Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlett2014 wrote:Matko ale się właśnie przestraszyłam. Poszłam do łazienki i zobaczyłam na wkładce bardzo dziwny śluz. W pierwszej chwili myślałam, że to może nawet plamienia ale chyba jednak nie. To raczej początek jakiejś infekcji, bo śluz jest taki brudno żółty, jakby pomarańczowy. Zobaczę co z tego będzie ale wracając do domu chyba kupie żurawinę bo leków nie chce brać bez konsultacji z lekarzem. Całą spawa jest o tyle dziwna, że w poniedziałek miałam badanie czystości pochwy i ono i mocz wyszły mi bardzo dobrze - tak mi się przynajmniej wydaje. Czy infekcja jest możliwa?
Nie przejmuj sie ja tez ze 3 razy zaobserwowałam dziwny sluz, raz koloru kawy z mlekiem potem brazowy a potemciemnokremowy, lekarz mówi ze jesli nie jest go bardzo duzo to normalne i kazał kupić tantum rosa ( mozna spokojnie stosowac w ciąży) i robic sobie irygacje raz na dwa dni no chyba ze byłby co dzien taki sluz to wtedy codziennie.
Nie bierz żadnych leków na własna rękę. -
witajcie dziewczyny....mnie dopadły mdłości rano...i patrzę ze wstrętem na jedzenie, ale mózg mam jeszcze sprawny więc podpowiada mi zjedz coś...i jak tylko coś zjem to przechodzi...ale moment pierwszego kęsa jest fatalny...
dzisiaj miałam okropny sen, że krwawiłam i pojechałam do szpitala....matko jak się obudziłam to pierwsze co zajrzałam do majtek....Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
kaczamila wrote:Hej dziewczyny.
Wczoraj byłam u p Dyrektor powiedzieć jej o ciąży. ledwo weszłam i powiedziałam że chce rozmawiać na prywatny temat to ona od razu zapytała czy jestem w ciąży? gdy powiedziałam ze tak to się bardzo ucieszyła:) aż mnie zaskoczyła. wypytała jak tam, co tam po kolei siedziałam u niej chyba z pół godziny. na koniec powiedziała że się wszystko super ułożyło termin na marzec. rok macierzyńskiego i gdy skończy się w marcu to będę miała dużo urlopu bo nic mi nie przepada więc wrócę do pracy we wrześniu jak dziecko będzie miało prawie 1,5 roku. kazała na siebie uważać, gdy będę się źle czuła mam jej to zaraz zgłaszać. Jedyne co to zabroniła mi brać nadgodziny. powiedziała że chce dmuchać na zimne, "pani pracuje tyle godzin ile jest w umowie a później do domu i spać"
dzisiaj w nocy coś mnie jajniki pobolewały, teraz rano też chociaż coraz mniej. pozdrawiam
Super!!! Aż miło coś takiego czytać.kaczamila lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
ja ta ciąża mnie zaskakuje. Wczoraj ledwo żyłam, ciągle mnie mdliło i chciało mi się spać. Dziś po śniadanku posprzątałam łazienkę Mam więcej sił i ochoty do działania. Oczywiście wszystko robię w spowolnionym tempie:)
Teraz sobie usiadłam i jem drugie śniadanko. Później zabieram się za zrobienie sosu beszamelowego do obiadu.
Dziewczyny nie czytajcie tyle w internecie. Czasami można dowiedzieć się takich głupot, że szkoda gadać. Mój gin zawsze powtarza: duuużo spokoju i proszę nie czytać za dużo o ciąży:p
Życzę miłego dnia!!!Welonisia, alternatywa, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Niunia86 wrote:A ja mam stracha... Sprawdziłam w dwóch kalkulatorach przyrostu bety moje wyniki i w obu wychodzi mi za niski przyrost. Powinnam mieć min. 66% przyrostu a wychodzi mi między pierwszą betą a ostatnią 54% a między przedostatnia a ostatnia już tylko 39%... Coś czuję,że jednak moja tarczyca zadziałała i jutro nie dostane dobrych wiadomości od gina na USG... Chyba się zaraz poryczę!
Ja właśnie ostatnio byłam u gina z wynikami bety, bo bardzo się przestraszyłam, że za wolny przyrost i on powiedział, że ten przyrost jest jak najbardziej dobry i żeby absolutnie nie robić więcej tego badania i się nie denerwować na darmo. -
Rubi wrote:witajcie dziewczyny....mnie dopadły mdłości rano...i patrzę ze wstrętem na jedzenie, ale mózg mam jeszcze sprawny więc podpowiada mi zjedz coś...i jak tylko coś zjem to przechodzi...ale moment pierwszego kęsa jest fatalny...
dzisiaj miałam okropny sen, że krwawiłam i pojechałam do szpitala....matko jak się obudziłam to pierwsze co zajrzałam do majtek....
Rubi ja też miałam sen, że krwiawię Ale z doświadczenia wiem, że sny sprawdzają się na odwrót. U mnie odpukać plamienia ustały. Teraz pojawił się biały śluz na wkładce:))Rubi lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane, byłam na USG w 6t i 1 d OM na USG, ale był tylko pęcherzyk ciążowy 9,2mm i żółtkowy 3mm, trzon macicy jednolicie powiększony i kanał szyjki zamknięty. Lekarz nie widział echa zarodka, mówiłam mu że owulacje miałam około 21 dnia cyklu więc bardzo późno. Powiedział, też że jak na wiek ciąży to macica jest mała. Ogólnie odniosłam dziwne wrażenie, jak byłam w toalecie się ubrać, to szeptali coś razem z jakąś pomocnicą, kazał przyjść za 7/10 dni i wtedy będzie można wiedzieć na 100% czy ciąża rozwija się prawidłowo. Idę na następne USG w sobotę, i bardzo się martwię., jak myślicie - jest szansa żebym zobaczyła zarodek? Na dodatek po luteinie dopochwowej strasznie się ze mnie leje, takie żółtawe upławy, przy tym świąd i pieczenie. Nie wiem co robić, czy któraś z Was też tak ma?
-
Mnie też ostatnio trochę swędzi i mam upławy ale ponoć to normalne. Ja luteine mam brać dzisiaj ostatni dzień i jutro lekarz po USG ma mi powiedzieć co dalej.
Tą lutein dostałam tak w razie co więc skoro do tej pory wszystko było ok to myslę,że nie będzie potrzeby brania dalej-mam taka nadzieję -
Juusti69 wrote:Hej Kochane, byłam na USG w 6t i 1 d OM na USG, ale był tylko pęcherzyk ciążowy 9,2mm i żółtkowy 3mm, trzon macicy jednolicie powiększony i kanał szyjki zamknięty. Lekarz nie widział echa zarodka, mówiłam mu że owulacje miałam około 21 dnia cyklu więc bardzo późno. Powiedział, też że jak na wiek ciąży to macica jest mała. Ogólnie odniosłam dziwne wrażenie, jak byłam w toalecie się ubrać, to szeptali coś razem z jakąś pomocnicą, kazał przyjść za 7/10 dni i wtedy będzie można wiedzieć na 100% czy ciąża rozwija się prawidłowo. Idę na następne USG w sobotę, i bardzo się martwię., jak myślicie - jest szansa żebym zobaczyła zarodek? Na dodatek po luteinie dopochwowej strasznie się ze mnie leje, takie żółtawe upławy, przy tym świąd i pieczenie. Nie wiem co robić, czy któraś z Was też tak ma?
serduszko zaczyna bic 22 dni od zapłodnienia więc spokojnie. szkoda ze nie zapytałas lekarza o te upławy.
U mnie od czasu do czasu pjawia się brazowawy sluz -
nick nieaktualnyJuusti może niepotrzebnie się stresujesz... przez słaby sprzęt, albo wczesną ciąże. Trzymam kciuki, żeby w sobotę wszystko się wyjaśniło.
Ja po porannej "przygodzie" chodzę do toalety jeszcze częściej niż wcześniej ale póki co nie widzę żadnego śluzu, ani żółtego ani pomarańczowego ani innego. Więc próbuje oddychać głęboko i nie panikować pociesza mnie myśl, że zaraz zrobię sobie przerw na obiad - jestem teraz ciągle głodna, a staram się nie podjadać za dużo (skupiam się na migdałach) więc każdy większy posiłek niezwykle mnie cieszy -
hej Mamuski,
ja wlasnie wrocilam z apteki gdzie zamowilam ta opaske sea band (dzisiejszy poranek byl dla mnie koszmarem). Jutro bedzie, ciekawe czy cos pomoze. Kupilam rowniez duphaston, i jestem w szoku poniewaz pierwsze opakowanie kupilam za 40zl a w innej aptece zaplacilam tylko 28zl! nie wiemdzialam, ze az takie roznice w cenie moga byc! a Wy ile mniej wiecej placicie za dupka? -
Juusti69 wrote:Hej Kochane, byłam na USG w 6t i 1 d OM na USG, ale był tylko pęcherzyk ciążowy 9,2mm i żółtkowy 3mm, trzon macicy jednolicie powiększony i kanał szyjki zamknięty. Lekarz nie widział echa zarodka, mówiłam mu że owulacje miałam około 21 dnia cyklu więc bardzo późno. Powiedział, też że jak na wiek ciąży to macica jest mała. Ogólnie odniosłam dziwne wrażenie, jak byłam w toalecie się ubrać, to szeptali coś razem z jakąś pomocnicą, kazał przyjść za 7/10 dni i wtedy będzie można wiedzieć na 100% czy ciąża rozwija się prawidłowo. Idę na następne USG w sobotę, i bardzo się martwię., jak myślicie - jest szansa żebym zobaczyła zarodek? Na dodatek po luteinie dopochwowej strasznie się ze mnie leje, takie żółtawe upławy, przy tym świąd i pieczenie. Nie wiem co robić, czy któraś z Was też tak ma?
u mnie w 5t5d tez nie bylo widac serduszka na USG. Spokojnie Kochana, na pewno wszystko bedzie dobrze ja czekam az do 04.08 by uslyszec serduszko
-
Czesc dziewczynki:)
czytam Was ale za czesto sie nie udzielam żeby za bardzo sie nie przywiazac w razie czego...
woem wiem trzeba myslec pozytywnie staram sie:)
Justis69 jesli owulację mialas tak pozno to tak naprawde usg mialas robione w 5t1d. Pamietaj ze wszyscy lekarze patrza na nas statystycznie. cykle 28 dni owulacja 14 tak wiec nie mozna sie tym sugerowac.
Twoja ciaza jest tydzien mlodsza bo mialas tydzien pozniej owulacje niz jest statystycznie. Ja mialam tak samo i wiedzialam ze beda mi mowic ze ciaza jest za mala dlatego powiedzialam ze wiem kiedy zaszlam i wiem ze o tydzien ciaza jest mlodsza wiec nie daj sobie wmowic:)
nie jestesmy maszynami zeby brac nas wszystkie pod jeden wzor:)
W sobote bedzie wszystko ok:)
Niunia a beta jest juz za wysoka zeby podwajala swoja wartosc wiec spokojnie:)
A co do infekcji ja bralam provag jest bezpieczny w ciazy i pomogl mi w 3 dni:) a jesli nie chcesz brac lekow to pij duzo kefirow i kwasnych przetworow mlecznych;)
buziakiNiunia86 lubi tę wiadomość
-
Hej wam,
Ja dziś wzięłam się za ogórki: kiszone, po żydowsku, w musztardzie, małosolne.. Teraz odpoczywam, synek śpi.
Fakt faktem - nie warto czytać tych głupot w internecie, jak pięknie brzmi,a człowiek i tak czyta...
Jeśli chodzi o betę nie pomogę, kompletnie nie wiem o co kaman...
Ja jakoś teraz nie mogę jeść jogurtów, mam wstręt...
Justti- nie martw się na zapas, ja też mialam późno owulkę i ciążą jest młodsza,w 5t4d u mnie tez był tylko pęcherzyk i ciałko żółte.
A poza tym te różnice w usg później się zacierają, zobaczysz, będzie gitWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:55