Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo mam jeszcze jedno pytanie: czy któraś z Was bierze albo brała bromergon? Ja biorę go od lat i 2 lekarzy potwierdziło że mam go brać nadal ale ten dzisiejszy był do tego nastawiony dość sceptycznie.
A i stwierdził że infekcji też nie mam więc nie wiem skąd te moje dzisiejsze perypetie. -
nick nieaktualny
-
Scarlett- super że poszłaś do gina, przynajmniej wiesz że wszystko ok.
Mmarina- ja w 1szej ciązy przytyłam 15kg, ale gin też się krzywiła że do 12 powinnam przytyć.
Ale w poprzedniej ciąży jak już miałam z 10 na plusie zaczęłam się ograniczać (zero słodyczy, cukru itp.) i wcale to nic nie dało, ile miałam przytyć to przytyłam. Chociaż nie było po mnie widać tych 15 kg... mam nadzieję że teraz nie będzie gorzej.. -
nick nieaktualnyanka418 wrote:Jedyne co ja biorę to folik. Usg miałam w 4tc był malusi pęcherzyk bo ciąża ok 2tyg maks. Teraz będę miała w 9tc 1.08. Jedyne objawy jakie mam to czasami bóle brzucha ciągnięcie i skurcze plus wczoraj i przedwczoraj zaparcia. Boli piersi zero mdłości zero zachcianek zero. Trzeba myśleć pozytywnie! Może łatwo mi mówić bo to moja pierwsza ciąża i za pierwszym razem trafiona ale kurcze przecież co ma być to będzie nie da się inaczej nie można wszystkiego przewidzieć i popadać w pranoje (pisze ogólnie nie konkretnie do którejś z nas) przecież nie można codziennie doszukiwać się czegoś negatywnego trzeba cieszyc sie tym stanem ja też się naczytalam tez się denerwuje ale tłumacze sobie ze negatywnych objawów brak wiec musi być okej !! Dziewczyny damy rade juz niedługo marzec
Miłego dnia :*mizzelka, anka418 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella82 wrote:moge przyjechac do Ciebie na ogorki ?
anka418, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:Zapraszam,a gdzie mieszkasz? ja ok 20km od Wawy.
kurde teściowa mi dziś powiedziała, ze chyba w drugiej ciązy będę mieć większy brzuch i szybciej mi będzie rósł, niby nic jeszcze nie widać, a jednak... Kurcze może faktycznie coś w tym jest...MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:nie to że sie martwię, ale nie chciałabym przytyć więcej niż w poprzedniej.. chyba zakupię ciemne pieczywo, choć za nim nie przepadam..
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:A swoją drogą to żaden z lekarzy u którego byłam nie dał mi posłuchać serduszka. .. ale dziś lekar mi je pokazał więc jest postęp:)
Niunia sny ponoć spełniają się na opak więc to może dobry znak. Trzymam kciuki:) -
Dorka1979 wrote:z tego co wiem to lekarz w pierwszym trymestrze nie powinien ,że tak powiem dawać słuchać serducho powinno Wam wystarczyć że zobaczycie jak bije bo żeby posłuchać bicia to musi włączyć coś tam specjalnego co się szybko nagrzewa i to może zaszkodzić na tym etapie dziecku . nie pamiętam jak się nazywa to co się nagrzewa a nie chce mi się w sieci szukać
co do netu prawda swięta prawda.. kiedyś nie było tego i czlowiek sie nie zamartwial i nie szukał porady lekarza lub opinii innychDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Mmarina trzymam kciuki
co do mdlosci to mialam gorsze jak nie trzymalam sie diety a teraz delikatniejsze rzeczy do jedzenia i slodkiego mniej i od razu lepiej mam nadzieje ze tak bd do 11 tyg albo i wczesniej sie skonczy ale lepsze to niż bełtanie w sumie. ehh kobiecie sie nigdy nie dogodzi, Miłego dnia, ja jeszcze się muszę zdrzemnąć bo glowa mnie boli jakoś, ale za duzo wczoraj nie piłam i mam za swoje. -
Scarlett2014 wrote:Ponoć są 2 szkoły dlatego pytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:35
-
Cześć dziewczynki
A ja postawiłam tylko na zdrową dietę i od kiedy wiem że jestem w ciąży nie tykam słodyczy (nawet sobie torcik czekoladowy odpuściłam), nie mam ochoty na słodkie i bardzo przetworzoną żywność, słodycze omijam szerokim łukiem, nawet mnie nie ciągnie do tego, patrzę dokładnie na skład żywności, aby było tam jak najmniej emulgatorów. Nie wiem ile na takiej diecie pociągnę (bo wcześniej to raz w tygodniu obowiązkowo było coś słodkiego) mam nadzieje, że jak najdłużej, teraz gustuje w maślankach, kefirach i jogurtach naturalnych -
nick nieaktualnySunSun ja brałam tylko Bromergon przed ciążą (+kwas foliowy oczywiście) też pół tabletki na noc. Teraz nadal biorę bromergon + Pregne Plus i od wczoraj magnes. No nic - po prostu zaufam lekarzowi i postaram się nie panikować.
Co do diety to jak przed ciążą jadłam w miarę rozsądnie - dużo kefirów, jogurtów etc. a teraz zupełnie nie mam na nie ochoty. Ciągnie mnie do niezdrowych rzeczy i mącznych (typu kanapki, naleśniki ect.)SunSun lubi tę wiadomość
-
Mmarina wrote:Witam was w tym dzisiejszym ponurym dniu. Ja od rana w pracy i mecze się z mdłościami. Na szczęście nie wymiotuje. Czekam tylko do 19, mam nadzieję ze zobacze serduszko u mojego maleństwa.
Ja dzisiaj też mam nadzieję,że wreszcie zobaczę serduszko Wizyte mam o 15.20. Oby wszystko było dobrzeMmarina lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:SunSun ja brałam tylko Bromergon przed ciążą (+kwas foliowy oczywiście) też pół tabletki na noc. Teraz nadal biorę bromergon + Pregne Plus i od wczoraj magnes. No nic - po prostu zaufam lekarzowi i postaram się nie panikować.
Scarlett2014, SunSun lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane Mamusie widzę, że dziś dzień wizyt ja też dziś idę na 20. Trochę mam stracha jak zawsze. Trzymam kciuki za wizyty i piękne serduszka :-*
Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Dzien dobry A ja wczoraj znowu wróciłam z pracy i poszłam spac i juz do rana spałam. Kurcze czy wy tez tak macie? Nic przez to w domu nie moge zrobic bo przychodze i padam Odliczam dni do L4 bo bede mogła wreszcie odpocząć ehhh jeszcze 8 dni.... wytrzymam!
Dorka1979 lubi tę wiadomość