Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
co do pampersów ja nie mam nic jeszcze ale kupie tylko 1 paczke bo nie wiadomo jak mała zareaguje jak spasują sie dokupi a jak będzie coś nie tak to potem tylko problem co z tym zrobić jak sie nakupi wcześniej dużo
Dorka1979, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
Dla mamusiek które mają za dużo pieniędzy : https://www.youtube.com/watch?v=A4GMADNSmkg
Byliśmy u znajomych na sylwestra i mają taką maszynę w domu,zapytałam co to jest na co wszystkie młode mamy że musze koniecznie to kupić bo to maszynka do przygoowywania mleka i ze taka super extra itd.W mothercare jest teraz promocja i kosztuje tylko małą fortunę
Poważnie w Wielkiej Brytanii jest szał na te maszynki i kobiety cały czas powtarzają że nie da rady się bez nich obyć.Nie rozumiem z czego robią takie wielkie halo bo to tylko nalewa gorącą wodę (przy okazji zabijając bakterie)i potem dolwa zimną i mamy idealną temperature mleka ale proszek trzeba wsypac samemu i wymieszc wiec dla mnie to jedna wielka głupota i tylko miejsce zajmuje(jest wielkosci małej mikrofalówki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 00:30
-
nick nieaktualnyDobrze mówisz z tą suszarkąsylwia85 wrote:hej dziewczyny
dawno nie pisałam ale jakoś czasu brak i mnie rozłożyło na maksa gardło i katar teraz głównie został katar
trochę was poczytałam i widze że nie tylko ja chora zdrówka dziewczyny życzę
no i widziałam śliczne pokoiki dzieciaczków i super fotki bobasów a my na 3d tylko kawałek łokcia widzieliśmy
u mnie przygotowania też troche ruszyły kupiliśmy 2 komody na rzeczy małej, mąż od teściowej ze strychu poprzewoził ciuchy po Idze wózek itd itp kupiliśmy wanienke jeszcze stelaż musze dokupić ze 2 kocyki i łóżeczko turystyczne
a jak mi katar troche przejdzie to biore sie za pranie prasowanie itd nawet dodatkową suszarke na ciuchy kupiliśmy,
Iga ciągle pyta kiedy Lenka wyjdzie brzuch całuje przykrywa lenke kocykiem słodka jest a i największą radoche miała jak jej zaczełam pokazywać ciuszki że to jej były takie maleńkie, misia ubraiśmy w sukienke i buciki a tyłek wsadziła w nosidełko/fotelik samochodowy do tego kocyk i smoczek lalki i bawiła sie w dzidziusia
sylwia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPytałam mojej lekarki o lewatywę, bo ja bym wolała ją mieć i lekarka powiedziała że na życzenie pacjentki robią ale pod warunkiem że jeszcze wody nie odeszły i nie ma żadnego rozwarcia bo w takich sytuacjach nie wolno.Anastacia33 wrote:Dziewczyny bedziecie sobie same w domu robily lewatywe czy wolicie aby zrobils to polozns na porodówce....a moze wydaje sie wam to zbędne?
loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
sylwia85 zdrówka życzę.Też obecnie walczę z chorobą

Coś tu nas sporo kaszląco-smarkających i tak się wspieramy.
MamaAdasia a ty jak się czujesz?
Konwalianka jak tam po wizycie?
Jak tam wody bo ostatnio coś mało ich było i wyciekały ? Rośnie coś ten twój synek czy dalej maleńki?
I wie ktoś coś o "czekaja" i "Emily"?Trochę się nas tu "pogubiło" a były to bardzo aktywne forumowiczki (przepraszam,jeśli nie wymieniłam innych kobitek których nie widziałam od dłuższego czasu ale ciężko wszystkich spamiętać)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 02:32
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Niunia jesteśmy z Tobą. Trzymaj się dzielnie.
A ja zasnęłam dziś o 22, po czym o 1 obudziłam się wyspana i teraz się męczę, ech.
Mam dziś kontrolę szyjki w szpitalu, mam nadzieję, że będzie ok.
Nic konstruktywnego nie mogę sklecić o tej porze
Dorka1979, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Kciuki mile widziane

No więc tak: wczoraj wieczorem miałam straszne zaparcie i musiałam sobie pomóc czopkiem. Po tym jak udało mi się wypróżnic poszłam się myć i ze strachem w oczach poczułam,że coś "ze mnie" wystaje... Spojrzałam w lusterko i sama nie wiedziałam co to.. Pepowina, łożysko... Od razu do szpitala. Lekarz zbadał, powiedział, że szyjka króciutka ale zamknięta i kazał się położyć na oddziale. Dostałam sterydy na plucka dla Malutkiej i wolno mi wstawać tylko na siku. Nie powiedział nic na temat tego co to było ale wkładając palce do badania wepchnal to do środka.
W życiu się tak nie bałam. Mam nadzieje, ze szybko mnie wypisza bo leżeć wole w domu. Może szyjka ma jeszcze z 0,5cm to poproszę o krążek. Zobaczymy.
Na szczęście Malutka fika w brzuszku i tętno prawidłowe.
Miłego dnia
Dorka1979, madziutek 23, anet525, Madzik82, SunSun, Rubi, gosiaczek31, kasss, sylwia85 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH