X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego stwierdzilam ze pójdę do tego ordynatora prywatnie juz niedlugo. Przynajmniej szybciej sie czegoś dowiem, niż czekac do końca lipca a przy okazji zobacze jak jest. Tylko juz i tak slyszalam ze lepiej tak, bo w razie czego to jest sie u niego i wszystko co do porodu, sali porodowej jak i po uzgadnia sie bezpośrednio z nim a nie juz na miejscu i w dodatku jak sie trafi na mila polozna to ok a jak nie to sie martw. A tak to on zawsze jest

mizzelka lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tabletki na przeziębienie, krople syropy itd wcześniej trochę popilam na imprezach na szczęście nie duzo nie widząc o ziarenku wiec mam nadzieje ze mimo wszystko będzie ok

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 2 tyg jest chronione ;) więc spokojnie :D tylko teraz trzeba uważać :)

anka418, Kamelia lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi kochane jak robicie te suwaczki co zaznaczone macie który tydzien, bo trochę zielona jestem

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz mam czas mdlosci i wymiotow- ale u was to mysle jeszcze ze 2 tyg zeby tak na powaznie- chociaz niektorzy w ogole nie maja

ja mysle ze te plamienia wyniknely z tego oslabienia- 2 dni wszystko zwracalam i mdlilo mnie , nic nie moglam robic, tragedia.

w sumie juz schudlam 2 kg

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby za 2 tyg mnie nie dopadło bo jadę na wakacje ;)
    Właśnie też bym chciała suwak :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedziesz gdzies blisko? ja juz teraz wiem zeby byc przygotowanym-
    sprawdz spbie spzital w tej miejscowosci zeby meic w razie czego

przezorny zawsze ubezpieczony

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chcesz suwak np podobny jak ja mam to nacisnij i Ci na moj i otworzy Ci strone i tam zrobisz swoj, pozniej kopiujesz kod na fora. to jakis bb code chyba

anka418 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r8f4deaqqe.png

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba sie nie udalo z tym siwaczkiem

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jakieś 300 km od domu nad morze ;) jakiś szpital jest na pewno ale mam nadzieje ze się nie przyda ;)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie sie nie przyda ale lepiej sprawdzic

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk może być widać, ale zaraz potem będziesz się martwić czy nie okaże się pusty i tak dalej. Czytałam wpisy dziewczyn które to właśnie tak miały, nie mogły się doczekać a potem znów strach. Ja zrobiłam pierwsze USG w 7 t 5 d i widziałam bijące serc. Cieszę się że nie poszłam wcześniej bo bym umarła myśląc czy będzie serce czy nie... ehhh nigdy konieć zmartwień.
    ps. jestem z lutówek :)
    Pozdrawiam dziewczyny
    anka418 wrote:
    Dziewczyny myślicie że zobaczę coś juz w piątek na usg? Dzisiaj mam 5tc 2d a 2 tyg od przypuszczalniego zapłodnienia

anka418, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :))
    również się dopisuje Termin 2 marzec (WG belly), w przyszły czwartek usg nie moge się doczekac :)))

mizzelka lubi tę wiadomość

w4sqpc0z5nmzmjny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlabym później ale jak juz pisałam gin bierze urlop później a jak on wraca ja wyjeżdżam wiec jeszcze min 3 tyg bym musiała czekać ;) wole chyba zobaczyć pęcherzyk niż się martwić ze w ogóle ciąży nie ma :p

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iść też dopiero w 9tc ale choroba zmusza mnie do tego, żeby iść szybciej. Tak więc udało mi się dziś umówić do lekarza, niestety nie mojego, ale zawsze to ginekolog.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka, to daj znać czy już coś widać

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilkę Was spuścić z oka... i 3 strony do nadrobienia!

Ja chodzę prywatnie do lekarza u siebie w mieście, który pracuje w szpitalu w Katowicach - to jest 50 km ode mnie i tam też chyba pojadę rodzić. Na pewno nie będę rodzić w Rybniku! Zresztą jeszcze tyle czasu...

Co do czytania internetu i zamartwiania się... No niestety, ale na takich podobnych forach i w postach w stylu "a moja siotra to tak... a moja znajoma to miała tak...". Nie warto. I potem taka dziewczyna się naczyta... np. ja - już mam nauczkę! Naczytałam się (nawet też jeszcze w jakiejś gazecie), że w I trymestrze to plamienia mogą być z niczego ale też może być to poronienie. Moja wyobraźnia zadziałała, a mój mąż mówił... wsłuchaj się w siebie.

Co do obiadu... postanowiłam zainwestować w parowar. Dziś chyba w Lidlu jest jakiś na promocji. I chyba zrobię obiad w postaci rybki i warzyw na parze!

Penelope lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Na chwilkę Was spuścić z oka... i 3 strony do nadrobienia!

Ja chodzę prywatnie do lekarza u siebie w mieście, który pracuje w szpitalu w Katowicach - to jest 50 km ode mnie i tam też chyba pojadę rodzić. Na pewno nie będę rodzić w Rybniku! Zresztą jeszcze tyle czasu...

Co do czytania internetu i zamartwiania się... No niestety, ale na takich podobnych forach i w postach w stylu "a moja siotra to tak... a moja znajoma to miała tak...". Nie warto. I potem taka dziewczyna się naczyta... np. ja - już mam nauczkę! Naczytałam się (nawet też jeszcze w jakiejś gazecie), że w I trymestrze to plamienia mogą być z niczego ale też może być to poronienie. Moja wyobraźnia zadziałała, a mój mąż mówił... wsłuchaj się w siebie.

Co do obiadu... postanowiłam zainwestować w parowar. Dziś chyba w Lidlu jest jakiś na promocji. I chyba zrobię obiad w postaci rybki i warzyw na parze!

Kochana a do kogo chodzisz? bo ja też z okolic Rybnika jestem. Dziś idę do LiftMed-u w Rybniku.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Do dr Graniczki, a wczoraj byłam u Grudnia bo akurat się miejsce zwolniło, a ja panikowałam w sprawie przebarwień śluzu. Grudzień był bardzo sympatyczny i bardzo delikatny :D, ale jakoś nie pałam do niego sympatią.

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ