Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Est, teraz znów nabrałam pewności że potrafię, ten sweterek zajął mi tydzień, i robiłam go bez konkretnego wzoru, tylko na motywach czegoś co znalazłam na necie (ogólne info typu ilość oczek startowych i wzór)
mam jeszcze fajne włóczki więc rękodzieło czas zaczacWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 09:48
Est lubi tę wiadomość
-
Nie mogłam się przemóc żeby do Was napisać,jakoś miałam blokadę... ale jestem
Coś o sobie.. hm, mieszkam w Rzeszowie, 26 lat, to moja pierwsza ciąża, po dwóch latach małżeństwa zdecydowaliśmy się z Mężem na maluszka. Doszliśmy do wniosku,że nigdy nie będzie odpowiedniego momentu na dzieciątko, zawsze coś będzie nam potrzebne, dom, praca, kariera... i ciesze się że podjęliśmy taką decyzję a najważniejsze,że po trzech miesiącach starania udało się!
Początki były trudne, miałam kilka krwiaków,które rosły i rosły, krwawiłam. Dostałam duphaston 3x dziennie. Ale dzięki Bogu wszystko wyczyściło się , reszta wchłonęła i jak do tej pory jest dobrze.Czułam, że będziemy mieć synka, ale lekarz podczas ostatniej wizyty poinformował nas, że z tego chłopa nie będzie
Dziękuję za przyjęcie do grupy!krówka_muffka, ksanka, edyś, A.Kasia, d'nusia, Kajola, Martita88, Est, *Beacik*, muminka83, baassiia, wiewiórka17, Kate84, Karka, Lucky, Mietka 30:), kleo2426, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Kochane szybkie pytanie
Mam dość spory problem z wydzieliną, wdł. lekarza wszystko jest ok, a ja pomimo zakładania wkładek muszę 2-3 razy dziennie zmieniać bieliznę, bo chodzę dużo i one się mi odklejają, zwijają itp. Kupowałam już 3 firm, polecacie jakieś bardzo dobre wkładki które mają dobry klej i ładnie trzymają? -
nick nieaktualnyDzień dobry
Witam nowe mamuśki!
MeAmerie - ja używam carefree, jak dla mnie są super. Tylko wolę zwykłe, nie te, które można też nosić do stringów bo one mi się właśnie lubią odklejać. Ale te zwykłe są spoko, kupuję je w dużej pace w biedronce. No i te z wyciągiem z bawełny najbardziej lubię.MeAmerie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeAmerie - ja używam Naturelli - pakowane jak takie małe podpaski. Zawsze możesz władować do torebki i zmienić jeśli jesteś poza domem. a też miałam problem z klejem i wypróbowałam chyba wszystkie dostępne na rynku i te są najlepsze - chociaż jak źle przykleję to też się zwinie od czasu do czasu. Mnie się wydaje, że to jak trzyma się wkładka zależy też od bielizny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 10:41
-
nick nieaktualny
-
TaRRa wrote:Nie mogłam się przemóc żeby do Was napisać,jakoś miałam blokadę... ale jestem
Coś o sobie.. hm, mieszkam w Rzeszowie, 26 lat, to moja pierwsza ciąża, po dwóch latach małżeństwa zdecydowaliśmy się z Mężem na maluszka. Doszliśmy do wniosku,że nigdy nie będzie odpowiedniego momentu na dzieciątko, zawsze coś będzie nam potrzebne, dom, praca, kariera... i ciesze się że podjęliśmy taką decyzję a najważniejsze,że po trzech miesiącach starania udało się!
Początki były trudne, miałam kilka krwiaków,które rosły i rosły, krwawiłam. Dostałam duphaston 3x dziennie. Ale dzięki Bogu wszystko wyczyściło się , reszta wchłonęła i jak do tej pory jest dobrze.Czułam, że będziemy mieć synka, ale lekarz podczas ostatniej wizyty poinformował nas, że z tego chłopa nie będzie
Dziękuję za przyjęcie do grupy!
Witam koleżankę sąsiadkę
Tak się właśnie zastanawiam... czy ja tu jestem najstarsza z marcowych mamuś??? -
nick nieaktualnyHey laseczki. Właśnie zalogowałam się na moją pocztę i zobaczyłam, że dostałam raport z badania połówkowego - tam pisze, że stwierdzono "OGNISKO HYPECHOGENNE" - nie pisze tam, że ogniskA lecz ogniskO.
To ja już jestem wygłupiona bo nie wiem czy jest jedno czy dwa....
Ale jeśli jedno to jest to dość optymistyczne. -
*Beacik* wrote:Witam koleżankę sąsiadkę
Tak się właśnie zastanawiam... czy ja tu jestem najstarsza z marcowych mamuś???
A ile masz lat?
Zaczęłam robić buciki, jak skończę to się nimi pochwalęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:09
-
ksanka wrote:Hej Beacik, obawiam się że mogę znać starsza mamunie niż ty;)
A ile masz lat?
Zaczęłam robić buciki, jak skończę to się nimi pochwalę
Ksanka 35. Nie no wiem że ogólnie są kobitki starsze które rodzą ale chodziło mi o tutejsze grono marcowych mamuśLucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vira wrote:MeAmerie - ja używam Naturelli - pakowane jak takie małe podpaski. Zawsze możesz władować do torebki i zmienić jeśli jesteś poza domem. a też miałam problem z klejem i wypróbowałam chyba wszystkie dostępne na rynku i te są najlepsze - chociaż jak źle przykleję to też się zwinie od czasu do czasu. Mnie się wydaje, że to jak trzyma się wkładka zależy też od bielizny.
hahah a taśma samoprzylepna -
Oj to fajnie
widzę że jednak nie jestem sama wśród 20 letnich kobitek
U mnie tez pierwsze dzieciątko.
Choć spotkałam się z opiniami że moje dziecko to powinno mieć już dziś z 10 lat. Ja natomiast nie żałuję że tak to się potoczyło. Tak jak powiedziała d'nusia każdy i wszystko ma swój właściwy czasmuminka83, Est, d'nusia lubią tę wiadomość