X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na usg i mój Synek waży już 600 gram!!! Wszystko nadal jest jak najbardziej ok :) A lekarz, mimo że nie mój prowadzący to zmierzył mi szyjkę dopochwowo, bo widział, że przeżywam ;) i co? 4, cm, a nie jak twierdził mój po badaniu paluszkiem, że 3 cm :) Trochę spokojniejsza jestem :) A synuś się nawet do nas uśmiechnął, rozpłynęłam się :)

A.Kasia, Est, Karka, baassiia, domiii, Magda lena, Kate84, d'nusia, krówka_muffka, anitka19953, Gośśś, Gośśś, Izoleccc, Mania1718, muminka83, Kajola, Hannia123, kleo2426, Karolina@ lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,5 cm, zgubiłam cyferkę ;)
    A ja na 1000 stronę się nie załapałam, ale rozpoczęłam postem kolejny 1000 ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w poprzedniej ciąży też miałam taką suchą skórę na twarzy i mnie ratował Alantan Dermoline czy jakoś tak.

• Est Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko , ja też mam bardzo przesuszona skórę i dermatolog kazał mi smarować się kremem Mediderm, jest w aptekach, nie pamiętam ile kosztuje ale mniej niz 10 zl za tubkę.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przesuszoną skórę polecam malutki kremik uniwersalny z Oriflame. Dość znany hit z tej firmy( dostępny w kilku wariantach zapachowych ). Ale na przesuszone miejsca jest niezastąpiony

Falon lubi tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieli zakupie ten alantan a można go pod podkład klasc

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mediderm, kurde bo jak poloze fluid to po godzinie normalnie platami z czoła odchodzi

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    dzieli zakupie ten alantan a można go pod podkład klasc

Ten niebieski jest dość lekki, bez problemu mi z podkładem współpracował. A ten różowy to na noc lepszy jest bo jest półtłusty. Tego trzeciego nie stosowałam, więc nie wiem jaki jest. Ale niebieski i różowy polecam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A ja dziś byłam na usg i mój Synek waży już 600 gram!!! Wszystko nadal jest jak najbardziej ok :) A lekarz, mimo że nie mój prowadzący to zmierzył mi szyjkę dopochwowo, bo widział, że przeżywam ;) i co? 4, cm, a nie jak twierdził mój po badaniu paluszkiem, że 3 cm :) Trochę spokojniejsza jestem :) A synuś się nawet do nas uśmiechnął, rozpłynęłam się :)

Kurcze, kopsnij mi chociaż z 0,5 cm - po co Ci taka długa szyjka ;) a nasze maluchy rosną jak na drożdżach!

paola87 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rosną rosną :) mój dziś znów kopał mamusię ile wlezie i znów ciągnęły mnie więzadłą więc chyba rośniemy :)

Moja macica chyba się podnosi bo dziś czułam kopniaki koło pępka a nie jak zawsze poniżej.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Albo mediderm, kurde bo jak poloze fluid to po godzinie normalnie platami z czoła odchodzi

Kasia ten Mediderm jest dosc tlusty, jak chcesz na twarz to najlepiej na noc a na dzień może ten co Kasia pisze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przybierają równo - coraz więcej.
    Moja w 10 dni przybrała 100gram ( wczoraj ważyła 510gram ) więc rosną jak na drożdżach :-D

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą to w ilości postów przegonilysmy i lutowki, i styczniowki :-)

A.Kasia, Magda lena, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie w 21 tyg. na jakiej wysokości jest macica?

dqprwn15leplej5m.png
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam alantanu w masci, lepszy krem. A te o ktorych pisze Kasia zawieraja chyba witamine A (rozowy na pewno)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:34

l22ncwa15v2ncszo.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) już 1000 stron nam wskoczyło, co za tempo! :D

Teresa, super, że dostałaś leki i że nowy lekarz okazał się być lepszy! To u niego już zostajesz?

A.Kasia, mam nadzieję, że jednak to się wyrówna albo okaże się, że to błąd pomiaru! Trzymam kciuki :)

Aleksandra, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Czekamy na relację ;)

Dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się :*

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt :) Ja dopiero w przyszłą środę, ech...

• noelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A właśnie w 21 tyg. na jakiej wysokości jest macica?

Chyba na wysokości pępka?

A w ogóle to muszę się Wam poskarżyć, w dwóch Biedronkach koło mnie nie było tych mleczek Lovela :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja nie polecam alantanu w masci, lepszy krem. A te o ktorych pisze Kasia zawieraja chyba witamine A (rozowy na pewno)

Niebieski i pomarańczowy (głęboko nawilżający) nie mają na pewno. Różowy ma ale na samym koniuszku składu to nie wiem czy to jest ilość mająca jakiekolwiek działanie.

Noelka - bo się mamy rzuciły i wykupiły :D Na moim zadupiu na szczęście były i kupiłam sobie oba - do białego i kolorowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:59

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz pojechal :-( zaraz wjezdza na prom i z minuty na minute jest coraz dalej ode mnie.. od nas .. smutno mi jak ja piernicze ;-( chyba najlepszym wyjsciem bedzie polozenie sie spac. W dodatku Synek znow zaczyna kaszlec a tydzien temu mial zapalenie oskrzeli :-/ wiec pewnie mamy nawrot choroby. Mala mnie dzis kopie znow tak nisko jak kiedys a juz bylo tak fajnie ostatnio czuc te ruchy wyzej. Milego wieczorku Kochane caluje :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Dziewczyny! Fajnie, że mamy 1000 stron! Jesteśmy super tematem na tym forum! Najlepszym!!!!!!!

Kasiu, a te brązowe upławy/plamienia już przeszły? To od tego pessaru?

Dla wszystkich podziębionych dużo zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:58

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ