X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też rocznik 85

ja szczepiłam na wszystkie obowiązkowe dodatkowych nie brałam jedynie te pierwsze szczepionki żeby małą nie ukłuli 2-3 razy tylko raz dopłacałam 100 zł pamiętam że tych szczepione jest chyba 3 i jak sie weźmie z dopłatą na jedno ukłucie to następne tez trzeba ale dlaczego dokładnie nie pamiętam

a ja dziś weszłam na wage i albo moja oszukuje albo ta w przychodni co prawda tam w ciuchach i butach tu bez ale w domu lżejsza jestem o 3 kg ;)

gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Jedyne co to poszłam za radą Dorki i może nie w twarz ale juz w pokoju powiedziałam, żeby myszy jej zeżarły ten rosół i wszystkie ubrania w szafie :P Powiem Wam trochę ulżyło...
    Korzystaj z tej klątwy ciężarnej póki możesz, bo zostało mało czasu ;)

gosiaczek31, MamaAdasia, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ines przyznam szczerze ze miałam chęć ta pościel kupic. Tyle ze ja nie mam tez łóżeczko a za caly zestaw wychodzi drozej niz na innych aukcjach. Wiec wybrałam inna w komplecie z lozeczkiem. Ale ta poście bardzo mi się podoba.
    Dzis byl u mnie kurier przywiózł wszystko prócz łóżeczka a na pudelku napisane są dwie paczki a miał 1 na aucie. I teraz są poszukiwania łóżeczka. Rzekomo zostalo na magazynie. Okaże się jutro
    A możesz podać jaka kupiłaś. Jestem na etapie wybierania pościeli i mam dylemat jaką wybrać :( Jakaś niezdecydowana się w ciąży zrobiłam ;)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    ja też rocznik 85

ja szczepiłam na wszystkie obowiązkowe dodatkowych nie brałam jedynie te pierwsze szczepionki żeby małą nie ukłuli 2-3 razy tylko raz dopłacałam 100 zł pamiętam że tych szczepione jest chyba 3 i jak sie weźmie z dopłatą na jedno ukłucie to następne tez trzeba ale dlaczego dokładnie nie pamiętam

a ja dziś weszłam na wage i albo moja oszukuje albo ta w przychodni co prawda tam w ciuchach i butach tu bez ale w domu lżejsza jestem o 3 kg ;)

wiem ze jestem blondynka ale nie czaje ;/ ;)

czemu maja kluc 3 razy a jak zaplacisz 100zl to tylko raz???

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kupujesz szczepionkę 3w1 ta za 100 zl i kluja tylko raz. Ja takie kupowalam amelii

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny juz od dluzszego czasu przymierzam sie do firmy Aruś Sułkowice i powiem wam ze w poronaniu do cen yprawkowych w moim miescie to wyjdzie duzo taniej...

i lozeczko na 100% tam kupuje i reszte wyprawki na 80% tez... tylko chcialam tam jutro zadzwonic czy na sklepie jakbym tam pojechala maja takie same ceny i czy mozna osobiscie lozeczko odebrac bo w sumie nie mam tam az tak bardzo daleko... ;))

a jak nie to zrobie internetowe zamowionko.. ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    dziewczyny juz od dluzszego czasu przymierzam sie do firmy Aruś Sułkowice i powiem wam ze w poronaniu do cen yprawkowych w moim miescie to wyjdzie duzo taniej...

i lozeczko na 100% tam kupuje i reszte wyprawki na 80% tez... tylko chcialam tam jutro zadzwonic czy na sklepie jakbym tam pojechala maja takie same ceny i czy mozna osobiscie lozeczko odebrac bo w sumie nie mam tam az tak bardzo daleko... ;))

Na allegro też mają swoją ofertę?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja na allegro lozeczko znalazlam i potem weszlam na ich strone i jakos latwiej mi sie po ich glownej stronie poruszac niz na allegro ;)

ines31 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dorka ja 83 rocznik
    ja też wiec pierwsza młodość za mną teraz do 40 druga młodość bo jakoś sie nie czuje staro:) a jak pomysle ze lada moment i bedzie 40 a dzieci małe to hmm... strach w oczach:)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a Ja po glukozie, kubeczek z cytrynką, pani kazała wypic na raz i poszło powiedziała że mam to potraktować jak lekarstwo wypić od razu wtedy kubki smakowe nie zareagują tak szybko, dałam radę.

A jak przyszłam to była koleja 5 panów i 1 pani, a jak spytałam się kto ostatni, to panowie powiedzieli że ja to pierwsza mam wejść bo w ciąży, tylko ta jedna pani się burzyła ale i tak mnie przepuścili miło mi było.

Ja dziecko na pewno wszystkimi szczepionkami obowiązkowymi będę szczepić, nas szczepili i nic nam nie było, teraz ktoś rozkręcił szum medialny i ludzie rozmyślają.

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    tak ja na allegro lozeczko znalazlam i potem weszlam na ich strone i jakos latwiej mi sie po ich glownej stronie poruszac niz na allegro ;)
    właśnie oglądam jego rzeczy - naprawdę piękne i bardzo dużo produktów :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emrica wow jednak to prawda ze kobiety w ciazy maja pierszenstwo ?? ;)

u nas w miescie jest jedna baardzo tania apteka gdzie wiecznie sa dluugie kolejki...
    mialam sporo rzeczy do kupienia i chcialam zaoszczedzic..

stalam prawie 1h 20 min i jakos mnie nikt nie zauwazyl...;/

MamaAdasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    właśnie oglądam jego rzeczy - naprawdę piękne i bardzo dużo produktów :)

no.. ;) i mysle ze ceny sa dosc niskie... napewno wiele taniej niz u mnie w miescie...

a jaka apteke internetowa polecacie?
    gdzie najtaniej??

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dorka ja 83 rocznik
    Ja 79

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek mnie codziennie w pociągu nikt jakos nie widzi jak stoję...a panoeie siedza i udsja ze nie widzą

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wazne info co do karmienia.
    najczesciej po trzecim i 6tym tygodniu przychodzi tzw "kryzys lajtacyjny". Mleko zmienia sie poniewaz dziecko rosnie i zmieniaja sie jego potrzeby. Kryzys to okolo 1-2 doby przestoju, laktacja sie zmniejsza.
    Wtedy nieswiadome tego faktu mamy przechodza na mm i traca pokarm na dobre. Ten czas trzeba po prostu przeczekac, przystawiac dziecko jak najczesciej i pic duzo wody. Dziecku nic nie bedzie. I nagle laktacja znowu wroci pelna para z nowym, zmienionym odzywczo pokarmem.
    Wiec pamietajcie o tym i nie stresujcie sie. Jakby co wpiszcie w googke "kryzys laktacyjby" i macie pelne info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 19:02

SunSun, loszcz, bella82, madziutek 23, noa8, Dorka1979, limcia, Niunia86, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety i karmienia jak zwykle zgadzam sie z Gosiaczkiem i MamaAdasia wiec nie bede sie powtarzac.

Co do szczepien: ja moje dziecko szczepie, na dodatkowe tez. Ale nie osadzam nikogo kto tego nie robi, kazdy ma do tego prawo. Ale strasznie mnie,wkurza jak ktos bez zadnych argumentow mi mowi: "glupia jestes?! Szczepisz dziecko?! Chcesz je zabic?! Chcesz zeby mialo autyzm?!"
    doprowadza mnie to do cholery

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:

Madziutek warto sie dowiedziec, czasem w sklepach stacjonarnych mozna sie "upomniec" o rabat- na allegro maja oplaty a w sklepie nie :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss trzymam kciuki za wizyty!

wlasnie te szczepionki nie daja mi spokoju, ale pewnie zaszczepie na te obowiazkowe.

Madzik dziekuje za info na temat kryzysu, bardzo wazne i nie wiedzialam, ze cos takiego moze sie zdarzyc.

Ja w 1trym nie przytylam nic, a nawet schudlam. ale niestety 2gi trymestr to jakas masakra :-/ ja mam ogolnie +11kg...

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn będzie szczepiony na wszystko. Dziecko mojego kolegi dostalo autyzmu po szczepieniu mimo to myślę, ze jest wieksze prawdopodobieństwo ze maluch zachoruje na jakieś paskudztwo niz ze mu się efekt uboczny szczepionki przytrafi.Wydaje mi sie ze szczepionka to "miejsze zlo

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

201503231678.png
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ