Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A to my w 30tc
U mnie święta jakoś lecą.Za dużo przy nich się nienarobiłam.Część spędziliśmy z moimi rodzicami i rodzinką a część z rodziną męża.Oczywiście żartów typu "chyba już pojadłaś grochu z kapustą wcześniej" itd było bez końca.I oczywiście wystarczyło że chwyciłam za coś "ohooo widzę że apetycik jest" a jadłam najmniej bo niestety ja się bardzo źle czuje po takim jedzonku...nawet espumisan nie bardzo pomaga:/
POzdrawiam was wszystkie i miłego dzionkagosiaczek31, Scarlett2014, Niunia86, Madzik82, bella82, kasss, madziutek 23, MamaAdasia, Krysti, loszcz, Pocahontas, noa8, Rubi, Rubi, Emca, ines31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Witam
Gratuluję nowych tygodni Mamuśki
Scarlett super,że dla Malucha tez się znalazły prezenty
Moja Lena dostała lale o imieniu Zuzia
SunSun śliczny brzuszekJa swój wstawię jal pojawi się na belly trojeczka z przodu.
Jutro mamy dwudniowe wesele ale mój M o mnie zadbał. Mam super wygodne krzesełko z oparciem, koleżankę, która wyręczy mnie w chodzeniu za stoły i pokój, w którym będę mogła sobie poleżeć.
Miłego dniaSunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya my się witamy w 3 trymestrze i 28 tyg
zważyłam się dzisiaj i jestem załamana 9 kg na plusie a miałam nadzieję że w 15 się zamknę ale coś w to wątpię chyba że nagle waga stanie bo puki co szybko idzie w górę
kasss, Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻeby była jasność: prezenty były głównie dla Juniora
a dla nas drobnostki. Ale za to chyba nic co sama mogłabym dostać nie ucieszyłoby mnie tak bardzo
A przez większość dnia podjadam pyszne ciasto mojej mamy. Od lat go nie robiła - najzwyklejszy andrut ale absolutnie go uwielbiamcóż Święta to nie czas na martwienie się wagą
A propos wagi to przeglądałam dziś kartę ciąży i zauważyłam że ja do 16stego tygodnia przytyłam 3 kg, potem nastąpił armagedon czyli 5,5 kg od 16 do 23 tygodnia a od 23 tygodnia do wtorkowej wizyty przytyłam kilogram. Jem mniej więcej podobnie. Owszem na chwilę przerzuciłam się na zdrowsze jedzenie ale teraz znowu jem zupełnie normalnie a na żadnym etapie nie miałam napadów wilczego głodu czy objadania się słodyczami. Nie widzę tu więc ani sensu ani logiki
A mama mi dziś uświadomiła że byłam pączkiem po urodzeniu - 52 cm i 3,65 kg
Madzik i SunSun macie zupełnie różne brzuszki ale oba piękne!Madzik82, SunSun lubią tę wiadomość
-
Scarlet ja tez tak mam. Po rogalach marcinskich to nawet schudlam. A w tygodniu w ktorym na kolacje jadlam owoce przytylam najwiecej.
chyba trzeba jesc po prostu zdrowo. Wyglada na to, ze i tak nie mamy wplywu na kilogramy w ciazy. Glownie geny decyduja. No chyba, ze ktos ewidentnie przegina...MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyMadzik w poprzedniej ciąży też miałaś takie długie włosy? Ucierpiały po porodzie? Pytam bo ja w końcu mam długie (ale nie aż tak jak Twoje) i przyzwoitej jakość włosy. Zawsze takie chciała mieć a teraz boje się że po porodzie zaczną garściami wypadać.
Co do wagi to faktycznie muszą być geny. Albo przeznaczeniem. Alr to niebezpieczna myśl bo może spowodować zupełne odpuszczenie sobie rozsądku przy stole -
nick nieaktualnyCześć dziewczynki u mie święta w tym roku smutne
ale jakoś mijają a ja właśnie wmuszam w siebie ciasto od pewnego czasu nie mogę dużo jeść bo zjem troszkę i już jestem pełna jak by mi sę żołądek skurczył czy wy też tak macie
Dziewczynki gratuluję nowych tygodni
MamaAdasia u mie też pięknie biało jest nareszcie śnieg
Sunsum super brzuszek
madzik ja też mam jakby to ująć rzadkie włosy i mam nadzieję że po po porodzie nie będą mi wypadać bo to by była tragediaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:02
MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość
-
Niestety dziewczyny wlosy zsczynsja wypadac 3 miesiace po pprodzie. Wlosy leca garsciami przez kilka miesiecy a potem na glowie wyrasta taki "jezyk". Wlosy stoja w pion, takie krociutkie i za cholere nie mozna ich przyklepacNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Hej i ja pochwalę się dzisiejszym brzuszkiem 30t0d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 16:13
madziutek 23, kasss, Niunia86, SunSun, Krysti, Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz, bella82, Madzik82, noa8, Rubi, Rubi, Emca, ines31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny super zdjecia
a Adaś jaki kochany chlopczyk ;*
tez chcialam wstawic fotki ale cos mi internet w telefonie szwankuje... ;/
Ewka ja tez malo jem bo ciagle jestem pelna... zazwczyczaj jem na sniadanie 3 kanapki , na obiad np talerz zupy i tyle! wieczorem ze 3 mandarynki ijestem pelna... jem polowe mniej niz kiedys i nic nawet na sile nie moge juz wcisnac....MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
A to my w skonczonym 31 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 17:29
SunSun, gosiaczek31, loszcz, bella82, kasss, MamaAdasia, Niunia86, Madzik82, Anastacia33, noa8, Krysti, Rubi, Rubi, Rubi, Rubi, Rubi, Rubi, Emca, Pocahontas, ines31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny