Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam kupione łóżeczko od Arusia...
i jestem zadowolona...co prawda mam ten materac w zestawie którego nie polecałyście, ale jakoś się tym tematem nie zainteresowałam przed zakupem więc trudno..będzie taki jaki jest...ale mam wszystko i nie muszę sama kompletować 100 rzeczy
madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyTo ja Wam się przyznam że w temat szczepień się nie wgłębiałam. Jestem zwolenniczką szczepień ale czy będę chciała coś mieszać w tym co stosuje się standardowo i np. zamieniać szcepionki szpitalne na droższe zamienniki to nie wiem.
Co do diety po urodzeniu... cóż ja na pewno chciałabym wtedy odżywiać się zdrowo i dietetycznie ale jak znam siebie to mój plan szybko pójdzie w zapomnienie. Zwłaszcza jak nie będę mogła karmić. Bo widzicie ja kiedy prowadzę w miarę ustabilizowany styl życia to odżywiam się stosunkowo racjonalnie. Jem regularnie i to co powinnam. Ale jak wpadam np. w wir pracy, obowiązków czy stresu to zaczynam jadać za kilka osób i obrzydliwe tuczące rzeczy
jestem chyba jedyną osobą na świecie które przytyła (choć delikatnie) tuż przed własnym ślubem zamiast gubić kilogramy w ostatnich dniach
ale na pewno o powrót do wagi z przed ciąży będę walczyła jak lew.
A póki co słodycze dziś mnie pokonały
w weekend dostałam od rodziców gigantyczne opakowanie pysznych czekoladek.... mimo iż zabroniłam im kupować takie rzeczy 
Czy któraś z Was zna jakieś fajne i smaczne przepisy do gotowania na parze? Albo stronę www lub książkę z takimi przypisami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 19:41
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Jaka pierwsza młodość za tobą? Dopiero wszystko przed namigosiaczek31 wrote:ja też wiec pierwsza młodość za mną teraz do 40 druga młodość bo jakoś sie nie czuje staro:) a jak pomysle ze lada moment i bedzie 40 a dzieci małe to hmm... strach w oczach:)
ja też 83
anet525, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatko dziewczyny ja jak sobie myślę że za chwilę kończę 30 lat, będę miała dziecko, dom a pewnie i kredyt a do tego mam jeszcze obrzydliwe odpowiedzialną pracę to nie mogę w to czasem uwierzyć. Jakoś ciągle wydaje mi się że od czasów gdy byłam rozrywkową studentką niewiele się zmieniłam
-
ines ma racje jak zaraz 40. Dopiero mamy po 31 lat cieszmy sie tym wiekiemines31 wrote:Jaka pierwsza młodość za tobą? Dopiero wszystko przed nami
ja też 83
MamaAdasia, ines31 lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4871067176&ref=last-visited
Wybrałam łóżeczko venge w serca i pościel w serca ale uszyli mi na specjalne zamówienie bialo fioletowa.
MisiaMonisia, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
anet kupiliśmy podobne łóżeczko
I pościel tez mam taką tylko tą zielono białą w serca 
Tylko my łóżeczko kupiliśmy w sklepie Bobas......A pościel osobno na allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:11
anet525 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
3.11. wizyta gin.
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
7.11. wizyta gin.
10.12 i 12.12. - Test Pappa

-
Misia to super. Do Mnie dzis dojechała pościel jest śliczna. Niestety łóżeczko gdzies sie zawiwruszylo rzekomo kurier nie wziął z magazynu I oby jutro dotarło. Becik jest rewelacyjny. Zastanawiam sie nad zakupem Te samej poszwy do wózka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:16
-
nick nieaktualnyTo tak z uśmiechem napisałam:) nie czuje sie staro narazie mimo ze ja już 2 dziecko w drodze, rodzina, dom, obowiazki, praca itd... takie mega dorosłe zycie z wszystkimi problemami i konsekwencjami decyzji. Prawdziwa młodość to był mnie czas studiow i imprez:) teraz choć bym chciała nie mogę sobie na to pozwolićines31 wrote:Jaka pierwsza młodość za tobą? Dopiero wszystko przed nami
ja też 83
Jak dzieciatko sie urodzi bede miała 32 lata. Do 40 niedaleko i dzieci bedą jeszcze małe. Szkolniaki ledwo. Mysle sobie że mogę być najstarszą mamą w przedszkolu i szkole tutaj na wsi:-) a mój G to wogole dziadek bedą wołać
hihihi
MamaAdasia, ines31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet sliczna pościel wybrałaś. I w rzeczywistości prezentuje sie cudnie. Ja mam podobną ale z innej firmy. Seledynowa z owieczką. Tylko bez organizera, i śpiworka. Bo tego nie potrzebowałam. Ale ja wpadłam w zachwyt jak ubrałam w nią łóżeczko.
Anastacia33, anet525, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
No właśnie gosiaczek wszystko ma swój urok w calosci dlatego czekam z niecierpliwością aż przyjdzie łóżeczko. Co do wieku to wiesz mnie przeraza ze czas szybko leci jak byłam na studiach urodziłam pierwsza córcię i problemy myślałam ze mnie przerosną. Dzis jako doświadczona mama 8 latki wiem jak sobie radzić z małym dzieckiem problemami i jak trzymać rodzinę w kupie. Chwilami zastanawiam sie czy przez ten czas nie stałam sie zbyt sztywna bo musiałam ze wszystkim radzić sama.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 21:13
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Hej jestem juz po wszystkich 3 wizytach i jestem padnieta u gin wszystko ok mala rosnie prawidłowo wygląda na 29tc szyjka twarda zamknięta nie wiem ile ma cm mala ułożona miednicowo ale ma jeszcze czas by się obrucic wiec wszystko jest ok
Lekarz ogólny powiedział ze prawdopodobnie to wirusówka bo teraz panuje i nawet antybiotyk nie pomoże mam wylezec pic syrop i tabletki na gardło
U kardiologa trochę nie ciekawie dostałam dodatkowe leki na ciśnienie i szybka prace serca i nie wiadomo jak z porodem naturalnym będzie ale nie to jest teraz najważniejsze
SunSun, Niunia86, Madzik82, loszcz, MamaAdasia, gosiaczek31, limcia, Scarlett2014, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość
[/url]

-
Madzik, ja szczepiłam synka Hexą 6w1, plus rotawirusy. Teraz chyba tak samo zaszczepię, bo mały zniósł to ok. Za te 6w 1 chyba ponad tysiak pękł, ale w 3 dawkach z tego co pamiętam.
Kasss, gratuluję wizyty
Ciekawe, jak Niunia.
Ja mam 27 lat, zaraz w styczniu 28, a drugie się zaraz urodzi, myślę że to odpowiedni wiek. Póki co kredytu nie mam,ale kto wie,co będzie. Narazie chcę skupić się,aby odchowac chłopców, jeden pójdzie do zerówki będzie miał 5 lat,drugi do przedszkola, a ja dopiero pomyślę co dalej.
Co do laktacji ja naprawdę po porodzie miałam dosłownie kilka kropli pokarmu,ale przystawiałam często malego, ,,na żądanie'' , piłam wodę i był pokarm. Dużo dziewczyn które znam mówiło mi już po 4 m-cu karmienia, daj sobie spokój, po co się męczysz,itd. Daj mu butlę. Ale ja cieszę się że karmiłam tak długo i teraz jeśli będzie pokarm tez będę karmiła
loszcz, Madzik82, gosiaczek31, bella82, kasss, noa8, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia ja tez karmilam dlugo bo rok. I bardzo sie z tego ciesze, wcale mnie to bie meczylo. Bardzo lubilam karmic.
trzeba duzo pic zeby byl pokarm i przystawiac rowno do dwoch piersi, to prawda. Ale dieta tylko na samym poczatku. Potem juz jadlam doslownie wszystko. Nawet kapuste, smazone, cole... Nic malemu nie bylo. No i jaka to oszczednosc pieniedzy! Nie mowiac o wygodzie. Cyc byl zawsze dobry na wszystko
MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz, SunSun, noa8 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!