SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam opieke do dupy to chociaż nie muszę się martwić co im dać.Z resztą tu nic nie wezmą jedynie kartkę z podziękowaniem.Kolezanka Zwykłą bombonierkę przyniosła i się położne zdziwiły bo nie wypada im niczego brac nie trzeba itd.wydaje mi sie ze kartki biora ale NIC pozatym

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Noa fla mnie nie jest i nigdy to nie bedzie normalne

Dla mnie tez. Ale niektorych lekarzy tak.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Loszcz poprostu szok co za kretyn z tego lekarza...zamiast wypelniac swoje obowiązki byc dumny ze odebral porod dziecko zdrowe...yo on na beszczelnego mowi ze cos chce....szkoda słów
    Ale on jej to powiedział z miesiąc temu a dziewczyna rodzi w kwietniu!

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz nie wazne kiedy rodzi chodzi o fakt co lekarz jej powiedział i ze pewnie to nie pierwszej pacjentce

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dawałam zadnych pieniędzy ani prezentów ani lekarzowi ani położnej, lekarz był w sumie na samym końcu po pierwsze, to położna dużo pomagała a po drugie to też uważam, że to ich praca. Bez przesady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 22:00

Madzik82, Anastacia33, Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz ma cala galerie zdjec maluszkow z ppdziekowaniami od rodzicow.
    taka kolekcja slodkich pyszczkow powinna wystarczyc do pelni szczescia lekarza. Czysta satysfakcja z pracy tyle zdrowych dzieci!

Anastacia33, MamaAdasia, gosiaczek31, Emartea, loszcz, SunSun, Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Moje dziecko ma podejście do zdjęć jak jego tatuś więc również nie mamy czym zapełnić albumu. Ale te Twoje zdjęcia loszcz czy wczorajsze SunSun są super!

Noa ja jestem przeciwnikiem dawania kopert i płacenia nieoficjalnego. Jeśli mam za coś zapłacić to wolę to zrobić oficjalnie na podstawie umowy bądź paragonu. Nie przemawiają do mnie też żadne prezenciki dla położnych typu czekoladki żeby "dobrze się mną zajęły". Wkurza mnie takie podejście i walcze jak mogę z tego typu mentalnością. Natomiast jeśli coś mi się podoba to lubię dziękować :) nie wykluczam więc że lekarz dostanie ode mnie coś symbolicznego (nie pieniądze! ) np.butelka koniaku a położna bukiet kwiatów. Ale to po fakcie w ramach podziękowania a nie w ramach łapówki za opiekę czy np. skierowanie na cesarke. Ale póki co jeszcze nie wiem co zrobię. Zdecyduje po porodzie :)
    Scarlet ja też broń boże przed porodem nic nie dam, wszystko po porodzie żebym wiedziała komu się należy

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik najlepsza wypowiedź jak dla mnie....podziękowaniem dla mojego dr jest comiesięczne 150zł...a położna? jeśli poczuję, że uratowała mnie przed koszmarnym porodem, była super i otoczyła mnie opieką jakiej oczekuję to pewnie wino i czekoladki mąż kupi....najgorzej to przyzwyczajać ludzi do "podziękowań" mój mąż jest na to uczulony..

Dorka1979, gosiaczek31, Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Madziutek ja bym z mila checia dala przebadac piersi , nigdy nie mialam tego badania ale to ze wzgledu na to ze zawsze to bagatelizowalam. U mnie w rodzinie byl problem z choroba piersi dlatego musze kontrolowac sprawe. A teraz byla by swietna okazja.
    Moja lekarka mówiła że badania piersi raczej się nie robi w ciąży ani w trakcie laktacji bo wtedy piersi są inne w swej budowie

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    kolezanka ma termin na kwiecien,chodzi prywatnie do lekarza ktory jest ordynatorem w wojewodzkim (czy cos wtym stylu ale niezla szycha).Kolezanka na szczescie do biednych nie nalezy ale tez sie zdziwila kiedy na wizycie jej powiedzial ze na porodowkę to tylko z butelką dobrego koniaku za pierworodnego syna.WTF???
    To to że mu płaci co miesiąc za wizytę nie wystarczy?Rozumiem chcesz podziekować za dobra opieke to ok,ale to według uznania, a nie na dzień dobry takim tektem do pacjentki.
    Niech nagra na telefonie jego wypowiedź to skurw**yn nikomu więcej tak nie powie.Oj ja bym mu dała koniaka

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny nie sposób was nadrobić. Loszcz śliczny twój synuś.
    Co do tematu dawania kasy lekarzom ja co prawda chodzę państwowo rodzic chce w pryw szpitalu ale mojego gin nie będzie. Ale nawet jak by byl to bym chyba nie dala. Moze kupilabym po porodzie dobrego koniaka czy cos w prezencie. Ale kasy nie przeciez to ich obowiązek a co jesli ktos nie ma w kopertę to co pomoc sie nie należy???potem lekarze inaczej podchodzą do swoich pacjentów.

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem jak to będzie w szpitalu czy będę chciała komuś tam podziękować czy szybko z tamtad wyjść i nie widzieć ich już więcej. ale mój lekarz to naprawdę złoty człowiek i bardzo bym chciała mu jakoś podziękować. dzięki niemu nie musiałam płacić za badania 12 tyg o połowkowe bo udało mu się jakoś wcisnąć mnie na NFZ nie chciał pieniędzy za nagranie płyty z usg. za każdym razem mogę do niego zadzwonić o każdej porze dnia i nocy.i potrafi mnie zawsze uspokoić a nieraz przechodziłam spanikowana do niego na wizytę. tyle że nie pracuje w szpitalu. ale jednak drobny prezent mu dam bo naprawdę wiele mu zawdzięczam.

wiecie co dzieje się teraz w szpitalu na porodówce na której mam rodzic. nie przyjmują kobiet rodzących tylko odsyłają 20 km dalej bo w ramach protestu od 1 stycznia na 35 pracujących położnych na chorobowe poszło 25.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet a za poród w prywatnym szpitalu ile zapłacisz jesli można wiedziec?

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odwiedziłam dziś wrześnióweczki 2015,jak tenczas zasówa...

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justuska e którym mieście tak strajkują?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Lubinie na dolnymslasku. Niewiem czym to spowodowane jest może tymi nowymi umowami z NFZ. no ale do końca marca pewnie wszystko się unormuje

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysks mysle ze to sytuacja przejsciowa i wszystko szybko sie unormuje.

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

dawno nie pisałam ale jakoś czasu brak i mnie rozłożyło na maksa gardło i katar teraz głównie został katar

trochę was poczytałam i widze że nie tylko ja chora zdrówka dziewczyny życzę

no i widziałam śliczne pokoiki dzieciaczków i super fotki bobasów a my na 3d tylko kawałek łokcia widzieliśmy

u mnie przygotowania też troche ruszyły kupiliśmy 2 komody na rzeczy małej, mąż od teściowej ze strychu poprzewoził ciuchy po Idze wózek itd itp kupiliśmy wanienke jeszcze stelaż musze dokupić ze 2 kocyki i łóżeczko turystyczne
    a jak mi katar troche przejdzie to biore sie za pranie prasowanie itd nawet dodatkową suszarke na ciuchy kupiliśmy,
    Iga ciągle pyta kiedy Lenka wyjdzie brzuch całuje przykrywa lenke kocykiem słodka jest a i największą radoche miała jak jej zaczełam pokazywać ciuszki że to jej były takie maleńkie, misia ubraiśmy w sukienke i buciki a tyłek wsadziła w nosidełko/fotelik samochodowy do tego kocyk i smoczek lalki i bawiła sie w dzidziusia

loszcz, Dorka1979, Madzik82, gosiaczek31, Emrica lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno przejściowa bym się w czwartek zapytała położnych na szkole rodzenia co tam wyprawiają heh ale głupio mi trochę :)

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dawania- kasy nie dawaliśmy ale mąż po porodzie od razu poleciał kupił kawe i ciasto pielęgniarkom a w dniu wypisu ordynator który robił mi cesarke dostał koniak i tyle

ja jutro mam usg mam nadzieje że u nas nie strajkują w szpitalu, rodzinny lekarz mój to coś sie sadziła na początku ale w końcu podpisała i już wiem że przyjmuje

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ