X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego stwierdzilam ze pójdę do tego ordynatora prywatnie juz niedlugo. Przynajmniej szybciej sie czegoś dowiem, niż czekac do końca lipca a przy okazji zobacze jak jest. Tylko juz i tak slyszalam ze lepiej tak, bo w razie czego to jest sie u niego i wszystko co do porodu, sali porodowej jak i po uzgadnia sie bezpośrednio z nim a nie juz na miejscu i w dodatku jak sie trafi na mila polozna to ok a jak nie to sie martw. A tak to on zawsze jest

mizzelka lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tabletki na przeziębienie, krople syropy itd wcześniej trochę popilam na imprezach na szczęście nie duzo nie widząc o ziarenku wiec mam nadzieje ze mimo wszystko będzie ok

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 2 tyg jest chronione ;) więc spokojnie :D tylko teraz trzeba uważać :)

anka418, Kamelia lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi kochane jak robicie te suwaczki co zaznaczone macie który tydzien, bo trochę zielona jestem

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz mam czas mdlosci i wymiotow- ale u was to mysle jeszcze ze 2 tyg zeby tak na powaznie- chociaz niektorzy w ogole nie maja

ja mysle ze te plamienia wyniknely z tego oslabienia- 2 dni wszystko zwracalam i mdlilo mnie , nic nie moglam robic, tragedia.

w sumie juz schudlam 2 kg

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby za 2 tyg mnie nie dopadło bo jadę na wakacje ;)
    Właśnie też bym chciała suwak :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedziesz gdzies blisko? ja juz teraz wiem zeby byc przygotowanym-
    sprawdz spbie spzital w tej miejscowosci zeby meic w razie czego

przezorny zawsze ubezpieczony

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chcesz suwak np podobny jak ja mam to nacisnij i Ci na moj i otworzy Ci strone i tam zrobisz swoj, pozniej kopiujesz kod na fora. to jakis bb code chyba

anka418 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r8f4deaqqe.png

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba sie nie udalo z tym siwaczkiem

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jakieś 300 km od domu nad morze ;) jakiś szpital jest na pewno ale mam nadzieje ze się nie przyda ;)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie sie nie przyda ale lepiej sprawdzic

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk może być widać, ale zaraz potem będziesz się martwić czy nie okaże się pusty i tak dalej. Czytałam wpisy dziewczyn które to właśnie tak miały, nie mogły się doczekać a potem znów strach. Ja zrobiłam pierwsze USG w 7 t 5 d i widziałam bijące serc. Cieszę się że nie poszłam wcześniej bo bym umarła myśląc czy będzie serce czy nie... ehhh nigdy konieć zmartwień.
    ps. jestem z lutówek :)
    Pozdrawiam dziewczyny
    anka418 wrote:
    Dziewczyny myślicie że zobaczę coś juz w piątek na usg? Dzisiaj mam 5tc 2d a 2 tyg od przypuszczalniego zapłodnienia

anka418, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :))
    również się dopisuje Termin 2 marzec (WG belly), w przyszły czwartek usg nie moge się doczekac :)))

mizzelka lubi tę wiadomość

w4sqpc0z5nmzmjny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlabym później ale jak juz pisałam gin bierze urlop później a jak on wraca ja wyjeżdżam wiec jeszcze min 3 tyg bym musiała czekać ;) wole chyba zobaczyć pęcherzyk niż się martwić ze w ogóle ciąży nie ma :p

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iść też dopiero w 9tc ale choroba zmusza mnie do tego, żeby iść szybciej. Tak więc udało mi się dziś umówić do lekarza, niestety nie mojego, ale zawsze to ginekolog.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka, to daj znać czy już coś widać

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilkę Was spuścić z oka... i 3 strony do nadrobienia!

Ja chodzę prywatnie do lekarza u siebie w mieście, który pracuje w szpitalu w Katowicach - to jest 50 km ode mnie i tam też chyba pojadę rodzić. Na pewno nie będę rodzić w Rybniku! Zresztą jeszcze tyle czasu...

Co do czytania internetu i zamartwiania się... No niestety, ale na takich podobnych forach i w postach w stylu "a moja siotra to tak... a moja znajoma to miała tak...". Nie warto. I potem taka dziewczyna się naczyta... np. ja - już mam nauczkę! Naczytałam się (nawet też jeszcze w jakiejś gazecie), że w I trymestrze to plamienia mogą być z niczego ale też może być to poronienie. Moja wyobraźnia zadziałała, a mój mąż mówił... wsłuchaj się w siebie.

Co do obiadu... postanowiłam zainwestować w parowar. Dziś chyba w Lidlu jest jakiś na promocji. I chyba zrobię obiad w postaci rybki i warzyw na parze!

Penelope lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Na chwilkę Was spuścić z oka... i 3 strony do nadrobienia!

Ja chodzę prywatnie do lekarza u siebie w mieście, który pracuje w szpitalu w Katowicach - to jest 50 km ode mnie i tam też chyba pojadę rodzić. Na pewno nie będę rodzić w Rybniku! Zresztą jeszcze tyle czasu...

Co do czytania internetu i zamartwiania się... No niestety, ale na takich podobnych forach i w postach w stylu "a moja siotra to tak... a moja znajoma to miała tak...". Nie warto. I potem taka dziewczyna się naczyta... np. ja - już mam nauczkę! Naczytałam się (nawet też jeszcze w jakiejś gazecie), że w I trymestrze to plamienia mogą być z niczego ale też może być to poronienie. Moja wyobraźnia zadziałała, a mój mąż mówił... wsłuchaj się w siebie.

Co do obiadu... postanowiłam zainwestować w parowar. Dziś chyba w Lidlu jest jakiś na promocji. I chyba zrobię obiad w postaci rybki i warzyw na parze!

Kochana a do kogo chodzisz? bo ja też z okolic Rybnika jestem. Dziś idę do LiftMed-u w Rybniku.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Do dr Graniczki, a wczoraj byłam u Grudnia bo akurat się miejsce zwolniło, a ja panikowałam w sprawie przebarwień śluzu. Grudzień był bardzo sympatyczny i bardzo delikatny :D, ale jakoś nie pałam do niego sympatią.

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ