X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciśnieniowy dziś to 97/74 puls 69

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała czarna, najbardziej się liczy te środkowe czyli 74, troche niskie masz.
    ja dziś 111/65 ledwo nie zdechne dziś. ale lepsze niższe niż za wysokie, trzeba je podnieść bo głowa to mi pęknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:16

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • jostek81 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis mialam pierwszą wizyte z polożną (mieszkam w Szkocji). Mialam cisnienie 108/65 ;) f2w3rjjg5w7wvg4m.png relgio4p3wh2gac8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:31

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki...

Podczytuje Was od wczoraj i dzisiaj postanowiłam nie śmiało do Was dołączyć jeśli można.. Jest to moja pierwsza ciąża dlatego jestem pełna obaw i nie dowieżam jeszcze do końca nie ogarniam tej strony.. wg OM. jestem w 5tyg i 5dniu... za mną pierwsza wizyta w poniedziałek, widziałam pęcherzyk 5mm wiec jeszcze b.malutki , biore duphaston3x , nie znam jeszcze dokładnej daty porodu, a Wam na pierwszej wizycie lekarz podał dokładną date??? ;)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedził nas dziś przyjaciel. Zaproponowałam coś do picia. Poprosił o coca-cole. Podeszłam do blatu, otworzyłam nową butelke coli, poczułam zapach i tak mnie zemdliło że prawie zgięłam sie w pół. Jak się zapewne domyślacie tak oto kolejna osoba dowiedziała się o ciąży. A do niedawna tak kochałam cole:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Witam wszystkie mamuśki...

Podczytuje Was od wczoraj i dzisiaj postanowiłam nie śmiało do Was dołączyć jeśli można.. Jest to moja pierwsza ciąża dlatego jestem pełna obaw i nie dowieżam jeszcze do końca nie ogarniam tej strony.. wg OM. jestem w 5tyg i 5dniu... za mną pierwsza wizyta w poniedziałek, widziałam pęcherzyk 5mm wiec jeszcze b.malutki , biore duphaston3x , nie znam jeszcze dokładnej daty porodu, a Wam na pierwszej wizycie lekarz podał dokładną date??? ;)

Witaj. Na pierwszej wizycie u mnie nie było nic widać więc też nie poznałam daty od razu. Mogę zapytać skąd duphaston?

noa8 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jostek i normalnie żyjesz? nic cie nie boli? choć ja jak mialam na ostatniej wizycie 100/60 to dobrze w miarę się czułam, moze emocje mnie trzymały po serduszku :)

noa8 witam :) dopiero kochana jak zarodek zobaczy to powie dokładnie, bo po wymiarze będzie wiedział mniej więcej który dokladnie jest tydzien i dzien :)

scarlett mnie tez zemdliło dziś po coli... żałuję że wypiłam jej szklankę. ale teściowa patrzy z politowaniem, i tak wie co jest grane choć nic nie mówiliśmy.

jeny jak to sie wszystko zmienia... cały organizm stoi na głowie...

noa8 lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ja też jestem juz po. Dzidziuś ma juz 1,5 cm. Serduszko bije mocno. Także wszystko ok. Nastepna wizyta za miesiąc. Cieszę się bardzo

mizzelka, Scarlett2014, Krokodylica, MamaAdasia, SunSun, Rubi, Emily83, konwalianka lubią tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka ja ledwo powąchałam:) bo coli od kiedy wiem że jestem w ciąży nie chce pić.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Witaj. Na pierwszej wizycie u mnie nie było nic widać więc też nie poznałam daty od razu. Mogę zapytać skąd duphaston?

Duphaston? hmm nie wiem ale miałam zachwiania lekko poza normą progesteron a co się później okazało z TSH ech hormony.
    Następną wizyte mam w środę tak po Waszemu czego mogę się spodziewać w najlepszym przypadku po USG? mam co liczyć na echo?? :)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • jostek81 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka jakos żyje a raczej jestem przyzwyczajona ;)W pierwszej ciąży byly momenty, ze miałam lekko podwyzszone cisnienie to zaczynalam panikować ;). Choć musze przyznac, ze myslalam, ze bedzie wyzsze dziś...

• Nnua Nowa

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisałam dziewczyny, bo nie miałam dobrych przeczuć. Jestem dzis po usg i dostakam od losu za swoje przeczucia po nosie :) odwdzieczyl mi sie dwoma szkrabami w jednym lozysku :)))) jeszcze jestem w szoku. :) z lekkim przerazeniem mysle o przyszlosci, ale wiem ze bycie mama bliźniaków to wyróżnienie :) maja po 6 mm :) gorzej z moim samopoczuciem - mdlosci cala dobe, wymioty i odruchy wymiotne :3

mizzelka, flores, Dorka1979, Krokodylica, anka418, Madziq, MamaAdasia, alternatywa, SunSun, Emily83, konwalianka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wypiłam szklankę :D ale mam za swoje ;) dziecko nie toleruje.

jostek a przed ciążą mialas normalne? ja miałam książkowe i teraz takie niższe się zrobiło. :<

noa8 ja byłam w 6tyg3d i było już serduszko 21dni po zapłodnieniu serce już bije :) więc myślę że coś zobaczysz :) bo ja poszłam z obliczen 6t+2d ale okazała się o jeden dzien starsza :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnua WOW GRATULUJĘ podwójnie! <3
    Mmarina ale super :)rośnie jak na drozdzach :)

• jostek81 Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka ja zawsze mialam niskie...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu, to nie zazdroszczę. Ja jak teraz mam to dopiero doceniam jak jest książkowe :<

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka a mogę wiedzieć czemu nie mówicie teściowej?

Nnua wspaniale!!!! Podwójne szczęście!

Mmarina cieszę się że wszystko ok.

Ja jeszcze nie byłam na pierwszej wizycie, jeszcze czekam ale już się niecierpliwię. :)

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnua, gratulacje, super! :)

Ja też dziś byłam u ginekologa, tyle, że nie zaplanowałam tej wizyty... Zobaczyłam brązową krew ok 18 i oczywiście dostałam ataku paniki. Dobrze, że mój lekarz ma gabinet w domu i to blisko mnie, w 20 min już stałam pod bramą ze łzami w oczach... :( eh... ciągle stresy.
    okazało się, że prawdopodobnie to krwiak się oczyszcza, bo co najważniejsze moje Maciupiątko (jak mówi mój M) nadal tam jest i ma się dobrze :) krwiak nie przeszkadza mu rosnąć, ma już 1,13 cm (9 dni temu było 0,35 cm). Tym razem dobrze widziałam mrugającą kropkę (serduszko) i słyszałam. Biło 158 uderzeń/min (chyba Maciupiąko zdenerwowało się, bo ja się zdenerwowałam). Teraz mam zalecenie, cytuje: "Leżeć i czytać książki o miłości" :)
    Kurcze, Dziewczyny, jakie to stresujące... a w TV to tylko ciuszki kupują i głaszczą się po brzuszku... :)

mizzelka lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnua gratuluję podwójnego szczęścia :-) rośnijcie zdrowo :-)
    Kochane ja też już po wizycie, Okruszek ma już ok. 2cm i wyprzedził tym razem termin hehe serduszko pięknie bije a ja jestem przeszczęśliwa :-) dziś powiedzieliśmy teściom. Ucieszyli się bardzo i powiedzieli ze coś przeczuwali :-)
    W przyszłym tygodniu powiemy moim rodzicom.
    Dostałam juz skierowanie na prenatalne, musze tylko zadzwonić i się umówić. Witam nowa Mamusie :-)

MamaAdasia, Madziq, mizzelka, SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnua super, gratuluję bliźniaków :)

Madziq,Mmarina,super że u was wszystko dobrze :)

Witam Nowe Mamy :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ