Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
krówka_muffka wrote:U mnie karuzela była zawieszona jak Adaś skończył 3 miesiące,potrafił się obudzić i wpatrywać w nią jak się ruszają misie i rybki bardzo długo a jak się przy tym uśmiechał
Dalej..ochraniacze mieliśmy i taką lampkę solną która przez pierwsze 3 miesiące ciągle się w nocy paliła, do karmienia idealna, według mnie oczywiście. Baldachim też uważam że się przydaje bo maleństwo ma bardzo oczka wrażliwe na sztuczne światło i u Nas też się sprawdziło.
Co do kołyski to jestem przeciwna, bo w mojej opinii jeśli nauczymy dziecko bujania, to bez tego nie uśnie, także ja nie planuję takiego zakupu..
Witam Nowe mamusie:*
Krowka, ta kolyska tylko tak się nazywa ale ona nie ma opcji bujania, przynajmniej tak mi się wydaje
-
Tunia.a wrote:cały czas myślałam o wózkach z turkusowymi wstawkami... ale jak weszłam do sklepu i zobaczyłam Camarelo Vision SPORTLINE VS-3 to zaraz pomyślałam, że to ten. Staram się znaleźć w nim jakieś wady, ale jeszcze nie doszukałam się i miło byłoby gdyby ktoś mnie ewentualnie oświecił
A Wy jaki wybieracie?ogolnie bardzo ładne sa te ich wózki. Jak byłam w sklepach to były głównie modele Carera, Sevilla i Carmela
-
A jeszcze ad lampki nocnej, takiej małej do karmienia(aby niezbyt mocno oświetlała). Macie coś ładnego na allegro upatrzonego?
Zastanawiałam się też nad takim fotelem bujanym do karmienia, chociaż z drugiej strony trochę taki zbędny gratNo i jak na to zasiąść z dzieckiem na rekach
-
Dorka87 wrote:My chyba Carera, ma najlepsze opinie jak poczytalam
ogolnie bardzo ładne sa te ich wózki. Jak byłam w sklepach to były głównie modele Carera, Sevilla i Carmela
-
nick nieaktualnyO, dobrze że z tym sikaniem to norma bo już się stresowałam a nie chciałam w necie szukać bo by się pewnie okazało, że to coś z nerkami i umieram
Tova - przyspieszone bicie sercaJa też tak mam ale mój lekarz mówi, że to częste w ciąży i póki nie jest wyższe niż 90-100 to nie ma problemu.
baassiia - mi też się marzył bujany fotelAle porzuciłam ten pomysł i teraz się rozglądam za takim zwykłym do karmienia, bo nie mam takiej miejscówki w domu, żebym się mogła wygodnie plecami oprzeć a po CC to niewygodnie w pochyleniu. Nad tym się zastanawiam:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69876767/Est, baassiia, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Tova33 witaj ponownie
pamietam jak pisalas
Basia sliczny masz brzusiotaki zgrabny
Muminko ja na prenatalne zanosilam tylko raz skierowanie, pozniej juz nie chcieli
Co do baldachimu i ochroniacza to ja kupuje, bo planuje kupic caly zestaw, ale baldachimu na pewno nie bede uzywac...muminka83 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Tunia.a wrote:Carrera też są piękne, tylko, że mają czarną ramę, a ja wolę jasną. Ale co racja to racja - wózki są naprawdę bardzo ładne i mają duży wybór. Jestem przekonana, że każdy kto szuka wózka w tym przedziale cenowym znalazłby tam coś pod swój gust:)
jedyny minus w tych wózkach, z tego co sie dowiedziałam to, ze jest ciężki dostęp do kosza pod wózkiem ale to w wersji ze spacerówka, z gondola jest ok, ale mi jakos to tam bardzo nie przeszkadza
rozmawiałam tez z babka ktora użytkuje i jest bardzo zadowolona,sa lekkie, ładnie sie skladaja i świetnie sie prowadząca, podobno wersja Carrera jest najlepiej wyważona.
-
"Dziewczyny przyszła mi prezentacja o torbie do szpitala. Te, które chcą to mogą podać maila bo tutaj jej nie wkleję nie wiem jak
"
i ja też poproszę: [email protected]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolatychy wrote:Dziewczyny przyszła mi prezentacja o torbie do szpitala. Te, które chcą to mogą podać maila bo tutaj jej nie wkleję nie wiem jak
Ja też jeśli mogę
wiratajczakMAŁPAgmail.comWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:33
-
nick nieaktualny
-
Dorka87 wrote:A Carrera tez sa wersje z jasną ramą, bo taka tez chce kupić a więc zerknij jeszcze raz
Jeżeli chodzi o dostęp do kosza, to jaki by nie był jest mi to obojętne bo na wszystkie zakupy jeździmy autem - u mnie w wiosce jeden sklepWięc podejrzewam, że często nie będzie używany
-
Kasiu, a widzisz ... biorę tylko 1 x magneb6. Już wzięłam kolejną dawkę!!!!!!
Mój Małż już od dłuższego czasu czuje ruchy młodego. Fakt, że też często przestaje kopać, gdy ten przykłada dłoń. Wczoraj zasnęłam, gdy 3mał rękę na brzuchu. Ja już smacznie chrapałam, mały wariował, a M.się cieszył i nagrywał to. Przykładał policzek, żeby młody go kopał. Co za dzieciak ... (w sensie mój mąż)
Co do baldachimów to nigdy nie podobały mi się. Także karuzele pstrokate i przepełnione jakimiś zabawkami, które grają, tańczą i jakieś pokazy świetlne robią
Jestem psychofanką Kubusia Puchatka i karuzelę synek będzie miał taką : http://allegro.pl/sklep-bemisie-pozytywka-do-lozeczka-kubus-puchatek-i5308627798.html
Jeśli chodzi o sprawę wózków to mamy 2 typy właśnie. Camarelo Carmela i Bebetto Luca S-line. Camarelo bardzo lekki!!!
Olciu, poproszę listę : [email protected] DZIĘKUJĘ :*Tunia.a lubi tę wiadomość
-
Tunia.a wrote:Kurcze mam cały katalog i tam wszystkie mają czarne ramy a ta część równoległa do gondoli jest pod kolor wózka - ale może mam okrojoną wersję katalogu
Jeżeli chodzi o dostęp do kosza, to jaki by nie był jest mi to obojętne bo na wszystkie zakupy jeździmy autem - u mnie w wiosce jeden sklepWięc podejrzewam, że często nie będzie używany
-
Dziewczyny ja tez mam juz listę z mojego szpitala co będę potrzebowała. Postaram sie skopiować i wkleić tutaj.
Dokumenty:
dowód osob.
karta przebiegu ciąży
karta informacyjna z pobytu w szpitalu
Wyniki badań:
grupa krwi
HBS
WR
ostatni wynik morfologii i badanie moczu
wynik badania na obecność przeciwciał ( przy ujemnym wyniku RH u matki)
Rzeczy osobiste dla rodzącej:
koszula na zmianę (zalecana z rozpięciem z przodu)
wygodny, nie obciskający biustonosz do karmienia,
szlafrok, skarpetki, klapki,
przybory toaletowe, kosmetyki
figi (4-6 par), wskazane higieniczne połogowe (siateczka)
wkładki laktacyjne
spinka do włosów, opaska lub frotka
dwa ręczniki: kąpielowy i zwykły,
ręczniki papierowe
woda mineralna (niegazowana),
sztućce, kubek
Dla dziecka
(rzeczy potrzebne przy wypisie dziecka ze szpitala):
bawełniane body
kaftanik
sweterek
śpiochy
czapeczka
pampers
pielucha flanelowa
2 pieluszki tetrowe
kocyk lub śpiworek
chusteczki do pielęgnacji pośladków
(wszystkie rzeczy dla dziecka powinny być wyprane w płatkach mydlanych lub proszku nie zawierającym detergentów (atest IM i Dz) oraz wyprasowane)
Dla osoby towarzyszącej podczas porodu:
wygodne ubranie na zmianę
buty na zmianę (klapki)
coś do jedzenia i picia (os. towarzysząca nie jest zaprowiantowana w szpitalu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:52
baassiia, A.Kasia, olatychy, Mania1718 lubią tę wiadomość