X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę prezentacje :). (email) :p

Dziękuję Ola za przesłanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 08:27

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Muminka83 Ja potrzebowałam drugiego skierowania na połówkowe i na dodatek wyników z usg genetycznego a robiłam w tym samym miejscu.

Tunia.a My kupujemy Camarelo Sevilla Special collection ale jeszcze zastanawiamy się nad kolorem ;-) Widziałam go na żywo i ze wszystkich wózków Camarelo ten mi przypadł najbardziej do gustu.

Olatychy ja też poproszę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:28

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A zobacz na ich stronie najlepiej, kosz przydatny na różne rzeczy nie tylko na zakupy, jakis kocyk czy coś,ale też nie widzę w tym problemu :-)
    a widzisz, o chowaniu kocyka nawet nie pomyślałam, ale mam wrażenie, że ja jeszcze o wielu rzeczach nie myślę, które pewnie "wyjdą w praniu" :)

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:

Tunia.a My kupujemy Camarelo Sevilla Special collection ale jeszcze zastanawiamy się nad kolorem ;-) Widziałam go na żywo i ze wszystkich wózków Camarelo ten mi przypadł najbardziej do gustu.
    Gdybym nie bała się zabrudzeń i wybierała z tej kolekcji to pewnie byłby to SE-24 :):)

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też poproszę :)

lena160904MAŁPAwp.pl

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio zaobserwowałem dziwne ruchy u małej.
    Takie wibracje jakby dziecko drzalo, takie ruchy jakby ktoś kijem po płocie przeleciał. Czy mam sie niepokoić, czy może też tak macie lub mialyscie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to czkawka? :) albo sie przeciaga i tak drza jej miesnie.

domiii lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezentacja poszła :) jakbym kogoś pominęła to proszę się upomnieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:07

A.Kasia, Renka88, Kajola lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pap86, raczej to nie czkawka bo całość trwa ok 2 sekundy a później mała rusza się normalnie. Ale co do przyciągania może to być to

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Prezentacja poszła :) jakbym kogoś pominęła to proszę się upomnieć
    Ja też poproszę: dorota.abramowska(at)gmail.com
    Dziękuję :-)

olatychy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny, ostatnio zaobserwowałem dziwne ruchy u małej.
    Takie wibracje jakby dziecko drzalo, takie ruchy jakby ktoś kijem po płocie przeleciał. Czy mam sie niepokoić, czy może też tak macie lub mialyscie

Kochana nasze dzieciaczki jeszcze nie mają w pełni rozwiniętego układu nerwowego, mózg się cały czas rozwija i powstają różne połączenia nerwowe dlatego czasami ruchy mogą być nieskoordynowane i możesz je odczuwać jako drgania. Jak się Miśko urodził to nawet w inkubatorze drgała mu czasem nóżka czy rączka, neurolodzy mi mówili, że to normalne. Nieraz nawet zdarza się dzieciom urodzonym w terminie bo układ nerwowy to skomplikowany system, który wymaga czasu aby się w pełni wykształcił.

ksanka, Tova33 lubią tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Gdybym nie bała się zabrudzeń i wybierała z tej kolekcji to pewnie byłby to SE-24 :):)

Też mi się ten najbardziej podoba ale tylko gondolka bo spacerówka w tym kolorze już mniej ;-) Ja myślę bardziej nad SE-23 ale boję się czy budka nie wyblaknie od słońca. Muszę się podpytać w sklepie o to :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasiu, jak będę na kolejnej wizycie to podpytam, ale to dopiero za 2 tygodnie.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę listę wyprawkową natalia.nawrocka94MAŁPAgmail.com

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:

Muminka83 Ja potrzebowałam drugiego skierowania na połówkowe i na dodatek wyników z usg genetycznego a robiłam w tym samym miejscu.

Olatychy ja też poproszę :-)

kari7-16 MAŁPA o2.pl

Też robiłaś w Rudzie Śląskiej?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście przez te dwa dni, trochę Was podczytywałam z telefonu, bo inaczej to wieczór przy kompie by to doczytać :)

Przede wszystkim witam nowe mamy i czujcie się tu jak u siebie :) Same fajne "Kangurki" tutaj piszą, o czym świadczy zresztą niebagatelna ilość stron, które wyprodukowały :)

A. Kasiu jeśli chodzi o ochraniacz, to ja miałam od początku, ale w pierwszym okresie był bezużyteczny i w zasadzie na początku go odwijałam od strony mojego łóżka, by widzieć od razu dziecko bez wstawania z łóżka. A sen matki jest czujny i budziłam się nie raz na drobne westchnięcie czy poruszenie ciałkiem :)
    Potem gdy dzieciątko zaczyna się wiercić był nieoceniony, bo amortyzował nieskoordynowane do końca ruchy w szczebelki.

I jeszcze chciałam się Wam pochwalić, że dziś po raz pierwszy w tej ciąży mój Maluszek miał czkawkę i to taką, że tatuś miał okazję rytmicznie poczuć podskoki synka :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:28

A.Kasia, ksanka, Est, *Beacik*, Kate84, Martita88, Karolina@, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Też robiłaś w Rudzie Śląskiej?

Nie kochana -) to chyba nie doczytałam pytania. Myślałam, że pytałaś ogólnie :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Nie kochana -) to chyba nie doczytałam pytania. Myślałam, że pytałaś ogólnie :-D

hihihi okey :P jutro tam zadzwonię i się upewnię czy dobrze mi świta czy źle mi się pamięta bo chyba tracę pamięć :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    hihihi okey :P jutro tam zadzwonię i się upewnię czy dobrze mi świta czy źle mi się pamięta bo chyba tracę pamięć :P

To chyba będzie najlepszy pomysł :-D
    A z tą pamięcią to jest masakra teraz- przynajmniej u mnie. Mój M się śmieje ze mnie bo ciągle gadam i robię głupoty i o wszystkim zapominam ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój brzuszek z 20 tygodnia, w tej codziennej gonitwie tydzień mi zajęło by przerzucić fotkę z aparatu do komputera :) Następne za 2 tygodnie jak podrośniemy bardziej :)
    [/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:28

Kajola, A.Kasia, ksanka, Gośśś, Vincent, Est, Karka, Lilou1984, Kate84, Mania1718, Jacqueline, Tova33, Kasia24, krówka_muffka, Martita88, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ