SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie chwilami tak wieje ze mam wrazenie ze mi komin urwie...na dodatek zaczelo wlasnie lac

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co? Ja tam swojemu facetowi pozwalam na wszystko. Chce wyjść, to idzie. Uwielbia jeździć na rowerze, to jeździ. Sam, bo ja aż takim zwolennikiem roweru nie jestem. Na siłownię i basen też chodzi kilka razy w tygodniu sam i też nie mam nic przeciwko. Wspólnych pasji nie mamy, a nie będę go ograniczać. Wydaje mi się, że nie mam prawa mu czegokolwiek zabraniać. Sama bym nie chciała żeby mi czegoś zabraniał. On wie kiedy może sobie na coś pozwolić a kiedy ma być ze mną. Za każdym razem pyta czy coś może, czy mam jakieś plany itd chociaż wie, że nie musi. Nigdy nie stawia mnie przed faktem.
    I wiem, że dzięki takiemu podejścciu jest nam ze sobą dobrze.

loszcz, Dorka1979, gosiaczek31, SunSun, Ewelaa, limcia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    A wiecie co? Ja tam swojemu facetowi pozwalam na wszystko. Chce wyjść, to idzie. Uwielbia jeździć na rowerze, to jeździ. Sam, bo ja aż takim zwolennikiem roweru nie jestem. Na siłownię i basen też chodzi kilka razy w tygodniu sam i też nie mam nic przeciwko. Wspólnych pasji nie mamy, a nie będę go ograniczać. Wydaje mi się, że nie mam prawa mu czegokolwiek zabraniać. Sama bym nie chciała żeby mi czegoś zabraniał. On wie kiedy może sobie na coś pozwolić a kiedy ma być ze mną. Za każdym razem pyta czy coś może, czy mam jakieś plany itd chociaż wie, że nie musi. Nigdy nie stawia mnie przed faktem.
    I wiem, że dzięki takiemu podejścciu jest nam ze sobą dobrze.
    To gratuluje mezczyzny z takim podejsciem...i szacunek dla ciebie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    To ja mam najwięcej??? (115)
    Wszystko poszło mi w brzuszek.

Dziewczyny jaki kupić rozek? Usztywniany czy zwykły miękki?
    Zwykły

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zapomniałam, dziś zaczęłam 34 tydzień, zostało jeszcze 6 tygodni

kasss, anet525, gosiaczek31, SunSun, limcia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No tak zapomniałam, dziś zaczęłam 34 tydzień, zostało jeszcze 6 tygodni
    To juz malutko...torba spakowana?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka to przerażająco mało!

4e3f84b95f.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka przygotowana jestes??? Jak sie ogólnie czujesz?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Anastazja co do napletka.
    co lekarz to opinia niestety. Jeden mowi zeby odciagac, drugi zeby nie ruszac. Polozne to samo.
    wybralismy zloty srodek i odciagamy tylko odrobine, tyle ile skorka sama schodzi. Powolutku sie odkleja. Czasami koncowka siusiaka robi sie czerwona, szczegolnie jak synek ma luzna kupe i dostana sie bakterie. Wtedy mu psikam octeniseptem przy zmianie pieluszki i na drugi dzien juz jest ok.

Ale moze MamaAdasia cos nam wiecej o siusiakach powie bo Adas starszy od mojego synka. Dla mnie to tez niestety problem...
    Ja jak za mało odciągałam to później musiałam iść z synem do szpitala na zabieg usuwania napletka czy coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie ale syn miał straszny uraz potem.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pewnosci zapytam w szpitalu jak to jest z tym napletkiem

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny.
    Scarlett ja o niczym innym nie marzę jak wypić lampkę albo dwie dobrego wina...

Czekaja co do spodni to tak chętnie założyłabym zwykłe, ostatnio mąż się śmiał kiedy ostatni raz widziałam swoją pipkę :P ojjj dawno to było :P
    No to teraz Ci coś powiem, jak mi się chce piwka to po prostu piję z dwa trzy łyki, na święta chciało mi się winka czerwonego slodkiego i co zrobiłam, napiłam się troszkę żeby tylko zaspokoić zachciewajkę, przecież nic się nie stanie od dwóch czy trzech łyczków raz na 8 miesięcy. Dziś znowu mi się chciało słodkiego czerwonego ale M kupił niechcący wytrawne więc sobie odpuściłam, bo nie lubię.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila wspolczuje takiej teściowej to juz moja jest lepsza bo w sumie to nie udziela sie w naszym życiu. Ma wyjeb... Na wnuczkę i nie interesuje się ciaza. Raz tylko zadzwonił z ciekawości co będziemy mieli. Ze starsza nie chce zostawać nie przychodzi na szkolne przedstawienia nawet na komunie nie wiem czy bedzie. Ale juz się z tym pogodzilam. I przestaliśmy utrzymywać z nimi kontakty mimo ze mieszkają po drugiej str ulicy.

Ja przeżyłam teraz koszmar nie moge brać tabletek na uspokojenie chociaz bardzo ich potrzebuje. Nie wiem czy powinnam pisac o tym ale cala sie trzęsę i potrzebuje sie wam wygadać. Z przedwczoraj na wczoraj w nocy u moich rodziców wybuchł pożar. Spalily sie dwa auta dom gospodarczy garaż 40 królików bo tata byl hodowcą i ogien prawie co dostał sie do domu. Na szczęście straż byla nA czas i wyciagnela przez okno rodziców. Podejrzewa sie podpalenie. Dzis bylam u rodziców. Masakra stracili dorobek zycia a odszkodowania nie dostana bo nie mieli ani ac a co do budynków trzebabyloby je kazde z osobna ubezpieczyć. Tragedia nie moge dojść do siebie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    To juz malutko...torba spakowana?
    Nie spakowana, bo nadal mam tylko te jedne bodziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dorka to przerażająco mało!
    No mało tylko, że jak zacznę przed czasem jak z synem to mogę mówić że 4 tygodnie zostały

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Kaczamila wspolczuje takiej teściowej to juz moja jest lepsza bo w sumie to nie udziela sie w naszym życiu. Ma wyjeb... Na wnuczkę i nie interesuje się ciaza. Raz tylko zadzwonił z ciekawości co będziemy mieli. Ze starsza nie chce zostawać nie przychodzi na szkolne przedstawienia nawet na komunie nie wiem czy bedzie. Ale juz się z tym pogodzilam. I przestaliśmy utrzymywać z nimi kontakty mimo ze mieszkają po drugiej str ulicy.

Ja przeżyłam teraz koszmar nie moge brać tabletek na uspokojenie chociaz bardzo ich potrzebuje. Nie wiem czy powinnam pisac o tym ale cala sie trzęsę i potrzebuje sie wam wygadać. Z przedwczoraj na wczoraj w nocy u moich rodziców wybuchł pożar. Spalily sie dwa auta dom gospodarczy garaż 40 królików bo tata byl hodowcą i ogien prawie co dostał sie do domu. Na szczęście straż byla nA czas i wyciagnela przez okno rodziców. Podejrzewa sie podpalenie. Dzis bylam u rodziców. Masakra stracili dorobek zycia a odszkodowania nie dostana bo nie mieli ani ac a co do budynków trzebabyloby je kazde z osobna ubezpieczyć. Tragedia nie moge dojść do siebie

Boze wspolczuje....

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dorka przygotowana jestes??? Jak sie ogólnie czujesz?
    Cały czas prawie leżę bo nie mogę się poruszać tak mnie spojenie boli i brzuch ciągnie w dół

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nie spakowana, bo nadal mam tylko te jedne bodziaki
    No to niezla jestes....ja z corka pakowalam sie godzine przed porodem

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera Aneta to faktycznie nieszczescie :(
    ciezko sie bedzie podniesc i nie dziwie sie, ze sie zdenerwowalas :(
    zadne slowa Cie nie ppciesza ale dobrze, ze chociaz moglas sie wygadac!

Dorka1979, anet525 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam.dzisiaj 32 tydzien i 6 dni wiec Dorka jestem dzien lub dwa za Toba.
    Leze od tygodnia jak lekarz przykazal i juz mam dosyc! Mam wytrzymac do konca stycznia ale ja bym chciala do 9tego lutego bp wtedy bedzie donoszona ciaza. Nie chce wczesniaka :/ synka tez urodzilam w 37tc skonczonym i teraz tez chce tak przynajmniej donosic.
    Torbe spakuje sobie jutro, chociaz tak plus minus

A tak w ogole to Wy liczycie rozpoczete czy skonczone tygodnie? Belly liczy rozpoczete. A ja tak jsk moj lekarz i tak jsk licza w szpitalu podaje zawsze skonczone.
    dzis mam 32 plus 6dni czyli 32 tydzien a nie 33.
    synka urodzilam 37 plus 2 dni i na wypisie mam napisane porod w 37tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 22:51

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to straszne wspolczuje nie wiem co napisać!
    Dorka ty chyba jesteś pierwsza nie? A jak wyjdzie w praktyce to się okaże moze mamusie z bliźniakami
    A ja mam przeczucie ze urodzę pod koniec lutego nie wiem czemu myślę ale juz od dawna nastawiam się na koniec lutego
    Ja nie mogę zasnąć zebro mo dokucza w dzień było ok a jak noc przychodzi to jest gorzej dobranoc;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ