Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mała czarna, najbardziej się liczy te środkowe czyli 74, troche niskie masz.
ja dziś 111/65 ledwo nie zdechne dziś. ale lepsze niższe niż za wysokie, trzeba je podnieść bo głowa to mi pęknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:16
-
Witam wszystkie mamuśki...
Podczytuje Was od wczoraj i dzisiaj postanowiłam nie śmiało do Was dołączyć jeśli można.. Jest to moja pierwsza ciąża dlatego jestem pełna obaw i nie dowieżam jeszcze do końca nie ogarniam tej strony.. wg OM. jestem w 5tyg i 5dniu... za mną pierwsza wizyta w poniedziałek, widziałam pęcherzyk 5mm wiec jeszcze b.malutki , biore duphaston3x , nie znam jeszcze dokładnej daty porodu, a Wam na pierwszej wizycie lekarz podał dokładną date???20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyOdwiedził nas dziś przyjaciel. Zaproponowałam coś do picia. Poprosił o coca-cole. Podeszłam do blatu, otworzyłam nową butelke coli, poczułam zapach i tak mnie zemdliło że prawie zgięłam sie w pół. Jak się zapewne domyślacie tak oto kolejna osoba dowiedziała się o ciąży. A do niedawna tak kochałam cole:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:40
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Witam wszystkie mamuśki...
Podczytuje Was od wczoraj i dzisiaj postanowiłam nie śmiało do Was dołączyć jeśli można.. Jest to moja pierwsza ciąża dlatego jestem pełna obaw i nie dowieżam jeszcze do końca nie ogarniam tej strony.. wg OM. jestem w 5tyg i 5dniu... za mną pierwsza wizyta w poniedziałek, widziałam pęcherzyk 5mm wiec jeszcze b.malutki , biore duphaston3x , nie znam jeszcze dokładnej daty porodu, a Wam na pierwszej wizycie lekarz podał dokładną date???
Witaj. Na pierwszej wizycie u mnie nie było nic widać więc też nie poznałam daty od razu. Mogę zapytać skąd duphaston?noa8 lubi tę wiadomość
-
jostek i normalnie żyjesz? nic cie nie boli? choć ja jak mialam na ostatniej wizycie 100/60 to dobrze w miarę się czułam, moze emocje mnie trzymały po serduszku
noa8 witam dopiero kochana jak zarodek zobaczy to powie dokładnie, bo po wymiarze będzie wiedział mniej więcej który dokladnie jest tydzien i dzien
scarlett mnie tez zemdliło dziś po coli... żałuję że wypiłam jej szklankę. ale teściowa patrzy z politowaniem, i tak wie co jest grane choć nic nie mówiliśmy.
jeny jak to sie wszystko zmienia... cały organizm stoi na głowie...noa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Witaj. Na pierwszej wizycie u mnie nie było nic widać więc też nie poznałam daty od razu. Mogę zapytać skąd duphaston?
Duphaston? hmm nie wiem ale miałam zachwiania lekko poza normą progesteron a co się później okazało z TSH ech hormony.
Następną wizyte mam w środę tak po Waszemu czego mogę się spodziewać w najlepszym przypadku po USG? mam co liczyć na echo??20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Nie pisałam dziewczyny, bo nie miałam dobrych przeczuć. Jestem dzis po usg i dostakam od losu za swoje przeczucia po nosie odwdzieczyl mi sie dwoma szkrabami w jednym lozysku ))) jeszcze jestem w szoku. z lekkim przerazeniem mysle o przyszlosci, ale wiem ze bycie mama bliźniaków to wyróżnienie maja po 6 mm gorzej z moim samopoczuciem - mdlosci cala dobe, wymioty i odruchy wymiotne
mizzelka, flores, Dorka1979, Krokodylica, anka418, Madziq, MamaAdasia, alternatywa, SunSun, Emily83, konwalianka lubią tę wiadomość
-
ja wypiłam szklankę ale mam za swoje dziecko nie toleruje.
jostek a przed ciążą mialas normalne? ja miałam książkowe i teraz takie niższe się zrobiło. :<
noa8 ja byłam w 6tyg3d i było już serduszko 21dni po zapłodnieniu serce już bije więc myślę że coś zobaczysz bo ja poszłam z obliczen 6t+2d ale okazała się o jeden dzien starsza -
Nnua, gratulacje, super!
Ja też dziś byłam u ginekologa, tyle, że nie zaplanowałam tej wizyty... Zobaczyłam brązową krew ok 18 i oczywiście dostałam ataku paniki. Dobrze, że mój lekarz ma gabinet w domu i to blisko mnie, w 20 min już stałam pod bramą ze łzami w oczach... eh... ciągle stresy.
okazało się, że prawdopodobnie to krwiak się oczyszcza, bo co najważniejsze moje Maciupiątko (jak mówi mój M) nadal tam jest i ma się dobrze krwiak nie przeszkadza mu rosnąć, ma już 1,13 cm (9 dni temu było 0,35 cm). Tym razem dobrze widziałam mrugającą kropkę (serduszko) i słyszałam. Biło 158 uderzeń/min (chyba Maciupiąko zdenerwowało się, bo ja się zdenerwowałam). Teraz mam zalecenie, cytuje: "Leżeć i czytać książki o miłości"
Kurcze, Dziewczyny, jakie to stresujące... a w TV to tylko ciuszki kupują i głaszczą się po brzuszku...mizzelka lubi tę wiadomość
-
Nnua gratuluję podwójnego szczęścia rośnijcie zdrowo
Kochane ja też już po wizycie, Okruszek ma już ok. 2cm i wyprzedził tym razem termin hehe serduszko pięknie bije a ja jestem przeszczęśliwa dziś powiedzieliśmy teściom. Ucieszyli się bardzo i powiedzieli ze coś przeczuwali
W przyszłym tygodniu powiemy moim rodzicom.
Dostałam juz skierowanie na prenatalne, musze tylko zadzwonić i się umówić. Witam nowa MamusieMamaAdasia, Madziq, mizzelka, SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs