Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia - ja nie kupuje narazie, wydaje mi sie ze przy takim maluchu bedą zbędne a zawsze to więcej powietrza wpadnie
jak zacznie sie wiercić to bede wtedy kombinować
-
Cześć Dziewczyny!
Już kiedyś u Was byłam, ale chyba moja obecność nie została zarejestrowana hehe. Termin mam na 19 marca wg owulacji. Można dołączyć?
Czasami Was poczytuję lecz ciężka to sprawa by za Wami nadążyć... Ale widzę tutaj parę znajomych avatarów
Polujecie na Lovelę z Biedronki?
U nas jeszcze jest ale ja nie kupuję. Moja córka wychowała się na zwykłym proszku i żyje, a te dziecięce proszki nie dopierają. Ja zdecydowałam się na vizir albo persil sensitive - taki do wrażliwej skóry z dzieckiem na rysunku. To takie jak dla mnie pośrednie rozwiązanie. Nie dajmy się zwariować marketingowi producentówmuminka83, A.Kasia, Kajola, RudyTygrysek, Karka, d'nusia, Renka88, Mietka 30:), Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Tova33 wrote:Cześć Dziewczyny!
Już kiedyś u Was byłam, ale chyba moja obecność nie została zarejestrowana hehe. Termin mam na 19 marca wg owulacji. Można dołączyć?
Czasami Was poczytuję lecz ciężka to sprawa by za Wami nadążyć... Ale widzę tutaj parę znajomych avatarów
Polujecie na Lovelę z Biedronki?
U nas jeszcze jest ale ja nie kupuję. Moja córka wychowała się na zwykłym proszku i żyje, a te dziecięce proszki nie dopierają. Ja zdecydowałam się na vizir albo persil sensitive - taki do wrażliwej skóry z dzieckiem na rysunku. To takie jak dla mnie pośrednie rozwiązanie. Nie dajmy się zwariować marketingowi producentów
Hej kochana,
nooo faktycznie brak rejestracji w mojej pamięcibył
hihi
Podobnie jak Ty - pierwsze dziecko wychowało się na proszku zwykłym i na delikatnym płynie do płukania. Myślę że te całe lovelle to chwyt marketingowyTova33 lubi tę wiadomość
-
Heh... A już się bałam, że zostanę okrzyczana...
Oglądając te wszystkie reklamy i czytając fora internetowe człowiek nabiera poczucia winy, że robi coś może nie jak trzeba. Już mi ktoś zwrócił uwagę, że chyba oszalałam, że nie wiem jak o dziecko dbać itp...
Ale, mniejsza o to.
Chwalę się, że mam w swoim apartamencie Michałka, a za dwa dni idziemy go podglądać na połówkowymd'nusia, Martita88, muminka83, Mietka 30:), Lilou1984, domiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka Tova33
No ja zarejestrowałam Twoją obecność ale chyba to było zanim stworzyłyśmy listę bo widzę, że Cię tam nie ma
Domiii wpadnie to Cię dopisze
Ja kupiłam tą Lovelę bo i tak musiałabym coś kupić a poza tym ciekawa jestem jak się rzeczy piorą w mleczkach. Zawsze proszku używałam, nigdy nie miałam żadnego środka piorącego w płynie. Ale jakbym miała płacić regularną cenę dwudziestu paru złotych za 1,5 litra to prędzej by mnie pogrzało niż bym kupiła. Szczególnie, że przy małym dziecku to pranie musisz co chwilę nastawiaćA niech Ci jeszcze cycki zaszwankują i będzie trzeba karmić modyfikowanym to na samym mleku i środkach do prania można się puścić z torbami
muminka83 lubi tę wiadomość
-
A tak wogòle ciekawe czy w marcowych mamusiach znajdzie się jeszcze jedna przyszła mama rocznika 77'
Miałam chwile że myślałam że jestem za stara, ale fakt czasy się bardzo zmieniły i mnòstwo kobiet zachodzi w ciążę w starszym wieku.
Ja po długiej walce o dzidziusia bardzo jestem szczęśliwa że i nam się w końcu udało, to jest takie niesamowite aż łezki się cisną do oczu...
Super że jest nas tu o wiele więcej niż się spodziewałam!!!A.Kasia, baassiia, Tova33, ksanka, muminka83, Est, Hannia123, Mietka 30:), Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Ja na pierwszy miesiąc chcę płatkami, a na później coraz bardziej się zastanawiam właśnie nad zwykłym proszkiem...
FalonNie jesteś stara
Mnie martwiło, że urodzę pierwsze mając 28 lat
hehe ale już pojęłam, że na nic nie jest za późno, różnie życie się układa. Najważniejsze, że chcesz, jesteś świadoma, szczęśliwa
I będziesz dbać i kochać to maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:52
Falon, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
E tam...
Ja jestem rocznik 81 a już słyszałam z różnych stron teksty, że jestem za stara.
Głupoty gadają bo może zazdroszczą. Moja ciocia rodziła jak miała 42 lat - wzorowa ciąża, wzorowy poród, zdrowe dziecko.
Ważne jest to na ile się czujemy a nie ile mamyFalon, Magda lena, Martita88, Est, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Moja ciocia miesiąc temu urodziła prześliczną zdrową córeczkę, a 2 tygodnie później skończyła 40 lat
Na początku też wszyscy oczy na wierzchu, ale po pierwszym szoku, ogólna radość, bo dziecko to zawsze szczęście :)A teraz po urodzeniu w ogóle każdy zakochany w małej
Z tym, że u nich to było raczej nie planowane szczęście
Falon, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU moich rodziców też się trafiło takie "nieplanowane szczęście" gdy mama była już po 40-tce
Mimo chwilowego szoku Kuba stał się oczkiem w głowie całej rodziny a teraz rodzice są mega szczęśliwi, bo dwie córy im poszły w świat, jeden syn też za chwilę wyfrunie z gniazda i przynajmniej nie zostaną sami bo Kuba ma dopiero 10 lat
Z resztą dojrzałe macierzyństwo jest najlepsze i bardzo odmładza rodziców
Moja mama ma już 52 lata a ostatnio się mnie ktoś pytał, czy to moja siostra
Falon, Est, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuminka jesteś mój rocznik 83
Trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe
moje dopiero za 2 tygodnie i dalej nie znam płci, bo tych bajek z 11 tyg ze chłopak nie jestem pewna...No cóż trzeba cierpliwości a wszyscy juz pytają
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
W końcu po zjeździe, mogę odpocząć !
Witam nowe koleżanki i niech Wam głupot nie gadają, że jesteście za stare itp !Lepiej późno niż wcale
A.Kasia ja kupiłam ochraniacz razem z pościelą. Różnica była 20 zł, więc uznałam, że warto. Przyda się prędzej czy później.
A co do proszku to jestem zielona w tych sprawach. Słyszałam że JELP jest dobry, ale w sklepie go nigdy nie widziałam ... Chciałabym jak najszybciej przyzwyczaić dziecko do normalnego proszku, ale zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu"Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny