SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny mi lekarz kazał brać na zgage Maalox a właściwie pić bo to syrop i u mnie zdziałał cuda! Miałam dwa tygodnie ze zgagą prawie dzień po dniu a teraz spokój. A renni nic mi nie dawało poza tym mój lekarz powiedział że nie powinnam go brać.

U mnie chyba intensywność ruchów się nie zmieniła tylko ich rodzaj i siła. Ja przełoże rękę do brzucha to czuje ruchy ale jak chodzę to mniej niż kiedyś i chyba stąd mój subiektywny odbiór że jest ich mniej. Ale w środę na wizycie dopytam o wszystko.

Rubi ja wzięłam jeszcze coś do pępka, do przemywania oczu, płyn do prania, coś do noska bo mamy suche powietrze, witaminy dla mnie i męża, magnez no i się uzbierało. Stwierdziłam że kuouje raz a dobrze i nie będę za chwilę biegła do apteki po magnez :)
    Maalox jest tez w tabletkach do ssania

Dorka1979, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jeszcze zostanie jakieś zamówienie za 150 zł na allegro i chyba już jestem przygotowana...

a teraz mąż składa komodę, bo nam wymienili w ikei bez problemu i już mogę się niedługo zabrać za pierwszą porcję prania i prasowania no i układania ;)

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od którego miesiąca maluch może pić herbatkę ?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    a od którego miesiąca maluch może pić herbatkę ?
    Herbatke np z kopru wloskiego czy rumianku mozna podawac juz od 1 miesiaca zycia dziecka owocowe mniej wiecej od 5 miesiaca ale to tez wszystko jesdt uzaleznione od tego czy karmisz piersia czy mm.herbatki i soki pozniej wprowadzasz jesli dziecko karmisz piersia

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/gilbert-nacl-0-9-100-ampulek-po-5ml.html a coś takiego się przydaje? Tzn. Sól fizjologiczna?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki..bo zastanawia mnie czy jest sens kupować teraz to termoopakowanie do butelek...ale chyba kupię bo prędzej czy później i tak się przyda

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termoopakowanie polecam tomee tipee. Pasuje do kazdej butelki, duzej, malej. Kazdy kubeczek pasuje i nawet plastikowe butelki od soczkow. Za to nie polecam tych ze,steropianem w srodku

Rubi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzywala ktoras z was laktaora recznego tomee tipee??

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik trzymam kciuki za Was. Niech mala sie nie pcha za szybko na swiat. Przy synku wiem z ciezko bedzie lezec ale troche moze sie uda:-)
    Konwalianka, sun sun powodzenia na wizytach. Mam nadzieje ze nic nie pomylilam:-) ale ta nieprzespana noc daje sie we znaki. Ja tez po wizycie. Wlasciwie nie ma o czym pisac. Wypisala L4 sprawdzila wyniki badan i recznie pomacala i tyle. Nastepna wizyta 3.02. Czyli miesiac. Niecale 1,5 kg przez 3 tyg wiec jak na swiateczne obzarstwo nie jest zle bo ze slodyczami pofolgowalam.

Ja w aptece tez wydalam jakos 100 a u rodzyneczek 150. Ale gdybym robila zamowienie nie majac nic po pierwszym dziecku wydalabym duzo wiecej.

Co do znieczulenia marta ja chyba juz sie wypowiadalam nawet kilka razy. Mialam i bylam bardzo zadowolona. Nie przedluzylo mi absolutnie porodu, czucie mialam jak najbardziej, normalne jedyni bolu nie bylo. Hemoroidy raczej nie od znieczulenia sie pojawiaja. Tak naprawde wszystko zalezy od umiejetnosci anestezjologa. Jak zrobi to zle moga byc komplikacje. Jak z kazdym innym lakarzem. Chirurg, dentysta, ginekolog kazdy popelnia bledy a skutki moga byc kiepskie. Cale szczescie to chyba nie zdarza sie czesto. Znieczulenia nie mozna podac za wczesnie przede wszystkim. Ja mialam przy 7 cm jak skucze byly juz bardzo silne a rozwarcie ladnie postepowalo. Wiadomo bylo ze porod sie rozkreca i znieczulenie mialo wtedy sens bo dawalo ulge w bolu a nie wstrzymywalo porod. Uklucia sie nie czuje, mi robil lekarz w lezeniu na boku akurat przy skurczu:-) teraz jesli bede miala mozliwosc tez wezme zzo. Jesli nie bede rodzic bez. Ale ja bym tego nie demonizowala. W necie pisza rozne opinie jak o wszystkim. Nie bedzie nigdy 100% zwolennikow ani przeciwnikow:-) samemu trzeba podjac decyzje biorac pod uwage swoje mozliwosci i sily. Ja po znieczuleniu aktywna bylam odrazu praktcznie. Wrocilam do formy i bez bolu doslownie po 3 godz jak tylko wywiezli mnie z obserwacji poporodowej gdzie nie mozna wstawac. Urodzilam 3.35 o 7 juz smigalam przy malutkiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:45

Scarlett2014, MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na piersi/brodawki pomógł mi tylko puran madela..na nic bephanteny i inne..

do przemywania oczu sól fizjoogiczna najnormalniejsza w świecie.. pępek ocenisept,
    na kolki u nas tylko sab coś pomagał..reszta to wyrzucenie kasy.. dodatkowo dawaliśmy enzym ułatwiający trawienie laktozy

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny podobno chlopcy maja czesciej kolki...hm nie wiem czy to prawda czy nie...ale chce sie przygotowac na ewentualne kolki i zastanawiam sie ktore ktople beda najlepsze...siostra bardzo chwali sab simplex.

No ja od wszystkich koleżanek słyszałam, że na kolki nie ma nic lepszego niż te kropelki. A że nie ma ich w PL to sobie odsprzedawały jak któraś miała więcej lub możliwość załatwienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:55

Anastacia33 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nawet Sab simplex na kolki nic nie pomogl:-) pomagalo noszenie brzuszkiem na przedramieniu i masowanie brzuszka:-)

• justwol Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po dłuższej przerwie :)
    Widzę, że piszecie o różnych zakupach wyprawkowych i bardzo dobrze, ja muszę zrobić listę i też ogarnąć ten temat więc z pewnością wasze uwagi na różny temat okażą się bardzo przydatne!
    z rzeczy dużych to cały czas nie mamy na oku żadnego wózka, mieliśmy z mężem jechać teraz póki ma wolne, ale niestety siedzę z paskudnym przeziębieniem i wolę nie wychylać nosa z domu! Dlatego jeśli znacie jakieś skuteczne metody na zatkany nos, zawalone zatoki to chętnie skorzystam!
    Pozdrawiamy i oczywiście życzymy zdrówka w nowym 2015 roku :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koc-niemowlecy-kocyk-dzieciecy-cena-hurtowa-i4775879937.html Rubi Ty chyba zamawiałaś ten kocyk? Byłaś zadowolona prawda?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    http://allegro.pl/koc-niemowlecy-kocyk-dzieciecy-cena-hurtowa-i4775879937.html Rubi Ty chyba zamawiałaś ten kocyk? Byłaś zadowolona prawda?
    tak jest milutki i uroczy :) mam nadzieję, że to będzie ulubiony kocyk młodego :)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    tak jest milutki i uroczy :) mam nadzieję, że to będzie ulubiony kocyk młodego :)

Dzięki. Mam już jeden kocyk Minky od Makaszki ale zamówię jeszcze jeden. Chyba właśnie ten :)

Rubi lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień...
    Po nieprzespanej nocy nadszedł dzień z koszmarów. Wszystko mnie boli.Kaszle tak bardzo ze wymiotuje wszystkim co zjem lub wypije.Bola mnie mięśnie miedzyzebrowe, gardło pali ogniem . Dzwonilam do przychodni aby coś mi dali a pani na to:w ciazy to tylko miód i cytrynka nic więcej nie zalecamy. Popłakałam się z niemocy. Mam nadzieje ze to nic poważnego tylko zwykłe przeziębienie ale wygląda kiepsko. Jesli mi się pogorszy za 2-3 dni to mam znowu zadzwonić. Co za głupi kraj...

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski w mothercare mega przeceny! ja wlasnie wrocilam :-) kupilam sobie 2 koszule, ktore sa ok na teraz, do szpitala i do karmienia :-)
    kupilam tez inne pierdolki dla Juniora :-)

a w Almie pampersy sa w promo, do 07.01, i teraz pytanie do mamusiek, ktore juz maja pociechy- mam 3x rozmiar 1 i 3x rozmiar 2 pieluch, czy mi to wystarczy czy musze jeszcze dokupic?

Madzik i dopiero teraz doczytalam, dotrzymasz do konca stycznia a nawet dluzej :-) dbaj o siebie i staraj sie odpoczywac ile wlezie :-)

Dziewczyny powodzenia na wizytach :-)

Madzik ja zastanawialam sie wlasnie nad takim termoopakowaniem, myslisz, ze bedzie dobry? http://allegro.pl/tommee-tippee-termoopakowanie-torba-na-butelke-i4926704887.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 18:40

Scarlett2014, Emca lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 kocyki po mojej Oliwce i jeden całkiem nowy ktory kupiłam

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz duzo zdrowka! wskakuj pod koldre! chyba dzis do pracy nie idziesz?

loszcz lubi tę wiadomość

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ