Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
SunSun wrote:Hm a ja widziałam adaptery po 160 zł...hm:-/Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja mam maxi cosi fotelik i starczyl mi na pol roku. Potem mlody jiz siedzial sam i taka pollezaca pozycja go denerwowala bo po co patrzec w sufit jak za oknem tyle ciekawych rzeczy. Wiec awansowal szybko na wiekszy fotelik do 18kg.
Gosiaczek ja tez mam taka wkladke pod pupe. Przez pierwsze 2 miesiace niezbedna bo pupa sie zapada faktycznieMamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
MamaAdasia kupujesz platforme do wozka dla Adasia zeby mogl na niej stac i jechac jak sie nozki zmecza? Czy Twoj synek juz za duzy na to?
moj bedzie mial tylko 21 miesiecy jak sie Nadia urodzi, ciagle mi ucieka i nie dojde z nim nawet do sklepu. Mysle, ze taka platforma na kolkach to dovre rozwiazanie ale nie wiem sama...MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyEwelaa wrote:Maxi Cosi nosidelka sa do 13 kg
Ale przecietne dziecko w wieku 1,5 roku a nawet do 2 lat wazy okolo 13 kg:-) wiec takie nosidelko napewno nie pomiesci na dlugosc:-) zasada jest taka jesli glowa zaczyna wystawac z nosidelka wymienia sie na wiekszy fotelik. U nas to bylo tak jak pisze okolo 7 mca. Bylo lato mloda strasznie sie pocila w tym nosidle i kopala nogami w oparcie foteli bo bylo jej ciasno wiec zmienilismy. My ten samochodowy mamy od 9 kg i jak tyle wazyla to jezdzila w wiekszym. Byc moze ze nosidla sa do 11 czy 13 kg ale mysle ze zadne dziecko w nim do takiej wagi nie jezdzi. Trzeba rozwazyc komfort dzieckaMadzik82, Rubi, sylwia85 lubią tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Ale przecietne dziecko w wieku 1,5 roku a nawet do 2 lat wazy okolo 13 kg:-) wiec takie nosidelko napewno nie pomiesci na dlugosc:-) zasada jest taka jesli glowa zaczyna wystawac z nosidelka wymienia sie na wiekszy fotelik. U nas to bylo tak jak pisze okolo 7 mca. Bylo lato mloda strasznie sie pocila w tym nosidle i kopala nogami w oparcie foteli bo bylo jej ciasno wiec zmienilismy. My ten samochodowy mamy od 9 kg i jak tyle wazyla to jezdzila w wiekszym. Byc moze ze nosidla sa do 11 czy 13 kg ale mysle ze zadne dziecko w nim do takiej wagi nie jezdzi. Trzeba rozwazyc komfort dziecka
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam wkladke dla noworodka ale oryginalnie w tako jej nie bylo. Jedynie taka cienka z gabeczki ktora pod pupa nic nie dodawala. Dokupilam odzielnie bo bez tego wlasnie mialam wrazenie ze za gleboki jest na poczatek zaraz po urodzeniu. Ciekawa bylam czy w innych modelach tako tez sa te nosidelka takie glebokie
-
nick nieaktualnyJa o takiej platformie myslalam do wozka ale wlasnie nie wiem czy moja corcia nie bedzie juz na nia za duza. W sumi chodzi na nozkach juz tylko i to na calkiem dlugie spacery wiec pewnie dla atrakcji by sie przejechala kawalek ale co chwike by zlazila:-) ale Madzik twoj chlopak mlodszy wiec moze warto
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzik, własnie ostatnio z męzem widzieliśmy tą platformę w Wawie i myślę nad nią. Mój lubi jeździć w spacerówce, a jak idzie ze mną do sklepu to wlecze sie strasznie, bo musi wszędzie wejsć.A te platformy gdzie się kupuje?
Gosiaczek , ja mam wózek i fotelik Tako, ale do fotelika mam taką wkładkę dla niemowląt, pod główkę, podpórka pod głowę dziecka.
Mój w tym tako foteliku jeżdził z rok chyba, ale woli zdecydowanie ten siedzący fotelik, ja mam też Caretero ale model Turbo, podobny jak Sylwia. Do 25kg, ok 5.rok życia niby.Madzik82 lubi tę wiadomość
-
to moja ma 4 lata i sie zastanawiałam czy tą platforme kupić bo u nas na pieszo to jak tatuś najchętniej tylko do samochodu by chodziła a gdzieś dalej to płacz że ją nóżki bola i na rączki dzidziusia żeby brać ale wstrzymam sie jeszcze zobacze czy nie będzie wolała wózka pchać jednak
-
MamaAdasia wrote:Ja też myślę że ta paltforma to super sprawa o ile zechce jeżdzić
Ale i wygoda
Sylwia , mój też leniuszek mówi że on nie chce pieszo
Mamaadasia teraz to ją jeszcze dziadek nauczył że samochodem po nią jedzie do przedszkola to za nic nie chce iść na pieszo a mamy przedszkole na tej samej ulicy na pieszo idziemy 5 minut a rano ją tatuś zawozi jak jedzie do pracy
ale po placu zabaw to i 2 godz może biegać a jak do domu trzeb iść to od razu ją nóżki bolągosiaczek31, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoja nie marudzi tylko maszeruje sama ,spacerówki to od wakacji nie uzywam:)ale to dobrze bo jak sie zmeczy to jest grzeczniejsza:) hihihi
MamaAdasia ja te platformy widziałam na allegro. ceny rózne - od 80 do 280:) jakos tak:) A ta wkładke pod głowke to tak była taka z osłonami na boki ale cienka wg mnie i nie podpierała pupy która była za głęboko. Wiec na samym poczatku musiałam małej recznik zwiniety podkładać zeby było wyżej, później dokupiłam inna wkładke redukcyjnaMamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Loszcz na usg sie dowiesz jak dziecko rosnie i bedziesz juz plus minus widziala czy duze czy male. Lekarz mi tlumaczyk, ze rozmiar brzucha tez nie do konca ma znaczenie wiec moze nie bedzievtak zle.
lezalam w szpitalu z dziewczyna o poteznym brzuchu a synek 2800, ja wygladalam na 7my miesiac i 3 tygodnie przed terminem urodzilam 3100.
Pocahontas tak samo u Ciebie! W zyciu bym nie powiedziala, ze blizniaki nosisz. Oczywiscie brzuszek masz ale nie za duzy, bardzo zgrabny i zupelnie jak na pojedyncza ciazeloszcz, Madzik82, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Ja też chodzę spać bardzo późno bo do 24 pracuje więc siłą rzeczy cały układ dnia mam poprzestawiany. Zasypiam nad ranem a potem spie do południa .Teraz kiedy jestem w ciąży zasypiam wcześniej czyli ok 3-4 a jak nie byłam to zasypiałam nawet o 6 nad ranem !!!
Dorka1979 lubi tę wiadomość