Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ryjkek wrote:A żesz! To musi być dziewczynka, bo chłopcy z reguły nie wstydzą się swoich klejnotów
Cos w tym jest bo nasza Mala tez dopiero ostatnio we wtorek sie oficjalnie pokazala, wczesniej albo byla odkrecona pupa albo chowala raczka:-) Za to synus w pierwszej ciazy bez krepacji pokazywal za kazdym razem co tam ma:-) -
A.Kasia a Ty miałaś teraz to USG 3D, czy takie zwykłe? Ad pomiarów, to na tym zwykłym USG wydaje mi się, że nie da się dokładnie zmierzyć. U mnie ostatnio np nogi wyszły na 22 tydzień a główka na 20, a przed ostatnio była odwrotna proporcja. Także mam nadzieję, że i u Ciebie jest to taka niedokładność pomiaru, lub tymczasowa asymetria.
Wiem, że odpoczywasz na ile jest możliwość. Teraz każdy tydzień do przodu to już duży sukces, a po skończonym 26 tygodniu robi się dużo bezpieczniej dla malucha. Także trzymam kciuki za CiebieTrzeba zimę przetrwać i na luty się szykować
muminka83 co to za miniaturkę wstawiłaśdawaj jakieś większe
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Moja tez ma 700gram a o 800 nie wiem, nie slyszalam. Maz za chwile wyjezdza
co za wstretny dzien, w dodatku ponury jak diabli, robi sie juz szaro, brzydko, jakby zaraz chcialo zaczac padac. Ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 14:56
jusiakp
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA.Kasia - a to nie wyszło u Ciebie na połówkowym wcześniej ? No spora różnica.
Nam lekarz odnośnie ognisk powiedział dokładnie to samo, że nie musi to niczego oznaczać i trzeba obserwować.
U większości z nas się coś dzieje niedobrego ostatnio - ale tak sobie myślę - skoro 97% dzieci rodzi się zdrowych to nam też się uda! Pewnie w każdej ciąży się coś dzieje, a to szyjka nie taka, a to mózg nie taki a to z serduszkiem niekoniecznie w porządku - ale ciąże zdrowe i donoszone. Trzeba wysyłać pozytywne myśli w kosmos.Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVira - do tej pory było ok a ostatnie USG miałam 2 tyg temu. Nie przejmuję się tym za bardzo bo cała reszta jest w porządku. Może do przyszłego tyg się wyrówna, nie zawsze dzieci rosną symetrycznie. Poza tym synek jest ułożony w trudnej do badania pozycji, może to też miało wpływ na pomiar.
Est lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:A.Kasia a Ty miałaś teraz to USG 3D, czy takie zwykłe? Ad pomiarów, to na tym zwykłym USG wydaje mi się, że nie da się dokładnie zmierzyć. U mnie ostatnio np nogi wyszły na 22 tydzień a główka na 20, a przed ostatnio była odwrotna proporcja. Także mam nadzieję, że i u Ciebie jest to taka niedokładność pomiaru, lub tymczasowa asymetria.
Wiem, że odpoczywasz na ile jest możliwość. Teraz każdy tydzień do przodu to już duży sukces, a po skończonym 26 tygodniu robi się dużo bezpieczniej dla malucha. Także trzymam kciuki za CiebieTrzeba zimę przetrwać i na luty się szykować
muminka83 co to za miniaturkę wstawiłaśdawaj jakieś większe
Może być?
Est, Gośśś, A.Kasia, Martita88, Teresa1992, baassiia, Kajola, RudyTygrysek, Vincent, Jacqueline, Karka, Mietka 30:), Renka88, Kate84, She86, Hannia123, Falon, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie body, wszędzie wszyscy mówią , że najlepiej body kopertowe, czyli rozpinane, we wszystkich sklepach, które oglądam są same zakładane przez głowę. Gdzie kupowałyście kopertowe? Czy te przez głowę tak naprawdę ciężko założyć?
-
Vincent te przez glowe maja czesto dwa guziczki przy szyi i tez to ulatwia wkladanie dziecku ich, bo faktycznie z tymi kopertowymi to ciezko jest je znalezc...
Muminka slicznie wygladaszVincent, muminka83 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyVincent - Nie jest ciężko założyć ale chodzi o to, że przez pierwsze dwa cy trzy tygodnie dziecko jest dość delikatne i może być dla Ciebie zbyt skomplikowane zakładanie czegoś przez głowę. Po prostu możesz się obawiać. To fakt, a też oglądałam trochę nowych ciuszków i takowych nie zauważyłam. Ale całkiem sporo takich zapinanych lub wiązanych było w lumpeksie u mnie - może tam uderzaj. Ja też skoro takich ciuszków po koleżance dostałam - ale skąd ona miała to nie wiem
Vincent, baassiia lubią tę wiadomość
-
Vincent ktoras z dziewczyn tu wrzucala kiedy ta strone, nie wiem jakiej jakosci sa te ubranka,ale jest pare body kopertowych i rozpinanych po calosci
http://www.szafa-bobasa.pl/ubranka-niemowlece/ubranka/body/Vincent lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ja mam troszkę kopertowych ale w większości mam przez główkę. Tak samo miałam z pierwszym synkiem. Nie było dla mnie problemem aby zakładać przez głowę.
Jakoś opieka przyszła naturalnie i nie było większych problemów.
Gośśś dziękuję kochana. :-*
Kasieńko wydaje mi się że skoro pierwsze genetyczne i drugie wyszło okey z komorami mózgu bo tak było to teraz też tak jest. Tak jak wspomniałaś dzieci rozwijają się różnie a na tym etapie nie są jeszcze do końca proporcjonalne. :-* Zobaczysz za tydzień i będzie dobrze :-*
Podziwiam dziewczyny których partnerzy, mężowie wyjeżdżają w sprawach zarobkowych za granice. Potem wracają na jakiś czas i znowu ich nie ma. Nie mogłabym tak więc podziwiam.
Na szczęście mój mąż pracuje na miejscu i wprawdzie całymi dniami ale przynajmniej mam go dla siebie wieczorami
Vincent lubi tę wiadomość
-
O kurcze ale mam do nadrobienia
cały dzień spałam bo 5 rano to nie moja pora na wstawanie, a w szpitalu tak niestety budzą. Coś kręcą nosem na moje niskie ciśnienie 80/60 ale ogólnie już jest lepiej. Doszliśmy do siebie po kroplówkach
duże te wasze dzieciaczki. Jak tak patrzę to mój jakiś drobny a myślałam, że bedzie kawał chłopa po tatusiu który waży ponad 100 kg :p no nic mam nadzieję, że nadrobi
Pozdrawiamy wszystkich gorąco :*Samuel