SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet nadrobiłam forum z soboty i przeczytałam o twojej tragedii :( bardzo mi przykro. Chyba jedyne z czego należy się cieszyć, to że rodzice są cali i zdrowi...życzę żeby wszystko się jakoś poukładało, i żeby ta sprawa się rozwiązała a winny został złapany!

Kaczamila umarłam jak przeczytałam o Twojej teściowej...najgorzej że zwizualizowałam sobie jej starego cyca i jest mi niedobrze...bleee

Ja też nie mam nic przeciwko pępkowemu męża...a baby shower nie organizuje..

Madziutek, jak Twój mąż się miewa? współczuje Ci, że jesteś teraz zdana na siebie...to akurat końcówka ciąży;/

pewnie miałam coś jeszcze napisać, ale już nie pamiętam...aaa, że dobrze, że piszecie o tym siusiaczku, bo ja nie miałam pojęcia, że cos takiego się robi, a teraz dopytam po porodzie...muszę zapisać te pytania, bo na pewno mi wylecą z głowy jak tylko zobaczę nasze maleństwo ;)

a ja już jutro do lekrza..zaczyna mnie łapać niepokój, bo dotąd tylko się cieszyłam na to usg...

madziutek 23 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. M wrócił z grania i śpi a ja sie nudzę.

Anet strasznie mi przykro, że masz takie przejścia ale najważniejsze, że rodzice zdrowi. Reszta się jakoś ułoży. Jestem z Tobą.

Kaczamila jak sobie wyobrazilam widok teściowej z cyckiem przy malenstwie to mi się śniadanie cofnelo... Powinnaś jak najszybciej sie od niej odizolować a zwłaszcza dzidzie. Masakra co ludzie w głowach mają..

Ja wczoraj wieczorem i w nocy miałam śluz zabarwiony na różowo. Mam nadzieje, ze to pessar i nic się nie Dzieje bo wizyta za tydz. Jak nie przejdzie to w czwartek pojadę bo słyszałam, że można płacić ciemną krwią po krążku a u mnie róż. Nie uśmiecha mi się wracać do szpitala wiec poczekam. Może to z wysiłku..

Miłego dnia Dziewczynki.
    Fajnie, że u Was już 34 tydz. Ja do donoszonej musze leżeć czyli jeszcze 6 tyg. Bo dzidzia jest młodsza.

Rubi, anet525, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Bardzo wam dziękuję ja wsparcie. Mąż od wczoraj z kolegami jest u rodziców i pomaga tacie zrobic porzadek po pożarze. Wycinają spalone drzewa segreguja wszystko na zlom itd. By na to nie musieli patrzeć. Niestety mieszkają w innym miescie i nie moge byc ciągle przy nich. Ty m bardziej ze smierdzialo jeszcze czadem wiec lepiej jak mnnie tam nie ma.
    Ja wczoraj weszłam w 30 tydzien oczywiscie z moim suwaczkiem znow jest problem. Ineska w brzuszku jest bardzo aktywna i bardzo mnie kopie przynajmniej jestem o nia spokojniejsza ze przez mój stres nic się nie zmienia.
    Co do szpitala zaczynam się powoli stresować porodem. W tym pryw szpitalu jesli jest poród naturalny i jest ok trzymają tylko dobę wiec dużo rzeczy nie będę brala. Oczywiscie fotelik juz czeka w gotowości.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Po wczorajszym usg genetycznym przynoszę dobre wiadomości - mały zdrowy, odżywiony, waga przeciętna dla tego wieku, oczywiście ani myślał się budzić do pozowania... nic go nie ruszało, ani moje wołanie, ani potrząsanie brzuchem przez lekarkę... czyli twardy sen ma po mamusi :) Ale coś mu się musiało dobrego śnić, bo się szelmowsko uśmiechał, nawet odrobinę się udało to złapać na foto :)
    Mąż oczywiście na skrzydłach i zachwycony (chociaż chciał dziewczynkę), że nie myślał, że on taki ladny będzie ;)

Wstawię fotę na swoje zdjęcie profilowe.

Oczywiście znowu ciężko dojść terminu porodu (walnęłam się z datą miesiączki :)) i generalnie obstawiają jednak 22-24 marca.

SunSun, kasss, anet525, Niunia86, Madzik82, gosiaczek31, loszcz, kaczamila, Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. Powiedzcie jak to u Was jest z pozycją spania? Bo niby zalecają na lewym boku, ale mi wychodzi na to, że i tak w większości śpię na plecach i tak mi wygodniej. Na prawym rzadko, bo mały od razu się bulwersuje i kopie jak oszalały... nie wiem czy na plecach to się tam wszystko dobrze dotlenia...

tylko podstawowy minus tej pozycji, że budzę się i orientuję, że... o matko... straszliwie chrapię, jakbym się miała udusić... "-10 punktów" do bycia SEXY ;)

A w temacie, na poprawę humoru :)
    https://www.youtube.com/watch?v=G9zCbVDvQjA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 10:26

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet kochana trzymaj się!

anet525 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja leze na lewym boku cały dzień.Masakra bo już czasem naprawdę nie mogę ale na to pęknięcie to najlepsze pozycja żeby sie zrastalo.I chyba dlatego często w nocy budze sie na prawym boku.A na plecach to mam wrażenie że oddychać nie mogę.

Tess, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski
    Tess super że wizyta udana malutki sliczny w avatarze moj mąż chciał synka a teraz na okrągło chodzi i mówi że Dżulka to jego córeczka tatusia i nie może sie jej doczekac
    ja śpie raczej na plecach lub na prawym boku z lewej stony zebro boli to nie ma szans
    ja o pakowaniu nie myśle jeszcze mysle że na początku lutego sie spakuje
    impreza przed porodem tez do mnie nie przemawia ale pępkowe jak najbardziej Tatus też sie cieszy z przyjscia na świat maluszka to niech świetuje oczwyiście z umiarem ale o to jestem spokojna;)
    mamuski każdy magnez moge brać brałam zawsze magne b6 ale mama kupiła mi magnez z wit b6 chyba nie ma dużej różnicy?

Tess lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess to super ze maluszek zdrowy.ja nie spie na wznak

Tess lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess gratuluje udanej wizyty. Kurcze ja jeszcze dwa tyg do usg...

Tess lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam ponad 2 tygodnie do wizyty u mojej gin

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię głównie na lewym boku bo na prawym mam okropna zgage. Ale kręcę się z jednej na drugą bo dretwieje jak za długo poleże. Na plecach w ogóle nie leżę bo brzuch się stawia,boli i poza tym ponoć gorzej z dotlenieniem Malucha na plecach.
    Jutro będę miała wózek i łóżeczko :-D
    Zacznę tez prac rzeczy,żeby już porządek był :-)

Tess super, że wizyta udana. Super zdjęcie :-)

Tess, SunSun lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja śpię głównie na lewym boku bo na prawym mam okropna zgage. Ale kręcę się z jednej na drugą bo dretwieje jak za długo poleże. Na plecach w ogóle nie leżę bo brzuch się stawia,boli i poza tym ponoć gorzej z dotlenieniem Malucha na plecach.
    Jutro będę miała wózek i łóżeczko :-D
    Zacznę tez prac rzeczy,żeby już porządek był :-)

Tess super, że wizyta udana. Super zdjęcie :-)
    Niunia mam tak samo...na prawym boku jak sie poloze to dopada mnue mega zgaga

Niunia86 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych wszystkich dolegliwości nie mam na szczęście zgagi;)
    Niunia tylko się oszczędzaj ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess gratuluje udanej wizyty i pieknych zdjec:-)
    Kasss wydaje mi sie ze nie ma znaczenia jaki magnez. Beda roznily sie tylko iloscia tabletek do podania na dobe. Bo maja rozne dawki. Ja biore chelamag b6 i tylko jedna tab lykam. Tak mi doradzili w aptece i tak kupilam. Bo niby ma wieksza dawke i wystarczy jedna na dzien.
    Co do pozycji spania staram sie na lewym ale cala noc to nie da rady bo dretwieje mi bark i biodro:-) wiec krece sie raz na jeden raz na drugi bok. Ale zdecydowanie wygodniej mi na prawym.

Dorka bardzo ladna kolyska. Taka elegancka:-) stonowana i fajne ma te skrzyneczki na dole.

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia miejmy nadzieje ze ten rozowy sluz to po zalozeniu pasaru. Lez odpoczywaj i mysl pozytywnie ze to jeszcze tylko kilka tygodni. Dluga droga za nami wiec i ta ostatnia prosta wytrzymamy.

Niunia86, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet współczuję bardzo. Najważniejsze,że rodzice cali i zdrowi.
    Tess gratuluje udanej wizyty.
    Niunia odpoczywaj dużo.
    U mnie w nocy tak wiało,że myślałam,że okna wypadną. ;)
    Co do spania :kładę się połamana i obolała jak pokraka i tak samo wstaję. Budząc się kilka razy w nocy. Na plecach spać nie mogę,bo brakuję mi po jakimś czasie powietrza :D Zostaje lewa strona lub prawa.

Udanej niedzieli życzę :)

Niunia86, anet525 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21j3s3q.jpg
    To cudo odkupilam od znajomej

SunSun, madziutek 23, jasmin, kasss, Emartea, Krysti, Niunia86, anet525, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    246ktbb.jpg
    Zabawki od siostry po siostrzenicy Natalce

SunSun, madziutek 23, jasmin, kasss, Krysti, Niunia86, anet525, loszcz, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ