Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaM wrote:Witam Marcowe Mamy!
Dopisuję się i ja. Wg kalkulatora belly - termin 6 marca 2015
W czwartek zrobiłam test,w piątek rano pobiegłam na betę 67,02, w poniedziałek po 72h wzrosła do 315.
Tylko martwię się, że za późno umówiłam się na wizytę do ginekologa. Zgonie z zaleceniami położnej z pobliskiej przychodni umówiłam się do swojego lekarza na 25 lipca, bo "wcześniej niż w 9 tygodniu nie ma sensu, chyba że pojawi się krwawienie".
To moja pierwsza ciąża, która trochę zaskoczyła (bardzo miło zaskoczyła ) mnie i męża. Dopiero dziś zaczęłam przekopywać internet. 25 lipca będzie przełomem 6-7 tygodnia od zapłodnienia (bo nie jestem niestety w stanie przypomnieć sobie daty pierwszego dnia majowego cyklu). Może powinnam postarać się o przełożenie wizyty na wcześniejszy termin?
Myślę że taka data będzie ok. Ja jestem umowiona na 18 lipca, ale brązowy śluz zmusił mnie do pójścia teraz. Najlepiej zbyt się nie nastawiaj, bo różnie to bywa.
Witamy Cię! Was!
Natalka 03.2015
-
Hej dziewczynki
Ja już po pierwszej wizycie u ginekologa. Termin porodu pani doktor ustaliła na 29 lutego wiec albo luty albo marzec. Dzisiaj 5t3d a nie jak wskazywał termin miesiączki 5t5d. Pecherzyk 15 mm z malutkim kropkiem w środku Niestety za wcześnie na bicie serca - wizyta kolejna za 2 tyg. Dostałam pierwsze zdjęcie ale karty ciąży jeszcze nie mam założonej...
Tygrysek i rybeńka jesteście z moich okolic - ja z Jastrzębia ZdrojuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 19:28
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Hej, ja to średnio zadowolona jestem z wizyty. Ogólnie ciąża młodsza wg usg to 4+3 no i na prawym jajniku torbiel. Generalnie nic się nie zapytałam bo jakiś taki dziwny ten lekarz. Tygrysku ja chyba w Żorach będę rodzic bo mój lekarz prowadzący tam przyjmuje.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ooo to się kiedy musimy na soczek umówić
Tygrysek lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
A to ja nie wiem, nie słyszałamOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Dziewczyny ja ide na usg w poniedzialej i bedzie wtedy 6t i 1d. Mam nadzieje, ze nie za szybko ale nie moge sie doczekac... Ponad 2 tyg temu wyszly mi dwie kreski i juz dosyc mam czekania.
Rybenka kiedy nastepna wizyta? Co z ta torbiela?Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
No właśnie sama nie wiem co z nią... A wizytę mam dopiero 24.07 na szczęście już u mojego ginkaOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Szybko macie mdlosci. Mnie w ostatniej ciazy zaatakowaly w 8mym tygodniuvale tylko wieczorem i delikatnie. Moje jedyne objawy to brak apetytu i spadek wagi. Juz mam kilogram mniej. Ostatnio chudlam do 15tc. 4kila zgubilam a porem juz w gore kilogram co 3 tygodnieNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyWitam
Ja mam w sumie dwa terminy według ovufriend bo jeśli podaję aby wyliczył od pierwszego dnia @ to termin na 1 marca a jeśli wylicza od dnia owulacji to na 28 lutego i dlatego witam i u lutówek i u marcówek tak jam MoniaP . Mam 35 lat i dwójkę dzieci Oliwię 14 lat i Huberta 10 lat . Jestem w 5tc+4d i według mojego ginekologa na ostaniej wizycie prędzej 6 w totka trafię niż znajdę w ciążę, a tu proszę. Chyba muszę zacząć w totka graćMoniaP, Kamelia, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Kamelia wrote:Tygrysek wrote:Myślę że taka data będzie ok. Ja jestem umowiona na 18 lipca, ale brązowy śluz zmusił mnie do pójścia teraz. Najlepiej zbyt się nie nastawiaj, bo różnie to bywa.
Tygrysku i co ten sluz oznaczał ?
Witam wszystkich: )
Na + było to że był z szyjki, a nie z macicy, no i prawdopodobnie nadżerka, albo organizm chciał miesiączkę ale już jest ciąża wiec... to nic takiego nie było.Natalka 03.2015
-
Witam się i ja z rana ja też nie mam apetytu za bardzo od początku ciąży, teraz jeszcze ta choroba chyba to potęguje. Przedstawiam Wam mojego Kropka
Miłego dnia Kobietki :*Kamelia lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs