SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Niunia jesteś dzielna dobrze że tak szybko zareagowałaś trzymaj się tam i daj znać co u was;)
    ja też dzis robiłam badania na nfz ale na poczatku ciazy w innym osrodku za różyczke i toxo musiałam zapłacić po 90zl a teraz nic nie placiłam więc tez sie w tym głubie
    trzymam kciuki za wizyte ja też dziś mam;)
    a co do dawania pieniędzy tez jestem na NIE to ludzie tak nauczyli i teraz wszyscy patrza tylko na to by im dac a jak nie dostaną to nie zajmują sie pacjentką
    Można podziękować po porodzie kupić coś skromnego koniak czekoladki ale dawanie czegokolwiek przed porodem to zwyczajne przekupstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:05

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytalam w gazecie dla ciezarnych ze zamiast lewatywy mozna wypis 1łyzeczke oleju rycynowego i po 1h powtorzyc ;)

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznica w cenach jesdt kosmiczna

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    wyczytalam w gazecie dla ciezarnych ze zamiast lewatywy mozna wypis 1łyzeczke oleju rycynowego i po 1h powtorzyc ;)
    I to dziala jak lewatywa?czyli oczyszczajaco

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia trzymam kciuki :)
    Sarah ja tez mam takie bóle lewej strony,spać w ogóle nie mogę. Przed ostatniej nocy z tej niemocy siedziałam na łóżku,bo już nie wiedziałam jaką pozycję przyjąć do spania. Ciągle mam uczucie zdrętwiałej strony,może nie mocno ale jednak. Jak będzie gorzej chyba wybiorę się do neurologa.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. :)

Ja również zamierzam rodzić w prywatnej klinice ale od początku ciąży jestem ich pacjentką. Do lekarzy z mojego miasta straciłam zaufanie i nie chciałabym do nich trafić. ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to ja pn robiłam i za mocz,morfologie,tsh i ft4 zapłaciłam 63zł... Zaraz będę miała wyniki. Mam nadzieje, ze jeszcze dzisiaj założą mi ten pessar. Jak całą ciążę nie plamilam tak po wczorajszym badaniu co trochę jakaś krew na wkladce...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie.
    Nie było mnie 3 dni ale jakaś depresja mnie chyba dopadła:( Nie mam sił mówić, pisać, myśleć nie wiem :/ Dziś troszkę lepiej. Nigdy nie byłam panikarą a po ostatniej wizycie jestem jakaś nadwrażliwa. Mały nie kopie źle, kopnie za mocno też źle :( Mam nadzieje że po wizycie tzn.20,01 się troszkę uspokoję (albo zwariuje do końca ;) )
    Niunia trzymaj się- trzymamy kciuki!
    Piękne zdjęcia waszych maluszków, zdjęcia w 3d jednak to nie to samo co stare usg.
    Mam pytanko, piszecie że robicie zakupy u "rodzyneczek" tzn. gzie i u kogo? ;)

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę: to link do strony na allegro z produktami,które oferują rodzyneczki :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773

ines31, konwalianka lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Troszke mnie nie było, właśnie Was nadrabiam :) ale święta, tyle wolnego, więc trochę po sklepach jeździliśmy (oczywiście ciężko był, co chwila postoje, siedzenie, WC, coraz gorzej mi się chodzi), ale zakupy udane, kupiliśmy fotelik maxi-cosi, zamówiliśmy wózek Baby desing lupo confort, kupiłam dwa kocyki jeden lżejszy drugi cieplejszy, troche ciuszków. Czeka mnie jeszcze zrobienie zamówienia w aptece, wybór łóżeczka, pościeli.

Niunia trzymaj się i relaksuj, w szpitalu jesteś pod dobrą opieką, byłam tam w listopadzie dwa tygodnie i wiem o czym mówię, wiadomo w domu milej ale w szpitalu bezpieczniej.

Ja też raczej nie mam zamiaru okazywać wdzięczności za pracę lekarzom i położnym. To jest ich praca.

Ładne zdjęcia dzieciaczków zamieściłyście i brzuszków :)

Ja miałam katar na jedną dziurkę, masakra, już mi przechodzi.
    No i w końcu wiem co to zgaga bo zawsze dla mnie była to niewiadoma co to jest, teraz niestety już wiem, łapie mnie od kilku dni w nocy około 2, 3 nad ranem.

Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty :)

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:30

jasmin, SunSun, Niunia86, loszcz, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod opieką..wszystko będzie dobrze...

ines, ja też się ostatnio niepokoję o ruchy...mały albo fika, że brzuch mi cały chodzi, albo kopnie kilka razy i cisza...co do samopoczucia, to tak teraz może być...wczoraj też się w jedną minutę zezłościłam nie wiadomo nawet o co i mąż się mnie pyta co się tak wściekam a ja nie znałam faktycznie powodu, więc mówie że po prostu jestem w ciąży

ines31, Niunia86, madziutek 23 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    niunia najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod opieką..wszystko będzie dobrze...

ines, ja też się ostatnio niepokoję o ruchy...mały albo fika, że brzuch mi cały chodzi, albo kopnie kilka razy i cisza...co do samopoczucia, to tak teraz może być...wczoraj też się w jedną minutę zezłościłam nie wiadomo nawet o co i mąż się mnie pyta co się tak wściekam a ja nie znałam faktycznie powodu, więc mówie że po prostu jestem w ciąży
    No nie ma lekko, na szczęście mój M wyrozumiały i cierpliwy. Sama się czasami zastanawiam jak on ze mna wytrzymuje ;) czasami ja sama ze sobą nie umiem wytrzymać :)

Rubi, Anastacia33 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    I to dziala jak lewatywa?czyli oczyszczajaco
    tak niby pisali w gazecie

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie wczoraj bylam u znajomej i odkupilam troche ciuszkow po jej Nikodemie...zaraz wstawiam pralke.

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dotarła do końca, ciężko nadrobić tę ilość postów ;)

Emartea - Ja biorę Pregna PLUS i Pregna DHA po jednej tabletce dziennie, oba na raz, tak mi poleciła moja lekarka

Ktoś pytał o magnez - Magna B6 podobno lepsza od aspamagu, bo ma coś jeszcze innego w składzie (tak mówi moja doktor)

Niunia - trzymaj się.. przed nami już ostatnia prosta.

Co się zaś tyczy spraw ,,kupowych" i zaparć, to od zawsze miałam z tym problemy i jak ktoś ma tendencje to polecam kilka sposobów (działających na mnie) - po pierwsze z samego rana szklanka/pół szklanki wody na czczo, po drugie jem teraz na śniadanie owsiankę z rodzynkami i żurawiną i wszystko jest regularnie. Czasem wspomagam się suszonymi owocami typu śliwki i morele, bo dają dobry efekt, no i dobrze działa też wypicie szklanki wody z wyciśniętą cytryną (można dosłodzić miodem, też lepszy efekt).

Emartea, SunSun, Niunia86, Dorka1979, madziutek 23 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Wreszcie dotarła do końca, ciężko nadrobić tę ilość postów ;)

Emartea - Ja biorę Pregna PLUS i Pregna DHA po jednej tabletce dziennie, oba na raz, tak mi poleciła moja lekarka

Ktoś pytał o magnez - Magna B6 podobno lepsza od aspamagu, bo ma coś jeszcze innego w składzie (tak mówi moja doktor)

Niunia - trzymaj się.. przed nami już ostatnia prosta.

Co się zaś tyczy spraw ,,kupowych" i zaparć, to od zawsze miałam z tym problemy i jak ktoś ma tendencje to polecam kilka sposobów (działających na mnie) - po pierwsze z samego rana szklanka/pół szklanki wody na czczo, po drugie jem teraz na śniadanie owsiankę z rodzynkami i żurawiną i wszystko jest regularnie. Czasem wspomagam się suszonymi owocami typu śliwki i morele, bo dają dobry efekt, no i dobrze działa też wypicie szklanki wody z wyciśniętą cytryną (można dosłodzić miodem, też lepszy efekt).

Tess ja mialam problem z wyproznianiem ale przed ciaza a w ciazy za to rewelacja

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny..

Niunia będzie dobrze

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co za noce teraz mam masakra juz mam dość szczeze mówiąc zasnąć mi ciężko budzę się co godzinę a jak przychodzi czas wstawania to obudzić się nie mogę

• ines31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Tess ja mialam problem z wyproznianiem ale przed ciaza a w ciazy za to rewelacja
    A ja odwrotnie, na początku ciąży miałam duży problem no i dlatego "dorobiłam" się hemoroidów :( . Żadne czopki nie pomagają, słyszałam że po porodzie łatwiej to wyleczyć i że się czasami same wchłaniają. Na razie uwierzyłam w tą wersję i niech tak zostanie ;)

Madzik82 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia zapisuje sie do grona trzymajacych kciukow za Ciebie! Juz malutko zostalo do terminu wytrwasz spokojnie ;-)

Anastacia nie łykaj tego olejku ryycynoweego , po pierwsze jest ochydny i jak dla mnie nie do wypicia. Zreszta po nim dostaje sie rozwolnienia i biega co chwile do wc nawet przez pare dni. tak wiec ciaza to nie czas na takie eksperymenty.

Slodka ja kupuje Tutka ale Tambero brozowo bezowy;-) ale twoj tez robi wrazenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:52

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach...

Ja naszczescie problem ze snem nie mam , spie ladnie do 8 ;-) ale za to z zaparciami tak. Zazdroszcze Anastacia ze ty 3 razy dziennie potrafisz.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ