bedzie spac albo czeka nas góra ubranek do wyprasowania, obiad do zrobienia itp
Jak juz znajde czas sily i ochote to chce raczej sprobowac pilatesa -
nick nieaktualnyRubi masz piękny brzuszek
Ja chciałam Wam tylko powiedzieć dzień dobry i podzielić się z Wami moim dobrym nastrojem. Wczoraj pół wieczoru i chyba pierwszy raz w ciąży narzekałam, że jest ciężko, że męczy mnie zgaga, że nie mam na nic siły. A dziś obudziłam się pełna energii i optymizmu. Może to biometr, może mój wrodzony optymizm a może po prostu nowa dawka dobrej jakości snu. Ale dziś czuje że wszystko na pewno będzie dobrze i że wszystko jest do zrobienia
Sarah mój lekarz mówił, że mogę pić wapno. Ale nie korzystałam z tego nie wnikałam w temat.
MartaM imponująca kwota.... kupiłaś tylko ubranka czy coś jeszcze?
Gosiaczek dobrze, że to nic poważnego!
Trzymajcie się dziewczyny i nie dajcie przeziębieniu!bella82 lubi tę wiadomość
-
czesc mamuski
ja juz zrobilam mezowi obiad i odprawilam Go do pracy a teraz pije herbatke i usmiecham sie sama do siebie bo Junior zaczal brykac jak tylko Tatus wyszedl z domu
Scarlett gratuluje nastawienia, chyba od Ciebie zgapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:13
-
Zazdroszczę wam pozytywnego myślenia i dobrych humorow.Nie mogę spać
Zasnelam po 2(w Pl było po 3 ) i juz od godziny nie śpię, a juz prawie 7.30 w UK.Jak ja będę dzis pracować to nie wiem bo ledwo na oczy widzę a zasnąć nie umiem. Wszystko przez te wstawanie na siusiu co godzinę. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:29
-
Witam i ja. Pół nocy nie spałam bo gardło nie odpuszcza niestety... Dobrze,że dzisiaj wizyta u giną to może podpytam co jeszcze mogę na przeziębienie. Teraz wstaje, idę z pieskiem na dworek i spróbuje przełknąć jakieś śniadanie bo ból gardla strasznie piekący i najchętniej nic bym nie jadła,
Miłego dnia. U mnie szaro,mglisto i zimno -
nick nieaktualnyWitam sie i ja. Moj naturalny budzik ola ,wstala dzis dopiero 8.30 i nawet w nocy w miare spokojnie z jedna pobudka wiec sie wyspalam.
Wapno mozna. Mi w aptece i lekarz na dyzurze powiedzieli ze wlasciwe jedyne co mozna na zlagodzenie objawow to wapno i wit c zeby uszczelnic naczynia. I woda. Bralam chyba 3 razy dziennie.
Ja brzuchola nie mierzylam ale napewno ponad 110 i + 5 kg wg mojej wagi. Zaczynalam to mialam prawie 100 cm:-) w piatek mam wizyte to sie okaze dokladnie jak z waga. Kolezanka z pracy we wtorek stwierdzila ze dopiero widac brzuch u mnie bo wczesniej sie nie rzucal w oczy:-) i tak byl duzy wiec wszyscy byli przyzwyczajeni ze odstaje.
Moja mala wczoraj kopala ladnie, dzis tez juz dawala znaki. Wiec wszystko gra.
Marta to zaszalas z zakupami. 550 zl to sporo:-) ale jak sie powstrzymac jak takie cuda teraz dla dzieci? U mnie jednak rozsadek bierze gore bo i tak mam pelno po coreczce.
Sylwia ja mam wrazenie ze w tesco rozmiarowa jest ciut wieksza. Np body lub pajacyki u nas zawsze wypadaly na wieksze niz ola nosila z innych firm. A wiekiem niby sie zgadzalo. Takze zawsze trzeba porownac. Albo odlezy swoje w szafce i poczeka:-) jak odpale laptopa to tez popatrze co wystawias bo narazie z telefonu wchodze i linki forumowe mi sie nie otwieraja.
U mnie tez szaro buro i checi nawet na wyjscie z domu brak. Nie mam pomyslu na obiad a sama z mala jestem bo G w pracy do jutra. Musze cos myslec zeby ola chciala to zjesc a z nia to jak z kalejdoskopem albo ladnie wcina albo wcale nie chce i pluje:-) moze kalafiorowa ugotuje... -
Ja co chwile borykam sie z uczuleniem, od jedzenia i kosmetykow wychodza mi czerwone suche plamy na twarzy i szyi, a na dloniach od roznys srodkow do sprzatania itp. W ciazy bezpiecznie mozna pic wapno, tylko bez dodatku kwercetyny, a do smarowania hydrocortisonum. No i trzeba natluszczacnajlepiej jakims emolientem. Ja mam teraz elo-baze i jest ok.
Co do zakupow w smyku, to na same ciuszki bym nigdy tyle nie wydala (przynajmbiej jednorazowo) zamowilam lezaczek, 2 komplety poscieli i do tego dorzucilam zestaw spiochow i polspiochow
Wspolczuje Wam problemow ze snem. Ja moglabym spac calymi dniami, a noc dla mnie ostatnio zaczyna sie o 21 i moglaby nie miec koncaBudze sie tylko 1-2 razy na siusiu i dalej do lozeczka
-
Witam się i ja.
Tak dawno się nie odzywałam bo miałam straszne problemy zdrowotne.
Po wizycie w szpitalu stwierdzono u mnie hipoglikemię ciążową ( niedocukrzenie).
Teraz jestem po wizycie u diabetologa i dietetyka. Musze uważać na to co jem bo mój organizm bardzo szybko spala glukozę( Ma się to nijak do mojej wagi. Teraz jest + 10kg na wadze. Prawdopodobnie będę miała cesarkę ze względu na wagę małego. Jest 2 tyg do przodu z masą ciała. Lekarz przewiduje 4kg a ja takiego bąbla nie urodzę
Co do ubranek ja też zaszalałam. Na szczęście dzięki licytacjom na allegro i olx mam zgromadzone ubranka do rozmiaru 68. Dziś przyjdzie do mnie kolejna paczka z pajacami - 8szt + 3 w gratisie upolowałam za 40zł z przesyłką)
Wczoraj z kolei byłam z moją siostrą w lumpeksie a tam ceny - 0,50gr, 1z, 2zł i niezniszczone ubranka dla dzieciaczków. Lubię tak kupować. Zwłaszcza, że trafiają się istne perełki markowe.
Cieszę się, że u was wszystko ok.
Ja na uczulenie w trakcie ciąży brałam calcium gluconicum w tabletkach 3x1 i pomogło.
Życzę Wam udanego dzionka.
Zmykam pozałatwiać kilka spraw na mieście. Czas mam tylko do 12 bo pozniej muszę odebrać małą z przedszkola.
Aaaaaa i dziś czeka mnie prasowanie michasiowych rzeczy:))))madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość