Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A żesz! To musi być dziewczynka, bo chłopcy z reguły nie wstydzą się swoich klejnotów ;)

Cos w tym jest bo nasza Mala tez dopiero ostatnio we wtorek sie oficjalnie pokazala, wczesniej albo byla odkrecona pupa albo chowala raczka:-) Za to synus w pierwszej ciazy bez krepacji pokazywal za kazdym razem co tam ma:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to fajnie by było! Byłaby ukochana Kalina <3 teraz Małe "siedziało" po turecku i trzymało łapki na kroczu :D

Est, A.Kasia, d'nusia, RudyTygrysek, Mietka 30:), Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia a Ty miałaś teraz to USG 3D, czy takie zwykłe? Ad pomiarów, to na tym zwykłym USG wydaje mi się, że nie da się dokładnie zmierzyć. U mnie ostatnio np nogi wyszły na 22 tydzień a główka na 20, a przed ostatnio była odwrotna proporcja. Także mam nadzieję, że i u Ciebie jest to taka niedokładność pomiaru, lub tymczasowa asymetria.

Wiem, że odpoczywasz na ile jest możliwość. Teraz każdy tydzień do przodu to już duży sukces, a po skończonym 26 tygodniu robi się dużo bezpieczniej dla malucha. Także trzymam kciuki za Ciebie :) Trzeba zimę przetrwać i na luty się szykować :)

muminka83 co to za miniaturkę wstawiłaś :P dawaj jakieś większe

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia byłaś w Luxmedzie na usg? u kogo? Bo ja też byłam kiedyś w sobotę i może trafiłyśmy na tego samego.

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma 700gram a o 800 nie wiem, nie slyszalam. Maz za chwile wyjezdza :-( co za wstretny dzien, w dodatku ponury jak diabli, robi sie juz szaro, brzydko, jakby zaraz chcialo zaczac padac. Ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 14:56

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    A. Kasia byłaś w Luxmedzie na usg? u kogo? Bo ja też byłam kiedyś w sobotę i może trafiłyśmy na tego samego.

Byłam na Radziwiłłowskiej u dr n. med. Barczyński Bartłomiej.

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Byłam na Radziwiłłowskiej u dr n. med. Barczyński Bartłomiej.

A to nie znam go.

Na pewno wszystko z synkiem dobrze ;* Odpoczywaj ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - a to nie wyszło u Ciebie na połówkowym wcześniej ? No spora różnica.
    Nam lekarz odnośnie ognisk powiedział dokładnie to samo, że nie musi to niczego oznaczać i trzeba obserwować.
    U większości z nas się coś dzieje niedobrego ostatnio - ale tak sobie myślę - skoro 97% dzieci rodzi się zdrowych to nam też się uda! Pewnie w każdej ciąży się coś dzieje, a to szyjka nie taka, a to mózg nie taki a to z serduszkiem niekoniecznie w porządku - ale ciąże zdrowe i donoszone. Trzeba wysyłać pozytywne myśli w kosmos.

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - do tej pory było ok a ostatnie USG miałam 2 tyg temu. Nie przejmuję się tym za bardzo bo cała reszta jest w porządku. Może do przyszłego tyg się wyrówna, nie zawsze dzieci rosną symetrycznie. Poza tym synek jest ułożony w trudnej do badania pozycji, może to też miało wpływ na pomiar.

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ooo to fajnie by było! Byłaby ukochana Kalina <3 teraz Małe "siedziało" po turecku i trzymało łapki na kroczu :D

Kalinka- pięknie !!!!!

Martita88, d'nusia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A.Kasia a Ty miałaś teraz to USG 3D, czy takie zwykłe? Ad pomiarów, to na tym zwykłym USG wydaje mi się, że nie da się dokładnie zmierzyć. U mnie ostatnio np nogi wyszły na 22 tydzień a główka na 20, a przed ostatnio była odwrotna proporcja. Także mam nadzieję, że i u Ciebie jest to taka niedokładność pomiaru, lub tymczasowa asymetria.

Wiem, że odpoczywasz na ile jest możliwość. Teraz każdy tydzień do przodu to już duży sukces, a po skończonym 26 tygodniu robi się dużo bezpieczniej dla malucha. Także trzymam kciuki za Ciebie :) Trzeba zimę przetrwać i na luty się szykować :)

muminka83 co to za miniaturkę wstawiłaś :P dawaj jakieś większe

Może być? :P

619c14fc1982e06bmed.jpg

Est, Gośśś, A.Kasia, Martita88, Teresa1992, baassiia, Kajola, RudyTygrysek, Vincent, Jacqueline, Karka, Mietka 30:), Renka88, Kate84, She86, Hannia123, Falon, kleo2426 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie body, wszędzie wszyscy mówią , że najlepiej body kopertowe, czyli rozpinane, we wszystkich sklepach, które oglądam są same zakładane przez głowę. Gdzie kupowałyście kopertowe? Czy te przez głowę tak naprawdę ciężko założyć?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent te przez glowe maja czesto dwa guziczki przy szyi i tez to ulatwia wkladanie dziecku ich, bo faktycznie z tymi kopertowymi to ciezko jest je znalezc...

Muminka slicznie wygladasz :)

Vincent, muminka83 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent - Nie jest ciężko założyć ale chodzi o to, że przez pierwsze dwa cy trzy tygodnie dziecko jest dość delikatne i może być dla Ciebie zbyt skomplikowane zakładanie czegoś przez głowę. Po prostu możesz się obawiać. To fakt, a też oglądałam trochę nowych ciuszków i takowych nie zauważyłam. Ale całkiem sporo takich zapinanych lub wiązanych było w lumpeksie u mnie - może tam uderzaj. Ja też skoro takich ciuszków po koleżance dostałam - ale skąd ona miała to nie wiem

Vincent, baassiia lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent ktoras z dziewczyn tu wrzucala kiedy ta strone, nie wiem jakiej jakosci sa te ubranka,ale jest pare body kopertowych i rozpinanych po calosci :)

http://www.szafa-bobasa.pl/ubranka-niemowlece/ubranka/body/

Vincent lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, dostałam druga kroplówkę duphastonu. Brzuch mnie nie boli ale ciagle sie jeszcze napina. Juz nie wiem co mam bagatelizować a co nie...dzien senny, na oddziale nic sie nie dzieje.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady,
    Dziękuje Gośśś za stronkę, zaraz obejrzę :)

Gośśś lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 a Ty do kogo chodzisz? ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troszkę kopertowych ale w większości mam przez główkę. Tak samo miałam z pierwszym synkiem. Nie było dla mnie problemem aby zakładać przez głowę. :P Jakoś opieka przyszła naturalnie i nie było większych problemów.

Gośśś dziękuję kochana. :-*
    Kasieńko wydaje mi się że skoro pierwsze genetyczne i drugie wyszło okey z komorami mózgu bo tak było to teraz też tak jest. Tak jak wspomniałaś dzieci rozwijają się różnie a na tym etapie nie są jeszcze do końca proporcjonalne. :-* Zobaczysz za tydzień i będzie dobrze :-*

Podziwiam dziewczyny których partnerzy, mężowie wyjeżdżają w sprawach zarobkowych za granice. Potem wracają na jakiś czas i znowu ich nie ma. Nie mogłabym tak więc podziwiam.
    Na szczęście mój mąż pracuje na miejscu i wprawdzie całymi dniami ale przynajmniej mam go dla siebie wieczorami :P

Vincent lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale mam do nadrobienia :D cały dzień spałam bo 5 rano to nie moja pora na wstawanie, a w szpitalu tak niestety budzą. Coś kręcą nosem na moje niskie ciśnienie 80/60 ale ogólnie już jest lepiej. Doszliśmy do siebie po kroplówkach :) duże te wasze dzieciaczki. Jak tak patrzę to mój jakiś drobny a myślałam, że bedzie kawał chłopa po tatusiu który waży ponad 100 kg :p no nic mam nadzieję, że nadrobi :)
    Pozdrawiamy wszystkich gorąco :*

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ