X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z brzuchem to już czułam w 6t.. nie mieściłam się w spodnie a wzdęcia mialam przed @ i tak zostalo do tej pory nadal sie nie mieszcze ;/ brzuch troszkę zmienil kształt bo tak to miałam bardziej na boczki itp a teraz widzę że do przodu od łona jakby z tych boczków uciekło i poszło do przodu. A teściowa patrzy więc nie tylko ja to widze :O :D
    heh nie jestem sama chociaż :D a to moja 1 ciąża :D

anka418 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    oj ja wczoraj tak miałam, może za duzo zapachów się nawąchałaś? otwórz okno w pokoju i odpocznij wypij szklankę z zimną wodą nawet kostkami lodu :)

tak? strasznie sie przestraszylam :-/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    tak? strasznie sie przestraszylam :-/
    od jogurtu pewnie nie, tylko mówię ci, nawąchałaś się czego, nawet lodówka i już wystarczy, ja mam straszliwie wrażliwy węch.. odpowietrz sobie pokój o wiele będzie lepiej ;) i poleż sobie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma prawo cię coś zaboleć, skurcz złapać itp... nie ma co się strachać :) ja tak mialam pod koniec 7 tyg ze czulam bóle miesiączkowe :) ale to normalne nawet na belly piszą dla 8 tyg że pojawia sie takie bóle bo znow macica podwaja swoją wielkość :) a biegunka norma, mnie nie raz przeczyściło ale lepiej tą stroną niż górą :D

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    od jogurtu pewnie nie, tylko mówię ci, nawąchałaś się czego, nawet lodówka i już wystarczy, ja mam straszliwie wrażliwy węch.. odpowietrz sobie pokój o wiele będzie lepiej ;) i poleż sobie :)

wietrze pokoj i staram sie zachowac spokoj :-/ ja tez mam wech strasznie wrazliwy :-/ i maz od wczoraj je sam w kuchni bo mnie wszystko mdli :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka witaj i gratulacje:)
    SunSun ja też jetem rocznik 85:)

Brzuch trochę mi widać, ale nie wiem czy od ciąży czy od tego, że od kiedy jestem w ciąży mam większy apetyt. Przed ciążą miałam przyzwoitą figurę ale kaloryfera na brzuchu nie miałam nigdy więc nie będę zrzucać wszystkiego na dziecko:)

Mi w kość najbardziej daje biust, bo zawsze miałam spory a teraz jakby jeszcze się powiększył + jest bardziej wrażliwy i coraz gorzej czuje się w moich biustonoszach. Może więc być tak, że szybciej wymienię stanik niż spodnie.

diamonds, Blanka85, SunSun lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczynki

Ja przed chwila wrocilam ze szpitala.

Rano przy porannej toalecie zauwazylam brazowa wydzieline na papierze i pozniej male nitecki tez brazowe jakby stara krew. Spokojnie zawinelam sie do szpitala w koncu takie moje prawo i po cos te skladki place. Oczywiscie oburzenie czemu nie poszlam do swojego lekarza.

Koniec koncow po godzine zostalam przyjeta. czulam sie jak malolata ktora swiruje a zaszla w ciaze przez wpadke.

Lekarz zbadal doscyc bolesnie powiedzial ze nic nie widzi. wytlumaczylam mu ze ostatnio tez tak mowili ze nic zlego sie nie dzieje i skonczylo sie poronieniem zatrzymanym.

Wzial na usg.Serduszko bije 170 na minute(swoja droga strasznie szybko:)) maluszek urósl doslownie 2 razy od ostatniej wizyty u lekarza.
    :)

powiedzial ze nic niepokojacego nie widzi i ze mam teraz zglosic sie na wizyte do swojego lekarza.

Kamien z serca moze niepotrzebnie panikowalam ale nie chcialam siedziec i sie zamartwiac.

buziaki milego dnia

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett też jestem rocznik 85 :) ale nas tu sporo :) właśnie godzinkę się przespałam i wróciłam na forum :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka zazdroszczę drzemki ja do 16 w robocie

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja moim zdaniem dobrze zrobiłaś. U mnie podobna sytuacja była w środę. Może i panikuje, ale po wizycie u lekarza przynajmniej się uspokoiłam. Ciesze się, że wszystko dobrze:)

Blanka to jest już co najmniej trzy z 85:)

Dziewczyny czy któraś z Was poza mną nie bierze ani duphastonu ani luteiny? Bo ja nic nie biorę, nie miałam też sprawdzanego poziomu progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:25

czekaja lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja nie biorę :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    Scarlett ja nie biorę :)

Dobrze w takim razie, że napisałaś bo już się zastanawiałam o co chodzi :)

• Emily83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Witam Panie:) a czy któraś zamiast szukać informacji w internecie pozostaje wierna tradycji i czyta książki?:) np. "W oczekiwaniu na dziecko"?

jestem w trakcie czytania tej książki :) super polecam

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Podobno warto przeczytać "ciężarówką przez 9 miesiecy" :)
    a tą książkę już przeczytałam, jest rewelacyjna :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a którą z tych dwóch książek bardziej polecasz?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam ciężarówką przez 9 miesięcy jest rewelacyjna :))))))))))

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie w oczekiwaniu na dziecko na półeczce do przeczytania, zacznę po wizycie u gina jak mi powie WSZYSTKO SPOKO :D
    A co tej luteiny i duphastonu to ja badałam progesteron, ale lekarz mi tego nie zlecił. Sam mi zapisał duphaston ze względu na poronienie wiosną tego roku.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    książki bardzo różnią się od siebie jako poradnik lepsza jest "W oczekiwaniu na dziecko" jest dobra pod tym względem że jest opisany tydzień po tygodniu i wszystkie ważne badania które trzeba zrobić i jak się odżywiać jest bardzo konkretna i są tam różne pytania zaniepokojonych kobiet i odpowiedzi na nie, natomiast druga książka "ciężarówką przez 9 miesięcy" jest napisana z humorem, luźnym językiem przyjemnie się ją czyta i też są tam informacje jak w każdym tygodniu dziecko rośnie czytając ją można inaczej spojrzeć na ciążę :)

Scarlett2014, mizzelka lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie. Wreszcie udało sie zrobić USG. Moja dzidzia ma 8.5mm i ślicznie bijące serduszko. Także jestem spokojniejsza bo doznałam dzisiaj ogromnej dawki miłości ♡

A oto moja kruszyna :)

http://zapodaj.net/d716624a0c7c8.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:42

Scarlett2014, bella82, SunSun, MamaAdasia, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie udało sie przepisać na wcześniejszy termin do gin. Idę 4 sierpnia także powinnam być w 6tc i 6 dni mam nadzieje ze już coś bedzie widać i ze usłyszeć ze jest wszystko wporzadku :)

SunSun lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ