X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    O kurcze ale mam do nadrobienia :D cały dzień spałam bo 5 rano to nie moja pora na wstawanie, a w szpitalu tak niestety budzą. Coś kręcą nosem na moje niskie ciśnienie 80/60 ale ogólnie już jest lepiej. Doszliśmy do siebie po kroplówkach :) duże te wasze dzieciaczki. Jak tak patrzę to mój jakiś drobny a myślałam, że bedzie kawał chłopa po tatusiu który waży ponad 100 kg :p no nic mam nadzieję, że nadrobi :)
    Pozdrawiamy wszystkich gorąco :*

Hej z Tychów tez jestes?:) pisałam wczesniej ale pewnie nie odczytałas:D pozdrawiam:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Vincent - Nie jest ciężko założyć ale chodzi o to, że przez pierwsze dwa cy trzy tygodnie dziecko jest dość delikatne i może być dla Ciebie zbyt skomplikowane zakładanie czegoś przez głowę. Po prostu możesz się obawiać. To fakt, a też oglądałam trochę nowych ciuszków i takowych nie zauważyłam. Ale całkiem sporo takich zapinanych lub wiązanych było w lumpeksie u mnie - może tam uderzaj. Ja też skoro takich ciuszków po koleżance dostałam - ale skąd ona miała to nie wiem

w tychach sa takie w auchanie:)

Vincent lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG? Do dr. Chołubka :-) a jak awaryjnie to do kogo popadnie ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Karka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie body, wszędzie wszyscy mówią , że najlepiej body kopertowe, czyli rozpinane, we wszystkich sklepach, które oglądam są same zakładane przez głowę. Gdzie kupowałyście kopertowe? Czy te przez głowę tak naprawdę ciężko założyć?

Mi babcia zwróciła na to właśnie uwagę, ja mam właśnie same przez głowę, koleżanka ma poszukać u rodziców po swoim synku, ale weszłam na allegro i tam są :)

Vincent lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    U mnie bez zmian, dostałam druga kroplówkę duphastonu. Brzuch mnie nie boli ale ciagle sie jeszcze napina. Juz nie wiem co mam bagatelizować a co nie...dzien senny, na oddziale nic sie nie dzieje.

Leż i niczym się nie przejmuj :) Często ten brzuch właśnie przez stres się napina. Weekend w szpitalu to podwójna nuda, ale może po niedzieli Cię wypuszczą? Buziaki i trzymaj się dzielnie!

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Hej z Tychów tez jestes?:) pisałam wczesniej ale pewnie nie odczytałas:D pozdrawiam:D

Odczytałam i odpisałam. Jestem z Tychów :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:06

muminka83, Karka, Kate84, Hannia123, Kajola lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - super, że z małą w porządku a grzybka wyleczysz i też będzie git. A po co kupowałaś immunoglobulinę??

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, doktor kazała mi kupić z racji RH- a mąż RH+, powiedziała, że przy każdej ciąży warto go podać. Zastrzyk nazywa się Rhophylac 300, i tak jestem w szoku bo w necie jak sprawdzałam to cena wahała sie od 450-500 zł. Ale poszłam do nowej apteki (najtanszej w mieście).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 18:36

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Tak, doktor kazała mi kupić z racji RH- a mąż RH+, powiedziała, że przy każdej ciąży warto go podać. Zastrzyk nazywa się Rhophylac 300, i tak jestem w szoku bo w necie jak sprawdzałam to cena wahała sie od 450-500 zł. Ale poszłam do nowej apteki (najtanszej w mieście).

Dlatego robi się badanie na przeciwciała , nawet tuż przed porodem. Czasem nie ma sensu go podawać jak nie ma przeciwciał. Po drugie wydaje mi się że przy porodzie szpital da sam bo przecież jest wtedy refundowany. A co z kobietami których nie stać na zakup??

Ja osobiście sprawdzam czy mam przeciwciała. Robię sobie sama to badanie co 2 msc. I nie wychodzą choć ja mam A- mąż ma A+ a to nasza 3 ciąża .

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwilę będzie tysięczna strona :)

Est, domiii, muminka83, baassiia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:07

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witajcie!!
    A.Kasiu mojego męża bratowa identyczną miała sytuację z tymi rogami- urodziła zdrową córeczkę,nie martw się tylko:*
    Aleksandrazz- zdaje się,że to Twój wielki dzień!! Wszystkiego najlepszego z okazji zamążpójścia-na nowej drodze życia:**
    RudyTygrysek- gratuluję synka:*
    Kate84- coś dawno się nie odzywałaś,daj znać:*
    Domii- jak zwykle zjawiskowa bogini z Ciebie:*
    Olatychy- wspaniale że już się czujesz lepiej:*
    Martka- staraj się jakoś wytrwać w szpitalu,na pewno nerwy i stres powodują że napina Ci się brzuch jeszcze bardziej..całuję:*
    Dziewczyny musimy się trzymać:*

domiii, A.Kasia, olatychy, RudyTygrysek, muminka83, Martita88, Hannia123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Wiem co to za lek bo rok temu przed amniopunkcją też kazano mi kupić. Jak poszłam do szpitala ze skierowaniem na podanie tego zastrzyku to się wszyscy lekarze dziwili po co to sama kupowałam, skoro jeśli jest konflikt to w szpitalu podają na NFZ. Dodatkowo zalecana dawka to 150 mikrogramów, taką mi podali w szpitalu a resztę fiolki (czyli połowę wydanej przeze mnie kasy) wywalili. Z 10 lat temu podawano to każdej kobiecie z niezgodnością krwi, ale teraz już się tak nie robi, nawet po amnipunkcji tak jak u mnie się nie podaje tylko sprawdza przeciwciała. No ale skoro lekarka kazała kupić to może coś się zmieniło od zeszłego roku...

muminka83 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Kasiu :( już kupiłam trudno się mówi.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja taka wściekła byłam, że wydałam tyle kasy bez sensu a jeszcze u mnie nie było w żadnej aptece od ręki (bo tak jak mówisz ciężko to dostać) i musiałam cały Lublin zjeździć za taką, która sprowadziłaby mi go na drugi dzień :/

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!! Jestem pierwsza na 1000 stronie!!!Jeah!!! ;);D Ciekawe czy się udało?:D

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krówka nic z tego :p

A.Kasia, krówka_muffka, domiii, d'nusia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no trochę falstart :D

krówka_muffka, baassiia, d'nusia lubią tę wiadomość

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu dostałam immunoglobuline. Musiałam specjalnie na drugi dzien przyjechać do szpitala żeby mi ją podali (bo przywozili z innego szpitala) i nawet kazali mi podpisać oświadczenie że przyjade na podanie bo zaraz po zabiegu uciekłam do domu na własne życzenie.

relggu1r2zuga2rf.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ