X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratuluje:)

Dziewczyny dzięki za recenzje...coś pewnie kupie, ale może jeszcze zaczekam. Wiem,że to głupie (zwłaszcza, że o ciąży wiedzą już moi szefowie i najbliżsi przyjaciele) ale boję się zapeszyć.

Zastanawiam się też kiedy iść do lekarza - jestem umówiona na 30stego (żeby sprawdzić lekarkę z poza LuxMedu) ale ponieważ w środę wypadła mi nieoczekiwana wizyta nie wiem czy jest sens, żeby robić kolejne USG już tydzień później. A jak nie pójdę do lekarza 30stego to kolejny termin mam 22giego

Niunia86 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    czekaja moim zdaniem dobrze zrobiłaś. U mnie podobna sytuacja była w środę. Może i panikuje, ale po wizycie u lekarza przynajmniej się uspokoiłam. Ciesze się, że wszystko dobrze:)

Blanka to jest już co najmniej trzy z 85:)

Dziewczyny czy któraś z Was poza mną nie bierze ani duphastonu ani luteiny? Bo ja nic nie biorę, nie miałam też sprawdzanego poziomu progesteronu.
    ja też nie biorę i nie badałam sobie poziomu prog :) i żyje :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala czarna wrote:
    Mnie udało sie przepisać na wcześniejszy termin do gin. Idę 4 sierpnia także powinnam być w 6tc i 6 dni mam nadzieje ze już coś bedzie widać i ze usłyszeć ze jest wszystko wporzadku :)
    już powinno być serce na pewno :) będzie dobrze nie martw sie aby :P ja sie zamartwialam i nie bylo po co :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale mnie zaciekawiłyście z tymi książkami, a może sobie kupię? kurde :)

czekaja i prawdiłowo, tym bardziej że już raz to przeszłaś... ;/ najważniejsze że juz jest ok i serducho bije kruszynie :) :)

czekaja lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy któraś z Was ma popołudniowe mdłości rano iest ok a od 16,17 paw już nic nie zatrzymam w żołądku ma ktoś tak ?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mdłości pojawiają się nawet o 21... zależy jak fala nadejdzie, jest dobrze chodzę happy a i tak mnie to dopadnie.... tyle że nie bełtam, jakoś opanuje :) norma, nie muszę być poranne ;)

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja, ja dokładnie taką samą sytuację miałam wczoraj. Uważam, że lepiej iść i uspokoić się, że nic się złego nie dzieje, niż siedzieć i się zamartwiać. Od tego są lekarze, szpitale, przychodnie. Super, że poszłaś i że wszystko okazało się dobrze! :)

czekaja lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Mam pytanie czy któraś z Was ma popołudniowe mdłości rano iest ok a od 16,17 paw już nic nie zatrzymam w żołądku ma ktoś tak ?

ja mam przez caly dzien :-/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez tak znosze to wszytsko , zaczelo sie wlasnie w 6 tyg. wymioty i mdlosci codzienne, nie dalam rady nic robic. byly dni bez wymiotow- to dzien przerwy a tak do wczoraj wymiotowalam codziennie! czasme byly dni ze nie przyjmowalam niczego i plakalam nad wc..

po kilka serii dziennie

nadal odrzuca mnei od jedzenia

kupilam opaski sea bands- nosze caly czas, nawet w nocy- wierze ze moze cos pomagaja

dzis mdlosci prawie nie bylo i nie wymiotowalam.

nie wiem jak bedzie dalej.

ale ciezka to przeprawa u mnie byla..

dodam ze w prawie 5 tyg schudlam 5 kg i wygladam jak chora..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 17:57

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszyny dają się we znaki... ehhh ... ale czego się nie robi dla dziecka, organizm szaleje :)
    a droga ta opaska?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sa dwie opaski na dwa nadgarstki

mi maz kupil chyba za 42zzl.. ale biorac pod uwage ze zaplacilabym chyba kazda cene to kupilam...

http://opaskinanudnosci.pl/

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda... człowiek chce sie ratować jak się da.. chyba i ja kupię , choć nie przytulałam kibla ale naprawdę jest to męczące.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze pozneij sie przydadza tez na podroze np., mozna je prac

u nas tam pare dziewczyn sie skusilo i tez mowia ze pomagaja

na pewno od wymiotow nie uchronia ale ja mialam takie mdlosci ze musialam spac bo nie dalam rady wstawac z lozka..

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mówisz że lepiej jest? kurde to rzeczywiscie coś w tym musi być...

• bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bella ja tez tak znosze to wszytsko , zaczelo sie wlasnie w 6 tyg. wymioty i mdlosci codzienne, nie dalam rady nic robic. byly dni bez wymiotow- to dzien przerwy a tak do wczoraj wymiotowalam codziennie! czasme byly dni ze nie przyjmowalam niczego i plakalam nad wc..

po kilka serii dziennie

nadal odrzuca mnei od jedzenia

kupilam opaski sea bands- nosze caly czas, nawet w nocy- wierze ze moze cos pomagaja

dzis mdlosci prawie nie bylo i nie wymiotowalam.

nie wiem jak bedzie dalej.

ale ciezka to przeprawa u mnie byla..

dodam ze w prawie 5 tyg schudlam 5 kg i wygladam jak chora..

ojej, a bylas u lekarza? 5kg to strasznie duzo! ja mam dzis fatalny dzien ale mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej ;-)
    Biedna sie wymeczylas, trzymam kciuki by Ci juz mdlosci odpuscily <3

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala trzymajcie za nas kciuki tak strasznie sie boje o moje malenstwo;(

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Jade do szpitala trzymajcie za nas kciuki tak strasznie sie boje o moje malenstwo;(

Kochana ale co sie dzieje?

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!!! <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Widzę że pisałyście o usg. Mam pytanie, lekarz kazał mi przyjechać w poniedziałek by potwierdzić ciążę. Myslicie że jak pojadę jutr (2 dni wcześniej niz kazał) to coś będzie widać na usg? Wy kiedy robiłyście? U mnie jutro będzie 28dpo. Bo nie wiem czy jechac jutro bo jak nie to dopiero za 1,5 tygodnia zrobię. A może lepiej poczekac i już wtedy wszystko ładnie będzie widać?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss trzymam kciuki! Co się dzieje?

słoneczna jak tak chudniesz to chyba raczej powinnaś udać się do lekarza.

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ