X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze. Serce bije jak dzwon. A kruszyna ma już 0,63 cm. Nadal nie dostałam żadnych leków. Trudno powiedzieć skąd mi się dziś wzięły te dziwne objawy. Wg. USG to 6t3d, termin 15.03

Niunia86, konwalianka, Mmarina, alternatywa, bella82, kaczamila, mizzelka, MamaAdasia, Madziq, Rubi, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, super!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Zapraszam,a gdzie mieszkasz?
    Bo to z reguly prawda w 2 ciazy szybciej pojawia sie brzuszek i kilogramy latwiej przychodza

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy nie mialam prawie wcale zadnych dolegliwosci...a teraz na samym początku jestem mega śpiąca,mdli mnie...tym razem cos czuje ze tak latwo ciaza nie przebiegnie

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie nie wymiotuje :) Czasami troszkę mdli ale zjem jogurt,jabłko i przechodzi :) Chyba jestem jedną z tych szczęściar,które wymioty omijają i jak tak Was słucham to nie pogniewam się jak już tak zostanie:) Wystarczy mi bolesność cycochów,wyostrzony węch,który czasami doprowadza do zawrotów głowy i mdłości i pobolewający brzuch ;)

Do tego jestem alergikiem,ciągle kicham i mam zapchany nos-dlatego mało śpie w nocy bo ciężko oddychać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:17

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre fluidy:) w sumie po wizycie mam tylko zacząć dodatkowo łykać magnez. Ale trochę się przestraszyła i nie wiem czy jutro nie powiem szefom o ciąży. Gdyby np. dziś okazało się że muszę leżeć to dla nich byłaby masakra.

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dzisiaj wczesniej z pracy wruciłam bo zwykle do 21 szef jak nigdy co dzien pyta jak sie czuje aż nie podobne do niego. Skarlet dobrze że wszystko ok maluszek spory mój miał 4 mm w 6+1.Niunia ja tez jutro do gina ide mam nadzieje że mi da l4 bo ostatnio nie chciał;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście L4 nie potrzebuje bo pracuje tylko w weekendy i mam prace,którą kocham więc dopóki lekarz nie powie,że niewolno lub sama nie dam rady to nie zrezygnuje:D

Ja jutro liczę na pierwsze odgłosy serduszka :D Nie moge sie już doczekać i przez to jakiś strach mnie ogarnia,że coś może być nie tak.. I jeszcze ostatnio jakies głupie sny mam.. :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to żaden z lekarzy u którego byłam nie dał mi posłuchać serduszka. .. ale dziś lekar mi je pokazał więc jest postęp:)
    Niunia sny ponoć spełniają się na opak więc to może dobry znak. Trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 20:11

Niunia86 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez licze że juz usłysze co prawda było na ostatniej wizycie ale tylko widziałam a nie słuchałam a mi sie sniła sliczna niebieskooka dziewczynka to pewnie bedzie synuś;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi 2 dni temu snil sie piekny synek w wozeczku :-)
    jejku jak ten czas idzie wolno:-/

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi śnił się Synuś :)
    Najważniejsze,żeby było zdrowe :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że naważniejsze żeby dzieci były zdrowe a śnią nam się bo myslimy o nich czesto;)

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

aa i jeszcze do aloesu..1/4 szklanki to bardzo dużo.. polecam zacząć od łyżeczki, bo w nadmiarze wywołuje biegunki - nie życzę tego nikomu...
    dokładnie przeżyłam niezbyt fajnie tak się przeczyścić ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest z tymi tygodniami ciąży?
    Na suwaczku mam 5 tydzień a OB pisze że mam 6 tydzień (5 tygodni i 0 dni)

to mam 5 czy 6?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończył Ci się 5 i zaczął 6 :) Czyli jesteś w szóstym tygodniu :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    jak to jest z tymi tygodniami ciąży?
    Na suwaczku mam 5 tydzień a OB pisze że mam 6 tydzień (5 tygodni i 0 dni)

to mam 5 czy 6?
    5 ja mam 7+ 1 a pisze ze 8 ale ja zawsze mówie że tyle ile jest skonczonych i gin tak samo mówi

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jestem 6t3d i lekarz mówi że jestem w szóstym tygodniu a kalendarz belly że w 7 tygodniu.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź ;) też będę liczyła dopiero jak się skończy :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Jest dobrze. Serce bije jak dzwon. A kruszyna ma już 0,63 cm. Nadal nie dostałam żadnych leków. Trudno powiedzieć skąd mi się dziś wzięły te dziwne objawy. Wg. USG to 6t3d, termin 15.03
    haa aby o 0,01 różnicy było jak u mnie w tym samym tyg ciąży i widzisz? nie ma czym sie martwić :) super
    a na upławy to serio jak czujesz infekcje polecam maść Multi-Gyn Activgel jest naturalny i naprawdę bezpieczny, gin kazał mi go dalej brać a jest bardzo anty na leki i specyfiki, ale dałam mu ulotkę itp, a ukojenie natychmiastowe, mialam infekcje na początku samym a teraz po okolo ponad 2 tyg nie ma śladu ale już był spokoj po tygodniu, nic nie szczypało ani nie swędziało. bo to jest antybakteryjne i antydrożdżakowe i ma dobre bakterie w sobie, tym złym nie pozwala się przykleić i rozwijać na ściankach macicy a zapełnia ścianki tymi dobrymi bakteriami i od razu Ph poprawisz ;) troche droga maść ale na długo starcza, przez 5 dni przez aplikator wpuszczasz do środka i na palec troszkę na zewnątrz smyrnąć i tak dwa razy dziennie a po 5 dniach juz raz dziennie na noc najlepiej :) i naprawdę pomaga, już wiele dziewczyn na belly widziałam ze to stosowało :) jedna wlasnie poszła do gina to dostała to i jakieś globulki na uzupełnienie flory i marudzila ze tylko to. ale dobre to niż nic ;)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ