X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bujaczek do 12kg. Moj synek dopiero teraz ma taka wage a juz daaaawno nie jest tym zainteresowany. Wiec uwazam, ze do 9kg jest ok. To jest dla maluszkow. Jak potrafia juz prosto siedziec, kolo 7go miesiaca to bujaczek idzie,w odstawke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 20:34

Sarah88, Emartea, jasmin, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik i Bella piękne brzusie.

bella82, Madzik82 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dziś łóżeczko,zwykłe z materacem i pościelą w komplecie.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na łóżeczko już czekam...jutro powinno dojść, a wózek chcieliśmy zamówić dziś, ale musimy się umówić z panią konkretnie która obiecała nam rabat...Pan powiedział, że wózek może dotrzeć nawet na koniec lutego!!! więc się przeraziliśmy i jutro jedziemy zamówić jak będzie nasza Pani od rabatu...
    zdecydowaliśmy już że kupujemy baby design lupo szary...wystawowe były 3 kolory i do tego "zużyte" w sensie ciągle je sprzedawcy prezentują, ludzie macają..nie chcę takiego...a nie wiadomo co jest w magazynach u producentach bo to koniec roku a produkcja już w grudniu nie działa więc Pan postraszył że może być długi termin....

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja ostatnio cały czas czuję się gruba i ciężka :/ Szczególnie, że w weekend oddałam do reklamacji płaszcz i musiałam poszukać czegoś innego. Przymierzanie i kupowanie ubrań wpędza mnie w stany depresyjne... żeby zmieścić brzuch (i zostawić zapas na najbliższe 3 miesiące muszę patrzeć na rozmiar 40-42, a ja nawet nigdy 38 nie kupowałam!
    Na szczęście udało mi się znaleźć płaszczyk przeceniony na 200 zł z 70% wełny, 10% kaszmiru, więc powinien być ciepły. Tylko mam nadzieję, że za tamten zwrócą mi pieniądze, a jak nie to pochodzę w nim trochę i znów będę reklamować ze względu na materiał.

Ja zamówiłam w smyku ten leżaczek tiny love z budką. Mam nadzieję, ze jutro, najpóźniej we wtorek u mnie będzie. http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1103234871,swiat-niemowlaka-p

Co do łóżeczka to kupiliśmy gullivera w ikea. Podobało mi się, że cały bok jest zdejmowany. Ja jak skończyłam rok to nie chciałam już spać 'zamknięta' w łózeczku i rodzice musieli kupić tapczanik. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/

A dziś się pysznie objadłam! Wpadli rodzice z ciastem, a na obiad zrobiliśmy z mężem sushi! Dla mnie oczywiście bez surowej rybki :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Oglądaliśmy w weekend wózki i zupełnie nie wiem na który się zdecydować. Takiego jakbym chciała chyba jeszcze nie wyprodukowali. A Wy dziewczyny macie już swoje typy?

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po dlugiej podrozy:-) jestem teraz u rodzicow na mazurach i pewnie juz do swiat zostane. Powien Wam ze jak po ponad 400 km za kolkiem calkiem ok to z brzuszkiem znioslam:-) mala tylko na pecherz mi uciskala i co chwile postoj:-) myslalam ze bedzie gorzej i kregoslup ,pupa mi odpadna ale jakos obylo sie. Pogoda do bani i warunki na drodze tez. Mrzawka i mgla okropna. Cala droge pomalu wiec podroz ponad 7 godzin. Teraz Ola juz kima i ja tez padam.
    Ja lozeczka nie kupuje bo mam, ew jakies tanie turystyczne dokupie. Nie spiesze sie. Lezaczek mam brightstarts po Oli i tak jak Madzik pisze szybko idzie w odstawke jak tylko maluch zaczyna raczkowac to juz nie usiedzi na pupie zapiete:-) wiec max 8 mcy. Jak ma okolo roku chodzi wiec tez lezaczek nie jest uzywany. Wtedy juz zwykle przy stoliku i normalne krzeselko takie do karmienia lepiej kupic. A 18 kg to tak jakby na 2,5 -3 lata. Wiec nie wiem czy warto inwestowac w takie na 18 kg. Chyba ze solidniejsze sa w konstrukcji. A i wg mnie nie potrzebne sa tez niewiadomo jakie bajery u nas np wibracje wogole nie byly uzywane w lezaku, melodyjki tez jakos nie oczarowaly Mlodej. Palak z zabawkami wystarcza zeby zajac maluszka na jakis czas lusterka, szeleszczace elementy itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 01:01

noa8, Sarah88, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie.milego dnia

Niunia86 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na ostatnie pobranie na glukoze i do domciu..ale tylko dwa pobrania przed wypiciem i 2h po..pierwszy poziom cukru 69 :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Rubi widzę,że glukoza będzie w normie. Ja pierwsze miałam 63 a ostatnie 80 ;)

Ja tez zamierzam kupic bujaczek bo przy moim chrzesniaku się super przydał i tez ten do 9kg bo mały jak zaczął siadać i dźwigać mocno głowę to była obawa,że przeciazy bujaczek i się przewróci. Wiec moim zdaniem tez nie ma sensu kupować tego do 18kg.

Mi ma dzisiaj przyjść kurtka z bonprix. Ciekawa jestem czy będzie dobra...

Miłego dnia Mamusie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 08:41

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

gosiaczek moja Iga ma 4,5 roku i waży 18 kg wiec zgadzam sie że nie potrzeba do tej wagi chociaz teraz jakbym taki bujaczek zniosła ze strychu to by dupeczke pewnie wsadziła

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Udanych wizyt życzę :)

Rubi ja też myślałam o tym wózku baby design lupo,tylko na żywo go jeszcze nie widziałam i nie wiem czy mocno ciężki i czy zgrabny jest.
    Patrzyłam wcześniej na wózki z tzw. górnej półki i sama nie wiem co wybrać :( Czy droższy czy tańszy.

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Z tym leżaczkiem to ja już nie wiem :/ zaczęłam myśleć o większym bo jak byliśmy u znajomych w czwartek którzy mają córeczkę urodzoną 28 maja to okazało się, że mała waży już 9 kg 300 gramów a jeszcze nie siedzi i nie pełza więc myślę, że jeszcze przez miesiąc mogłaby z takiego bujaczka korzystać.

No i w tym 3w1 przemawia do mnie to, że będę mogła łatwo przenieś np. Juniora do kuchni jak będę chciała coś tak zrobić.

My mamy plan żeby kupić wózek: Tako Junama Impulse.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 09:59

• bella82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    witam sie w deszczowy poniedzialkowy poranek
    zycze milego dzionka :-*

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka my się zdecydowaliśmy na taki:

http://www.babyactive.pl/elipso/

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 10:29

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaśmin mi się podoba, bo jest taki zgrabny:P nie taki wielki...no i łatwo się przekręca spacerówkę i łatwo składa się stelaż

Matko ale mnie pokłuła..po tych 2h nie mogła mi się wbić bo jej krew nie leciała i grzebała mi w tych żyłach myślałam że ją pogryzę...;/ za 4 razem jej się udało więc jestem cała w czerwonych dziurkach...;/

no mam nadzieję że wynik będzie okyy ;) bardziej się niepokoję tsh ale zobaczymy dzisiaj mają być wyniki..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami po weekendzie. Witam się w nowym tygodniu :) Nadrobiłam zaległości weekendowe. Sobota i niedziela bardzo udana, w sobotę byliśmy na 50tce u wujka siedzieliśmy do 12 i wracając do domu jechaliśmy przed karetka która skręciła do nas do ogrodu, przestraszyłam się ze do teścia bo biedaczek ma nowotwór gardła i krtani i leży w łóżku słaby, ale okazało się ze do dziadka mojego męża. Staruszek (95lat) szedł do toalety i się przewrócił. Mąż poszedł spać a ja jako jedyna trzeźwa :P jeździłam z ciocią po szpitalach do 2 w nocy :/ w niedzielę pojechaliśmy do wujka "dojeść" dobre rzeczy z imprezy i wieczorem o 20 byliśmy już w łóżku :)

Mierzę sobie cukier od soboty i myślę, że jest ok w ciągu dnia mój cukier to 84- 89 a godzinę po obiedzie jest gdzieś w granicach 110-117.
    Dzisiaj byłąm powtórzyć CRP i jutro się okaże czy mam wykupić antybiotyk. Przy okazji kupiłam sobie ciastko prince polo oczywiście xxl :P i mam zamiar go zaraz zjeść i zmierzyć cukier po godzinie :P

A to mój brzuszek:
    rrvclf.jpg

Niunia86, SunSun, Emartea, MamaAdasia, kasss, Madzik82, gosiaczek31, bella82, Anastacia33, Emca, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie się dziewczyny...

mam jeszcze takie pytanko bo niestety pomiędzy palcami u nogi zrobiło mi się zaczerwienienie i pękła skóra, to chyba grzybica :/ używałyście może jakiś lekarstw? ja mam krem z ziaji "Terbinafina" ale nie wiem czy używać go w ciąży... do dermatologa wizyta wolna dopiero po nowym roku...

• justwol Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Tak podczytuje o tym leżaczku, o którym pisałyście i zaczynam się zastanawiać... powiem szczerze, że wcześniej nawet o tym nie myślałam i nie brałam pod uwagę takiego zakupu, teraz sama już nie wiem, ale wydaje mi się, że nie jest to do końca rzecz niezbędna, tzn. można się chyba bez tego obejść?
    Co prawda widziałam kiedyś u znajomych taki wynalazek i ich córcia była zadowolona jak sobie w nim siedziała... ale nadal mam dylemat :P może teściom lub rodzicom podpowiem czego jeszcze nie mamy a w czego zakupie ewentualnie mogli by nas wspomóc. Jak na razie to wszystko sami pokupowaliśmy - mamy łóżeczko, materacyk, ciuszki, wanienkę... ale cały czas jest ogromna lista rzeczy, w które chcemy się zaopatrzyć.

Rubi gratuluję cierpliwości w znoszeniu glukozy i wielokrotnego nakłuwania, u mnie zwykle jak się wkłuć nie mogą to zaczynam powoli odlatywać :P

Kaczamila super brzusio, taki zgrabniutki :)

kaczamila lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ała... janie nawidzę pobierania krwi... zawsze odwracam wzrok bo tak jak moja mama mdleje na widok krwi, będąc na pogotowiu z ciocią w nocy modliłam się by tylko nie przyjechała karetka z jakiegoś wypadku bym nie zobaczyła nikogo pokiereszowanego bo chyba bym do domu nie dojechała...

Co do leżaczka to też się zastanawiamy jaki kupić bo słyszeliśmy różne opinie... a szczerze powiem trochę przeraża mnie cena ponad 300 zł...

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ