Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratuluje:)

Dziewczyny dzięki za recenzje...coś pewnie kupie, ale może jeszcze zaczekam. Wiem,że to głupie (zwłaszcza, że o ciąży wiedzą już moi szefowie i najbliżsi przyjaciele) ale boję się zapeszyć.

Zastanawiam się też kiedy iść do lekarza - jestem umówiona na 30stego (żeby sprawdzić lekarkę z poza LuxMedu) ale ponieważ w środę wypadła mi nieoczekiwana wizyta nie wiem czy jest sens, żeby robić kolejne USG już tydzień później. A jak nie pójdę do lekarza 30stego to kolejny termin mam 22giego

Niunia86 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    czekaja moim zdaniem dobrze zrobiłaś. U mnie podobna sytuacja była w środę. Może i panikuje, ale po wizycie u lekarza przynajmniej się uspokoiłam. Ciesze się, że wszystko dobrze:)

Blanka to jest już co najmniej trzy z 85:)

Dziewczyny czy któraś z Was poza mną nie bierze ani duphastonu ani luteiny? Bo ja nic nie biorę, nie miałam też sprawdzanego poziomu progesteronu.
    ja też nie biorę i nie badałam sobie poziomu prog :) i żyje :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    Mnie udało sie przepisać na wcześniejszy termin do gin. Idę 4 sierpnia także powinnam być w 6tc i 6 dni mam nadzieje ze już coś bedzie widać i ze usłyszeć ze jest wszystko wporzadku :)
    już powinno być serce na pewno :) będzie dobrze nie martw sie aby :P ja sie zamartwialam i nie bylo po co :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale mnie zaciekawiłyście z tymi książkami, a może sobie kupię? kurde :)

czekaja i prawdiłowo, tym bardziej że już raz to przeszłaś... ;/ najważniejsze że juz jest ok i serducho bije kruszynie :) :)

czekaja lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy któraś z Was ma popołudniowe mdłości rano iest ok a od 16,17 paw już nic nie zatrzymam w żołądku ma ktoś tak ?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mdłości pojawiają się nawet o 21... zależy jak fala nadejdzie, jest dobrze chodzę happy a i tak mnie to dopadnie.... tyle że nie bełtam, jakoś opanuje :) norma, nie muszę być poranne ;)

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja, ja dokładnie taką samą sytuację miałam wczoraj. Uważam, że lepiej iść i uspokoić się, że nic się złego nie dzieje, niż siedzieć i się zamartwiać. Od tego są lekarze, szpitale, przychodnie. Super, że poszłaś i że wszystko okazało się dobrze! :)

czekaja lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Mam pytanie czy któraś z Was ma popołudniowe mdłości rano iest ok a od 16,17 paw już nic nie zatrzymam w żołądku ma ktoś tak ?

ja mam przez caly dzien :-/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez tak znosze to wszytsko , zaczelo sie wlasnie w 6 tyg. wymioty i mdlosci codzienne, nie dalam rady nic robic. byly dni bez wymiotow- to dzien przerwy a tak do wczoraj wymiotowalam codziennie! czasme byly dni ze nie przyjmowalam niczego i plakalam nad wc..

po kilka serii dziennie

nadal odrzuca mnei od jedzenia

kupilam opaski sea bands- nosze caly czas, nawet w nocy- wierze ze moze cos pomagaja

dzis mdlosci prawie nie bylo i nie wymiotowalam.

nie wiem jak bedzie dalej.

ale ciezka to przeprawa u mnie byla..

dodam ze w prawie 5 tyg schudlam 5 kg i wygladam jak chora..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 17:57

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszyny dają się we znaki... ehhh ... ale czego się nie robi dla dziecka, organizm szaleje :)
    a droga ta opaska?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sa dwie opaski na dwa nadgarstki

mi maz kupil chyba za 42zzl.. ale biorac pod uwage ze zaplacilabym chyba kazda cene to kupilam...

http://opaskinanudnosci.pl/

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda... człowiek chce sie ratować jak się da.. chyba i ja kupię , choć nie przytulałam kibla ale naprawdę jest to męczące.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze pozneij sie przydadza tez na podroze np., mozna je prac

u nas tam pare dziewczyn sie skusilo i tez mowia ze pomagaja

na pewno od wymiotow nie uchronia ale ja mialam takie mdlosci ze musialam spac bo nie dalam rady wstawac z lozka..

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mówisz że lepiej jest? kurde to rzeczywiscie coś w tym musi być...

• bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bella ja tez tak znosze to wszytsko , zaczelo sie wlasnie w 6 tyg. wymioty i mdlosci codzienne, nie dalam rady nic robic. byly dni bez wymiotow- to dzien przerwy a tak do wczoraj wymiotowalam codziennie! czasme byly dni ze nie przyjmowalam niczego i plakalam nad wc..

po kilka serii dziennie

nadal odrzuca mnei od jedzenia

kupilam opaski sea bands- nosze caly czas, nawet w nocy- wierze ze moze cos pomagaja

dzis mdlosci prawie nie bylo i nie wymiotowalam.

nie wiem jak bedzie dalej.

ale ciezka to przeprawa u mnie byla..

dodam ze w prawie 5 tyg schudlam 5 kg i wygladam jak chora..

ojej, a bylas u lekarza? 5kg to strasznie duzo! ja mam dzis fatalny dzien ale mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej ;-)
    Biedna sie wymeczylas, trzymam kciuki by Ci juz mdlosci odpuscily <3

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala trzymajcie za nas kciuki tak strasznie sie boje o moje malenstwo;(

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Jade do szpitala trzymajcie za nas kciuki tak strasznie sie boje o moje malenstwo;(

Kochana ale co sie dzieje?

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!!! <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Widzę że pisałyście o usg. Mam pytanie, lekarz kazał mi przyjechać w poniedziałek by potwierdzić ciążę. Myslicie że jak pojadę jutr (2 dni wcześniej niz kazał) to coś będzie widać na usg? Wy kiedy robiłyście? U mnie jutro będzie 28dpo. Bo nie wiem czy jechac jutro bo jak nie to dopiero za 1,5 tygodnia zrobię. A może lepiej poczekac i już wtedy wszystko ładnie będzie widać?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss trzymam kciuki! Co się dzieje?

słoneczna jak tak chudniesz to chyba raczej powinnaś udać się do lekarza.

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ