SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa bardzo dobre pytanie, ono mnie nurtuje od dosc dawna. Ostatnio rozmawialam z kolezanka to nakrzyczala na mnie i zabronila dawania jakichkolwiek pieniedzy. Powiedziala, ze wlasnie po porodzie moge mu dac jakis koniak, ale na pewno nie pieniadze.

noa8, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi dali swojej Dr kase i to nie mało , juz dokladnie nie pamietam ale cos w okolicach 500-800 zl czy uwazacie ze to przesada? Chcialam sie wlasnie zorientowac jak to wyglada i co sie daje czy kase ( choc wg mnie lekarz i tak sporo zarobil na nas przez cala ciaze) czy jakis suwenir ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:49

Dorka1979 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja na ostatniej wizycie miałam badanie piersi. Drugie w trakcie ciąży plus robiłam jeszcze usg na początku ale możliwe że to przez moje problemy. Pięć minut i po sprawie :)

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniaczki,alkohole a potem to lekarze nawaleni chodzą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:51

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett masz absolutna racje. ...ja tez uważam podobnie...z jakiej racji mam dawac pieniazki czy prezenciki poloznej czy lekarzowi. ,przeciez wykonuja swoja prace i w ramach swoich obowiazkow powinny zająć sie odpowiednio rodząca.

loszcz, MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa 500-800zl dali twoi znajomi? A dokladnie za co? Zaplacili za usluge z potwierdzeniem transakcji np.dostali paragon? Pewnie nie poprostu dali w łapę ,moje pytanie za co?

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile akceptuje symboliczny prezent w ramach podziękowania to jestem zdecydowaną przeciwniczką dawania dodatkowej kasy lekarzowi czy położnej! Na to na pewno się nie zdecyduje. Co więcej uważam że to psuje "rynek" bo potem lekarze mają takie oczekiwania. A z jakiej racji mają dostać dodatkową kasę za coś za co dostają normalną wypłatę?

loszcz, gosiaczek31, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja bym z mila checia dala przebadac piersi , nigdy nie mialam tego badania ale to ze wzgledu na to ze zawsze to bagatelizowalam. U mnie w rodzinie byl problem z choroba piersi dlatego musze kontrolowac sprawe. A teraz byla by swietna okazja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:00

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett bo dokladnie tak jest jak piszesz np położne teraz wrecz oczekują jakiejs"zaplaty"dodatkowej za opieke nad rodzaca.to dziwne ze w kazdej dziedzinie zycia ludzie sa nastawieni na branie...na posiadanie kasy wiecej i wiecej

Scarlett2014, loszcz, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Noa 500-800zl dali twoi znajomi? A dokladnie za co? Zaplacili za usluge z potwierdzeniem transakcji np.dostali paragon? Pewnie nie poprostu dali w łapę ,moje pytanie za co?

Jak twierdza dali za caloksztalt , dobra opieke, odebranie porodu. Zadnego paragonu! W torebce na prezent do tego wino.

Uspokoilyscie mnie swoim podejsciem ;-)

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka ma termin na kwiecien,chodzi prywatnie do lekarza ktory jest ordynatorem w wojewodzkim (czy cos wtym stylu ale niezla szycha).Kolezanka na szczescie do biednych nie nalezy ale tez sie zdziwila kiedy na wizycie jej powiedzial ze na porodowkę to tylko z butelką dobrego koniaku za pierworodnego syna.WTF???
    To to że mu płaci co miesiąc za wizytę nie wystarczy?Rozumiem chcesz podziekować za dobra opieke to ok,ale to według uznania, a nie na dzień dobry takim tektem do pacjentki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:30

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz o czymś takim słyszę i prawdę mówiąc nawet bym o tym nie pomyślała. Nie wystarczy, że płacę mu co miesiąc i to nie mało? Przecież on od tego jest. Zawsze jak myślę o takich sprawach to porównuję do swojej pracy. Jestem tam po to żeby pomagać ludziom i mimo, że naprawdę czasem trzeba stawać na głowie to w życiu nie wzięłabym od nikogo prezentów w ramach podziękowań. Ale rzeczywiście może ludzie mają potrzebę okazania wdzięczności. U mojego Gina przed gabinetem obok jego dyplomów wisi tabliczka z wygrawerowanymi podziękowaniami za pomoc w sprowadzeniu jakiegoś tam dzidziusia na świat i podpisana "wdzięczni X, Y i dzidzuś". To chyba najfajniejsze podziękowanie.

Scarlett2014, noa8, loszcz, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz poprostu szok co za kretyn z tego lekarza...zamiast wypelniac swoje obowiązki byc dumny ze odebral porod dziecko zdrowe...yo on na beszczelnego mowi ze cos chce....szkoda słów

Scarlett2014, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie tak dawno miałam sytuację w której to mi ktoś chciał wręczyć "prezencik" żeby coś załatwiła. Byłam w takim szoku że zdębiałam ale najdziwniejsze było to że druga strona była w jeszcze większym szoku... było dla niej oczywiste że "prezent" przyjmę. U mnie to zadziałało tak że zraziłam się do osoby która wcześniej zrobiła na mnie nienajgorsze wrażenie. I tak sobie myślę że pewnie są jeszcze lekarze którzy kopertę mogliby odebrać w taki sam sposób jak ja "prezencik"

• noa8 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz wydaje mi sie ze lekarz powiedzial jej tak dlatego ze u niego to pewnie standard. Lekarze sa przyzwyczajeni do dodatkowych bonusow. A kto ich przyzwyczail? Pacjenci. Kiedys byly czasy ze sie notorycznie dawalo czekolady , czy cokolwiek . Nawet rodzinnym lekarzom. Dla nich to jest juz normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:12

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha place.lekarzowi kase za wizyte co 3 tygodnie i jeszcze mam mu dawac kase na koncu? Ale za co?
    i tak go przy porodzie nie bedzie. Mysle ze moja forma uznania bylo to, ze zostalam jego pacjentka i wrocilam w drugiej ciazy.

noa8, Emartea, Anastacia33, gosiaczek31, MamaAdasia, Rubi, SunSun, Dorka1979, jasmin lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea swietny pomysl z ta tabliczka z grawerem ;-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa fla mnie nie jest i nigdy to nie bedzie normalne

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik 82 zgadzam sie.super podejscie

Madzik82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne te Wasze dzieciaczki dziewczyny. Sun sun tez mam wrazenie ze malutka jest w Ciebie:-) slicznotka bedzie mala. loszcz Twoj synus rzeczywiscie minki strzela slodkie:-) i ma taka radosna buzke:-)
    Kasss ja mam takie lozeczko ale inny kolor:-) posciel -bajka:-)
    Madziutek super zakupy no i masz z glowy juz:-) tez mam podobna posciel seledynowa z owieczka i taka moskitiera. Prezentuje sie slicznie ale moskitiera to tylko ozdobny bajer. Nawet przed komarami nie da nic bo w stelazu na baldachim u gory jest "dziura" i tamtedy moga sobie wleciec. Tz nie ma 100% oslony. Wozek tez super. Bedziecie z niego na pewno zadowoleni.

Dorka chusteczki pampers kosztuja cos okolo 7 zl. Ja osobiscie lubie dady lawendowe. A kosztuja chyba 4 zl czy cos takiego. Sa tak samo dobrze nasaczone jak pampers i nie sa szorstkie.

Ja po porodzie juz jak wychodzilam i czekalam na wypis dalam poloznym torebke ze slodyczami, kawa. Akurat trafila sie zmiana ktora odbierala porod i uznalam ze im sie nalezy. Naprawde byly wobec mnie super i bardzo pomogly choc slyszalam ze nie do wszystkich byly mile bo obok rodzily jeszcze dwie dziewczyny. Ja rodzilam sama a tak sie nie czulam. Staraly sie bardzo mnie wesprzec:-) Lekarkom ktore sie mna zajmowaly w ciazy dalam po dobrej kawie i pieknej filizance. Wiec nic wielkiego. Dodam ze chodzilam na nfz tylko. Mialam wlasciwie dwie lekarki wtedy. Ta ktora prowadzila ciaze formalnie w przychodni i ta ktora sie mna zaopiekowala w szpitalu na patologii jak mialam problemy. Lezalam 2 razy pod jej okiem. To ona mi indukowala porod i dbala zeby malej sie nic w trakcie porodu nie stalo bo byly problemy z tetnem. I bardzo tego pilnowala. Co chwile schodzila z patologii na porodowke i sprawdzala osobiscie czy wszystko dobrze. Mimo ze na porodowce dyzurowala inna lekarka. Wiec mialam dlug wdziecznosci uwazam. Dostaly w podziekowaniu juz jakis czas po porodzie. Koperty bym nie dala. Takie mam zasady. Uwazam ze to niepotrzebne i krepujace dla obu stron. Ale drobiazgi typu czekoladki czy kawa dane juz po, to co innego, mily gest a nie zadna lapowka. Mysle ze to dowod ze sie docenia czyjes staranie i oddanie w pracy. A to juz rzadkosc niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:39

loszcz, Madzik82, MamaAdasia, SunSun, Dorka1979, madziutek 23, kasss lubią tę wiadomość

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ