X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja mam wizytę jutro o 15.40 :-/
    A my też mamy fajne roczniki :-)
    Ja jestem 86 a mój M 76. Równo 10 latek nas dzieli :-)

MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, wiem właśnie i dziwię sie, czemu tak wiele znajomych nie karmiło i nie karmi. Dla mnie łatwiej wyciągnąć cycka niż szykowac mm.Mnie karmienie też nie meczyło, ale jak komuś mówiłam że karmię to zdziwienie było, jak to, jeszcze, po co ?

Acha, Niunia a ja myślałam że dziś ;) coś pokręciłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:30

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spora roznica loszcz faktycznie:-) mi osobiscie takie roznice nigdy nie przeszkadzaly nawet wolalam starszych niz rowiesnikow. Ale ludzie czasem na to dziwnie patrza. Moj G juz raz uslyszal jak byl z Ola gdzies ze dziadek przyszedl z mala hehe ale byl oburzony:-) on tez z 77 rocznika ale lysieje juz i moze przez to mu lat dodaja:-) za to ja mam brata mlodszego 10 lat. I jak mialam jakies 13 i szlam z nim na spacer to tez slyszalam ooo jaka mloda mamusia. A sama mama pierwszy raz zostalam jak mialam 29 i pol:-) wiec pozno. Anet masz racje ze bycie mama troche "usztywnia" cos w tym chyba jest. Zmieniaja sie priorytety inaczej sie mysli, szybko dojrzewa:-) ja cale studia i po ,korzystalam z zycia i teraz mi nie zal ze cos stracilam. Wlasciwe mam poczucie spelnienia we wszystkich aspektach:-)

loszcz, MamaAdasia, Scarlett2014, Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubilam karmic piersia. Praktcznie rok mala byla na cycku bez mm. Pozniej ze wzgl na powrot do pracy na pelny etat odstawilam. I zaczela pic bebiko. Mysle ze gdybym karmila dalej to laktacja by sie utrzymala:-) a tak samo zaniklo po paru tygodniach. Teraz jesli bedzie mozliwosc to tez pokarmie tyle ile sie da. Duze ilosci wody, herbatek itp i laktacja bedzie... No i racja trzeba karmic z obu piersi nawet jesli dzidzius ulubi sobie jedna:-) u mnie tez tak bylo. Olka lepiej lapala z jednej piersi bo sutek byl wiekszy, ale z czasem i z druga radzila. I nie mialam problemu, po karmieniu sa symetryczne. Moja znajoma karmila jedna i ciagle miala jeden cycek wieszy. A teraz mowi ze tez jest roznica.

MamaAdasia, loszcz, Madzik82 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, ja poszłam do pracy jak mały miał 9 m-cy, ale pracowałam godzinę krócej(7h) , połączyłam dwie półgodzinne przerwy przysługujące na karmienie. Ale jak wracałam po tych 7h to tak mnie piersi bolały, że od razu pędziłam do domu, żeby mały jadł.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam czas zeby mala odzwyczaic stopniowo bo wiedzialam ze wracam do pracy i obeszlo sie bez bolacych piersi. Rok konczyla w listopadzie a ja wracalam w grudniu. Od pazdziernika juz nad nia pracowalam i ograniczalam karmienia. Wiec jakos tak naturalnie mleko samo sie wyciszylo. I zanim grudzien przyszedl umiala juz przy mm funkcjonowac. Choc probowala jeszcze dlugo potem mi grzebac w dekolcie i macac wieczorami:-)

loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kobiety, chciałbym urodzic tak w 37 tyg. W mojej rodzinie rodzą się dzieciaczki po 4,5 kg a cos mi sie wydaje ze moj to może nawet do 5 dobije jesli będzie w terminie.
    Brzuch mam mega wielki i naprawdę nie wiem jak moj kręgosłup wytrzyma jeszcze 3 miesiace a będzie tylko gorzej...

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz brzuszek moze przystopowac u ciebie, moze tak jak Madzik pisze najwiecej przybierzesz do 30 tygodnia a pozniej spokoj. Choc calkiem prawdopodobne ze jak dzidzius duzy to i szybciej zechce wyjsc bo ciezarem bedzie naciskalo na szyjke i ruszy sie tam cos szybciej:-)
    Hmm z tymi porodami nie ma reguly. Te co zazwyczaj obawiaja sie szybszego rozwiazania nosza do terminu albo i dluzej a niespodzianki sa u dziewczyn po ktorych nikt sie nie spodziewa:-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma 41 a ja 30'w marcu skącze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pod górkę a od 30'tyg liczę z górki :)ciąze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:32

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny warto poczytać to !!!! http://marucha.wordpress.com/2014/03/06/zwiazek-szczepien-z-autyzmem-udowodniony/

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów ciekawe tematy poruszacie, ja wstawiam fotkę i czytam was dalej:)
    a oto Mikuś i Nikuś jeszcze w brzuszku:)
    442430c69c1a3b57med.jpg

MamaAdasia, gosiaczek31, Krysti, limcia, loszcz, Scarlett2014, Madzik82, noa8, bella82, kasss, Emrica, anet525, SunSun, MisiaMonisia, kaczamila, Emca, Dorka1979, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to przyznam się, że dorobiłam się pierwszego rozstępu na cycu:/ ehh troszkę ostatnio poluzowałam sobie ze smarowaniem i może dlatego, a może takie czekają mnie uroki 3-go trymestru i smarowanko nic nie da, ehhh zobaczymy - dziś po kąpieli tłusta oliwka od razu poszła w ruch:)

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super brzusio:-) Ksztaltny i ladny:-)

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Znów ciekawe tematy poruszacie, ja wstawiam fotkę i czytam was dalej:)
    a oto Mikuś i Nikuś jeszcze w brzuszku:)
    442430c69c1a3b57med.jpg
    Rosniecie super :) brzuszek juz duży i śliczny :)

Pocahontas, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze się zastanawiałam jak to jest dwójkę nosic w sobie dzieci ,przecież to jest dopiero dla kobiety wysiłek .Podziwiam cię pocahontas dzielna kobieta z ciebie :)

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja zawsze się zastanawiałam jak to jest dwójkę nosic w sobie dzieci ,przecież to jest dopiero dla kobiety wysiłek .Podziwiam cię pocahontas dzielna kobieta z ciebie :)

Czasami ciąża pojedyncza od początku jest trudniejsza i niesie za sobą więcej komplikacji niż mnoga, tego nie da się przewidzieć i się nie wybiera:)

ból kręgosłupa odczuwam codziennie, ale to też kilka z was się skarży na plecy, więc lżej to znieść, ale np problem jest w tym, że wydaje mi się, że od dwóch dni tylko jeden bobasek się odzywa a drugi nie - i stres jest straszny, czekam, aż obaj mnie wyraźnie skopią... (może obaj się ruszają, ale ja nie umiem tego stwierdzić)...

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Czasami ciąża pojedyncza od początku jest trudniejsza i niesie za sobą więcej komplikacji niż mnoga, tego nie da się przewidzieć i się nie wybiera:)

ból kręgosłupa odczuwam codziennie, ale to też kilka z was się skarży na plecy, więc lżej to znieść, ale np problem jest w tym, że wydaje mi się, że od dwóch dni tylko jeden bobasek się odzywa a drugi nie - i stres jest straszny, czekam, aż obaj mnie wyraźnie skopią... (może obaj się ruszają, ale ja nie umiem tego stwierdzić)...
    Nie martw się dzieciaczki mają się dobrze :) fajnie dwojke urodzisz odrazu i spokuj :)

Pocahontas lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti widze ze z ciebie tez nocny Marek podobnie jak z Dorki:-)

Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popijam herbatke i zaraz mykam na pociąg. ..rano mam sporo energii ale jak wracam to calkowicie wypluta jestem....brzuch boli rwie w dole, nogi bolą. Eh to juz chyba czas najwyzszy aby troche odpocząć choc jsk to zrobic jak idą święta. ...

Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ