Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam bujaczek do 12kg. Moj synek dopiero teraz ma taka wage a juz daaaawno nie jest tym zainteresowany. Wiec uwazam, ze do 9kg jest ok. To jest dla maluszkow. Jak potrafia juz prosto siedziec, kolo 7go miesiaca to bujaczek idzie,w odstawke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 20:34
Sarah88, Emartea, jasmin, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
ja na łóżeczko już czekam...jutro powinno dojść, a wózek chcieliśmy zamówić dziś, ale musimy się umówić z panią konkretnie która obiecała nam rabat...Pan powiedział, że wózek może dotrzeć nawet na koniec lutego!!! więc się przeraziliśmy i jutro jedziemy zamówić jak będzie nasza Pani od rabatu...
zdecydowaliśmy już że kupujemy baby design lupo szary...wystawowe były 3 kolory i do tego "zużyte" w sensie ciągle je sprzedawcy prezentują, ludzie macają..nie chcę takiego...a nie wiadomo co jest w magazynach u producentach bo to koniec roku a produkcja już w grudniu nie działa więc Pan postraszył że może być długi termin....Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Anastacia ja ostatnio cały czas czuję się gruba i ciężka
Szczególnie, że w weekend oddałam do reklamacji płaszcz i musiałam poszukać czegoś innego. Przymierzanie i kupowanie ubrań wpędza mnie w stany depresyjne... żeby zmieścić brzuch (i zostawić zapas na najbliższe 3 miesiące muszę patrzeć na rozmiar 40-42, a ja nawet nigdy 38 nie kupowałam!
Na szczęście udało mi się znaleźć płaszczyk przeceniony na 200 zł z 70% wełny, 10% kaszmiru, więc powinien być ciepły. Tylko mam nadzieję, że za tamten zwrócą mi pieniądze, a jak nie to pochodzę w nim trochę i znów będę reklamować ze względu na materiał.
Ja zamówiłam w smyku ten leżaczek tiny love z budką. Mam nadzieję, ze jutro, najpóźniej we wtorek u mnie będzie. http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1103234871,swiat-niemowlaka-p
Co do łóżeczka to kupiliśmy gullivera w ikea. Podobało mi się, że cały bok jest zdejmowany. Ja jak skończyłam rok to nie chciałam już spać 'zamknięta' w łózeczku i rodzice musieli kupić tapczanik. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/
A dziś się pysznie objadłam! Wpadli rodzice z ciastem, a na obiad zrobiliśmy z mężem sushi! Dla mnie oczywiście bez surowej rybki
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja po dlugiej podrozy:-) jestem teraz u rodzicow na mazurach i pewnie juz do swiat zostane. Powien Wam ze jak po ponad 400 km za kolkiem calkiem ok to z brzuszkiem znioslam:-) mala tylko na pecherz mi uciskala i co chwile postoj:-) myslalam ze bedzie gorzej i kregoslup ,pupa mi odpadna ale jakos obylo sie. Pogoda do bani i warunki na drodze tez. Mrzawka i mgla okropna. Cala droge pomalu wiec podroz ponad 7 godzin. Teraz Ola juz kima i ja tez padam.
Ja lozeczka nie kupuje bo mam, ew jakies tanie turystyczne dokupie. Nie spiesze sie. Lezaczek mam brightstarts po Oli i tak jak Madzik pisze szybko idzie w odstawke jak tylko maluch zaczyna raczkowac to juz nie usiedzi na pupie zapiete:-) wiec max 8 mcy. Jak ma okolo roku chodzi wiec tez lezaczek nie jest uzywany. Wtedy juz zwykle przy stoliku i normalne krzeselko takie do karmienia lepiej kupic. A 18 kg to tak jakby na 2,5 -3 lata. Wiec nie wiem czy warto inwestowac w takie na 18 kg. Chyba ze solidniejsze sa w konstrukcji. A i wg mnie nie potrzebne sa tez niewiadomo jakie bajery u nas np wibracje wogole nie byly uzywane w lezaku, melodyjki tez jakos nie oczarowaly Mlodej. Palak z zabawkami wystarcza zeby zajac maluszka na jakis czas lusterka, szeleszczace elementy itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 01:01
noa8, Sarah88, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
Ja czekam na ostatnie pobranie na glukoze i do domciu..ale tylko dwa pobrania przed wypiciem i 2h po..pierwszy poziom cukru 69
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam i ja.
Rubi widzę,że glukoza będzie w normie. Ja pierwsze miałam 63 a ostatnie 80
Ja tez zamierzam kupic bujaczek bo przy moim chrzesniaku się super przydał i tez ten do 9kg bo mały jak zaczął siadać i dźwigać mocno głowę to była obawa,że przeciazy bujaczek i się przewróci. Wiec moim zdaniem tez nie ma sensu kupować tego do 18kg.
Mi ma dzisiaj przyjść kurtka z bonprix. Ciekawa jestem czy będzie dobra...
Miłego dnia MamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 08:41
-
hej dziewczęta
gosiaczek moja Iga ma 4,5 roku i waży 18 kg wiec zgadzam sie że nie potrzeba do tej wagi chociaz teraz jakbym taki bujaczek zniosła ze strychu to by dupeczke pewnie wsadziłaNiunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Witajcie:)
Udanych wizyt życzę
Rubi ja też myślałam o tym wózku baby design lupo,tylko na żywo go jeszcze nie widziałam i nie wiem czy mocno ciężki i czy zgrabny jest.
Patrzyłam wcześniej na wózki z tzw. górnej półki i sama nie wiem co wybraćCzy droższy czy tańszy.
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Z tym leżaczkiem to ja już nie wiemzaczęłam myśleć o większym bo jak byliśmy u znajomych w czwartek którzy mają córeczkę urodzoną 28 maja to okazało się, że mała waży już 9 kg 300 gramów a jeszcze nie siedzi i nie pełza więc myślę, że jeszcze przez miesiąc mogłaby z takiego bujaczka korzystać.
No i w tym 3w1 przemawia do mnie to, że będę mogła łatwo przenieś np. Juniora do kuchni jak będę chciała coś tak zrobić.
My mamy plan żeby kupić wózek: Tako Junama Impulse.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 09:59
-
jaśmin mi się podoba, bo jest taki zgrabny:P nie taki wielki...no i łatwo się przekręca spacerówkę i łatwo składa się stelaż
Matko ale mnie pokłuła..po tych 2h nie mogła mi się wbić bo jej krew nie leciała i grzebała mi w tych żyłach myślałam że ją pogryzę...;/ za 4 razem jej się udało więc jestem cała w czerwonych dziurkach...;/
no mam nadzieję że wynik będzie okyybardziej się niepokoję tsh ale zobaczymy dzisiaj mają być wyniki..
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami po weekendzie. Witam się w nowym tygodniu
Nadrobiłam zaległości weekendowe. Sobota i niedziela bardzo udana, w sobotę byliśmy na 50tce u wujka siedzieliśmy do 12 i wracając do domu jechaliśmy przed karetka która skręciła do nas do ogrodu, przestraszyłam się ze do teścia bo biedaczek ma nowotwór gardła i krtani i leży w łóżku słaby, ale okazało się ze do dziadka mojego męża. Staruszek (95lat) szedł do toalety i się przewrócił. Mąż poszedł spać a ja jako jedyna trzeźwa
jeździłam z ciocią po szpitalach do 2 w nocy
w niedzielę pojechaliśmy do wujka "dojeść" dobre rzeczy z imprezy i wieczorem o 20 byliśmy już w łóżku
Mierzę sobie cukier od soboty i myślę, że jest ok w ciągu dnia mój cukier to 84- 89 a godzinę po obiedzie jest gdzieś w granicach 110-117.
Dzisiaj byłąm powtórzyć CRP i jutro się okaże czy mam wykupić antybiotyk. Przy okazji kupiłam sobie ciastko prince polo oczywiście xxli mam zamiar go zaraz zjeść i zmierzyć cukier po godzinie
A to mój brzuszek:
Niunia86, SunSun, Emartea, MamaAdasia, kasss, Madzik82, gosiaczek31, bella82, Anastacia33, Emca, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurujcie się dziewczyny...
mam jeszcze takie pytanko bo niestety pomiędzy palcami u nogi zrobiło mi się zaczerwienienie i pękła skóra, to chyba grzybicaużywałyście może jakiś lekarstw? ja mam krem z ziaji "Terbinafina" ale nie wiem czy używać go w ciąży... do dermatologa wizyta wolna dopiero po nowym roku...
-
Dzień dobry
Tak podczytuje o tym leżaczku, o którym pisałyście i zaczynam się zastanawiać... powiem szczerze, że wcześniej nawet o tym nie myślałam i nie brałam pod uwagę takiego zakupu, teraz sama już nie wiem, ale wydaje mi się, że nie jest to do końca rzecz niezbędna, tzn. można się chyba bez tego obejść?
Co prawda widziałam kiedyś u znajomych taki wynalazek i ich córcia była zadowolona jak sobie w nim siedziała... ale nadal mam dylematmoże teściom lub rodzicom podpowiem czego jeszcze nie mamy a w czego zakupie ewentualnie mogli by nas wspomóc. Jak na razie to wszystko sami pokupowaliśmy - mamy łóżeczko, materacyk, ciuszki, wanienkę... ale cały czas jest ogromna lista rzeczy, w które chcemy się zaopatrzyć.
Rubi gratuluję cierpliwości w znoszeniu glukozy i wielokrotnego nakłuwania, u mnie zwykle jak się wkłuć nie mogą to zaczynam powoli odlatywać
Kaczamila super brzusio, taki zgrabniutkikaczamila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRubi ała... janie nawidzę pobierania krwi... zawsze odwracam wzrok bo tak jak moja mama mdleje na widok krwi, będąc na pogotowiu z ciocią w nocy modliłam się by tylko nie przyjechała karetka z jakiegoś wypadku bym nie zobaczyła nikogo pokiereszowanego bo chyba bym do domu nie dojechała...
Co do leżaczka to też się zastanawiamy jaki kupić bo słyszeliśmy różne opinie... a szczerze powiem trochę przeraża mnie cena ponad 300 zł...