WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik nie jestem panikarą ale tak sie zastanawiam nad tym co pisałaś wczoraj o szyjce że jednego dnia byla twarda i zamknięta a następnego poszłaś rodzić czyli wychodzi na to że nigdy nie będziemy miały pewności że z szyjką jest wszystko ok?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas też 2 lata...mąż 87 a ja 89 jesteśmy razem ponad 8 lat więc też młodo zaczęliśmy...marzy mi się żeby jeszcze przed 30 mieć dwójkę brzdąców i zacząć je odchowywać, żeby w wieku 50 móc jeździć sobie we dwójkę na wakacje....spędzić drugą młodość z odchowanymi dziećmi...nie martwić się o szkołę..i o to że same zostaną w domu :)że mają trudny okres dojrzewania czy coś tam :P ehh zobaczymy jak plany przerodzą się w rzeczywistość :)

postanowiłam wyprać sobie wszystkie ubranka po ostatnim usg...czy pościel i ten kocyk minki też mam prać? i pieluchy? :) a myślałyście już o tym jak by to było gdyby okazało się, że jednak nie siedzi w brzuszku chłopczyk tylko dziewczynka? albo na odwrót ?:D kurczę ja już się tak przywiązałam do mojego Franusia, że chyba byłoby mi trochę smutno na wieść o takiej zmianie :P

MamaAdasia, madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Pocahontas super brzuszek

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Rubi moja koleżanka tak miała że mieli mieć dziewczynke a urodził się chłopiec usg i lekarz nawet w dzisiejszych czasach się mylą , jeśli by się okazało że zamiast dziewczynki jest chłopiec to nie było by mi smutno ja raczej była bym zaskoczona ale to tylko przez chwilę bo bez względu na płeć to jest to samo nasze ukochane wyczekane dziecko najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy bo tyle się słyszy teraz o chorych dzieciach że aż strach i przykro że takie maluszki muszą cierpieć

Rubi co do prania to ja wyprałam ciuszki pieluszki ale kocyków nie prałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:52

Niunia86, Pocahontas, limcia lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem na etapie wybierania fotelika do samochodu, czy w kupujecie go łącznie z wózkiem w zestawach 3 w 1, czy osobno, słyszałam że najlepsze są z maxi cosi?

Rubi ja mam potwierdzenie na zdjęciu że to na pewno dziewczynka, zbliżenie totalne. :)

Ja będę prać wszystko i pościel, i kocyk i pieluszki.

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo zadowolona z mojego P jakie ma podejście i ile uwagi poświęca mi w ciąży ale wiem jedno , że nigdy nie będzie przeżywał ciąży tak jak ja , facet może czasem nie zrozumieć naszych obaw myśląc , że przesadzamy. My nosimy dziecko w brzuchu i nasza więź z dzieckiem nie będzie taka sama z tatą jak z mamą. Odnoszę takie wrażenie.. Tak jak pisze Kass z dniem przyjścia na świat mąż zakochuje się w dziecku , w okresie ciąży jeszcze nie umie do końca okazać takiego zainteresowania ..

Ja też chciałam bym przed 30 mieć dwójeczke.. mam nadzieje , że tak będzie..;-)

Będę prać wszystko , kocyki, rożek , pościel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:43

kasss, MamaAdasia, madziutek 23, limcia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

My z synkiem byliśmy na jasełkach w przedszkolu, dzieciaki przedstawiały, super ;)

Dostałam dziś zamówienie z allegro: biustonosz do karmienia o którym Wam pisałam, fajny, miękki i miły , a z drugiego - koszulę zamawiałam ,a do tego gratis 2 karty oczami maluszka.Też fajna , wzięłam XXL i na długośc akurat :)
    http://allegro.pl/naturana-87703-biustonosz-do-karmienia-80-d-bialy-i4842003442.html
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-xxl-ramiaczka-gratis-i4858703592.html

kaczamila, Scarlett2014, kasss, madziutek 23, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to u nas troszkę większe plany my chcielibyśmy 3-4 dzieci :)
    Nie ukrywam, że gdyby ne mój tata to pewnie mielibyśmy już 4- letniego brzdąca. Moze to głupio brzmi ale niestety tata maił bardzo rygorystyczne podejście do życia i do mnie (pierwsza córka) zawsze musiałam być naj we wszystkim co robię, a że nie umiałam się postawić to dążyłam do tego ślepo. Przez to nie raz kłóciłam sie z moim obecnym mężem. Teraz siostra ma całkiem inaczej (ma 21 lat)tylko ze wiedziałam że ona od zawsze będzie miała lepiej w życiu (charakter taty) więc jak się ścieli to iskry leciały, ja mam charakter mamy jestem strasznie wrażliwa, łatwo było i jest dalej doprowadzić mnie do łez i mimo że jestem Skorpionem to nie umiem ludziom życzyć źle, chyba że naprawdę zajdą mi za skórę to wtedy gryzę ale ogólnie jestem typem osoby która z góry zakłada że ludzie są dobrzy i ślepo im wierzę przez co w rzyciu dostałam parę razy po dupie.

Dlatego ja mam cołkiem inne podejście do dzieci, brat męża ma 4 dzieci i naprawde lubię u nich przebywać bardzo dobrze się rozumiemiy z jrgo bratem, zoną i dziećmi. Nieraz szwagierka się śmieje jak przyjdziemy że przeprasza za bałagan ale przed chwilą był tu porządek :) a tu dzieci w każdym pokoju. i mimo tego że było im ciężko bo szwagierka nie praowała przez ponad 10 lat bo zajmowała się kolejnymi dziećmi to nigdy w życiu nie usłyszałam z ich ust jakiejkolwiek nutki żalu czy skarżenia. Dzieci są wspaniale wychowane każde chodzi na dodatkowe zajęcia (nie z przymusu tylko z przyjemnością) i Ci ludzie zawsze mają czas by razem wypić kawę czy chociaż przez weekend zjeść rodzinny obiad, i nic innego się nie liczy...
    Ja też tak chcę :)
    Wybaczcie za wywody, prawie cały życiorys wam streściłam :P

MamaAdasia, SunSun, Pocahontas, limcia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze śmiałam się z mojego męża bo jak na połówkowym się dowiedział, że będzie miał syna to się zapowietrzył ze szczęścia, ale dodał po chwili: "A szalałbym z radości gdyby pani powiedziała mi, ze widzi tam dwa serduszka" :) Aż lekarka się zdziwiła: Pan chce mieć bliźniaki!! :P

MamaAdasia, justwol, kasss, limcia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M też nie lubi zdjęć ja mam takich z brzuszkiem ostatio ustawialam aparat na statywie i sama robilam bo meza to nudzi a z meżen jedno czy dwa moze w święta coś nadrobimy zeby na pamiątke było
    sxya1u.jpg
    ff7slk.jpg
    MamaAdasia dobrze że wstawiłaś linki też musze koszule kupić
    Kaczamila duze rodziny mają w sobie to coś i nie każdy w dzisiejszych czasach zdecydował by sie na wiecej niz dwójkę podziwiam was;)
    Ja jestem najstarsza i inaczej byłam wychowywana niż moja 7 lat młodsza siostra więc znam ten ból tylko ja na odwrót do Ciebie jestem nieufna

kaczamila, Scarlett2014, madziutek 23, Emca, SunSun, MamaAdasia, Niunia86, bella82, Emrica, loszcz, limcia, gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia a nie boisz się kupować biustonoszy przez internet? ja mam pomysł, żeby co najmniej jeden kupić w sklepie. A potem jeśli się uda to szukać takich samych taniej w internecie? ja już przed ciążą miałam problem z doborem biustonosza więc obawiam się, że teraz będzie jeszcze gorzej.

Koszule na pewno kupie na Allegro. Jak najtaniej :)

Swoją drogą czy któraś ostatnio wypatrzyła coś ładnego ale dla nas? szukam inspiracji na kreacje świąteczną/sylwestrową :)

• Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też szukam czegoś ładnego na święta. Takie coś znalazłam póki co.

http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-kopertowa-dekolt-xl-oxyd-4400xl-i4887057385.html

http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-kopertowa-3-kolory-s-m-36-38-l-xl-i4900162521.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:39

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam nad tą
    http://allegro.pl/tunika-dresowa-ciazowa-liza-rozm-l-xl-i4902442948.html
    wybieram sie tez do h&m moze tam cos wypatrze widzialam tam fajne ciazowe staniki tez nie moge zamowic na allegro bo kopletnie pogubilam sie w rozmiarach miseczke to na pewno mam najwieksza z mozliwych

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja po mojej ostatniej wtopie z za dużą sukienką kupioną na Allegro trochę boje się zamawiać coś prze internet. Może faktycznie też pójdę do h&m w sobotę. Na stronie internetowej mają np. to: http://www.hm.com/pl/product/71848?article=71848-A ale nie wiem czy nie wolałabym coś bardziej "codziennego" co spokojnie ubiorę do pracy. A takiego dekoltu do pracy na pewno nie założę.

Kass ta tunika bardzo mi się podoba :) i ta z drugiego linku który podaje Kasha ale znowu dekolt powoduje, że do pracy jej nie ubiorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:52

• Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przejrzeniu allegro, jakoś nie mogę się zdecydować. Wydają mi się niekształtne.

Tutaj znalazłam 2 sukienki. Ale muszę się jeszcze przemyśleć.
    http://www.bonprix.pl/kategoria/1721/sukienki-ciazowe/

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wczoraj pytalam o tania internetowa apteke znacie taka moze? ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    dziewczyny a wczoraj pytalam o tania internetowa apteke znacie taka moze? ;)

Ja kupuje w gemini. http://www.aptekagemini.pl/ Ponoć melisa też jest tania.

Mnie kusi ta sukienka: http://allegro.pl/ciazowa-tunika-dresowa-s-m-i4826674365.html ale boje się, że S/M może być za mała albo zbyt obcisła a L/XL będzie na mnie wisiała jak ta ostatnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:56

• Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.apteka-melissa.pl/

http://www.aptekagemini.pl/

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Planujecie (lub może już kupiłyście) zakup jakiegoś śpiworka dla maleństwa. W co zamierzacie ubrać maleństwo w podróż ze szpitala do domu?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o zwykłych ciuszkach, na to kombinezonik cieplutki. Oczywiście szaliczek, czapeczka, rękawiczki. Córcię do wózka i kocyk ewentualnie. Marzec nie powinien być tak chłodny, widząc co teraz za oknem się dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 14:01

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Dziewczyny ja jestem na etapie wybierania fotelika do samochodu, czy w kupujecie go łącznie z wózkiem w zestawach 3 w 1, czy osobno, słyszałam że najlepsze są z maxi cosi?

Rubi ja mam potwierdzenie na zdjęciu że to na pewno dziewczynka, zbliżenie totalne. :)

Ja będę prać wszystko i pościel, i kocyk i pieluszki.

To jak jest u was z tym fotelikiem, co polecacie?

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ