X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ja mam ArhD+

Właśnie, ja na karcie krwiodawcy mam też napisane Arhd+ tylko nie mam bladego pojęcia co to jest to D?

PS. Doczytałam że to jest jakieś dodatkowe oznaczenie którego nie musimy znać, bo to jest ważne jedynie np. przy przeszczepieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 19:28

mizzelka lubi tę wiadomość

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, super, ale już duża ta Twoja fasolka :)

Welonisia lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie olbrzym mi rośnie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Welonisia dziecko duże znaczy zdrowe jak dąb! ;)

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam na skierowaniu i mam napisane "grupa krwi". Ja mam 0+ mąż B+ więc nie kumam ale skoro kazał to zrobię.

relganli06k8eu81.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Właśnie, ja na karcie krwiodawcy mam też napisane Arhd+ tylko nie mam bladego pojęcia co to jest to D?

PS. Doczytałam że to jest jakieś dodatkowe oznaczenie którego nie musimy znać, bo to jest ważne jedynie np. przy przeszczepieniu.
    Ja też mam ArhD+ też sie zastanawiałam co znaczy to D
    Welonisia to dużego juz masz maluszka i pewnie dla tego beta taka wysoka;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladys, wiem, że nie można diagnozować się internetowo, ale wiecie może co oznacza podwyższone żelazo w ciąży? Mam 203 a wpisana norma to 33-193... obniżone żelazo wiem - anemia, ale za wysokie?

gann3e3k88vy5y5g.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądzik nie pomogę bo nie wiem może poszukaj coś w necie na pewno cis piszą na ten temat.
    Ja mam taki okropny niesmak w ustach ze juz nie mogę wytrzymać nawet woda ma gorzki smak cały czas coś muszę mieć w ustach kiedybte objawy mina? Oby jak najszybciej;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam - jest tam od infekcji do miażdżycy i nowotworu, więc chyba przestanę i poczekam na wizytę... Jeśli któraś z Was tak miała - dajcie znać.

kasss - przeczytaj opis pod Twoim suwaczkiem :) wygląda na to, że książkowo masz te objawy :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądzik wiem właśnie rano zalwazylam. To lepiej zaczekaj do wizyty nie raz to różne glopoty piszą po co się denerwowc nie potrzebie a nie masz bardzo dużo podwyrzszone tylko troszke;-)

Madziq lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq w ciąży są inne normy, ma prawo być wszystko po trochu podwyższone, w koncu nie jesteś sama co nie? :D

Krokodylku ja też mam te D przy plusie :) ArhD+ ciekawa sprawa :) a ja nie wiem jaką mąż ma ale przypuszczam że B+ ale nie jestem pewna :D ważne że ja mam plus bo nic gin nie zlecił żadnych badań.

Ingeb dziwie sie mocno, skoro masz plus? wtf? po co te dochodzenie?

Welonisia duży duży :) ale już jesteś tydzien do przodu :D chociaż na belly sobie przestaw to bd ci łatwiej ocenić co i jak :)

Madziq lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro o 9 odbieram wyniki. Lekarz kazał powtórzyć bete i tsh. Po tyg spadło mi z 23 na 8,9. Mam nadzieje,że po kolejnym tyg będzie już w normie. Oby! Tak strasznie mnie martwi ta tarczyca... :(

A w ogóle to od trzech dni wieczorami męczy mnie zgaga. No teraz to taką mam jakby mi kto zapałke w gardło włożył. Ide sie napić mleczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:25

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:27

• alternatywa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza nabrzmiałymi piersiami nie mam żadnych objawów, wczoraj samopoczucie dobre, zero uczucia senności jak przez ostatnie dni i w ogóle...

zamiast się cieszyć, że się nie męczę, ja panikuję, obudziłam się jakaś taka wystraszona...
    :(

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano mam masakrycznie dużo śliny i mdłości ale się cieszę :-). Hehe pomyślicie , że ocipiałam ale w poprzedniej ciąży żadnych obiawów nie miałam więc teraz każda inność mnie cieszy że bedzie dobrze :-) bo wtedy żle było.

Niunia86 to beta tak Ci spadła ? :-(

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok doczytałam to o tsh chodziło :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 08:23

Niunia86 lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:27

• alternatywa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ja dziś rano mam masakrycznie dużo śliny i mdłości ale się cieszę :-). Hehe pomyślicie , że ocipiałam ale w poprzedniej ciąży żadnych obiawów nie miałam więc teraz każda inność mnie cieszy że bedzie dobrze :-) bo wtedy żle było.

ja też mam rano dużo śliny jak tylko napisałam, że nie mam żadnych objawów, tak zaraz mnie mdliło, aż musiałam lecieć do łazienki:/

ale pocvzytałam w necie, że nawet w moim przypadku (ciąża bliźniacza) ciąża może przebiegać bezobjawowo, jedynym objawem jest rosnący brzuch i potem czuć ruchy dziecka:) to mnie trochę uspokoiło

przeczytałam kilka opinii i wyszło, że samopoczucie i przebieg ciąży nie mają wpływu na nasza ciaze tak jak nam sie wydaje, ze jak mamy wiecej objawow ciazowych to nie znaczy, ze dzieciatko lepiej rośnie itp

więc panikary takie jak ja, apeluję o rozwagę i spokój :*

Madziq lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    poza nabrzmiałymi piersiami nie mam żadnych objawów, wczoraj samopoczucie dobre, zero uczucia senności jak przez ostatnie dni i w ogóle...

zamiast się cieszyć, że się nie męczę, ja panikuję, obudziłam się jakaś taka wystraszona...
    :(
    oooo wlasnie. mam tak samo. w srodku nocy budze sie roztrzesiona i nie moge zasnac..
    Dzis rano zrobilam bete i wszystkie tarczycowe (bo po pierwszej ciązy miałam nadczynnność).
    Objawów - brak.

f2w39n735mpdiyvo.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ