Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z brzuchem to już czułam w 6t.. nie mieściłam się w spodnie a wzdęcia mialam przed @ i tak zostalo do tej pory nadal sie nie mieszcze ;/ brzuch troszkę zmienil kształt bo tak to miałam bardziej na boczki itp a teraz widzę że do przodu od łona jakby z tych boczków uciekło i poszło do przodu. A teściowa patrzy więc nie tylko ja to widze :O :D
    heh nie jestem sama chociaż :D a to moja 1 ciąża :D

anka418 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    oj ja wczoraj tak miałam, może za duzo zapachów się nawąchałaś? otwórz okno w pokoju i odpocznij wypij szklankę z zimną wodą nawet kostkami lodu :)

tak? strasznie sie przestraszylam :-/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    tak? strasznie sie przestraszylam :-/
    od jogurtu pewnie nie, tylko mówię ci, nawąchałaś się czego, nawet lodówka i już wystarczy, ja mam straszliwie wrażliwy węch.. odpowietrz sobie pokój o wiele będzie lepiej ;) i poleż sobie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma prawo cię coś zaboleć, skurcz złapać itp... nie ma co się strachać :) ja tak mialam pod koniec 7 tyg ze czulam bóle miesiączkowe :) ale to normalne nawet na belly piszą dla 8 tyg że pojawia sie takie bóle bo znow macica podwaja swoją wielkość :) a biegunka norma, mnie nie raz przeczyściło ale lepiej tą stroną niż górą :D

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    od jogurtu pewnie nie, tylko mówię ci, nawąchałaś się czego, nawet lodówka i już wystarczy, ja mam straszliwie wrażliwy węch.. odpowietrz sobie pokój o wiele będzie lepiej ;) i poleż sobie :)

wietrze pokoj i staram sie zachowac spokoj :-/ ja tez mam wech strasznie wrazliwy :-/ i maz od wczoraj je sam w kuchni bo mnie wszystko mdli :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka witaj i gratulacje:)
    SunSun ja też jetem rocznik 85:)

Brzuch trochę mi widać, ale nie wiem czy od ciąży czy od tego, że od kiedy jestem w ciąży mam większy apetyt. Przed ciążą miałam przyzwoitą figurę ale kaloryfera na brzuchu nie miałam nigdy więc nie będę zrzucać wszystkiego na dziecko:)

Mi w kość najbardziej daje biust, bo zawsze miałam spory a teraz jakby jeszcze się powiększył + jest bardziej wrażliwy i coraz gorzej czuje się w moich biustonoszach. Może więc być tak, że szybciej wymienię stanik niż spodnie.

diamonds, Blanka85, SunSun lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczynki

Ja przed chwila wrocilam ze szpitala.

Rano przy porannej toalecie zauwazylam brazowa wydzieline na papierze i pozniej male nitecki tez brazowe jakby stara krew. Spokojnie zawinelam sie do szpitala w koncu takie moje prawo i po cos te skladki place. Oczywiscie oburzenie czemu nie poszlam do swojego lekarza.

Koniec koncow po godzine zostalam przyjeta. czulam sie jak malolata ktora swiruje a zaszla w ciaze przez wpadke.

Lekarz zbadal doscyc bolesnie powiedzial ze nic nie widzi. wytlumaczylam mu ze ostatnio tez tak mowili ze nic zlego sie nie dzieje i skonczylo sie poronieniem zatrzymanym.

Wzial na usg.Serduszko bije 170 na minute(swoja droga strasznie szybko:)) maluszek urósl doslownie 2 razy od ostatniej wizyty u lekarza.
    :)

powiedzial ze nic niepokojacego nie widzi i ze mam teraz zglosic sie na wizyte do swojego lekarza.

Kamien z serca moze niepotrzebnie panikowalam ale nie chcialam siedziec i sie zamartwiac.

buziaki milego dnia

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett też jestem rocznik 85 :) ale nas tu sporo :) właśnie godzinkę się przespałam i wróciłam na forum :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka zazdroszczę drzemki ja do 16 w robocie

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja moim zdaniem dobrze zrobiłaś. U mnie podobna sytuacja była w środę. Może i panikuje, ale po wizycie u lekarza przynajmniej się uspokoiłam. Ciesze się, że wszystko dobrze:)

Blanka to jest już co najmniej trzy z 85:)

Dziewczyny czy któraś z Was poza mną nie bierze ani duphastonu ani luteiny? Bo ja nic nie biorę, nie miałam też sprawdzanego poziomu progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:25

czekaja lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja nie biorę :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    Scarlett ja nie biorę :)

Dobrze w takim razie, że napisałaś bo już się zastanawiałam o co chodzi :)

• Emily83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Witam Panie:) a czy któraś zamiast szukać informacji w internecie pozostaje wierna tradycji i czyta książki?:) np. "W oczekiwaniu na dziecko"?

jestem w trakcie czytania tej książki :) super polecam

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Podobno warto przeczytać "ciężarówką przez 9 miesiecy" :)
    a tą książkę już przeczytałam, jest rewelacyjna :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a którą z tych dwóch książek bardziej polecasz?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam ciężarówką przez 9 miesięcy jest rewelacyjna :))))))))))

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie w oczekiwaniu na dziecko na półeczce do przeczytania, zacznę po wizycie u gina jak mi powie WSZYSTKO SPOKO :D
    A co tej luteiny i duphastonu to ja badałam progesteron, ale lekarz mi tego nie zlecił. Sam mi zapisał duphaston ze względu na poronienie wiosną tego roku.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    książki bardzo różnią się od siebie jako poradnik lepsza jest "W oczekiwaniu na dziecko" jest dobra pod tym względem że jest opisany tydzień po tygodniu i wszystkie ważne badania które trzeba zrobić i jak się odżywiać jest bardzo konkretna i są tam różne pytania zaniepokojonych kobiet i odpowiedzi na nie, natomiast druga książka "ciężarówką przez 9 miesięcy" jest napisana z humorem, luźnym językiem przyjemnie się ją czyta i też są tam informacje jak w każdym tygodniu dziecko rośnie czytając ją można inaczej spojrzeć na ciążę :)

Scarlett2014, mizzelka lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie. Wreszcie udało sie zrobić USG. Moja dzidzia ma 8.5mm i ślicznie bijące serduszko. Także jestem spokojniejsza bo doznałam dzisiaj ogromnej dawki miłości ♡

A oto moja kruszyna :)

http://zapodaj.net/d716624a0c7c8.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 16:42

Scarlett2014, bella82, SunSun, MamaAdasia, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie udało sie przepisać na wcześniejszy termin do gin. Idę 4 sierpnia także powinnam być w 6tc i 6 dni mam nadzieje ze już coś bedzie widać i ze usłyszeć ze jest wszystko wporzadku :)

SunSun lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ