Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo tez bym sie zdenerwowala, tym bardziej jak juz na cos sie nastawie ze w ten konkretny dzien ma przyjsc to nerwy mam jak tego nie ma ;PMartaM wrote:Przyjechał kurier z wózkiem i co? i oczywiście w złym kolorze. no ja to mam szczęście do tych zakupów internetowych. Wrrr. Ale mają jeszcze dziś wysłać ten zamówiony, a w poniedziałek przyślą kuriera po tamten.
-
nick nieaktualnyDziewczyny dostałam paczkę z apteki gemini i o ku...a jakie te podkłady poporodowe są wielkie
teraz już rozumiem czemu mamy pisały, że chodzi się z nimi jak kaczka
Rubi, czekaja, jasmin, MamaAdasia, Madzik82, SunSun, bella82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nie wiem jak to do konca jest z tymi sterydami,ale lekarz powiedzial,ze te co dostalam w poprzednim szpitalu w 23 tc byly za eczesnie i daja mi drugi raz.w internecie kiedys czytalam,ze moga podawac nawet co 4-5 tygodni i chyba cos w tym jest bo lekarz dzisiaj sie mnie pytal kiedy ostatnio mialam i ze poczekaja jeszcze troche na nastepne.dostaje sie je przez 2 dni i po sterydach tez rosnie cukierr dlatego ja mialam wtedy wlaczona na kilka dni insuline.niekiedy tez po sterydach mozna .miec czerwons twarz lub szyje,a dziecko moze ruszac sie mniej lub bardziej niz zwykle
-
A nie wiesz kochana ile czasu po takich sterydach te plucka sa juz dobrze wuksztalcone??limcia wrote:nie wiem jak to do konca jest z tymi sterydami,ale lekarz powiedzial,ze te co dostalam w poprzednim szpitalu w 23 tc byly za eczesnie i daja mi drugi raz.w internecie kiedys czytalam,ze moga podawac nawet co 4-5 tygodni i chyba cos w tym jest bo lekarz dzisiaj sie mnie pytal kiedy ostatnio mialam i ze poczekaja jeszcze troche na nastepne.dostaje sie je przez 2 dni i po sterydach tez rosnie cukierr dlatego ja mialam wtedy wlaczona na kilka dni insuline.niekiedy tez po sterydach mozna .miec czerwons twarz lub szyje,a dziecko moze ruszac sie mniej lub bardziej niz zwykle
-
Justysia pytałaś się o zakupy w aptece, ja kupiłam tak:
Dla mnie:
1) Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm (5 sztuk) x2
2) Podkłady higieniczne BELLA MAMMA (10 sztuk) x3
3) BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe
4) CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe
5) BIAŁY JELEŃ Prebiotyczna Hipoalergiczna emulsja do higieny intymnej 300ml
6) Tantum Rosa, 10 saszetek
7) Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
Dla maleństwa:
1) Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml
2) DISNEMAR, woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
3) Alantan - Plus, maść, 30g
4) Alantan Plus Altek, zasypka, 50g
5) OCTENISEPT, Płyn, 50ml
6) Pieluszki BELLA HAPPY Newborn, 2-5 kg, 42 sztuki
7) LINOMAG BOBO, krem A+ E, 50ml
OILATUM Baby, emulsja do kąpieli, 500ml
9) FRIDA Aspirator do nosa
10) WEBER, pieluchy tetrowe, białe, 80x80cm, 20 sztuk
11) WEBER, pieluchy flanelowe, kolorowe, 70x80cm, 10 sztuk
12) Gaza Matocomp JAŁOWA 17 nitkowa 1/4m2
13) Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
14) BABY ONO szczoteczka z miękkim włosiem + grzebyk
15) MUSTELA Bebe, delikatny szampon w piance, 150ml
16) MUSTELA Bebe chusteczki wielowarstwowe do przewijania 70 sztuk
17) MUSTELA Bebe krem do przewijania 1>2>3 100ml
18) MUSTELA Bebe nawilżające mleczko do ciała 300ml
19) MUSTELA Bebe, kojący balsam, dla dzieci od pierwszych dni, 40ml
20) MUSTELA Bebe, krem nawilżający do twarzy, Hydra Bebe, 40ml
21) HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml
22) BABY ONO bezpieczne cążki z uchwytem
23) CANPOL nożyczki dla niemowląt
24) LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Night & Day, 0-3 miesiąca, 2 sztuki
25) BABY ONO pojemnik na smoczek
26) CANPOL silikonowa szczoteczka do zębów
27) płatki kosmetyczne dla niemowląt
28) Bepanthen Baby maść ochronna 100gWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:37
noa8, Tess lubią tę wiadomość
-
scarlet w takim razie trzymam kciuki zeby lekarz pozwolil dalej pracowac:)
limcia juz maluchy zaraz beda mialy ponad 1kg wiec super. oby wytrzymaly w brzuszku jak najdluzej:)
magda wspolczuje sytuacji. oby szybko bylo totylko zle wspomnienie. Dacie rade:)
MartaM mi ostatnio kureier tez przywiózł wozek i co okazalo sie po rozpakowaniu ze nie ma gondoli. tez sie zdenerwowalam ale na szczescie szybko zalatwili sprawe i jeszcze wieczorem mialam gondole u siebie:)
ja wlasnie bede robila ciasto buraczkowe:)
limcia lubi tę wiadomość
-
oj uśmiałam się kaczamila z Twojego wpisu o tych wkładkach 
Również zrobiłam zakupy przed chwilą w aptece ,może nie aż tak wielkie jak wasze listy, ale powoli kompletuję
Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Ja wózek już mam . Oczywiście też przyszedł niekompletny,ale dziś ma dojechać baza i adaptery do fotelika,więc jestem spokojna.
Emily lista imponująca
Pozdrawiam Was ciepło.
Emily83, MamaAdasia, czekaja, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Za pierwsze 33 dni L4 w roku zawsze płaci pracodawca. Potem płaci ZUS
Dzięki Scarlet już wszystko zrozumiałam. Na L4 jestem od 3 listopada. 33 dni to reszta listopada czyli 3-30 i 5 dni grudnia. I to się zgadza. Do 16 grudnia było zwolnienie czyli od 6-16 - 11 dni. A więc za grudzień 5 płaci pracodawca a 11 ZUS!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:52
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyśka, gratuluję wizyty
Nie panikuj kobieto !
Limcia, trzymam kciuki, leż cierpliwie i czekaj
Co do sterylizatora ja mam Canpola, kupiłam nowy jak z małym byłam w ciązy, gościu mnie namówił, ogólnie jest ok, ale i bez niego dałabym radę, tymbardziej że karmiłam małego cyckiem i teraz tez będę.
Niezłe listy dziewczyny, ja ograniczam kosmetyki, zero balsamów i oliwek.
Kaczamila, te podkłady bella sa wielkie a i tak mi w szpitalu 3 paczki zeszły. Masakra.
Madzik, mój mały na USG w 22tc był już główkowo i chyba jest nadal, bo usilnie wpycha mi nogi w żebra dokładnie w to samo miejsce co jego starszy brat
Madzik82, limcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej mamuśki nie sposób was dziś nadrobic;-)
Judtstyska nie przejmuj się bo nie masz czym nic złego nie zrobiłaś po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać ja niektóre rady zapisuje ale też nie wszystko i jak czegoś nie wiem wole zapytać
Emyly ja też mam bol pod prawa piersią i z prawej i lewej strony z boku pod piersiami też odczuwam silny bol nie wiem od czego
Gratuluje wizyt trzymam kciuki za kolejne;-)
Sunsun wspolczuje teściowej ja mieszkam z mama też nie jest kolorowo ale mama a tesciowa to jednak różnica zastanawia mnie tylko czemu zawsze synowa jest ta zła a zięć zawsze dobry
Niunia powodzenia trzymaj się i daj nam znać jak u was
MartaM też nienawidzę jak mieszają mi w zamówieniach później tylko nie potrzebnie się denerwujemy. Szybko macie ten wozeczek bo ty chyba niedawno zamawialas?
[/url]

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH