Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień doberek z rana mamuśki:)
Tak sobie czytam i się zastanawiam czy u mnie wszystko ok. Większość z was pisze, że macie mdłości i inne dolegliwości. Ja prócz częstego biegania do łazienki nie mam innych objawów....nie wie czy to dobrze czy źle.
Mizzelka- ćiśnienie takie miałam zawsze nawet przed ciążą więc jakoś nie czuje różnicy -
Krokodylica wrote:mizzelka a mogę wiedzieć czemu nie mówicie teściowej?
mąż nie chce mówić oficjalnie bo się mamusia domyśla, więc niech bd jak on chce, ja swojej powiedziałam
za facetami nigdy nie nadążę, mój to wstydniś i taki hmm skryty, ale jak chce to jego rodzice ale chcialabym poczekac jeszcze do 14 sierpnia (mam wizytę i jak bd OK), wtedy "wypaplam" się i tyle ;P
-
Cześć dziewczyny ja powiem dopiero jak 18 usłyszę serduszko:-)
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży naczytałam sie tyle ze teraz juz mi sie nie chce
Czekam z utesknieniem na poniedziałek, wtedy wraca mój szef z urlopu i ogłosze mu dobra nowine a potem ide na L4
Dzis rano miałam problem zeby dopiąc sie w spodnie, chyba brzusio zaczyna rosnąć -
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Witam Panie:) a czy któraś zamiast szukać informacji w internecie pozostaje wierna tradycji i czyta książki? np. "W oczekiwaniu na dziecko"?
no ja jutro jadę do siostry po książkę także nie mogę się doczekać aż zacznę ją czytać -
Witam wszystkie Mamuśki,
ależ pogoda nam się przytrafiła - leje, ciemno i mało sympatycznie.
Jak byłabym w pierwszej ciąży za pewne jeszcze bym spała:) a tak od rana już działam.
Gratuluje pomyślnych wizyt i 3 mam kciuki za pozostałe. Ja dopiero wybieram się 11 sierpnia, a wcześniej tj. 31.07 wybieramy się na 3 dni na Mazury!!!! Już nie mogę się doczekać.
Dziś muszę poczynić zakupy na jutrzejsze imieninki i wykupić luteinę bo mi się skończyła.
Co do czytania, w pierwszej ciąży przeczytałam całą trylogię Larssona Stiega (polecam).
Życzę udanego i słonecznego dzionka!!!!Welonisia, anka418 lubią tę wiadomość
-
mizzelka wrote:mąż nie chce mówić oficjalnie bo się mamusia domyśla, więc niech bd jak on chce, ja swojej powiedziałam
za facetami nigdy nie nadążę, mój to wstydniś i taki hmm skryty, ale jak chce to jego rodzice ale chcialabym poczekac jeszcze do 14 sierpnia (mam wizytę i jak bd OK), wtedy "wypaplam" się i tyle ;P
Aaaa taka zamiana.
Ja czekam do pierwszej wizyty, jak wszystko będzie ok to wszystkim porozgłaszam. -
mala czarna wrote:No mi szwagierka też poleciła czytanie książek lub innych artykułów najlepiej związanych z zawodem żebym zasypiała i nie czytała różnych głupot w necie
O to to. Kiedyś tyle czytałam! A teraz tylko net. Muszę się nawrócić na książki.
A o ciąży nie czytam bo nie mam ochoty na nakręcanie i stres. -
Nnua wrote:Nie pisałam dziewczyny, bo nie miałam dobrych przeczuć. Jestem dzis po usg i dostakam od losu za swoje przeczucia po nosie odwdzieczyl mi sie dwoma szkrabami w jednym lozysku ))) jeszcze jestem w szoku. z lekkim przerazeniem mysle o przyszlosci, ale wiem ze bycie mama bliźniaków to wyróżnienie maja po 6 mm gorzej z moim samopoczuciem - mdlosci cala dobe, wymioty i odruchy wymiotne
to jesteśmy już we dwie, witam i przytulam was troje:)mizzelka lubi tę wiadomość