Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też rocznik 85
ja szczepiłam na wszystkie obowiązkowe dodatkowych nie brałam jedynie te pierwsze szczepionki żeby małą nie ukłuli 2-3 razy tylko raz dopłacałam 100 zł pamiętam że tych szczepione jest chyba 3 i jak sie weźmie z dopłatą na jedno ukłucie to następne tez trzeba ale dlaczego dokładnie nie pamiętam
a ja dziś weszłam na wage i albo moja oszukuje albo ta w przychodni co prawda tam w ciuchach i butach tu bez ale w domu lżejsza jestem o 3 kggosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaczamila wrote:Jedyne co to poszłam za radą Dorki i może nie w twarz ale juz w pokoju powiedziałam, żeby myszy jej zeżarły ten rosół i wszystkie ubrania w szafie
Powiem Wam trochę ulżyło...
gosiaczek31, MamaAdasia, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość
-
anet525 wrote:Ines przyznam szczerze ze miałam chęć ta pościel kupic. Tyle ze ja nie mam tez łóżeczko a za caly zestaw wychodzi drozej niz na innych aukcjach. Wiec wybrałam inna w komplecie z lozeczkiem. Ale ta poście bardzo mi się podoba.
Dzis byl u mnie kurier przywiózł wszystko prócz łóżeczka a na pudelku napisane są dwie paczki a miał 1 na aucie. I teraz są poszukiwania łóżeczka. Rzekomo zostalo na magazynie. Okaże się jutroJakaś niezdecydowana się w ciąży zrobiłam
-
sylwia85 wrote:ja też rocznik 85
ja szczepiłam na wszystkie obowiązkowe dodatkowych nie brałam jedynie te pierwsze szczepionki żeby małą nie ukłuli 2-3 razy tylko raz dopłacałam 100 zł pamiętam że tych szczepione jest chyba 3 i jak sie weźmie z dopłatą na jedno ukłucie to następne tez trzeba ale dlaczego dokładnie nie pamiętam
a ja dziś weszłam na wage i albo moja oszukuje albo ta w przychodni co prawda tam w ciuchach i butach tu bez ale w domu lżejsza jestem o 3 kg
wiem ze jestem blondynka ale nie czaje ;/
czemu maja kluc 3 razy a jak zaplacisz 100zl to tylko raz??? -
dziewczyny juz od dluzszego czasu przymierzam sie do firmy Aruś Sułkowice i powiem wam ze w poronaniu do cen yprawkowych w moim miescie to wyjdzie duzo taniej...
i lozeczko na 100% tam kupuje i reszte wyprawki na 80% tez... tylko chcialam tam jutro zadzwonic czy na sklepie jakbym tam pojechala maja takie same ceny i czy mozna osobiscie lozeczko odebrac bo w sumie nie mam tam az tak bardzo daleko...)
a jak nie to zrobie internetowe zamowionko.. -
madziutek 23 wrote:dziewczyny juz od dluzszego czasu przymierzam sie do firmy Aruś Sułkowice i powiem wam ze w poronaniu do cen yprawkowych w moim miescie to wyjdzie duzo taniej...
i lozeczko na 100% tam kupuje i reszte wyprawki na 80% tez... tylko chcialam tam jutro zadzwonic czy na sklepie jakbym tam pojechala maja takie same ceny i czy mozna osobiscie lozeczko odebrac bo w sumie nie mam tam az tak bardzo daleko...)
a jak nie to zrobie internetowe zamowionko.. -
nick nieaktualny
-
Hej, a Ja po glukozie, kubeczek z cytrynką, pani kazała wypic na raz i poszło powiedziała że mam to potraktować jak lekarstwo wypić od razu wtedy kubki smakowe nie zareagują tak szybko, dałam radę.
A jak przyszłam to była koleja 5 panów i 1 pani, a jak spytałam się kto ostatni, to panowie powiedzieli że ja to pierwsza mam wejść bo w ciąży, tylko ta jedna pani się burzyła ale i tak mnie przepuścili miło mi było.
Ja dziecko na pewno wszystkimi szczepionkami obowiązkowymi będę szczepić, nas szczepili i nic nam nie było, teraz ktoś rozkręcił szum medialny i ludzie rozmyślają.loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
emrica wow jednak to prawda ze kobiety w ciazy maja pierszenstwo ??
u nas w miescie jest jedna baardzo tania apteka gdzie wiecznie sa dluugie kolejki...
mialam sporo rzeczy do kupienia i chcialam zaoszczedzic..
stalam prawie 1h 20 min i jakos mnie nikt nie zauwazyl...;/MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wazne info co do karmienia.
najczesciej po trzecim i 6tym tygodniu przychodzi tzw "kryzys lajtacyjny". Mleko zmienia sie poniewaz dziecko rosnie i zmieniaja sie jego potrzeby. Kryzys to okolo 1-2 doby przestoju, laktacja sie zmniejsza.
Wtedy nieswiadome tego faktu mamy przechodza na mm i traca pokarm na dobre. Ten czas trzeba po prostu przeczekac, przystawiac dziecko jak najczesciej i pic duzo wody. Dziecku nic nie bedzie. I nagle laktacja znowu wroci pelna para z nowym, zmienionym odzywczo pokarmem.
Wiec pamietajcie o tym i nie stresujcie sie. Jakby co wpiszcie w googke "kryzys laktacyjby" i macie pelne infoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 19:02
SunSun, loszcz, bella82, madziutek 23, noa8, Dorka1979, limcia, Niunia86, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Co do diety i karmienia jak zwykle zgadzam sie z Gosiaczkiem i MamaAdasia wiec nie bede sie powtarzac.
Co do szczepien: ja moje dziecko szczepie, na dodatkowe tez. Ale nie osadzam nikogo kto tego nie robi, kazdy ma do tego prawo. Ale strasznie mnie,wkurza jak ktos bez zadnych argumentow mi mowi: "glupia jestes?! Szczepisz dziecko?! Chcesz je zabic?! Chcesz zeby mialo autyzm?!"
doprowadza mnie to do choleryMamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
madziutek 23 wrote:dziewczyny juz od dluzszego czasu przymierzam sie do firmy Aruś Sułkowice i powiem wam ze w poronaniu do cen yprawkowych w moim miescie to wyjdzie duzo taniej...
a jak nie to zrobie internetowe zamowionko..
Madziutek warto sie dowiedziec, czasem w sklepach stacjonarnych mozna sie "upomniec" o rabat- na allegro maja oplaty a w sklepie nie -
Kasss trzymam kciuki za wizyty!
wlasnie te szczepionki nie daja mi spokoju, ale pewnie zaszczepie na te obowiazkowe.
Madzik dziekuje za info na temat kryzysu, bardzo wazne i nie wiedzialam, ze cos takiego moze sie zdarzyc.
Ja w 1trym nie przytylam nic, a nawet schudlam. ale niestety 2gi trymestr to jakas masakraja mam ogolnie +11kg...
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Moj syn będzie szczepiony na wszystko. Dziecko mojego kolegi dostalo autyzmu po szczepieniu mimo to myślę, ze jest wieksze prawdopodobieństwo ze maluch zachoruje na jakieś paskudztwo niz ze mu się efekt uboczny szczepionki przytrafi.Wydaje mi sie ze szczepionka to "miejsze zlo
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość