X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem wiecznie rozkojarzona ;) A do tego zrobiłam się taka ciamajda, że się niemal o własne nogi potykam. Tyle herbat co ja ostatnio wylałam niosąc do salonu to przez całe życie mi się nie zdarzyło ;)

Hannia123, Tova33, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie boli mnie krocze, tak jakbym miała zakwasy dziwne uczycie i nieprzyjemny bol :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka a robisz badania u doktor Walaszek-Gruszki? Ja robiłam u niej pierwsze badania, 18 robię drugiego trymestru i jestem ciekawa jak u niej z dokładnością i ile czasu poświęca, czy np bada szyjkę itp. Daj proszę znać po wizycie oczywiście jeżeli robisz badania u tej samej Pani Doktor :)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka Kasia dobrze pisze o tych ruchach maluszkow, pamietam jak Amelka lezala w inkubatorze to tez czesto tak smiesznie sie przeciagala, albo nozka czy raczka jej drżała :) ale dopytaj lekarza oczywiscie :)

Moj maly dzisiaj chyba znowu piruety cwiczyl w brzuchu <3 doslownie caly bok mi podskakiwal od kopniakow :D a w srode lezal glowkowo hehe wiec znowu sie przekrecil :P

ksanka lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasiu ja mam za to większe pole do popisu z tym zaćmieniem ciążowym mózgu :) W tym tygodniu wyszłam z małą z szatni na dwór w kapciach... Dobrze, że to moje dziecko jest w miarę ogarnięte i się zorientowała, że coś jest inaczej, bo jak nic dotuptałybyśmy w tych kapciach do domu ;)

Magda lena, A.Kasia, Tova33, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dziewczyny strasznie boli mnie krocze, tak jakbym miała zakwasy dziwne uczycie i nieprzyjemny bol :(

Nie wiem co Ci napisać, bo nie bardzo wiem jaki to rodzaj bólu, ale przychodzi mi do głowy, że może od rozciągających się wiązadeł macicy promieniuje ten ból. Nie przeforsowałaś się albo nie dźwigałaś dziś?

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 - haha, no mi się nie zdarzyło bo ja niemalże wcale z domu nie wychodzę :D Ale w poprzedniej ciąży wyszłam raz ze sklepu z koszem na zakupy :P Pani mi szybko wszystko skasowała a ja zamiast przepakować się do reklamówki to sobie wyszłam z tym koszykiem i dobrze, że się w witrynie apteki zobaczyłam bo bym się wcale nie zorientowała :D

alinalii - też nie bardzo wiem co to za ból :/ Ale to w pachwinach Cię tak boli?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozkojarzenia, to ja wczoraj zamiast asparginu kupiłam acard!!! Gdyby mnie szwagierka nie oswiecila to bym brała ten acard, a na szczęście kupiłam aspargin i wzięłam co trzeba :)

Tova33 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Mnie tak dziwnie kulo i bolało to się okazało że grzyboslaw :(

Magda lena, Est, A.Kasia, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybosław to drugi hit tego forum zaraz za Renka1000 :D

Renka88, Est, Kate84, arien lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, polubiłam Twój post, nie dlatego, że u Ciebie okazało się, że grzybosław, tylko za tą nazwę <3

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ja też na początku nie będę kładła dziecka w łóżeczku. Chcę kupić koszyk, ale zastanawiam się który:
    http://3kiwi.pl/product-pol-39082-ALVI-KOSZYK-WIKLINOWY-BIRTHE-BIALY.html
    http://pietrus.pl/oferta/kolyska-wiklinowa-82-48-zestaw-z-posciela-3-cz-i-materacem--ID356
    Może pomożecie, który wybrać?

A co do karuzelek nad łóżeczkiem, czytałam, że można powiesić dziecku już koło 1 miesiąca, natomiast koło 5, 6 miesiąca jak dziecko zaczyna chwytać powinno się je zdejmować.

Witam nowe Marcówki :) Wciąż nas przybywa :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie umilić jakoś te nieprzyjemne dolegliwości :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jestem do tylu o co kaman z tym grzyboslawem

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Renka, polubiłam Twój post, nie dlatego, że u Ciebie okazało się, że grzybosław, tylko za tą nazwę <3

Ja tez :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Ej jestem do tylu o co kaman z tym grzyboslawem

No że grzybica znaczy się :D Ale Grzybosław od razu brzmi sympatyczniej :D

Renka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 - ten drugi chyba lepszy bo ma wypełnienie w środku. A nie wiem czy znajdziesz materacyk pod wymiar, żeby Ci się do tego pierwszego pasował.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    paola87 - ten drugi chyba lepszy bo ma wypełnienie w środku. A nie wiem czy znajdziesz materacyk pod wymiar, żeby Ci się do tego pierwszego pasował.
    No właśnie jest materacyk do tego modelu. A jeśli chodzi o to wypełnienie, to mimo że z nim ładniej kosze wyglądają, to nie wiem czy bym nie zdjęła żeby dziecko mieć w nocy na oku :)
    No i się tak waham między nimi... Ten drugi tak to ładny, ale jak na innych zdjęciach gdzieś w necie widziałam, to taka trochę koza, no i nie wiem jak one na żywo się prezentują, nie mogę się zdecydować... No i czy bez wypełnienia nie będzie trochę łyso wyglądało...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybosław, hehehe, dobre ;) Swoją drogą nigdy nie miałam i mam nadzieję, że nie będzie mi dane doświadczać tej wątłej przyjemności ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 - ale on tylko 80cm wysokości ma, to i tak będziesz z łóżka widzieć, no chyba, że masz bardzo niskie łóżko. Mi się bardziej z tym wypełnieniem podoba, ale i tak szkoda by mi było kasy bo to może na 3-4 miesiące wystarczy :/

‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ