WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja biorę 3x1 więc podejrzewam,że jeszcze jedna na pewno nie zaszkodzi :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia to strasznie szybko ci ginekolog zrobił to usg 3 trymestru bo mój będzie mi robił takie usg 3 trymestru ok 36 tyg ciaży

• Emrica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja takie usg z tymi pomiarami co podałaś mam robionę co wizytę u ginekologa, a na 3 usg szczegółowe lekarka mnie wysłyła do inne placówki do gabinetu usg ok. 32 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 18:59

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nospe to tak 3 razy dziennie to maks.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet weź jeszcze dawkę magnezu.

ines31 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Ewelaa ja też właśnie go chce tylko niewidzialam na zywo i bałam sie ze sie rozczaruje.A ile zaplacilas?
    Widzialam go na zywo. Jak dla mnie jeden z ladniejszych wozkow. Ja za 2w1 zaplacilam 1200zl + dostane gratis adaptery Maxi Cosi zebym mogla fotelik w stelaz od wozka wpinac :)

SunSun lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez też już wzięłam. W sumie nie czuje się szczególnie źle. Po prostu dawno nie miałam takiego ciężkiego brzucha. Ale jak siedzę lub leżę to jest zupełnie miękki. Jak chodzę to chyba też jest najgorzej ale na wszki wyladek poza wyprawą po pożywienia leżę na kanapie od momentu gdy wróciłam z pracy.

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też byłam zdziwiona bo ostatnio to połówkowe robił mi późno bo uważał,że lesze widoki... Może teraz bez różnicy?
    Ja w sumie 2 tyg temu też Małą miałam mierzoną,dzisiaj doszły dwie rzeczy więcej do badania i już...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 19:10

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest na tym etapie ja też jak leżę lub siedzę to brzuszek ok, a jak chodzę za dużo to mnie tak ciągnie, ale dzidzia rośnie i coraz gorzej to odczuwamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 19:19

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja robilam Hbs miesiąc temu

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujr udanych wizyt! Niunia super ze z szyjka ok i nie skraca sie dalej.
    Loszcz zdrowka dla ciebie.

Ja morfo, mocz, hbs, wr i hiv mam teraz zlecone na nastepna wizyte wiec do 5.01 musze zrobic. Pewnie tez usg wtedy zrobie bedzie dokladnie 31 tydz.
    Ja tez mam fotelik z wozka 3w1 wystarczal nam. Nie kupuje dodatkowo. Aha mam pytanie do mam co maja Tako wozki i foteliki. Nie macie wrazenia ze fotelik jest zbyt gleboko wyprofilowany pod pupa dziecka? Ja po urodzeniu mialam wrazenie ze mala za mocno mi sie w nim zapada i nie jest w pozycji lezacej tylko takiej embriolnej z nozkami mocko ugietymi:-) sama nie wiem czy to dobrze. Z tego co widze inne foteliki sa bardziej plaskie.
    Co do ubrania na wyjscie: welurowy spioch lub pajac, nie zbyt gruby kombinezonik i kocyk ewentualnie jesli zimno bedzie. To i tak tylko do samochodu przejscie.
    Spiworki do spania u nas sie nie sprawdzaly. Ola strasznie sie w nich denerwowala i kopala nogami wiec oddalam jeden cieplejszy a cienki mam wiec zobacze czy tym razem mi sie przyda.

Niunia86, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ile starcza pierwszy fotelik do samochodu, ile miesięcy?

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica do 9 kg one sa. Wiec zalezy duzo od wielkosci dziecka. U nas mala miala cos kolo 7 mcy jak kupilismy jej wiekszy typowo samochodowy

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Widzialam go na zywo. Jak dla mnie jeden z ladniejszych wozkow. Ja za 2w1 zaplacilam 1200zl + dostane gratis adaptery Maxi Cosi zebym mogla fotelik w stelaz od wozka wpinac :)
    no to faktycznie super cena bo te adaptery też sporo kosztują!

ex2btv738sn49jef.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dostaliśmy adaptery gratis do fotelika :)

SunSun lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi Cosi nosidelka sa do 13 kg

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja też już po wizycie Lenka jest nadal Lenka i raczej nic jej już nie wyrośnie waży 1320 g, ilość wód w normie wszystko posprawdzał pomierzył że ok pomiary dziecka prawidłowe ułożona jest już główkowo

byłam z mężem i córcią a dokuczała tzn kręciła sie i gadała non stop tak chciała zobaczyć ale jakoś nie była zachwycona bo robił w 2D niestety na 3D mała nie dała sie podejrzeć widzieliśmy rączke i ramie, buźki nie chciała pokazać

Scarlett2014, SunSun, kasss, Niunia86, madziutek 23, Emrica, loszcz, Madzik82, gosiaczek31, MamaAdasia, Emca, Ewelaa, limcia lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Gratulujr udanych wizyt! Niunia super ze z szyjka ok i nie skraca sie dalej.
    Loszcz zdrowka dla ciebie.

Ja morfo, mocz, hbs, wr i hiv mam teraz zlecone na nastepna wizyte wiec do 5.01 musze zrobic. Pewnie tez usg wtedy zrobie bedzie dokladnie 31 tydz.
    Ja tez mam fotelik z wozka 3w1 wystarczal nam. Nie kupuje dodatkowo. Aha mam pytanie do mam co maja Tako wozki i foteliki. Nie macie wrazenia ze fotelik jest zbyt gleboko wyprofilowany pod pupa dziecka? Ja po urodzeniu mialam wrazenie ze mala za mocno mi sie w nim zapada i nie jest w pozycji lezacej tylko takiej embriolnej z nozkami mocko ugietymi:-) sama nie wiem czy to dobrze. Z tego co widze inne foteliki sa bardziej plaskie.
    Co do ubrania na wyjscie: welurowy spioch lub pajac, nie zbyt gruby kombinezonik i kocyk ewentualnie jesli zimno bedzie. To i tak tylko do samochodu przejscie.
    Spiworki do spania u nas sie nie sprawdzaly. Ola strasznie sie w nich denerwowala i kopala nogami wiec oddalam jeden cieplejszy a cienki mam wiec zobacze czy tym razem mi sie przyda.

ja mam tako ale do fotelika miałam taką dodatkową wkładkę dla noworodków żeby nie był taki głęboki ty nie miałaś?

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam pierwszy fotelik służył do ok roku wagi nie przekroczyliśmy i tak, ale głowa nie może wystawać poza fotelik nogi mogą dyndać a potem kupiliśmy większy fotelik cartero to taka podróba recaro

o taki mamy teraz
    http://allegro.pl/fotelik-caretero-diablo-xl-plus-2014-organizer-i4893129241.html

Niunia86, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się zlazłam dziś po sklepach...padammm...

ewka, ja również będę się cieszyć tak samo z chłopca jak i dziewczynki, ale chodziło mi o to że już się przywiązałam do Franka i byłabym smutna w pierwszej chwili gdyby okazała się przy porodzie dziewczynka....co nie znaczy, że mniej bym kochała...:)

ja mam od kuzynki taki milutki polarek- kombinezon i chyba założe body- grubszego pajaca- ten polarek i kołderka...

co do fotelików, my kupiliśmy maxi cosi, bo Pani nam objaśniła, że te co produkują dla 3w1 są na 3 m-ce, bo jakieś za małe robią (nasi znajomi to samo mówili, że zaraz musieli kupować nowy bo mały wyrósł i nogi mu wisiały)...a te innych marek typu chicco czy maxi cosi starczą przynajmniej do 9 m-ca...teoretycznie są do 13kg

adaptery do wózka kosztowały nas 32 zł po rabacie, takto 49zł

pocahontas imponująca szafka ;) ja też muszę się wziąć od stycznia za kosmetyki...

Loszcz wracaj szybko do zdrowia...

Pocahontas, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ