X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupujecie osłonki na szczebelki? Bo tak się zastanawiam... Kupować, nie kupować?

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane witam się po długiej nieobecności...

oczywiście witam nowe marcowe mamusie :)

mam do was kochane pytanie czy któraś z was jest ze Szczecina? potrzebuje namiary na dobrego ginekologa z tych okolic. Proszę o pomoc i z góry dziękuje :)

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - ja nie kupuje narazie, wydaje mi sie ze przy takim maluchu bedą zbędne a zawsze to więcej powietrza wpadnie :) jak zacznie sie wiercić to bede wtedy kombinować :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    A.Kasia - ja nie kupuje narazie, wydaje mi sie ze przy takim maluchu bedą zbędne a zawsze to więcej powietrza wpadnie :) jak zacznie sie wiercić to bede wtedy kombinować :)
    Ja tak samo jak podrosnie to wtedy kupię :-)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w zestawie z pościelą, z tym , że moje są w kształcie poduszek, więc można tylko częściowo zabudować.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Już kiedyś u Was byłam, ale chyba moja obecność nie została zarejestrowana hehe. Termin mam na 19 marca wg owulacji. Można dołączyć?

Czasami Was poczytuję lecz ciężka to sprawa by za Wami nadążyć... Ale widzę tutaj parę znajomych avatarów :-)

Polujecie na Lovelę z Biedronki?
    U nas jeszcze jest ale ja nie kupuję. Moja córka wychowała się na zwykłym proszku i żyje, a te dziecięce proszki nie dopierają. Ja zdecydowałam się na vizir albo persil sensitive - taki do wrażliwej skóry z dzieckiem na rysunku. To takie jak dla mnie pośrednie rozwiązanie. Nie dajmy się zwariować marketingowi producentów :-)

muminka83, A.Kasia, Kajola, RudyTygrysek, Karka, d'nusia, Renka88, Mietka 30:), Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Już kiedyś u Was byłam, ale chyba moja obecność nie została zarejestrowana hehe. Termin mam na 19 marca wg owulacji. Można dołączyć?

Czasami Was poczytuję lecz ciężka to sprawa by za Wami nadążyć... Ale widzę tutaj parę znajomych avatarów :-)

Polujecie na Lovelę z Biedronki?
    U nas jeszcze jest ale ja nie kupuję. Moja córka wychowała się na zwykłym proszku i żyje, a te dziecięce proszki nie dopierają. Ja zdecydowałam się na vizir albo persil sensitive - taki do wrażliwej skóry z dzieckiem na rysunku. To takie jak dla mnie pośrednie rozwiązanie. Nie dajmy się zwariować marketingowi producentów :-)

Hej kochana,

nooo faktycznie brak rejestracji w mojej pamięci :P był :P

hihi

Podobnie jak Ty - pierwsze dziecko wychowało się na proszku zwykłym i na delikatnym płynie do płukania. Myślę że te całe lovelle to chwyt marketingowy :P

Tova33 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Beacik- przeżyłam już 39 ;)! I tak się poukładalo że to moje pierwsze dziecko

O Ksanka jak miło:) ja skończyłam 38 i to też mòj pierwszy dzidziuś;)

ksanka, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... A już się bałam, że zostanę okrzyczana...
    Oglądając te wszystkie reklamy i czytając fora internetowe człowiek nabiera poczucia winy, że robi coś może nie jak trzeba. Już mi ktoś zwrócił uwagę, że chyba oszalałam, że nie wiem jak o dziecko dbać itp...
    Ale, mniejsza o to.
    Chwalę się, że mam w swoim apartamencie Michałka, a za dwa dni idziemy go podglądać na połówkowym :-)

d'nusia, Martita88, muminka83, Mietka 30:), Lilou1984, domiii lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Tova33 ;) No ja zarejestrowałam Twoją obecność ale chyba to było zanim stworzyłyśmy listę bo widzę, że Cię tam nie ma ;) Domiii wpadnie to Cię dopisze :)

Ja kupiłam tą Lovelę bo i tak musiałabym coś kupić a poza tym ciekawa jestem jak się rzeczy piorą w mleczkach. Zawsze proszku używałam, nigdy nie miałam żadnego środka piorącego w płynie. Ale jakbym miała płacić regularną cenę dwudziestu paru złotych za 1,5 litra to prędzej by mnie pogrzało niż bym kupiła. Szczególnie, że przy małym dziecku to pranie musisz co chwilę nastawiać :/ A niech Ci jeszcze cycki zaszwankują i będzie trzeba karmić modyfikowanym to na samym mleku i środkach do prania można się puścić z torbami :/

muminka83 lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogòle ciekawe czy w marcowych mamusiach znajdzie się jeszcze jedna przyszła mama rocznika 77' ;)

Miałam chwile że myślałam że jestem za stara, ale fakt czasy się bardzo zmieniły i mnòstwo kobiet zachodzi w ciążę w starszym wieku.

Ja po długiej walce o dzidziusia bardzo jestem szczęśliwa że i nam się w końcu udało, to jest takie niesamowite aż łezki się cisną do oczu...

Super że jest nas tu o wiele więcej niż się spodziewałam!!! :) :)

A.Kasia, baassiia, Tova33, ksanka, muminka83, Est, Hannia123, Mietka 30:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszy miesiąc chcę płatkami, a na później coraz bardziej się zastanawiam właśnie nad zwykłym proszkiem...

Falon :) Nie jesteś stara :) Mnie martwiło, że urodzę pierwsze mając 28 lat :P hehe ale już pojęłam, że na nic nie jest za późno, różnie życie się układa. Najważniejsze, że chcesz, jesteś świadoma, szczęśliwa :) I będziesz dbać i kochać to maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:52

Falon, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam...
    Ja jestem rocznik 81 a już słyszałam z różnych stron teksty, że jestem za stara.
    Głupoty gadają bo może zazdroszczą. Moja ciocia rodziła jak miała 42 lat - wzorowa ciąża, wzorowy poród, zdrowe dziecko.
    Ważne jest to na ile się czujemy a nie ile mamy :-)

Falon, Magda lena, Martita88, Est, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez głupie gadanie chciałam sobie odpuścić starania po 35 roku życia, a teraz myślę już o kolejnej ciąży - tak się rozpędziłam :-)

Falon, d'nusia, Est, muminka83, Kate84, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia miesiąc temu urodziła prześliczną zdrową córeczkę, a 2 tygodnie później skończyła 40 lat :) Na początku też wszyscy oczy na wierzchu, ale po pierwszym szoku, ogólna radość, bo dziecko to zawsze szczęście :)A teraz po urodzeniu w ogóle każdy zakochany w małej :) Z tym, że u nich to było raczej nie planowane szczęście :)

Falon, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane! :-*

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich rodziców też się trafiło takie "nieplanowane szczęście" gdy mama była już po 40-tce ;) Mimo chwilowego szoku Kuba stał się oczkiem w głowie całej rodziny a teraz rodzice są mega szczęśliwi, bo dwie córy im poszły w świat, jeden syn też za chwilę wyfrunie z gniazda i przynajmniej nie zostaną sami bo Kuba ma dopiero 10 lat ;) Z resztą dojrzałe macierzyństwo jest najlepsze i bardzo odmładza rodziców :) Moja mama ma już 52 lata a ostatnio się mnie ktoś pytał, czy to moja siostra :D

Falon, Est, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka jesteś mój rocznik 83 :) Trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe :) moje dopiero za 2 tygodnie i dalej nie znam płci, bo tych bajek z 11 tyg ze chłopak nie jestem pewna...No cóż trzeba cierpliwości a wszyscy juz pytają :D

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) W końcu po zjeździe, mogę odpocząć !

Witam nowe koleżanki i niech Wam głupot nie gadają, że jesteście za stare itp ! :) Lepiej późno niż wcale :)

A.Kasia ja kupiłam ochraniacz razem z pościelą. Różnica była 20 zł, więc uznałam, że warto. Przyda się prędzej czy później.

A co do proszku to jestem zielona w tych sprawach. Słyszałam że JELP jest dobry, ale w sklepie go nigdy nie widziałam ... Chciałabym jak najszybciej przyzwyczaić dziecko do normalnego proszku, ale zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu" :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię te osłonki, tylko takie modułowe:

http://allegro.pl/nowe-wzory-ochraniaczy-modulowych-bello-i5740174563.html

Jakoś tak bardziej przewiewnie będzie w łóżeczku i będę widziała młodego przez szczeble...

Magda lena lubi tę wiadomość

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ