X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje.

Witam nowe mamusie marcowe i życzę wam miłych chwil spędzonych na tym zwariowanym forum na którym produkujemy strony na akord :P hihoihih

Witam się z wami w pierwszym dniu 21 tygodnia. :D
    Udało mi się już być na spacerku porannym z moimi chłopami :P

Dziś na obiad kaczka :D ale nie z jabłkami bo nie lubię na słodko a z kapustą kiszoną i to wam polecam. Wypełnić ptactwo i bach do piekarnika lub gara jak to woli. Jeszcze tylko ziemniaczki i obiad będzie gotowy :P

Jutro ważny dzień - wybieram się na połówkowe i już nie mogę się doczekać. Dziś synkowi dałam posłuchać bicie serduszka :D Uwielbiam te jego teksty :D " mamusiu ja już ją kocham " Kocham ich tak mocno że chyba mocniej się nie da. <3

Ważyłam się i waga stoi w miejscu nadal 70 kg a więc nadal tylko 2 na plusie. :D

Ja mam 32 lata i uważam że każdy ma swój czas. Ja bardzo wcześnie chciałam mieć dzieci ale niestety leczenie na bezpłodność zabrało wiele lat tak więc pierwsze dziecko urodziłam w wieku 27 lat drugie urodzę mając rocznik-owo 33. Uważam jednak że bycie matką to najwspanialsza sprawa... i nie żałuję niczego przez co przeszłam... ważne że moi bliscy są przy mnie.

<3

Est, A.Kasia, ksanka, Renka88, RudyTygrysek, Kajola, Kate84, d'nusia, Karka, Falon, Mietka 30:), kleo2426, Karolina@ lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Beacik , ja w tym roku kończę 34 :-) Nie jesteś sama :-)

U mnie też pierwsze dziecko :-)

Przybij piątkę. :) Rocznik 82 :)

Jak widać na forum siedzą nie tylko młodziaki. ;)

muminka83, Est, ksanka, d'nusia, Falon, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Przybij piątkę. :) Rocznik 82 :)

Jak widać na forum siedzą nie tylko młodziaki. ;)

oj tam mów za siebie ja rocznik 83 i uważam że jestem piękna, młoda i seksowna i nie jedna 20-latka chciałaby mieć tyle werwy co my :P :P Mąż mówi że kobieta jak wino im starsza tym lepsza :P :-*

ryjkek, Est, ksanka, RudyTygrysek, Kate84, d'nusia, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziś na obiad kaczka :D ale nie z jabłkami bo nie lubię na słodko a z kapustą kiszoną i to wam polecam. Wypełnić ptactwo i bach do piekarnika lub gara jak to woli. Jeszcze tylko ziemniaczki i obiad będzie gotowy :P

Mmmmmm.... robisz smaka. ;) Też nie lubię obiadów na słodko. Ja dzisiaj robię zupę jarzynową. Strasznie mam na nią ochotę. Narzeczony chciał rosołek, ale nie wygrał z ciążowymi zachciankami. :) A na drugie schabik, ziemniaczki i mizeria.

Muminka powodzenia na badaniach. Daj nam znać jutro ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    oj tam mów za siebie ja rocznik 83 i uważam że jestem piękna, młoda i seksowna i nie jedna 20-latka chciałaby mieć tyle werwy co my :P :P Mąż mówi że kobieta jak wino im starsza tym lepsza :P :-*

Dokładnie! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis na obiad dostałam od teściowej golabki z kaszą jaglana. Pycha, ale pomysł na kaczkę z kapusta kwaśna super!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktycznie każde ptactwo tak robię nawet zwykłego kurczaka co powoduje że po upieczeniu w piekarniku nie jest suchy a wilgotny i mięciutki a do tego mam kapustę na ciepło :P a więc mniej mycia :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wszytko w nosie i na obiad będzie wczorajsze spaghetti :P Z okazji niedzieli, czyli u nas "dnia dla rodziny" może mi się poszczęści i mnie mąż zabierze na kawę do pobliskiego maca :P Tyle mojego w tej kanapowej rutynie ;)

ksanka, muminka83, baassiia, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do ptactwa na słodko - nie ma nic lepszego niż kaczuszka z sosem malinowym (ze świeżych malin na wytrawnym winie) <3 Cudo!

Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się marzy zapiekany makaron z jabłkami i cynamonem mmmm pycha. Dziś jeszcze rosołek ale w tygodniu nie odpuszczę :D

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    Nie mogłam się przemóc żeby do Was napisać,jakoś miałam blokadę... ale jestem :D

Coś o sobie.. hm, mieszkam w Rzeszowie, 26 lat, to moja pierwsza ciąża, po dwóch latach małżeństwa zdecydowaliśmy się z Mężem na maluszka. Doszliśmy do wniosku,że nigdy nie będzie odpowiedniego momentu na dzieciątko, zawsze coś będzie nam potrzebne, dom, praca, kariera... i ciesze się że podjęliśmy taką decyzję a najważniejsze,że po trzech miesiącach starania udało się!

Początki były trudne, miałam kilka krwiaków,które rosły i rosły, krwawiłam. Dostałam duphaston 3x dziennie. Ale dzięki Bogu wszystko wyczyściło się , reszta wchłonęła i jak do tej pory jest dobrze. :) Czułam, że będziemy mieć synka, ale lekarz podczas ostatniej wizyty poinformował nas, że z tego chłopa nie będzie :D

Dziękuję za przyjęcie do grupy! :)

Ja też z Rzeszowa :) A masz już jakieś preferencje as szpitala? Ja sie waha miedzy ProFamilia a Szopena.

Byłam dziś w sklepie ciążowym w Rzeszowie i porażka po prostu... Ja jestem mała 158 cm i jakaś super chuda nigdy nie byłam, ale ze względu na ten wzrost i proporcje nosiłam 34/36 wiadomo, krótsze kości itp. Teraz w sumie tyję głównie w brzuch, troszkę w biust i potrzebuje po prostu więcej miejsca na brzuszek, a nie rozmiaru XL :( Większość ciuchów tam, to były właśnie L i XL, a nawet niektóre S wydawały mi się duże w ramionach... nic nie zmierzyłam. Poza tym ceny też wg mnie zacznie za wysokie jak na oferowaną jakość.

Zostaje mi chyba sklep Limone, niestety nie mają punktu stacjonarnego (tylko odbiór), a jednak chciałam pomierzyć. H&M mama w Rzeszowie to też śmiech na sali, jedynie spodnie można kupić.

A.Kasia u mne też wczorajsze spaghetti :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 12:12

A.Kasia lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się zakupami :D Jako, że nie kupuję na razie młodemu pościelki to kupiłam właśnie dwa śliczne bawełniane prześcieradła na dawanda w butiku Mikołajek <3

22ywzl.jpg

Ciekawe jak będzie z jakością i czy się kolory nie będą mocno spierać.

muminka83, wiewiórka17, Renka88, She86, ksanka, RudyTygrysek, TaRRa, Kate84, d'nusia, Karka, Est, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość

• TaRRa Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - zastanawiałam się nad szpitalem ale sama nie wiem ,dużo mam negatywnych opinii na temat ProFamili choć sama tam nigdy nie byłam, na pierwszy rzut oka jest elegancko ale jak poród komplikuje się to od razu wysyłają na Lwowską. Mają dużo spraw w sądzie z tego powodu. Każda z nas chciałaby wylądować w super warunkach, a w ProFamili takie są. Natomiast mój lekarz pracuje w szpitalu na Lwowskiej, i nie wiem czy i tak na koniec tam nie wyląduje.. na tą chwilę jestem niezdecydowana.

Co do ciuchów faktycznie jest problem, sama nie wiem gdzie uderzyć żeby coś sobie kupić.. nosiłam do tej pory 34, ale wszystkie sukienki są na mnie już za ciasne, zima zbliża się dużymi krokami więc zostanę przy tunikach sweterkowych :)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kochane ja po wizycie. Wszystko jest w porządku. Szyjka długa twarda i zamknięta - wiec jest ok :) podglądałyśmy Malucha ale niestety nadal się ukrywa więc nie wiemy jaka płeć. W poniedziałek połówkowe więc dokładniej sobie pooglądamy Młode :)
    Nie pamiętam która z Was poleciła mi dr. Nitefor ale bardzo dziękuję. Zostaję już u niej :)
    To ja poleciłam dr Nitefor i cieszę się, że jesteś zadowolona :) ja chodzę do niej od dłuższego czasu, może na pierwszej wizycie nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, ale potem było tylko coraz lepiej, wiem że jest świetna w swojej dziedzinie, przed ciążą świetnie mnie zdiagnozowała i ufam jej w 100%. Poza tym potwierdza to moja przyjaciółka, która jest położną na Żelaznej. A co do imienia to mi też bardzo podoba się Kalinka! Też jeszcze nie znam płci, a połówkowe dopiero 19-tego. Mam nadzieję, że wtedy ujawni się mały ktoś :)
    Życzę wszystkim pięknej słonecznej niedzieli moje drogie :)

Martita88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    To ja poleciłam dr Nitefor i cieszę się, że jesteś zadowolona :) ja chodzę do niej od dłuższego czasu, może na pierwszej wizycie nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, ale potem było tylko coraz lepiej, wiem że jest świetna w swojej dziedzinie, przed ciążą świetnie mnie zdiagnozowała i ufam jej w 100%. Poza tym potwierdza to moja przyjaciółka, która jest położną na Żelaznej. A co do imienia to mi też bardzo podoba się Kalinka! Też jeszcze nie znam płci, a połówkowe dopiero 19-tego. Mam nadzieję, że wtedy ujawni się mały ktoś :)
    Życzę wszystkim pięknej słonecznej niedzieli moje drogie :)
    Moje dziewczęce imiona Liwia i Kalina :D

Dorka87, Est, Martita88 lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Moje dziewczęce imiona Liwia i Kalina :D
    Liwia też u nas była ale znajomi nam skradli :P braliśmy jeszcze pod uwagę Liliana (ale ostatnio jest dość popularne), a M ostatnio nalega na Łucję i chyba się przekonuję :) gorzej z imieniem dla chłopca...

d'nusia lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak bedziecie ubierac maluchy na poczatku, w sensie body i pajac? Czy body, kaftanik i spiochy?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Powiedzcie jak bedziecie ubierac maluchy na poczatku, w sensie body i pajac? Czy body, kaftanik i spiochy?

Ja nie lubię śpiochów i kaftaników. Na samym początku będę ubierać w body i pajace a później body i jakieś dresiki na dół. Nie mam problemu z obsługą noworodka, więc nie szczególnie robi mi też różnicę, czy coś jest zapinane czy zakładane przez głowę.

Kurcze, chyba mnie przewiało w łazience teściowej bo mnie przy sikaniu cewka piecze :/ W ogóle ostatnio jakoś średnio u mnie z sikaniem, tzn dalej w miarę często ale jakby nie było ciśnienia. Ktoś tak może ma? Bo nie wiem czy to normalne...

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis cisza na forum..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja nie lubię śpiochów i kaftaników. Na samym początku będę ubierać w body i pajace a później body i jakieś dresiki na dół. Nie mam problemu z obsługą noworodka, więc nie szczególnie robi mi też różnicę, czy coś jest zapinane czy zakładane przez głowę.

Kurcze, chyba mnie przewiało w łazience teściowej bo mnie przy sikaniu cewka piecze :/ W ogóle ostatnio jakoś średnio u mnie z sikaniem, tzn dalej w miarę często ale jakby nie było ciśnienia. Ktoś tak może ma? Bo nie wiem czy to normalne...

Podobnie mam z ciuchami dla dziecka. :D
    Jeśli chodzi o twoją przypadłość to zdarza się często w ciąży. Ja wystarczy że wezmę z 3 tabletki z żurawiną i pokrzywką lub wypije z 2 szklanki pokrzywy zaraz jest lepiej. Niestety taka też pora roku. :-&

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ