Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tova33 wrote:Kasia całkiem fajne te ochraniacze, wcześniej takich nie widziałam. Ale w moim wybranym zetawie nie ma takiego - jest tradycyjny... A baldachimy kupujecie?
Muminka... W wieku 30 lat koniec dobrego seksu?! hahahahahhahahahahahahhahahaha.... Teraz to sie dopiero zaczyna, ale co tam taka nastolatka może wiedzieć
Ja nie kupuję baldachimuWg mnie już dawno wyszły z mody, a poza tym jakoś mam wrażenie, że mniej powietrza przepuszczają. Myślałam o zakupie jakiejś moskitiery, ale też sobie jednak odpuściłam
muminka83 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja również biorę 3x1 nospę i 2xmagne b6max, ale dodatkowo biorę mama dha i w niej jest jeszcze dodatkowo 200mg magnezu i nie odczuwam twardnień. Aczkolwiek czasami boli mnie podbrzusze ale już wiem że to od podnoszenia się z worka oraz jelita.
Tova, drutami leżąc na plecach
Dzięki Dziewczyny cieszę się że wam też się podoba.
Ja śmieje się że drutowanie to prawie jak medytacjai na pewno odciaga mnie od negatywnych myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 19:12
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Tova33 wrote:U nas z ruchami jeszcze słabo...
Majkel daje o sobie znać raczej rzadko i słabo, a tatuś poczuł go zaledwie raz i to pod postacią lekkiego drgnięcia... Sama nie wiem czy to jest ok...
A u Was Tatusie już poczuli swoje dzieci?
Mój mąż nie czuje ale widzi, bo jak młody kopie to mi cały brzuszek podskakuje
-
A co sądzicie o karuzelach do łóżeczka?
Moim zdaniem takie wiszące nad głową dziecka sa nie wygodne i przestarzałe. Już bardziej wolałabym jakąś pozytywkę w rogu łóżeczka...
Takie małe dzieci z doświadczenia wiem, że mało interesują się takimi wiszącymi zwierzątkami... -
Dziewczyny kurcze bo teraz mam zawał
Miałam już w Genom w Rudzie jedno usg na skierowanie, zostało ono u nich w tzw teczce. Rozumiem że na to skierowanie jutro też jadę i nie muszę nowego donosić?? Teraz dopiero coś mnie oświeciło. Wydaje mi się że nie muszę bo to jedno jakby obejmuje dwa badania ale proszę czy może mi któraś z was potwierdzić? -
nick nieaktualnyKsanka - fajowe Ci to wyszło
niecierpliwaa - ja mam taką nieustawną sypialnię, że mi się bezpośrednio koło łóżka łóżeczko nie mieściA szkoda bo tak by było najwygodniej.
Tova33 - ja nie kupuję bo dla mnie to to jest dopiero zbieracz kurzuZ resztą dla chłopaka tak średnio mi pasuje
No ale pewnie jakbym miała łóżeczko przy oknie i by dziecko raziło słońce to bym inaczej na to patrzyła.
alinalii -
Est - ja mam jeszcze kosz Mojżesza ale nie wiem, czy będę go używać. Jeśli młody będzie lubił w nim spać to może sobie ten kosz na początek przy łóżku postawie. No ale zobaczymy bo mój siostrzeniec np nie chciał w nim spać.
Co do kopniaków to Piotrek rzadko czuje, tylko jak się Tymek mocno rozwścieka. Bo tak normalnie to mnie kopie w rejonach szyjki i pęcherza i z zewnątrz tego nie czuć.
Est, ksanka, alinalii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyd'nusia - mnie na pierwszych badaniach prenatalnych powiedzieli, że na 80% chłopiec, potem lekarz prowadzący powiedział, że może się pod tym podpisać. Mam nawet zdjęcie 3D gdzie wyraźnie widać pamperka między nóżkami. A tu figa z makiem - będzie wdzięczynka.
Także jestem najlepszym przykładem, że nie warto wierzyć w płeć na etapie 11 tygodnia.
Tova33- moj mąż poczuł kopniaki jakieś 2 tygodnie po tym jak ja zaczęłam czuć. Były dwie nieudane próby ale przy trzecim podejściu mała go skopała
Jeśli chodzi o baldachim to ja mam - pożyczony od przyjaciółki - ale zależy mi na nim z uwagi na to, że mam kota i boję się, że będzie wskakiwać do łóżeczka małej.
Co do ruchów kochane to ja dziś pierwszy dzień nie wiem co się dzieje. Mam w brzuchu chyba pijanego zająca. I chyba po raz pierwszy mała zaczęła boksować moje narządy wewnętrzne. Dziś popołudniu próbowałam drzemać kiedy nagle poczułam na wysokości mostka MEEEEGA mocne i szybkie bicie serca - jakbym jakiś sprint kilkukilometrowy zaliczyła. Potem chwila ciszy - przyłożyłam rękę do serca i biło normalnie. Po chwili znowu dzika palpitacja jakby serca i to bardzo mocna jakby mi z piersi miało wyskoczyć - aż się przestraszyłam. Jak znowu dotknęłam się to biło normalnie - więc wydaje mi się, że to mała na żołądek napierała albo coś innego i mi się wydawało, że to serce.baassiia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 - jak ja robiłam drugie prenatalne to nie chcieli ode mnie skierowania już. Wystarczyło to z pierwszego USG. Ale jak jest u Ciebie to nie wiem, ja robię w Luxmedzie
Karuzelę chcę ale dopiero koło 3-4 miesiąca bo wcześniej to raczej dla dziecka mało interesujące. Z resztą może dostanę od siostry, zobaczymy.muminka83 lubi tę wiadomość