Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie z brzuchem to już czułam w 6t.. nie mieściłam się w spodnie a wzdęcia mialam przed @ i tak zostalo do tej pory nadal sie nie mieszcze ;/ brzuch troszkę zmienil kształt bo tak to miałam bardziej na boczki itp a teraz widzę że do przodu od łona jakby z tych boczków uciekło i poszło do przodu. A teściowa patrzy więc nie tylko ja to widze
heh nie jestem sama chociaż a to moja 1 ciążaanka418 lubi tę wiadomość
-
ma prawo cię coś zaboleć, skurcz złapać itp... nie ma co się strachać ja tak mialam pod koniec 7 tyg ze czulam bóle miesiączkowe ale to normalne nawet na belly piszą dla 8 tyg że pojawia sie takie bóle bo znow macica podwaja swoją wielkość a biegunka norma, mnie nie raz przeczyściło ale lepiej tą stroną niż górą
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:od jogurtu pewnie nie, tylko mówię ci, nawąchałaś się czego, nawet lodówka i już wystarczy, ja mam straszliwie wrażliwy węch.. odpowietrz sobie pokój o wiele będzie lepiej i poleż sobie
wietrze pokoj i staram sie zachowac spokoj ja tez mam wech strasznie wrazliwy i maz od wczoraj je sam w kuchni bo mnie wszystko mdli -
nick nieaktualnyBlanka witaj i gratulacje:)
SunSun ja też jetem rocznik 85:)
Brzuch trochę mi widać, ale nie wiem czy od ciąży czy od tego, że od kiedy jestem w ciąży mam większy apetyt. Przed ciążą miałam przyzwoitą figurę ale kaloryfera na brzuchu nie miałam nigdy więc nie będę zrzucać wszystkiego na dziecko:)
Mi w kość najbardziej daje biust, bo zawsze miałam spory a teraz jakby jeszcze się powiększył + jest bardziej wrażliwy i coraz gorzej czuje się w moich biustonoszach. Może więc być tak, że szybciej wymienię stanik niż spodnie.diamonds, Blanka85, SunSun lubią tę wiadomość
-
Czesć dziewczynki
Ja przed chwila wrocilam ze szpitala.
Rano przy porannej toalecie zauwazylam brazowa wydzieline na papierze i pozniej male nitecki tez brazowe jakby stara krew. Spokojnie zawinelam sie do szpitala w koncu takie moje prawo i po cos te skladki place. Oczywiscie oburzenie czemu nie poszlam do swojego lekarza.
Koniec koncow po godzine zostalam przyjeta. czulam sie jak malolata ktora swiruje a zaszla w ciaze przez wpadke.
Lekarz zbadal doscyc bolesnie powiedzial ze nic nie widzi. wytlumaczylam mu ze ostatnio tez tak mowili ze nic zlego sie nie dzieje i skonczylo sie poronieniem zatrzymanym.
Wzial na usg.Serduszko bije 170 na minute(swoja droga strasznie szybko:)) maluszek urósl doslownie 2 razy od ostatniej wizyty u lekarza.
powiedzial ze nic niepokojacego nie widzi i ze mam teraz zglosic sie na wizyte do swojego lekarza.
Kamien z serca moze niepotrzebnie panikowalam ale nie chcialam siedziec i sie zamartwiac.
buziaki milego dnia -
Scarlett też jestem rocznik 85 ale nas tu sporo właśnie godzinkę się przespałam i wróciłam na forum
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyczekaja moim zdaniem dobrze zrobiłaś. U mnie podobna sytuacja była w środę. Może i panikuje, ale po wizycie u lekarza przynajmniej się uspokoiłam. Ciesze się, że wszystko dobrze:)
Blanka to jest już co najmniej trzy z 85:)
Dziewczyny czy któraś z Was poza mną nie bierze ani duphastonu ani luteiny? Bo ja nic nie biorę, nie miałam też sprawdzanego poziomu progesteronu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:25
czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja polecam ciężarówką przez 9 miesięcy jest rewelacyjna )))))))))
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja mam właśnie w oczekiwaniu na dziecko na półeczce do przeczytania, zacznę po wizycie u gina jak mi powie WSZYSTKO SPOKO
A co tej luteiny i duphastonu to ja badałam progesteron, ale lekarz mi tego nie zlecił. Sam mi zapisał duphaston ze względu na poronienie wiosną tego roku. -
książki bardzo różnią się od siebie jako poradnik lepsza jest "W oczekiwaniu na dziecko" jest dobra pod tym względem że jest opisany tydzień po tygodniu i wszystkie ważne badania które trzeba zrobić i jak się odżywiać jest bardzo konkretna i są tam różne pytania zaniepokojonych kobiet i odpowiedzi na nie, natomiast druga książka "ciężarówką przez 9 miesięcy" jest napisana z humorem, luźnym językiem przyjemnie się ją czyta i też są tam informacje jak w każdym tygodniu dziecko rośnie czytając ją można inaczej spojrzeć na ciążę
Scarlett2014, mizzelka lubią tę wiadomość
-
A ja już po wizycie. Wreszcie udało sie zrobić USG. Moja dzidzia ma 8.5mm i ślicznie bijące serduszko. Także jestem spokojniejsza bo doznałam dzisiaj ogromnej dawki miłości ♡
A oto moja kruszyna
http://zapodaj.net/d716624a0c7c8.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:42
Scarlett2014, bella82, SunSun, MamaAdasia, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość