Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Noa ja w pierwszej ciąży do porodu nir mislam rozstępów kilka ns biodrach i posladkach wyszlo mi dopiero tydzien lub 2 po porodzie jak macica sie obkurczala i skora probowsla wrócić do siebie.niwkiedy rozstępy wychodza po czasie. ...napewno wyjda jesli po ciąży bedziecie chcialy szybko schudnąć
-
Mi noc minęła ciężko. Wierciłam się i przekładałam z boku na bok. Wszystko przez to, że ciągle mam zatkany nos i źle mi się oddycha. Kataru nie mam więc nawet wydmuchać się nie da.
Na pocieszenie powiem wam, że podobno w III trymestrze przybiera się już mniej na wadze. Teraz przybiera najwięcej dziecko. -
nick nieaktualnyhej dziewczyny ja ze siak spałam pierwsza noc w nowym domku co prawda nie mamy tu naszych rzeczy prawie nic bo przeprowadzamy się dopiero jak sypialnia będzie gotowa bo narazie mamy tylko jeden pokój ale powiem wam ze spało mi się strasznie co chwila się budziłam i jeszcze nie mialam swojej poduszki między nogi a bez niej to tragedia spać.
wczoraj byłam u mojego kuzyna zobaczyć jego 2 tyg córeczkę co prawda Bylam przeciwna tak szybkiemu odwiedzaniu małego dziecka ale w sumie sami dzwonili do mojego ojca żeby przyjechać jak chcemy bo jego żona bardzo dobrze się już czuję. nie karmi piersią tylko butelka od początku. Szczeze mówiąc nie wiem co o tym myśleć ale no cóż.
i wczoraj widziałam wózek sevilla na własne oczy i napewno go kupie 20 km odemnie w sklepie z fotelikiem maxi cosi 1900 zł. napewno kupie ten wózek po wczorajszym obejrzeniu go
gosiaczek31, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hej,
A mnie całkiem rozłożyło, nie dość że katar to jeszcze kaszel męczy.. mąż mi kupił syrop Prenalen i pastylki Isla do ssania, jakoś wątpię w ich działanie.. czuję się beznadziejnie...
Oby Adasia nie zarazić...
SunSun, Madziutek śliczne brzuszki
Ja póki co nie mam rozstępów, a nie smaruję się narazie niczym.Mam na tyłku ale to z dawnych czasów.
Justyśka, to pierwsza noc na swoim za Wami
Noa, gratuluję nowego tygodnia!
Jakoś mi ta ciąża za szybko mija, szybciej niż pierwsza.
Madzik82, SunSun, noa8 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam wizytę u gin 7 stycznia i pewnie skierowanie na usg dostanę.
Emartea, wydaje mi się że jeszcze przytyjemy sporo, ale każda z nas w indywidualny sposób.Ja spodziewam się podwojenia swojej wagi ,czyli jak w 1szej ciazy.
Scarlett, żyyrafki Sophie nie miałam okazji poznać, ale mi się podobają grzechotki firmy Lamaze, jest duży wybór wzorów a kolory są intensywne
http://www.e-mama.pl/index.php?d=szukaj&producent=82Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 11:17
-
Witam się po świętach...
ja okazuje się że nie przytyłam nic...ale nie spodziewałam się jakoś szczególnie przyrostu, bo nie objadłam się w te święta...jakoś nie miałam ochoty na zbyt wiele...
wytrzymałam nawet pasterkę, chociaż jak wróciliśmy o 1:30 d domu to już byłam naprawdę zmęczona..
piękne macie brzuszki dziewczyny..
jedno zdjęcie nawet polubiłam kilka razy ( nie wiem czy to się wyświetla) ale coś mi się zaciął guzik "polub" i potem zobaczyłam, że jest chyba z 7 razy rubi lubi to 
Franuś też dostał prezenty pod choinkę...taki drobiazgi, ale jak cieszą
ja mam ostatnie usg 12 stycznia..już się nie mogę doczekać..!
Scarlett współczuję, że mąż chory..a propo samopoczucia, ja też na razie jestem w naprawdę dobrej formie...mnie męczy mnie nic czasem tylko mnie boli przy żebrach więc Franek na pewno coś tam wtyka..ale mam nadzieję, że taka forma zostanie ze mną jeszcze długo..
Gratuluję nowych tygodni...teraz to tak szybko leci, że nie zdążyłam nawet w środę wrzucić mojego zdjęcia z brzucholem
zaraz styczeń...potem luty zleci szybko i będziemy siedzieć jak na szpilkach....
gosiaczek31, SunSun, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi ja też mam wizytę 12 stycznia. No strasznie szybko czas leci. Ja się przestraszyłam w czwartek jak mi belly 8 miesiąc pokazał. Mało czasu zostało a nie mam nic z wyprawki do szpitala dla siebie. W ogóle mało mam i zaczyna się myślenie "czy zdążymy ze wszystkim"? Niby mam jakiś plan działania ale czy on wypali? I jeszcze remont w styczniu! Chyba jakoś źle to wszystko rozplanowałam.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper brzuszki dziewczyny.
Ja wizyte mam 5 stycznia w tym czasie tez jakos zrobi usg bedzie akurat. W poprzedniej ciazy robilam szybciej bo w 29 tc. Ale tez mi jakos szybko leci ciaza. Moz dlatego ze jedno dziecko juz w domu i ciagle cos sie dzieje. Ja mam ostatnio jakis kryzys ze spaniem. Niby nic sie nie dzieje, nie boki jakos wyjatkowo, ale albo pozno ide spac o 1-2 albo budze sie o 2 jak dzis i nie spie do 5. Drugi raz mam juz glupie ciazowe sny. Raz mi sie snilo ze wody mi odeszly a ja jeszcze z coreczka pojechalam cos zalatwiac i jeszcze sie klocilam z jakas laska, a dzis ze juz urodzilam w domu! Ale sny... Bez szczegolow napisalam bo naprawde glupie:-) ale za to mala sie do nas usmechala:-)
Ja sie wazylam wczoraj, tragedii nie ma ale widac ze pofolgowalam w swieta z ciastami:-)
SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Tak.Najpierw pilam przed śniadaniem i kolacja a później przed samym śniadaniem i codziennie efekty miałam.Tylko ja też zazywam eutyrox i do śniadania trzeba czekać godzinę.Najpierw tableta.Za pół godziny Colon.I za pół godziny śniadanie.I jest to ochydne.Nie w smaku a konsystencji.Ale efekty super.Anastacia33 wrote:I działa ten colon c?
-
nick nieaktualnyJustyska gratki pierwszej nocy u siebie:-)
Ja tez nie planuje, tak naprawde nie wiem nawet jeszcze gdzie bede rodzila. Z wyprawki mam koszule nocne:-) dla dziecka zadnego nowego ciuszka. Ani pieluch ani kosmetykow itp. My tez mamy w planie jesze remont najwiekszego pokoju i korytarza. Nie wiem co z tego wyjdzie. Teraz szukamy wiekszego samochodu. Mamy 2 ale zaden nie nadaje sie na wieksza rodzine:-) w swieta jak wracalismy moim malutkim od rodzicow 350 km to oboje mielismy dosc. Maz i ja. Coreczka tez, i mala w brzuchu to juz wogole. Brzuch jak skala, bolal i ledwo sie ruszalam bo za dlugo w jednej pozycji.
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Gosiaczek mi tez ta ciaza leci szybciej. Nie mam czasu nawet o niej myslec!
nocki tez mam koszmarne. Albo sie budze na siku, albo synek mnie budzi na mleko albo mala w brzuchu tak wariuje, ze sie zwijam z bolu. A jak nic sie nie dzieje to na zlosc nie moge zasnac. Masakra...
MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyPrzy moim dzisiejszym maratonie przygotowania do świąt i same święta to pikuś
ale za to zakupy zrobione, wózek odebrany, jesteśmy już u siebie a mąż właśnie siedzi u lekarza. Chyba nieźle jak na 13stą 
Justyska gratulacje pierwszej nocy u siebie
Mamą Adasia kuruj się i wracaj szybko do zdrowia. Gosiaczek my wyprawkę zaczęliśmy od zmiany samochodu
dla mojego męża to był priorytet ale dziś po włożeniu wózka do bagażnika uznałam że naprawdę miał rację 
My mamy "największe rzeczy" i trochę drobiazgów. Nie boję się już że nie zdążymy. Teraz boje się że o czymś zapomnę i że mamy mało miejsca. Powoli muszę zacząć myśleć o reorganizacji naszego mieszkanka
Mój mąż wyszedł i oczywiście nie wziął l4... albo to jest nas rodzinne albo to typowo męskie
MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
My w marcu chyba zmienialiśmy na kombi.Na początku było mi cięzko się przestawić,ale jest ok, chociaż musze uważać bardziej żeby nie przytrzec gdzieś.
Scarlett, jak to facet, a chory facet jest gorszy niż dziecko, bynajmniej mój.
Madzik, dokładnie nie ma czasu na myślenie , tydzień za tygodniem mija,a tu zaraz wszystkie na porodówkę będziemy lecieć. Trochę mnie to przeraża, że to już zaraz nie będzie chwili spokoju, tylko albo jedno albo drugie coś zechce. Jak to moja szwagierka wczoraj powiedziała, jedno z przodu na mnie wejdzie, drugie z tyłu.
Ale myślę że się ogarniemy
Scarlett, ja w ciąży z Adasiem kupiłam Renault Kangoo i nawet nie musiałam wózka składać, a bardzo mi się przydał samochód.
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość