X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    ja bralam przed pierwsza ciaza i chyba do konca 1 trymestru. I Córcia zdrowa.

Nawet nie wiesz jak jestem CI wdzięczna że to napisałaś!! :)

Dziewczyny w takim razie powodzenia dziś na wizytach:)

A ja zaczynam "polowanie" na szefów chyba jednak im powiem dziś.

Welonisia ja mam albo tak, ze nie mogę spać, albo tak, że kładę się o 18stej/19stej i śpię do rana:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:12

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki ide do gin trzymajcie kciuki boje sie o to podwyrzszone tsh ale musi być dobrze powtarzam to sobie co rano ;)

Niunia86, Anastacia33, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    hej mamuśki ide do gin trzymajcie kciuki boje sie o to podwyrzszone tsh ale musi być dobrze powtarzam to sobie co rano ;)

Ja też mam podwyższone,nawet bardziej niż Ty... Ale musi być dobrze i już! :)

benitka lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie dobrze Dziewczyny!! Trzeba być dobrej myśli. Trzymam mocno kciuki :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi udało się wcisnąć do ginekologa, co prawda jako pacjentka dodatkowa, na niedzielę. Potem we wtorek USG...chyba, że Pani doktor będzie mi się kazała jeszcze wstrzymać..Beta póki co nie jest zbyt wysoka :(

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będzie dobrze, trzymam kciuki za Wasze wizyty! :)
    Ja jestem (byłam:) ) typem nocnego marka. Nawet w tygodniu chodziłam spać o 1:00 - 2:00 i rano wstawałam do pracy, a w weekendy 3:00 - 4:00. 5 godzin snu wystarczało na cały dzień. A teraz...? równo o 15 mam kryzys i albo ziewam jak wariatka, albo drzemka. Wieczorem film urywa mi się o 22 i nie ma przebacz. Ale myślę, że gdybym poddawała się samopoczuciu to spokojnie o 18-19 mogłabym już iść spać :) Jeszcze nie mamy dziecka a już zmieniło się całe nasze życie :)
    A co do zachcianek to na razie zachcianki ma...mój mąż! On nie lubi słodyczy, nigdy nie jadł, jak coś kupiłam musiałam sama zjadać bo on nie tknął, a teraz? Sam kupuje, ciągle ma ochotę na jakieś słodycze, po obiadku deser! Normalnie jest w ciąży! Dobrze, że on przejął te zachcianki, bo ja kocham słodycze, a teraz nie mam w ogóle prawie ochoty. :)

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopada kryzys przed 11 teraz wlasnie ealcze zeby oczy sie nie zamknely

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wrucilam od gina i jestem zalamana rano dostałam biegunki miała lekko zielonkawy kolor gin od razu powiedział ze to bardzo niedobrze moze być jakas salmonella albo coś u dostałam antybiotyk na 5 dni boje się bardzo ze to może zaszkodzić mojej kruszynce:( mam przez 3 dni być na sucharkach dostałam l4 i mam lerzec tak strasznie się boje nie mogę stracić mojego okruszka poryczalam się w gabinecie gin też powiedział ze nie powinno to zaszkodzić i nie chętnie daje antybiotyk ale musi co to znaczy nie powinno ? To wcale nie daje mi pewności ze będzie dobrze

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dziewczyny właśnie wrucilam od gina i jestem zalamana rano dostałam biegunki miała lekko zielonkawy kolor gin od razu powiedział ze to bardzo niedobrze moze być jakas salmonella albo coś u dostałam antybiotyk na 5 dni boje się bardzo ze to może zaszkodzić mojej kruszynce:( mam przez 3 dni być na sucharkach dostałam l4 i mam lerzec tak strasznie się boje nie mogę stracić mojego okruszka poryczalam się w gabinecie gin też powiedział ze nie powinno to zaszkodzić i nie chętnie daje antybiotyk ale musi co to znaczy nie powinno ? To wcale nie daje mi pewności ze będzie dobrze

kass..ja od 20 dnia cyklu mialam biegunke przez poltora tygodnia. dostalam tylko smecte i zalecenie lekkiej diety (oczywiscie bezmlecznej).
    Zastanow sie najpierw, czy nie jadlas czegos zielonego przez ostatnie dni? szpinaku, np? i czy masz goraczke? bo jesli byloby to bakteryjne (a na to chyba dal antybiotyk), to wg mnie mialabys goraczke..
    szczerze mowiac, ja skonsultowalabym ten antybiotyk jeszcze z internista...

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass lekarz na pewno zapisał Ci najbezpieczniejszy z możliwych leków.
    trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja powiedziałam dziś szefom o ciąży. Naprawdę się ucieszyli:) mam się niczym nie martwić bo na pewno znajdziemy rozwiązanie i zastępstwo. Póki co nikt inny w firmie nie wie, pod koniec sierpnia jeśli będzie ok pewnie zaczniemy szukać kogoś kto będzie mnie zastępował i kogo będę musiała wdrożyć w moje obowiązki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 15:24

Emily83, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super, że przyjęli to tak dobrze :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:

Ja na tym etapie też miałam zielony kał, biegunki też się pojawiały. Czy masz inne dolegliwości? ból głowy, brzucha, temeraturę, poty?

Jeśli to duomox - to łykaj bez obaw. Ja brałam w 5 tyg na zapelenie pęcherza i to 3 razy dziennie przerz 5 dni. Z dzidzią wszystko ok.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie martw sie. Jeśli lekarz dał Ci antybiotyk to na pewno taki,ktory nie zaszkodzi Maleństwu. Nie ma sensu sie stresować i biegać po lekarzach konsultować bo jeśli to salmonella to antybiotyk musi dać. Zeby dzidzia byla zdrowa to przede wszystkim i Ty musisz byc zdrowa. Bedzie dobrze zobaczysz. Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia. Ja zaraz wyjezdzam na swoja wizyte...
    Do uslyszenia.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo wróciłam i zostawiłam w przychodni 317zł...zaszalałam:/

Kass trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze...! Rób to co lekarz zalecił i się nie denerwuj..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:10

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co poszło tyle kasy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:10

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na badania..11 badań i szok cenowy..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj za jedne przeciwciała tarczycowe dałam 125...dobrze, że pozostałe miałam w pakiecie.

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie, że na badania, ale jakie to badania ciekawa jestem, bo ja dopiero za tydzień idę do gina :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CMV, glukoza, HBs antygen, HIV combo (Ab+Ag), mocz badanie ogólne, morfologia krwi obwodowej, różyczka, toksoplazoza IgG, Igm i toksoplazmoza awidność, i jakieś VDRL...

Emily83 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ