Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    to jesteśmy już we dwie, witam i przytulam was troje:)

Słodko. :)
    Też bym chciała bliźniaki. :)
    Ale jeden zdrowy dzidziolek to też mega szczęście. :)

alternatywa lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski,
    dziewczyny gratuluje, ciesze sie, ze po wizytach wszystko ok :-)
    mnie mdlosci mecza na maxa, dzis ledwo dobieglam do toalety :-/
    ale w nocy snilo mi sie bijace serduszko mojej Kruszynki :-) <3
    milego dnia!

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja dzisiaj robie drugie podejście do wizyty i mam nadzieje,że tym razem sprzęt mnie nie zawiedzie i pokaże wreszcie moje długo wyczekiwane serduszko. Co do książek to koleżanka pożyczyła mi jeszcze w pierwszej ciąży "twoja ciąża tydzień po tygodniu" i sobie ją studiuje. Tam mam napisane co moge,co powinnam a czego nie jeść,ćwiczenia,rozwój dziecka i wiele innych fajnych rzeczy :)
    Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizyte <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Niunia powodzenia na wizycie obyś zobaczyła serduszko;) Nuna gratuluje blizniakow;) ja na l4 teraz przynajmniej na razie to będe czytać ksiązki koleżanki z pracy już mnie zasypały i mam pokazna kolekje. dziewczyny tak sie zatanawiam bo skoro mam 5 dni być na diecie same sucharki i chleb z masłem ew w 3 dniu jakiś kleik to czym będzie sie żywił mój okruszek??

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć przyszłe mamusie :) gratulacje podwójne dla wszystkich bliźniaczych ciąż :) mnie wszyscy wróżyli bliźniaki, ale raczej wątpie...

niunia, mam nadzieję, że Twoja wizyta dojdzie dzisiaj do skutku!

ja mam mdłości, ale tylko rano jakąś godzinę po przebudzeniu się męczę, ale nie kończy się toaletą więc jest ok...

jutro mój wielki dzień...już się denerwuje :( ale wiem, że musi być dobrze...i mam nadzieję zobaczyć ślicznie bijące serduszko..

Niunia86, alternatywa lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do coli i innych napojów kolorowych....nie pije odkąd poroniłam...całkowicie odmieniłam swoją dietę, nie jest chipsów ani innych gówien...zmieniłam jajka na te z 1 z przodu itd. nie chce mieć sobie nic do zarzucenia, w szpitalu ordynator mi powiedział, że przyczyny jako takiej nie ma...po prostu coraz więcej młodych dziewczyn kończy tak pierwszą ciąże, bo otacza nas sama chemia...;/ jemy jajka pijemy mleko, ale wbrew pozorom wszystko jest zasyfione...oczywiście nie popadam w paranoje i nie jem jakoś bio...ale tam gdzie chemia jest oczywista czyli np. chipsy...nie tykam już tego....

alternatywa lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to trzymam kciuki ale nie denerwuj sie jak nie zobaczysz bo moze być za wcześnie ja widziałam w 6+2 ale nie słyszałam obyś tez zobaczyła. A ja właśnie zwruciłam mój antybiotyk a nie mineła nawet godz żeby sie rozpuścił i jak tu normalnie funkcjonowac?!

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • caarolinee88 Nowa

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Dołączam do Was:) ide jutro na pierwsza wizyte bo koncza mi sie tabletki duphaston (biorę z uwagi iz w maju poronilam) no i przy okazji zrobie usg. Chcialabym juz zobaczyc malenstwo.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd jestem w ciąży nie mam w ogóle ochoty na chipsy,słodyczy raczej nie lubie odkąd weszłam w wiek dojrzewania,za to uwielbiam mięsko w każdej postaci.. I tu sie pojawił problem bo od 3 tyg mięso jadłam tylko 5 razy... Cały czas mi śmierdzi,nie mam ochoty na smażone,duszone... Żadne. Tylko pierś z kurczaka. I dzisiaj weszłam na wage a tu 2kg mniej :)Jednak jogurty i owocki robią swoje. Na szczęście mam spory zapas bo waga moja to 68kg więc nie martwię się tym zbytnio-wręcz odwrotnie :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Gratulacje dla bliźniaczych mamusiek :*

U nas nadal zero objawów ;) bóle brzucha wieczorem tez ustępują :) za tydzień wizyta i zobaczę ♡ :) jutro zaczynamy 9tc :) (8t 1d) czas leci bardzo szybko :)
    Juz najchętniej chciałabym poznać płeć żeby robić wyprawkę juz nie mogę się doczekać :)

Miłego dnia dziewczyny :*

Edit; chipsów nie jem, cole pije sporadycznie, wole Kubusia, pysia, wodę, herbatę, jem normalnie łącznie z fast foodami jak mam ochotę ale omijam gotowe dania i jedzenie z proszku ;) wczoraj w spodnie weszłam bez problemu ale już w pasie trochę uwieraly :( trzeba się wybrać niedługo na zakupy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:14

• Rubi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja odkąd jestem w ciąży nie mam w ogóle ochoty na chipsy,słodyczy raczej nie lubie odkąd weszłam w wiek dojrzewania,za to uwielbiam mięsko w każdej postaci.. I tu sie pojawił problem bo od 3 tyg mięso jadłam tylko 5 razy... Cały czas mi śmierdzi,nie mam ochoty na smażone,duszone... Żadne. Tylko pierś z kurczaka. I dzisiaj weszłam na wage a tu 2kg mniej :)Jednak jogurty i owocki robią swoje. Na szczęście mam spory zapas bo waga moja to 68kg więc nie martwię się tym zbytnio-wręcz odwrotnie :D
    ja też 68 :P i boje się ile mi się w tej ciąży utyje..:P nie chciałabym być wielkim wielorybem...oczywiście brzuch niech rośnie jak największy...ale cała reszta mogłaby z umiarem..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się;) Ja to bardzo muszę się pilnować bo odkąd biore leki na tarczyce,które połączone były przez miesiąc z wyregulowaniem @ przytyłam 7kg i mam rozstępy na brzuchu niestety :( Nie moge na nie patrzeć ale muszę się pilnować i dobrze kremować,żeby się nie powiększyły bo umre chyba.. :/

anka418 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą ważyłam 58/60 maksymalnie (mam 168 wzrostu) brzuch miałam jak deska a teraz już ważę 62 na pewno i brzuch odstaje :) niby mi mówią ze jest malutki i przesadzam ale ja go widzę jako duży jak na 9tc ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię - będzie jeszcze większy :)

Rubi, anka418, mizzelka lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja zachęcam do ćwiczeń jeżeli tylko wasz lekarz wyrazi na to zgodę. Ja przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie i teraz do póki nie usłyszę potwierdzenia, że wszystko ok to odstawiłam bieganie, aerobik, siłownie itp.

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    Kochane ja zachęcam do ćwiczeń jeżeli tylko wasz lekarz wyrazi na to zgodę. Ja przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie i teraz do póki nie usłyszę potwierdzenia, że wszystko ok to odstawiłam bieganie, aerobik, siłownie itp.
    u mnie ćwiczenia odpadają...mam na razie leżeć i odpowczywać...już mi wychodzi to bokiem, ale zrobię wszystko dla tej małej istotki...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie pozwolił ćwiczyć ale zawsze byłam aktywna wiec na wakacjach trochę tenisa i siatkówki było codziennie. Kiedy czułam juz zmęczenie kończyłam grać żeby nic się nie stało ale nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i tylko spacerować z psem ;) po wizycie u gina jak będzie wszystko okej zamierzam regularnie chodzić na basen i kontynuować grę w tenisa oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Aaaa no i rolki kochane rolki które kazał mi odstawić na 3tyg wiec odstawiłam ale ma nadzieję że od sierpnia będę mogła znowu je założyć :)

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też świruje bez ćwiczeń i nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu :P Ale dam radę. Wiem na pewno, że jeżeli tylko będę mogła to będę aktywną ciężarówką :)

anka418 lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ćwiczeniami zawsze byłam mało systematyczna, więc za tym nie tęsknie:) za to już jakiś czas temu porzuciłam samochód na rzecz spacerów do pracy i z tego póki co nie rezygnuje:)

To jeszcze jeden mam dla Was temat: fryzjer:) czy któraś z Was była lub wybiera się w ciąży do fryzjera żeby np. rozjaśnić albo przefarbować włosy? Ja powinnam, ale chce jeszcze chwile zaczekać bo nie chce faszerować małej/małego chemią.

Co do jedzenia: ja mam odwrotnie niż Niunia. Przed ciążą kochałam owoce i jogurty a teraz nie mam na nie ochoty (zjem czasami z musu). Jadłabym głównie mięso, chleb etc. :)

Mamy bliźniaków - Wam gratuluje podwójnie:) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. I cieszę się z pozytywów każdej wcześniejszej wizyty o której tu piszecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 12:16

Niunia86, alternatywa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w poniedziałek farbowalam na jasny blond pasemka odrosty. Wcześniej pytałam czy mogę i usłyszałam ze pasemka na pewno tak im mniej farby tym lepiej i mam farbę kilka mm od skóry głowy żeby farba nie dotykała. Byłam o 8 rano sama z fryzjerka żeby dużo nie wdychac farby plus klima żeby powietrze się rozchodzilo :)

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ