Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja sie boję że właśnie w marcu zima przyjdzie ;) . Ja zastanawiam się nad czymś takim http://allegro.pl/show_item.php?item=4782548495

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    To jak jest u was z tym fotelikiem, co polecacie?
    Ja kupuję w zestawie 3 w 1 z wózkiem, ale słyszalam opinie że kupiony osobno jest lepszy. Wychodzę z założenia że malutki bardzo szybko wyrośnie z tego pierwszego fotelika i nastepny kupie jakis porządniejszy ;)

MamaAdasia, Pocahontas lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny ines. 80cm. To na krótko wystarczy wg mnie. Jestem typem osoby, która woli kupować rzeczy, by wystarczyły "na dłuższy czas". :D

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Bardzo fajny ines. 80cm. To na krótko wystarczy wg mnie. Jestem typem osoby, która woli kupować rzeczy, by wystarczyły "na dłuższy czas". :D
    A możesz wysłać co ty kupiłaś?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupiłam. Mam zamiar kupić kołderkę. Co do wózka jeszcze nie wiem. Mam bardzo ciepły (gruby) kombinezonik i zastanawiam się czy kupować do wózka kołderkę.
    W styczniu lub lutym zakupię. Tak jak łóżeczko i materacyk.
    Mam w domu 3 duże kołdry nie używane. Zastanawiałam się czy nie przerobić jednej z nich. Nie wiem naprawdę. Mam mały mętlik co zakupić, a czego nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 14:18

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet s/m moze fatycznie być mała musisz sie zmierzyć choc ja mam jeansy rozmiar s a przed ciaza mialam M różnie jest z tymi rozmiarami a staniki planuje kupić te widziałam je na żywo są fajne i mięciutkie mam nadzieje że dorwe tylko duży rozmiar
    http://www.hm.com/pl/product/12507?article=12507-C
    Co do kombinezonu też nie ma co przesadzać to tylko ze szpitala do samochodu a na spacer też szybko nie pójdziemy ja mysle ze grubszy pajacyk kombinezon i kocyk w zupełności wystarczą

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, nie nie boję sie zamawiać przez internet :) Noszę 80D, taki mi dobrała babka w sklepie, a ten bisutonosz jest miękki i nawet jak piersi będą pełniejsze to będzie ok :)

Ja fotelik mam razem z wózkiem Tako, jest ok, zresztą maluch szybko z niego wyrasta, lepiej zainwestować w ten następny,, siedzący''.

ja kombinezonu nie mam, ale kupuję 56 ewnt małe 62, i tak pewnie będzie za duży.Takie maleństwa topią się w nich.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mam taki cyrk w domku:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf9fb4d51aec.jpg

I taki kombinezonik na marzec.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91ae83d6374c.jpg

W styczniu się uporządkuje, a w lutym zakupię resztę. A choinkę postawię ... chyba na przedpokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 14:28

MamaAdasia, SunSun, kasss, Pocahontas, Emrica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, ja nie mam do wózka kołderki, dla mnie jest zbędna. W marcu starczy kombinezon na misiu plus grubszy kocyk. To i tak na chwilę. Bo zaraz w kwietniu się na cieńsze rzeczy przerzucimy :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy 3w1 z fotelikiem. Pani powiedziała, że ma wszystkie atesty i raczej bez atestow boją się wystawiać foteliki na sprzedaż.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej boje się o rozmiar staników kupionych w necie niż o ich jakość. Więc może faktycznie w sobotę po badaniach (muszę zrobić morfologie etc. przed wizytą) pójdę do H&m i coś sobie kupie.
    S/M na mnie powinno być dobre gdyby nie biust:/ tam mogę się zaklinować a z kolei l/xl w biodrach wygląda na mnie tragicznie.

My fotelik będziemy mieli MaxiCosi - nie chcieliśmy tego co był w komplecie z wózkiem a znajomi zaoferowali nam swój, bo akurat jak Junior się urodzi to ich córa wyrośnie z tego pierwszego fotelika. Kolejny fotelik na pewno będziemy chcieli z wyższej póki i z Isofixem.

Co do śpiworka czy puchowego kombinezonu to póki co nie kupujemy. Najwyżej mąż kupi na szybko jak będziemy w szpitalu. Będziemy wiedzieli jaka jest pogoda i jaki rozmiar wziąć. Aczkolwiek znajomi bardzo chwalą śpiworek do spania w nocy, mówią, że u nich sprawdza się dużo lepiej niż kołderka czy kocyk.

MamaAdasia, Emrica lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam. Kocyk mam jak dla noworodka dość spory, więc ew opatulę go :) Ale kołderka do łóżeczka powinna być, tak mi się wydaje.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któras chciała to link do tego sprzedawcy z allegro z rzeczami dla przyszłych mam:
    www.brzuchatki.pl
    Wpisując hasło ALLEGRO na stronie tego sklepu online jest 5% rabat :)

Kasha, do łozeczka tak ,ale do wózka nie widze sensu,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 14:34

kasss, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek do spania bo dostaliśmy i drugi taki do wóżka a ostatnio byl w smyku na promocji za 30 zl całkiem fajny trzeba szkukac na bieząco bo mysle ze na pewno jeszce bedzie
    kasha mi też sie wydaje że kołderka to konieczność

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku myślałam że jak kupię kołderkę do wózka, to posłuży też do łóżeczka. Wszak do maja szybko zrobi się ciepło, a dziecko nie powinno wyrosnąć z kołderki i do końca sierpnia wystarczy kocyk. Potem będzie można kupić kołderkę do łóżeczka. Ale z drugiej strony, w marcu nie powinno być mroźno, więc kołderka do wózka nie powinna być niezbędna, ale w domku czemu nie. I mam dylemat. Dlatego poczekam do lutego :)

Ja zmykam do sklepu po rybkę na obiadek. Wpadnę wieczorkiem.
    Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 14:44

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z tym zusem to jakaś masakra czekam na pieniadze 48 dni a zus ma niby do 30 dni na wypłacenie dzwonilam w poniedzialek i podobno mieli w tym dniu akurat wysłać i jak dalej nie było tak nie ma a ksiegowy jak sie spóźnił dwa dni to obcieli mi 25% a oni sa bezkarni no skandal! ale sie zdenerwowałam ąż tak bardzo mi sie nie śpieszy ale jak by tak czlowiek grosza nie miał to predzej z głodu umrze niz sie doczeka

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam.
    Planujecie (lub może już kupiłyście) zakup jakiegoś śpiworka dla maleństwa. W co zamierzacie ubrać maleństwo w podróż ze szpitala do domu?

Ja mam zamiar na wyjście ze szpitala ubrać małą w cieplejsze ciuszki czapeczke na to kombinezonik i kocyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass może spróbuj sobie założyć konto na tym portalu: https://pue.zus.pl/ Co prawda raz będziesz musiała iść do ZUSu żeby je zweryfikować ale potem masz tam sporo informacji. Z tego co wiem też np. o wysokości zasiłku ale też jak zapadnie decyzja o wypłacie to pojawia się taka informacja w systemie.

Ja z tego korzystam choć zus póki co nic mi nie płaci i czasami się przydaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja jeszcze nie kupiłam. Mam zamiar kupić kołderkę. Co do wózka jeszcze nie wiem. Mam bardzo ciepły (gruby) kombinezonik i zastanawiam się czy kupować do wózka kołderkę.
    W styczniu lub lutym zakupię. Tak jak łóżeczko i materacyk.
    Mam w domu 3 duże kołdry nie używane. Zastanawiałam się czy nie przerobić jednej z nich. Nie wiem naprawdę. Mam mały mętlik co zakupić, a czego nie.

Kascha mi ciocia zrobi z jednej dużej kołdry dwie małe do łóżeczka ubiore w pościel co kupiłam do łóżeczka i nikt nie pozna że to nie są kupne kołderki więc jeśli masz taką możliwość to zrób z dużej kołdry dwie małe

• kasss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kass może spróbuj sobie założyć konto na tym portalu: https://pue.zus.pl/ Co prawda raz będziesz musiała iść do ZUSu żeby je zweryfikować ale potem masz tam sporo informacji. Z tego co wiem też np. o wysokości zasiłku ale też jak zapadnie decyzja o wypłacie to pojawia się taka informacja w systemie.

Ja z tego korzystam choć zus póki co nic mi nie płaci i czasami się przydaje.
    Scarlet załozyłam sobie właśnie pare dni temu ale musze jeszcze tam jechac a czekam aż mi przeziębienie minie ale dzięki za info podam tez im nr konta zeby na konto mi wpłacali bo póki co przynosi listonosz

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ