Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Mój mąż też zupełnie nie zdjęciowy
A ja też nie odczuwam potrzeby fotografowania się ze swoimi +9 kg. Jedyne zdjęcia to te, które wrzucałam tu na forum. Między nami są 4 lata różnicy. Ja jestem rocznik 89, B. 85. Poznaliśmy się na studiach, ja byłam na 1, on na 5 roku. Trochę razem imprezowaliśmy ze wspólnymi znajomymi, ale mi wtedy nie w głowie były związki, musiałam być 'wolna i niezależna'
Po roku spotkaliśmy się przypadkiem i tak już zostało do dziś.
Śpiworki do spania mam dwa, jeden od teściowej nie wiem skąd, a drugi upolowałam -50% w tesco, ale mimo wielu zachwytów, póki co jestem do nich sceptycznie nastawiona. Kombinezonu nie kupuje, mam takiego misia z lidla, najwyżej coś cieplejszego założymy małej pod spód i na to kocyk.
Jeszcze nie zdecydowaliśmy się na wózek, myślimy nad graco evo (bo mały, zgrabny, lekki) albo jedo fyn (wg nas optymalny z trochę lepszą amortyzacją i pompowanymi kołami). Fotelik będzie na 90% recaro. Firma ma dobre opinie, a cena w internecie też jeszcze znośna http://www.sklep-tosia.eu/recaro-young-profi-plus_p200.
Stanika w internecie chyba nie kupię, ewentualnie gdy znajdę fajny model to poszukam jakie są jego ceny online. Ale to pewnie po porodzie, na pierwszy ogień pewnie pójdzie zestaw z h&m.
Nie wiem co się stało, ale ostatnio coraz częściej nachodzą mnie myśli czy w brzuchu
zamiast Ninki nie siedzi przypadkiem Janek. No ale mąż mi to wybija z głowy. Na dowód kupił wczoraj w tk maxxie różowy kosz w słoniki do pokoju Małejgosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Dziś w końcu muszę zabrać się za świąteczne dekoracje w domu, bo mąż mnie pogania od kilku dni. A od jutra pieczenie pierników, no od soboty bo jutro 60tka mojego taty. Co ja ubiorę?
Też chciałabym drugie dziecko przed 30tką, ale czy będę tak szybko gotowa na kolejne dziecko to się okaże po porodzie. Jeszcze sama nie wiem co mnie czeka. -
nick nieaktualnyKass jeśli nie udasz się do ZUSu w ciągu 7 dni od dnia założenia konta na tym portalu to ona automatycznie Ci się skasuje i musisz je założyć raz jeszcze.
MartaM oglądałam GracoEvo w sklepie i był hiper lekki i zwrotny. My na niego się nie zdecydowaliśmy bo ja dobrze pójdzie przeprowadzimy się do swojego domu za miastem w przyszłym roku i wtedy przyda nam się bardziej "terenowy" wózek.
Ja liczę, że w weekend kupimy choinkęco roku kupujemy żywą więc nie możemy za szybko tego zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:34
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj ja chciałam mieć choinkę w tym roku w pokoju żywą ale nic z tego przez leżenie.
Trzeba kupić choinkę, ozdoby na nią w ogóle zakupy świąteczne i przygotowania. wszystko to diabli wzięli. miałam ciastka piec piernik przekładany, sernik z kajmakiem i orzeszkami ziemnymi a tu nici z tego...
I na dodatek nie mam prezentu dla moich rodziców... masakra jakaś
Co do śpiworków to ja mam jeden do łóżeczka i jeden dostałam od szwagierki do wózka z Wójcika. A jeżeli chodzi o wyjście ze szpitala to mam gruby kombinezonik podobny do tego co ma Kasha. -
nick nieaktualnyCo do fotelika to myśmy kupili w zestawie z wózkiem Tako, tak jak piszą dziewczyny sprzedawcy mówili, że jest ten fotelik bezpieczny a dziecko szybko z niego wyrośnie. będziemy inwestować w następny fotelik.
Pocahontas, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Mnie babcia pytała: a co jak będą 2 dziewczyny - więc się potem nad tym zastanowiłam i stwierdziłam, że jak się okaże, że dziewczynki się urodzą to na początku nie będą miały żadnej sukienki, a mnóstwo niebieskich i zielonych rzeczy, no i same pajace i jeansy:D
chociaż na ostatnim usg w szpitalu pani dr zapytała - czy znam płeć, więc jej odpowiedziałam, że mają być dwaj chłopcy, ale mogłaby mi powiedzieć, że będzie parka:)rozejrzała się i powiedziała: "Będzie parka jak następnym razem będą dwie dziewczynki, teraz widzę chłopców"
pochwalę się jakie postępy poczyniłam:) pierwsza półka rzeczy dla maluchów a druga dla mnie:)
Emrica, madziutek 23, kasss, Niunia86, slodka100, SunSun, Anastacia33, loszcz, kaczamila, limcia, gosiaczek31, sylwia85, Krysti, Rubi, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No nieźle pocahontas. Ja mam tylko parę próbek
Z chemii kupię tylko szampon, płyn/mydełko, proszek/płyn do prania, 1 paczkę chusteczek nawilżających i maść pośladkową. Ew zasypkę. Nic więcej. Położna mówiła, że lepiej z kosmetykami nie przesadzać.
Czytałam "wyprawkę" dla noworodka do domu i się przeraziłam ile wypisują kosmetyków. Muszę zastanowić się tylko nad firmą.
Jakieś 2 tygodnie po powrocie ewciu, ja się wybiorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 16:04
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
ewka1990 wrote:Diewczynki po jakim czasie po powrocie z maluchem do domu wybierzecie się na dwór na pierwszy spacer ?
Ewa ja nie wiem, to zależy na pewno od pogody i od tego czy maluchy będą zdrowe. Chciałabym jak najwcześniej chociaż na kilka minut na taras z nimi wychodzić.
Kasha ja wolałam zrobić większe zaopatrzenie, nawet w te produkty po 1 miesiącu, bo nie mam pojęcia jak to będzie z dwójką i co mi będzie potrzebne a co nie. Jak z kuzynką rozmawiałam to mi powiedziała, że chociaż się myśli, że się wszystko ma to dopiero potem się okazuje co by się jeszcze przydało.
-
nick nieaktualnyŁAŁ pocahontas mi daleko brakuje do twojej wyprawki ja mam maść na odparzenia krem ochronno nawilżający i mydełko do kąpieli i taki 2w1 płyn z szamponem do mycia i w zasadzie nie będę więcej kupać kosmetyków dla maleństwa na początek myślę że tyle wystarczy .A resztę wyprawki skąpletuje po styczniowej wypłacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 16:19
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Scarlet dobrze że o tym napisałaś bo nawet nie wiedziałam wystarczy jak podam im moje dane to beda miec wszystkie inf czy musze cos wydrukować?
Pocahontas dobrze wyposarzone szafeczki ale masz racje przy dwójce będziesz miała jeszcze mniej czasu i lepiej mieć wszystko w domu przygotowane
Ewka ja też myśle ze ok 2 tyg wszystko zalezy od pogody
coś Blanka sie nie odzywa i Czekaja[/url]
-
Ja już po wizycie. Dziękuję Wam za kciuki. Znowu się bardzo przydały. Szyjka w długości bez zmian wiec nadal ma prawie 32mm. Ale nadal mam sie oszczędzać. Coś tam mogę w domu porobić ale zakupu wyprawkowe czyli chodzenie po sklepach odpada. Do 35 tc relaks. Później mogę nawet jeszcze pospiewac
Okazało się,że mała jest o 5 dni młodsza i nie za wielka. Przez 2 tyg przybrała niewiele ponad 100g i jeszcze nie waży kg... Ale pan dr stwierdził, że prawdopodobnie dlatego,że ja za wielka nie jestem i być może to dlatego. Następna wizyta 8 stycznia.Madzik82, SunSun, kasss, Scarlett2014, bella82, kaczamila, limcia, Emca, gosiaczek31, sylwia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziutek 23 wrote:dziewczyny a na co wy zwracalyscie uwage przy wyborze wozka??
Lekki, aluminiowy stelaz ktory latwo sie sklada i nie zajmuje duzo miejsca u aucie
3w1
pompowane kola
lekki, zwrotny
Wygodne i spore siedzisko spacerowki z oparciem rozkladanym do pozycji lezacej
Wybralam maxi cosi mura 3, uzywany
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Witam serdecznie,ja dziś choruje
Już wczoraj czułam się "niewyraźnie" ale od rana z nosa mi leci,gardło boli i przełykać nie mogę.Ogólnie się czuję taka rozbita czyli typowe przeziębienie.Leżałam w łożku do 14:00 ale niestety musiałam wstać bo dziś pracuje i za chwile wychodzę do roboty
Wolne mam dopiero w niedizele,mam nadzieje ze jakoś przeżyje.Póki co w ruch poszła cytryna,miód i czosnek(ale ten w tabletkach bo nie mogę śmierdzieć klientom hihi)szałwia do płukania gardła i paracetamol(ale małe ilości bo się boję aby nie zaszkodziły synkowi)wiecie ile można brać paracetamolu na dobę?wziełam od wczoraj 2 tabletki 500 mg więc chyba ok,następną wezmę przed snem