SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Niunia współczuję stresu. Trzymaj się dzielnie a my trzymamy kciuki!

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z rana.
    Niunia wspołczuje jestes dzielna. Moze
    lepiej jak polezysz w szpitalu tam ci chociaz będą jedzenie podawać i pewność ze będziesz leżeć. Stosuj sie do wskazówek lekarza a bedzie dobrze. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za ciebie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Anet a za poród w prywatnym szpitalu ile zapłacisz jesli można wiedziec?
    Ja będę miala skierowanie z nfz. Bo to jest klinika prywatna ale ma podpisana umowę z nfz. Wystarczy miec skierowanie od swojego lekarza. Niestety jest minus. Idzie sie tam ze skierowaniem w 34 tyg oni sprawdzają termin porodu i rezerwują ci pokój. Ale problem pojawia sie gdy zaczniesz rodzic przed terminem. Bo cie przyjmą jak będą mieli sale wolna bo na pierwszym miejscu są pacjenci prywatni. Dlatego nie wiem czy uda mi się rodzic tam. Boje się rodzic w szpitalu w swoim miescie bo tam juz straciłam jedno swoje maleństwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 07:46

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja to bym chyba zawału dostała. To z tymi zaparciami jednak trzeba uważać

Niunia86 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia trzymamy kciuki zeby malutka siedziala jak najdluzej w brzuszku!! ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia trzymaj sie mocno dzielna kobieto!.
    jestem w szoku jak to czytam! Dobrze, ze jestes,w szpitalu pod opieka. Ale historia!
    Od dzisiaj nie robie kupy... ;)

Niunia86, SunSun, Rubi, gosiaczek31, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia trzymaj sie, nnie stresuj sie na pewno wszystko bedzie dobrze!
    dzien dobry mamuski :-)
    mi po raz kolejny snil sie szpital, wczesniej mialam pare snow, ze karmie Malego, i, e rodze!
    Emca daj znac po wizycie, wszystkim mamuskom powodzenia!

Mamusie z Wro moze w koncu jakas kawka :-)badz zdrowy soczek ;-)?

ja wlasnie wczoraj o lewatywie rozmawialam z mezem i nie chcialabym jej miec robionej w szpitalu, a teraz po tym co przeczytalam to nie chce wcale :-/

• Emartea Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana takie kiepskie wieści. Niunia nie wstawaj z łóżka i zaciskaj nóżki. Pewnie, że w domu wygodniej, ale w szpitalu jednak bezpieczniej. Będzie dobrze :-*

Wiedziałam, że równowaga w przyrodzie musi być i po wczorajszej przespanej nocy dzisiejsza była koszmarna. Przynajmniej zawsze sen przychodził nad ranem, a dziś nie! I w dodatku jakiś wredny gołąb chodzi mi po parapecie, stukając swoimi małymi pazurkami i grucha do tego. Grrr, strasznie mnie to irytuje, ale żeby go przegonić musiałabym wyjść na balkon, a w taką zimnicę nie bardzo mi się chce.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ostatnio trochę tu kiepskich wieści się pojawiło. Ale wiecie co ? Mam zamiar odwrócić dziś złą passę! Idę do lekarza na USG 3 trymestru i zamierzam wrócić z samymi dobrymi wiadomościami i dać Wam impuls do magicznego wydłużania się szyjek, normowania ilości wód płodowych i rozmiarów maluchów a także do natychmiastowego ustępowania objawów grypy i przeziębienia. Taki jest plan! :)

A tak serio to stresuje się masakrycznie więc trzymajcie proszę kciuki! Wizytę mam o 12.30 ale żeby nie świrować w domu postanowiłam że wcześniej zrobię zakupy spożywcze i dla Juniora a może nawet wpadnę na chwilę do pracy narażając się kpiny współpracowników o spędzania urlopu w biurze :)

EDIT, EDIT! Trzymajcie kciuki to może uda się żeby mąż pojechał ze mna na wizytę :) na normalnych wizytach nie przeszkadza mi jak go nie ma ale lubię jak jest na genetycznych! Właśnie dzwonił i mówił że może zdąży :) on nic nie robi, nic nie mówi a jakoś przy nim czuje się bezpiecznie :) to chyba musi być miłość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 08:38

madziutek 23, bella82, Madzik82, Niunia86, SunSun, gosiaczek31, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obchodzie. Będą mi zakładać krążek. Co prawda dr który mnie przyjmował powiedział, że nie ma bardzo na co tego krążka zakładać bo szyjka co prawda zamknięta ale wcale jej nie ma. Na szczęście pani dr powiedziała, że da sobie radę i przede mną dobry miesiąc leżenia. Jeżeli uda się wyciszyć skurcze to wypisza mnie do domu. Jeśli nie to do połowy lutego szpital a później zdejmują krążek i czekają na akcje porodowa w szpitalu lub w domu.
    Dziękuję za wszystkie kciuki :-) Zawsze działają cuda wiec mam nadzieje ze i tym razem tak będzie.
    Ja za to trzymam kciuki za Wasze wizyty bo dzisiaj chyba ich sporo.
    Pozdrawiam ;-)

SunSun, Rubi, Madzik82, gosiaczek31, kasss, Ewelaa, loszcz, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia oby szyjka ci sie jwszcze bardziej nie skrocila...niech pozostsnie zamkniwta.odpoczywaj i trzymaj sie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik he he dobre z tym nie robieniem kupy:-) ja wan sie przyznam ze od kiedy jestem w ciazy to nie mam problemu z wyproznianiem...nawet 3 razy dziennie

Niunia86, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rozpoczął sie 8 miesiac ciazy i 4 dzien niemocy...nie moge chodzic normalnie na lewa noge,wrecz kuleje,nic dzwigac,schylac sie,strasznie boli,momentami az wyje z bolu,butow zalozyc nie umie,spodno,majtek,nie wiem co juz robic.wizyte mam 15 maz chyba z pracy sie urwie zeby mnie tam zawiezc jak tak dalej ze mna bedzie,bo pod gore nie zajde a teraz pp przeprowadzce mam dluzszy kawalek

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się...Niunia co za wieści :( trzymaj się kochana jesteś bardzo dzielna...mam koleżankę która miała zakładany ten pesar i jak jej zdjęli to jeszcze musiała czekać długo na poród więc jak na złość jej się to wszystko wydłużyło...będzie dobrze trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie...

Scarlett powodzenia na USG...zazdroszczę Ci, ja już się nie mogę doczekać a do poniedziałku wydaje mi się taaaaak daleko...

aha, z tym parciem to dobrze wiedzieć bo czasem siedzę i siedzę i jak się już wkurzę to właśnie spinam się a teraz to już nie odważę się zrobić żadnego wysiłku na wc!!

Ja wróciłam niedawno z krwi...poszłam trochę bliżej koło domu to mnie tak skasowali, że więcej nie pójdę...za mocz, krew i tsh zapłaciłam 56zł ze zniżką 5% ;/ już tam więcej nie pójdę...!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, wygląda na rwę kulszową - można brać leki (paracetamol, pyralgina, relanium). Rodzinny powinien wypisać, jak nie to proś o skierowanie do neurologa / ortopedy na cito. Niestety odpoczynek nie zawsze pomaga, bo problem nasila się w ciąży ze względu na ułożenie dziecka. Też mam niestety tę przypadłość i raz jest lepiej raz gorzej więc nie biorę leków, ale jeśli faktycznie jest to mocno bolesne to warto to rozważyć.

Niunia, trzymaj się tam ! Obyś dotrwała co najmniej do 37 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:36

km5svcqgfaw599l1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witam się...Niunia co za wieści :( trzymaj się kochana jesteś bardzo dzielna...mam koleżankę która miała zakładany ten pesar i jak jej zdjęli to jeszcze musiała czekać długo na poród więc jak na złość jej się to wszystko wydłużyło...będzie dobrze trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie...

Scarlett powodzenia na USG...zazdroszczę Ci, ja już się nie mogę doczekać a do poniedziałku wydaje mi się taaaaak daleko...

aha, z tym parciem to dobrze wiedzieć bo czasem siedzę i siedzę i jak się już wkurzę to właśnie spinam się a teraz to już nie odważę się zrobić żadnego wysiłku na wc!!

Ja wróciłam niedawno z krwi...poszłam trochę bliżej koło domu to mnie tak skasowali, że więcej nie pójdę...za mocz, krew i tsh zapłaciłam 56zł ze zniżką 5% ;/ już tam więcej nie pójdę...!
    To ja ostatnio za tsh i ft4 zaplacilam 54zl

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja dziś za taki sam zestaw: krew,mocz i tsh zaplacilam 38.Ogromna różnica!

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tam gdzie zawsze chodzę za tsh 18zł a tu gdzie bliżej poszłam 30zł;/ tylko chciałam się oszczędzić bo strasznie dziś zimno i wieje...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w takim wypadku lepiej dopłacić.Ale moim zdaniem cena powinna być wszędzie jednakowa(i oczywiście niska;-))

Rubi lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki po dłuższej nieobecnosci ;)
    widze ze u niektorych z was ciezkie chwile, wspieram was serdecznie ;) Niunia trzymaj sie bedzie dobrze ;) Sarah88 spokojnie mam nadzieje ze szybko ci ten bol przejdzie ;)

czytałam ze poruszalyscie wiele tematow min. wózki, łóżeczka to ja moge polecic z czystym sumieniem wózek który mam Tutek trido w eco skorce jest boski ;)
    2m342no.jpg

a łóżeczko zamówiłam to:
    16116iq.jpg
    w takim komplecie
    20zqzdd.jpg

i taką huśtawkę:
    117d76f.jpg na zywo jest jeszcze ładniejsza taka milusia ;)

Staś juz sie tak wypycha ze masakra az czasem boli taka kulka sie wyciska i przesuwa :P czekam az bedzie widac rączkę lub stópke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:00

kasss, Niunia86, SunSun, Emrica, Madzik82, gosiaczek31, bella82, Emca, noa8, Emartea, loszcz, Dorka1979, madziutek 23 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ