Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Kasiu, a te brązowe upławy/plamienia już przeszły? To od tego pessaru? \
A wiesz, że nie wiem od czego? Nic w USG nie było widać, więc po tej wewnętrznej części szyjki nic się nie dzieje. Albo więc pessar mnie gdzieś uwiera albo się podrapałam wczoraj jak się smarowałam pimafucinem... A plamienia przeszły jeszcze zanim do lekarza dojechałam i póki co czysto. -
Kochane, ehh. Przez tą moją krótką szyjkę mam takie schizy.
Czy można jakoś wyczuć, że ta szyjka się skraca...?
Przez miesiąc nie czułam jakoś , że z 3 cm zrobiło się 2,4 cm
Czy jak brzuch twardnieje i macica się stawia to oznacza to skracanie się szyjki, nie..?Dorka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena - Madzia ja Ci powiem, że jedna będzie coś czuła a druga nie. Np jak jest niewydolność to nie wiadomo czego się po szyjce spodziewać. Może jednorazowo Ci się skróciła, coś wysiłkowego może robiłaś? Znam przypadki, gdzie szyjka się skróciła na początku ciąży a potem nic więcej się z nią nie działo
Jakoś przeleżymy obie ten tydzień do następnej wizyty i zobaczymy co się okaże. Ja tego skrócenia jakoś strasznie się nie boję, bardziej tego, że znowu mi się wewnętrzne rozwarcie zrobi
-
Mi lekarz zawsze najpierw robi badanie palpacyjne i później usg dopochwowe. Najdokładniej wiadomo, że zmierzy usg dopochwowym.
Przy badaniu palcami już wyczuł, że szyjka krótka.
Kasiu, no okej. To leżymy i zaciskamy nogi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:42
-
Kochane wzielo mnie na ogladanie mojego wesela. Podsylam nizej skrot z kosciola i podziekowania dla rodzicow. Jesli ktoras sie nudzi
https://www.youtube.com/watch?v=Fv3fRBw3mlw&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=QgG88Xpoi2I&feature=youtu.beWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 22:42
muminka83, Teresa1992, Karka lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Magda lena wrote:Kochane, ehh. Przez tą moją krótką szyjkę mam takie schizy.
Czy można jakoś wyczuć, że ta szyjka się skraca...?
Przez miesiąc nie czułam jakoś , że z 3 cm zrobiło się 2,4 cm
Czy jak brzuch twardnieje i macica się stawia to oznacza to skracanie się szyjki, nie..?
Mnie sie szyjka nie skraca tylko twardnieje macica. Wiec trudno powiedzieć. Dziewczyna obok mnie miała zakładany szew i mowi ze nie miała kompletnie żadnych objawow. Teraz tez jej nic nie twardnieje. Ja myślałam ze twardnienie w ciąży jest normalne, nawet lekarz tak mówił a tu mnie zatrzymali i dają kroplówki z magnezem na zatrzymanie tych skurczy -
Witam sie z Wami w 24tygodniu
Przetrwalam ten tydzien i mam nadzieje, ze tak juz zostanie
Co do szyjki to ja tez nie mialam zadnych oznak, ze ona sie skraca, mialam tylko bolesne skurcze i ogolne bole brzucha, ale to raczej jest od infekcjiw poprzedniej ciazy tez nic nie czulam, nawet w dniu kiedy mi wody odeszly
A.Kasia, Lucky, Karolina@ lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 09:01
A.Kasia, krówka_muffka, d'nusia, Est, ksanka, kateee, Kajola, RudyTygrysek, Kasia24, Magda lena, Kate84, Karka, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyCześć
Dopiero teraz was znalazłamTermin z OM na 26 marca
Można dołączyć ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 09:20
Gośśś, baassiia, ksanka, Martita88, Est, d'nusia, krówka_muffka, edyś, A.Kasia, kateee, Kajola, RudyTygrysek, Kasia24, Teresa1992, muminka83, Dorka87, Magda lena, wiewiórka17, Kate84, Karka, Falon, Mietka 30:), Hannia123, Lilou1984, Karolina@, arien lubią tę wiadomość
-
z.martys wrote:Cześć
Dopiero teraz was znalazłamTermin z OM na 26 marca
Można dołączyć ?
Pewniewitaj i rozgosc sie u nas
napisz cos wiecej o sobie? skad jestes?? ile lat? to Twoja pierwsza ciaza?
muminka83 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej,
Witam się z wami w słoneczna ale wietrzna niedzielę.
To jest mój najnowszy wytwór dla Zosi, nie robiłam na drutach jakieś 5 lat
Jest to pierwsze ubranko jakie mam dla malutkiejmam nadzieję wam też się podoba
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0e789a1faa8.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 09:30
Gośśś, Est, d'nusia, She86, Vincent, krówka_muffka, A.Kasia, Kajola, Vira, Kate84, Karka, Lucky, Mietka 30:), Hannia123, kleo2426, Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny !
Witam się z Wami po raz pierwszy, mój termin to 24 marcaCzy ja również mogę dołączyć ?
ksanka, Est, d'nusia, Gośśś, krówka_muffka, edyś, A.Kasia, kateee, Kajola, RudyTygrysek, Martita88, Kasia24, Teresa1992, muminka83, Dorka87, Magda lena, wiewiórka17, Kate84, Karka, Lucky, Falon, Mietka 30:), Hannia123, kleo2426, Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość