X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek z rana mamuśki:)
    Tak sobie czytam i się zastanawiam czy u mnie wszystko ok. Większość z was pisze, że macie mdłości i inne dolegliwości. Ja prócz częstego biegania do łazienki nie mam innych objawów....nie wie czy to dobrze czy źle.

Mizzelka- ćiśnienie takie miałam zawsze nawet przed ciążą więc jakoś nie czuje różnicy :P

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • jostek81 Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja poki co nie mam mdlosci. Nie mialam ich rowniez w pierwszej ciazy. Wlasciwie to tylko sennosc i wzmozony apetyt. Czasem tez cos zaboli w oklolicy brzucha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 08:13

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    mizzelka a mogę wiedzieć czemu nie mówicie teściowej?

mąż nie chce mówić oficjalnie bo się mamusia domyśla, więc niech bd jak on chce, ja swojej powiedziałam ;)
    za facetami nigdy nie nadążę, mój to wstydniś i taki hmm skryty, ale jak chce to jego rodzice :P ale chcialabym poczekac jeszcze do 14 sierpnia (mam wizytę i jak bd OK), wtedy "wypaplam" się i tyle ;P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jostek81 wrote:
    Witam! Ja poki co nie mam mdlosci. Nie mialam ich rowniez w pierwszej ciazy. Wlasciwie to tylko sennosc i wzmorzony apetyt. Czasem tez cos zaboli w oklolicy brzucha ;)

Mam dokładnie tak samo :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to macie dobrze dziewczyny... zazdroszczę... u mnie to zalezy.. jak fala nadejdzie to nie daj boże.

a ciśnieniem to właśnie dla mnie troszkę szok, bo zawsze bylo ekstra książkowe a teraz się zmienia :/ ale czego się nie robi dla okruszka :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że wizyty były zakonczone pomyślnie ale fajnie :)
    i się nie stresować :) czytać książki :D ja chyba poszuukam tego Greya czy cos takiego :D

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja powiem dopiero jak 18 usłyszę serduszko:-)

mizzelka lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy czytaniu zasypiam :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi szwagierka też poleciła czytanie książek lub innych artykułów najlepiej związanych z zawodem żebym zasypiała i nie czytała różnych głupot w necie :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehheh albo popsuć internet i wszystko bd OK :D

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak. Mój mąż powiedział, że wyłączy internet i będzie działał tylko wtedy jak on wróci do domu :) to powiedziałam żeby mnie nie denerwował bo to szkodzi mnie i dziecku :P

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży naczytałam sie tyle ze teraz juz mi sie nie chce :)

Czekam z utesknieniem na poniedziałek, wtedy wraca mój szef z urlopu i ogłosze mu dobra nowine a potem ide na L4 :D
    Dzis rano miałam problem zeby dopiąc sie w spodnie, chyba brzusio zaczyna rosnąć :)

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie:) a czy któraś zamiast szukać informacji w internecie pozostaje wierna tradycji i czyta książki?:) np. "W oczekiwaniu na dziecko"?

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Witam Panie:) a czy któraś zamiast szukać informacji w internecie pozostaje wierna tradycji i czyta książki?:) np. "W oczekiwaniu na dziecko"?

no ja jutro jadę do siostry po książkę :) także nie mogę się doczekać aż zacznę ją czytać

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno warto przeczytać "ciężarówką przez 9 miesiecy" :)

slodka100 lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam do pierwszej wizyty u gin. jeżeli będzie wszystko ok to pewnie od razu zajdę do księgarni i wykupie połowę książek :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamuśki,

ależ pogoda nam się przytrafiła - leje, ciemno i mało sympatycznie.

Jak byłabym w pierwszej ciąży za pewne jeszcze bym spała:) a tak od rana już działam.

Gratuluje pomyślnych wizyt i 3 mam kciuki za pozostałe. Ja dopiero wybieram się 11 sierpnia, a wcześniej tj. 31.07 wybieramy się na 3 dni na Mazury!!!! Już nie mogę się doczekać.

Dziś muszę poczynić zakupy na jutrzejsze imieninki i wykupić luteinę bo mi się skończyła.

Co do czytania, w pierwszej ciąży przeczytałam całą trylogię Larssona Stiega (polecam).

Życzę udanego i słonecznego dzionka!!!!

Welonisia, anka418 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mąż nie chce mówić oficjalnie bo się mamusia domyśla, więc niech bd jak on chce, ja swojej powiedziałam ;)
    za facetami nigdy nie nadążę, mój to wstydniś i taki hmm skryty, ale jak chce to jego rodzice :P ale chcialabym poczekac jeszcze do 14 sierpnia (mam wizytę i jak bd OK), wtedy "wypaplam" się i tyle ;P

Aaaa taka zamiana.
    Ja czekam do pierwszej wizyty, jak wszystko będzie ok to wszystkim porozgłaszam. :P

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    No mi szwagierka też poleciła czytanie książek lub innych artykułów najlepiej związanych z zawodem żebym zasypiała i nie czytała różnych głupot w necie :)

O to to. Kiedyś tyle czytałam! A teraz tylko net. Muszę się nawrócić na książki.
    A o ciąży nie czytam bo nie mam ochoty na nakręcanie i stres.

• alternatywa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nnua wrote:
    Nie pisałam dziewczyny, bo nie miałam dobrych przeczuć. Jestem dzis po usg i dostakam od losu za swoje przeczucia po nosie :) odwdzieczyl mi sie dwoma szkrabami w jednym lozysku :)))) jeszcze jestem w szoku. :) z lekkim przerazeniem mysle o przyszlosci, ale wiem ze bycie mama bliźniaków to wyróżnienie :) maja po 6 mm :) gorzej z moim samopoczuciem - mdlosci cala dobe, wymioty i odruchy wymiotne :3

to jesteśmy już we dwie, witam i przytulam was troje:)

mizzelka lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ