X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na usg i mój Synek waży już 600 gram!!! Wszystko nadal jest jak najbardziej ok :) A lekarz, mimo że nie mój prowadzący to zmierzył mi szyjkę dopochwowo, bo widział, że przeżywam ;) i co? 4, cm, a nie jak twierdził mój po badaniu paluszkiem, że 3 cm :) Trochę spokojniejsza jestem :) A synuś się nawet do nas uśmiechnął, rozpłynęłam się :)

A.Kasia, Est, Karka, baassiia, domiii, Magda lena, Kate84, d'nusia, krówka_muffka, anitka19953, Gośśś, Gośśś, Izoleccc, Mania1718, muminka83, Kajola, Hannia123, kleo2426, Karolina@ lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,5 cm, zgubiłam cyferkę ;)
    A ja na 1000 stronę się nie załapałam, ale rozpoczęłam postem kolejny 1000 ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w poprzedniej ciąży też miałam taką suchą skórę na twarzy i mnie ratował Alantan Dermoline czy jakoś tak.

• Est Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko , ja też mam bardzo przesuszona skórę i dermatolog kazał mi smarować się kremem Mediderm, jest w aptekach, nie pamiętam ile kosztuje ale mniej niz 10 zl za tubkę.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przesuszoną skórę polecam malutki kremik uniwersalny z Oriflame. Dość znany hit z tej firmy( dostępny w kilku wariantach zapachowych ). Ale na przesuszone miejsca jest niezastąpiony

Falon lubi tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieli zakupie ten alantan a można go pod podkład klasc

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mediderm, kurde bo jak poloze fluid to po godzinie normalnie platami z czoła odchodzi

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    dzieli zakupie ten alantan a można go pod podkład klasc

Ten niebieski jest dość lekki, bez problemu mi z podkładem współpracował. A ten różowy to na noc lepszy jest bo jest półtłusty. Tego trzeciego nie stosowałam, więc nie wiem jaki jest. Ale niebieski i różowy polecam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A ja dziś byłam na usg i mój Synek waży już 600 gram!!! Wszystko nadal jest jak najbardziej ok :) A lekarz, mimo że nie mój prowadzący to zmierzył mi szyjkę dopochwowo, bo widział, że przeżywam ;) i co? 4, cm, a nie jak twierdził mój po badaniu paluszkiem, że 3 cm :) Trochę spokojniejsza jestem :) A synuś się nawet do nas uśmiechnął, rozpłynęłam się :)

Kurcze, kopsnij mi chociaż z 0,5 cm - po co Ci taka długa szyjka ;) a nasze maluchy rosną jak na drożdżach!

paola87 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rosną rosną :) mój dziś znów kopał mamusię ile wlezie i znów ciągnęły mnie więzadłą więc chyba rośniemy :)

Moja macica chyba się podnosi bo dziś czułam kopniaki koło pępka a nie jak zawsze poniżej.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Albo mediderm, kurde bo jak poloze fluid to po godzinie normalnie platami z czoła odchodzi

Kasia ten Mediderm jest dosc tlusty, jak chcesz na twarz to najlepiej na noc a na dzień może ten co Kasia pisze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przybierają równo - coraz więcej.
    Moja w 10 dni przybrała 100gram ( wczoraj ważyła 510gram ) więc rosną jak na drożdżach :-D

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą to w ilości postów przegonilysmy i lutowki, i styczniowki :-)

A.Kasia, Magda lena, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie w 21 tyg. na jakiej wysokości jest macica?

dqprwn15leplej5m.png
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam alantanu w masci, lepszy krem. A te o ktorych pisze Kasia zawieraja chyba witamine A (rozowy na pewno)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:34

l22ncwa15v2ncszo.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) już 1000 stron nam wskoczyło, co za tempo! :D

Teresa, super, że dostałaś leki i że nowy lekarz okazał się być lepszy! To u niego już zostajesz?

A.Kasia, mam nadzieję, że jednak to się wyrówna albo okaże się, że to błąd pomiaru! Trzymam kciuki :)

Aleksandra, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Czekamy na relację ;)

Dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się :*

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt :) Ja dopiero w przyszłą środę, ech...

• noelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A właśnie w 21 tyg. na jakiej wysokości jest macica?

Chyba na wysokości pępka?

A w ogóle to muszę się Wam poskarżyć, w dwóch Biedronkach koło mnie nie było tych mleczek Lovela :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja nie polecam alantanu w masci, lepszy krem. A te o ktorych pisze Kasia zawieraja chyba witamine A (rozowy na pewno)

Niebieski i pomarańczowy (głęboko nawilżający) nie mają na pewno. Różowy ma ale na samym koniuszku składu to nie wiem czy to jest ilość mająca jakiekolwiek działanie.

Noelka - bo się mamy rzuciły i wykupiły :D Na moim zadupiu na szczęście były i kupiłam sobie oba - do białego i kolorowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:59

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz pojechal :-( zaraz wjezdza na prom i z minuty na minute jest coraz dalej ode mnie.. od nas .. smutno mi jak ja piernicze ;-( chyba najlepszym wyjsciem bedzie polozenie sie spac. W dodatku Synek znow zaczyna kaszlec a tydzien temu mial zapalenie oskrzeli :-/ wiec pewnie mamy nawrot choroby. Mala mnie dzis kopie znow tak nisko jak kiedys a juz bylo tak fajnie ostatnio czuc te ruchy wyzej. Milego wieczorku Kochane caluje :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Dziewczyny! Fajnie, że mamy 1000 stron! Jesteśmy super tematem na tym forum! Najlepszym!!!!!!!

Kasiu, a te brązowe upławy/plamienia już przeszły? To od tego pessaru?

Dla wszystkich podziębionych dużo zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:58

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ