Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Loszcz na usg sie dowiesz jak dziecko rosnie i bedziesz juz plus minus widziala czy duze czy male. Lekarz mi tlumaczyk, ze rozmiar brzucha tez nie do konca ma znaczenie wiec moze nie bedzievtak zle.
lezalam w szpitalu z dziewczyna o poteznym brzuchu a synek 2800, ja wygladalam na 7my miesiac i 3 tygodnie przed terminem urodzilam 3100.
Pocahontas tak samo u Ciebie! W zyciu bym nie powiedziala, ze blizniaki nosisz. Oczywiscie brzuszek masz ale nie za duzy, bardzo zgrabny i zupelnie jak na pojedyncza ciazeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 07:21
Pocahontas, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyPocahontas ja to się zawsze dziwie gdzie Ty mieścisz te bliźniaki
masz spory brzuszek i owszem ale nie ogromny.
Kass cieszę się że z małą wszystko ok. I jak Cię czytam albo rozmawiam z SunSun to widzę że w Krakowie taka moda żeby nie podawać wagi maluchów na tym etapie
Miłego dna dziewczyny.
P.s..umawiacie się na usg III trymestru? Mi lekarz kazał umówić się na ostatniej wizycie i planuje pójść 7 stycznia. Ale już nie do prywatnej kliniki tylko do luxmed bo mój lekarz powiedział że absolutnie to wystarczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 07:46
Pocahontas, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej mamuski,
a moj M dla odmiany jest ode mnie mlodszy o 4lata
na poczatku znajomosci bardzo sie tego obawialam i myslalam, ze bedzie sie zachowywal jak gowniarz i bedzie sie chcial zabawic (zwlaszcza, ze chwile przed tym jak my zaczelismy sie spotykac On zakonczyl dosc dlugi zwiazek!) ale tyle przeszlismy razem i tyle razy mi udowodnil, ze potrafi stanac na wysokosci zadania i zawsze moge na Niego liczyc 
Pocahontas super brzuszek!
ja ide teraz w poniedzialek prywatnie do lekarza bede wtedy w 29tc, czy juz wtedy moze mi zrobic to USG? bo mi lekarka w luzmedzie mowila, ze ok 31tc. i to juz bedzie ostatnie USG?????????Juz pozniej nie zobaczymy maluszkow az do porodu????
noa8, SunSun, Pocahontas, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella teoretycznie lekarz chyba już może Ci zrobić usg ale to pewnie zależy też od jego polityki. Mój mówił że najlepiej gdybym umówiła się na to usg około 30 tygodni ale jeszcze na najbliższej wizycie dopytam go czy termin który wybrałam jest ok. Ja rozumiem to tak że to takie ostatnie dokładne usg a potem będzie już tylko szybkie podglądanie malucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 08:03
bella82 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry

Super dziewczyny,że napisałyście o tej laktacji bo ja w tym temacie zielona
W takim razie będę pamiętać,żeby dużo pić i przystawiać mała do obu piersi
Ja nad ranem sie obudziłam i nie mogłam zasnąć. Śniło mi się,że moja szyjka ma 15mm i dzisiejsza wizyta u lekarza będzie po prostu koszmarem
Jedynym pocieszeniem jest to,że pooglądam sobie Malutką
Miłego Dnia Wam życzę
Ja uciekam jakieś śniadanie zjeść
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Pocahontas fajny brzuszek gratuluje bliźniaków. Ja urknelam wlasnie w poczekalni i czekam na wiz u gin. Jak zwykle problem z kokejka i godzinami ehh. Uroki państwowego leczenia sie. A o 13 jadę do firmy na obiad wigilijny. Miłego dnia mamuski
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj ja mam pytanie do Was. Co to wkasciwie jest dlugosc szyjki macicy? Czy to jest odleglosc od wejscia do pochwy az do konca, do tej dziurki? Czy to sie gdzie indziej mierzy?
lekarz przy badaniu palcem mowi, ze dluga szyjka, 4cm. Czy to znaczy, ze na te 4cm moze wlozyc palec do pochwy?Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Wydaje mi się,że to jest właśnie ta część,gdzie lekarz wkłada palec,ale nie do końca jestem pewna. Mogę ewentualnie pokazać zdjęcie ale nie wiem czy coś pomoże.
To jest moja szyjka. Prawie 32mm. i wydaje mi sie,że to okrągłe z lewej strony szyjki to już główka małej bo cóż by innego w tym miejscu??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:22
Madzik82, Krysti lubią tę wiadomość
-
a gdzie te uśmiech, co na pierwszym zdjęciu, które dodawałaś??Pocahontas wrote:
zdecydowanie Ci z nim do twarzy
Pocahontas, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
http://rodzina.wroclaw.pl/artykuly/plodnosc-i-rodzicielstwo/wskazniki-plodnosci/
na tej stronie sa fajne obrazki i szybciej zrozumiesz niz z opisu
fajnie widac przy rysunku "obserwacja zmian szyjki macicy" jest pod koniec strony
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Madzik a co do szyjki, to mi lekarz ostatnio tłumaczył i nawet rysował szyjkę...i mówił że mierzy się jej długość zewnętrzną..a jest jeszcze wewnętrzna w pochwie....i tę drugą można już zbadać tylko poprzez USG...iiii powiedział, że całość czyli wewn i zewn nie może być krótsza niż te 2,5/ 2 wtedy są powody do zmartwień...dodał też że wiadomo że on mnie bada co wizytę i mówi szacunkowo długość, ale gdyby poczuł, miał jakieś obiekcje, że jest za krótka, to wtedy zleca się usg i łączy te pomiary

dlatego ja mam szyjkę ok 2 cm, ale łącznie z częścią wewnętrzną mam prawidłową długość...no mam nadzieję, że coś zrozumiałyście bo trochę poplątałam
madziutek 23, Madzik82 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyMatko ja to sama na pewno nigdy nie odważyłabym sobie sprawdzać szyjki. Znając życie coś bym poplątała, wyszłoby mi że jest za krótka i zaczęłabym panikować
W konsekwencji najpewniej wylądowałabym u lekarza w przeciągu kilkunastu godzin
ufam więc mojemu lekarzowi który zawsze sprawdza mi szyjkę ręcznie i usg.
Niunia powodzenia dziś
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Dziewczyny maja byc fajne obrotowe suszarko-lokowki w lidlu w sobote
mam ochotę na taką suszarkę, ale nie wiem, czy bliźniaki pozwolą mi jej użyć później, chociaż może jak zostaną jakieś sztuki do poniedziałku to zajrzę do lidla:)
Rubi - ciszę się, że chociaż takie zdjęcie mam, dla męża zrobienie zdjęcia to jakaś kara, w ogóle to nie wiem czy będziemy mieć jakieś wspólne zdjęcie z brzuszkiem, bo na razie nie mamy i się nie zapowiada na to, że go namówię
co do szyjki to nie wiem, wstawię zdjęcie jak jeszcze była piękna i długa - 41mm

strzałkami zielonymi zaznaczyłam jak biegnie linia szyjki, u mnie jest "skręcona", więc niby dobrze:)
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki ja mam 25 mój M 26 lat a jesteśmy razem od czasów liceum ja miałam 17 on 18 lat wiec wszystkie imprezy spędzaliśmy razem ale było super
Pocahintas śliczny masz brzuszek wielkosciowo podobny do mojego a u mnie jedna kruszynka i 17 kg na plusie;-)
Scarlet mój gin nie podaje wagi bo tu gdzie chodzę na NFZ nie ma takiej możliwości bo sprzęt jest stary pytałam o usg 3 trym powiedział ze może w późniejszym etapie bo na razie wszystko jest ok u nie ma potrzeby
Niunia trzymam kciuki za twoja szyjkę zobaczysz ze będzie wszystko ok powodzenia;-)
Pocahontas, Niunia86 lubią tę wiadomość
[/url]

-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami.
Jeżeli chodzi o wiek to ja mam 24 lata a mąż 28 (rocznik 90 i 86)
U nas też było ciężko ponieważ tak na prawdę mój S był pierwszym chłopakiem i chodziliśmy ze sobą ponad 6 lat. ja miałam jeszcze nieskończone 16 lat... Ale się udało i jesteśmy razem i jest nam ze sobą dobrze a od ciąży to normalnie rewelacyjnie
Pokahontas fajny brzuszek i tak jak dziewczyny piszą gdzie te bliźniaki się tam pomieszczą
Ja na USG idę 29 grudnia będzie wtedy 30 tc.
Niunia trzymam mocno kciuki za szyjkę. Będzie dobrze
Niunia86, Pocahontas lubią tę wiadomość