WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Heja,

My z synkiem byliśmy na jasełkach w przedszkolu, dzieciaki przedstawiały, super ;)

Dostałam dziś zamówienie z allegro: biustonosz do karmienia o którym Wam pisałam, fajny, miękki i miły , a z drugiego - koszulę zamawiałam ,a do tego gratis 2 karty oczami maluszka.Też fajna , wzięłam XXL i na długośc akurat :)
    http://allegro.pl/naturana-87703-biustonosz-do-karmienia-80-d-bialy-i4842003442.html
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-xxl-ramiaczka-gratis-i4858703592.html
    A to jest koszula nocna którą ja chcę zamówić do szpitala. http://allegro.pl/rozpinana-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-taro-xl-i4840299714.html

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kass może spróbuj sobie założyć konto na tym portalu: https://pue.zus.pl/ Co prawda raz będziesz musiała iść do ZUSu żeby je zweryfikować ale potem masz tam sporo informacji. Z tego co wiem też np. o wysokości zasiłku ale też jak zapadnie decyzja o wypłacie to pojawia się taka informacja w systemie.

Ja z tego korzystam choć zus póki co nic mi nie płaci i czasami się przydaje.
    Zgadza się, ja PUE mam założone i widzę kiedy mam kasę dostać

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Witajcie
    Ja uwazam tak samo jak Kass......Termin mam na 17 marca....nie wiem czy urodzę wcześniej czy później ale kombinezonu nie kupuje. Nie opłaca się. Za pasm będzie kwiecień..pewnie dopiero wtedy wyjdziemy na spacerek.
    Na przywiezienie ze szpitala mam grubsze spodnie dla Małego (założe je na śpiochy) i grubszą kurteczke. Byle dojść ze szpitala do samochodu ;) A w samochodzie juz tatus nagrzeje synusiowi i na pewno bedzie mu ciepło ;)
    Tylko pamiętajcie wychodząc ze szpitala z dzieckiem przykryjcie mu buzię pieluszką, żeby się nie zachłysnęło zimnym powietrzem, i jewzcze przez jakiś czas wychodząc na spacer tak robić i stopniowo odsłaniać.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja wyspana już...nie chciałam się wybudzac i gapic w tel. Ale Leze już 30min. Z oczami jak 5zł...do tego jakiś głód mnie dopada..także witam się w ten piękny poranek :)

loszcz, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam kilka zamówień online na prezenty i zmykam do łóżeczka więc dla Rubi dzień dobry a dla mnie dobranoc :-)

Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka super ta koszula do karmienia

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc loszcz i dzień dobry inne mamusie

Dorka1979, loszcz lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Kurde a ja wyspana już...nie chciałam się wybudzac i gapic w tel. Ale Leze już 30min. Z oczami jak 5zł...do tego jakiś głód mnie dopada..także witam się w ten piękny poranek :)

Mam to samo. Obudziłam się już chwilę temu i chyba już nie będę spać :/ póki co leżę ale zaraz wstanę, zjem śniadanie i zacznę szykować się do pracy :)

A i pochwale się że dziś zaczynam nowy tydzień! :)

Dorka1979, Niunia86, kaczamila, gosiaczek31, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Widzę że nie tylko ja spać nie mogę. Masakra. Za parę godzin pewnie uda mi się zasnąć jak będę musiała do laboratorium i lekarza iść. A jeszcze tyle do zrobienia w domku.
    Miłego dnia.

Dorka1979, Krysti, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki zabieracie szlafrok do szpitala...taki dlugi za kolano czy krótki przed? Z frotty, polarku czy bawełny? Ja osobiscie nie lubie tych grubych szlafrokow i zastanawiam sie nad takim
    http://allegro.pl/krotki-bawelniany-szlafrok-damski-maja-rozmiary-i4833566813.html?no-rwd=1#tabsContent
    Co myslicie?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyjatkowo dzis wyspana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana
    Jeśli chodzi o szlafrok to też nie lubię grubych, bo mi wiecznie gorąco, więc kupię u tego co koszulę taki. http://allegro.pl/lulu-szlafrok-z-kapturem-super-lekki-podomka-l-i4843143321.html

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupilam pare ubranek dla mojego Ignaśia :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a98009286014.jpg

Sarah88, Niunia86, kaczamila, gosiaczek31, MartaM, Emrica, Madzik82, Pocahontas, kasss, MamaAdasia, loszcz, Rubi, MisiaMonisia, Dorka1979, limcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    W takim razie będę miała w nocy z kim pogadać ;)
    A jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny jaki zabieracie szlafrok do szpitala...taki dlugi za kolano czy krótki przed? Z frotty, polarku czy bawełny? Ja osobiscie nie lubie tych grubych szlafrokow i zastanawiam sie nad takim
    http://allegro.pl/krotki-bawelniany-szlafrok-damski-maja-rozmiary-i4833566813.html?no-rwd=1#tabsContent
    Co myslicie?
    Ja taki do kolan wezme by tylek zakrył :D

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czzesc dziewczynki.. wieki mnie tu nie było.. mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku.. jakiś skrót? POPROSZĘ

miałam wiele przejść za sobą.. byłam z starszakiem w Sanatorium, stamtąd pojechałam prosto do szpitala.. niestety synek nr. 2 nie rośnie, jak powinien, miałam wyciek wód płodowych, bolesne, krzyżowe skurcze.. oczywiście najedliśmy się stresu, wody na szczęście przestaly wyciekać, choć są na niskim poziomie, skurcze bolesne ustały, zostały, te nieodczuwalne..a mały nadal mało rośnie i tu teraz jest największy stres..wiadomo, że mała ilość wód skutkuje słabszym przyswajaniem substancji..ale aż tak? jestem w 29 tygodniu, synek nie waży nawet 800g :( dalej diagnozują powód tak słabego przyrostu wagi.. mam już spakowaną torbę, musiałam przyspieszyć szykowane się do porodu, nie wiem jak to się zakończy.. musiałam jednak zmienić nastawienie, bo okropnie siadła mi psychika..teraz jjest ok, jestem pozytywnie nastawiona:)

co do piżam/koszul.. to do porodu, najlepiej dłuższa koszulka, i tak ją niestety wyrzucicie po porodzie..a później.. przynajmniej 3 szt koszul do karmienia do szpitala, każdego dnia trzeba zmienić, a niestety mocno sie krwawi, więc czasem i 2 dziennie schodzą..

postaram się teraz być na bieżąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:34

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka to widze ze masz podobny gust....fajny szlafrok

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka co za przezycia. wspolczuje strasznie tego stresu ktorego sie najadlas..odpoczywaj i pij duzo wody , moze wody sie unormuja i przetrwasz jak najdluzej w ciazy nie kazali ci lezec w szpitalu? mozesz w domu byc? . trzymam kciuki. Ostatnio spotkalam na poczekalni u lekarza mloda dziewczyne jej synek tez powoli rosl skonczylo sie tak ze maly mial troche ponad 2kg przy urodzeniu , teraz maly jest zdrowym normalnym chlopcem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:53

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka witaj z powrotem choć w smutnych okolicznościach... Trzymam kciuki za Maleństwo,żeby zaczęło ładnie przybierać na wadze. Ja wczoraj też usłyszałam na wizycie,ze moja Mała nie jest za duża. Mieści się w normie ale jak na 28 tc to nie jest źle bo waży 971g. W karcie lekarz wpisał równy 1kg.
    Mam nadzieję,że wszystko się wyprostuje-w końcu maluchy najbardziej rosną w ostatnich dwóch miesiącach ciąży więc jeszcze wszystko przed nami :)

Ja zamówiłam sobie dwie koszulki o takie. Patrzyłam głównie na cene bo skoro mówicie,ze i tak będą do wyrzucenia to stwierdziłam,ze droższych nie ma co kupować:)

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-roz-l-xl-rozne-wzory-hit-i4884157394.html

Miłego dnia mamuśki :) Ja czekam bo dzisiaj wreszcie przychodzi upragniona paczka-pościel,wanienka,rożek itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:55

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Udanych wizyt życzę dziś:)

Konwalianka trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. Trzeba myśleć pozytywnie :)

Co do koszul ,kupie najzwyklejsze i najtańsze,bo i tak pójdą do wrzucenia. Ogólnie nie przepadam za koszulami,więc nie będę kupować drogich :)

Wczoraj dopadł mnie strach i panika przed porodem,nie mogłam ogarnąć myśli :(
    Łzy płynęły jak oszalałe ;)

Miłego dnia życzę.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ